باید و نبایدها

مالیات مشاغل قوانین خاص خودش را دارد و برای اینکه مشکلی در روند محاسبه و پرداخت مالیات ایجاد نشود، باید با این قوانین آشنایی داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم اگر مشکلی در این حوزه دارید، حتماً با یک متخصص در امور مالی و مالیاتی مشورت کنید. در ادامه برخی از بایدها و نبایدهای امور مالی فروشگاه اینترنتی را به شما می‌گوییم تا آشنایی بیشتری با این موضوع پیدا کنید.

چه اشخاصی باید مالیات بدهند؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید بدانید این است که چه افرادی مشمول مالیات هستند. به طور کلی مالیات مستقیم به افراد زیر تعلق می‌گیرد:

  • هر شخص حقيقی ايرانی که مقيم ايران باشد برای كليه درآمدهايی كه در ايران يا خارج از ايران دارد باید مالیات بدهد.
  • هر شخص حقيقی ايرانی که مقيم خارج از ايران است برای كليه درآمدهايی كه از ايران به دست می‌آورد باید مالیات بدهد.
  • هر شخص حقوقی ايرانی برای كليه درآمدهايی كه از ايران يا خارج از ايران دارد باید مالیات بدهد.
  • هر شخص غير ايرانی (اعم از حقيقی و يا حقوقی) برای درآمدهايی كه در ايران کسب می‌کند باید مالیات بدهد.

نکات مهم برای تشکیل پرونده مالیاتی

دقت کنید که برای هر واحد شغلی که دارید باید یک پرونده مالیاتی جداگانه تشکیل دهید. مثلا اگر یک سایت فروش موبایل دارید و در کنارش یک سایت برای فروش دوره آموزشی تاسیس کردید، باید برای هر کدام به‌صورت جداگانه پرونده مالیاتی تشکیل دهید.

پرداخت مالیات ربطی به مجوز ندارد و برای اداره مالیاتی مهم نیست که شما مجوز داشته باشید. در هر صورت باید تکالیف مالیاتی خودتان در موعد مقرر انجام دهید.

اگر در کنار فروشگاه  اینترنتی، مغازه هم دارید در صورتی که حوزه فعالیت مغازه و سایت یکی است یعنی همان محصولات موجود در سایت را در مغازه هم می‌فروشید، لازم نیست برای سایت و مغازه پرونده مالیاتی جداگانه تشکیل دهید و هر دو کسب و کار را در یک پرونده مالیاتی قرار دهید.

به عنوان صاحب کسب و کار موظف هستید تمام تغییرات کسب و کارتان مثل تغییر محل فعالیت، انحلال یا تعطیلی، تغییر نام، تغییر حوزه فعالیت و… را حداکثر ظرف 2 ماه از تاریخ ایجاد تغییرات به اداره مالیاتی اطلاع دهید.

مالیات بر مشاغل

مهم‌ترین نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که اسناد و مدارک معتبر برای تمام فروش‌ها و هزینه‌هایی که کرده‌اید داشته باشید.

در صورتی که تا 4 ماه بعد از تاسیس کسب و کارتان پرونده مالیاتی تشکیل ندهید به میزان 10 درصد مالیات قطعی جریمه می‌شوید. همچنین هر ماه دیرکرد در پرداخت مالیات باعث می‌شود به میزان 5.2 درصد از میزان مالیات قطعی جریمه شوید. در صورتی که جریمه‌های مالیاتی شما از میزان مشخصی بیشتر شود، ممنوع الخروج می‌شوید.

در صورتی که اظهارنامه مالیاتی را از طریق کافی‌نت ارسال می‌کنید، حتما به‌طور کامل ارقام وارد شده را بررسی کنید که اشتباهی صورت نگیرد.

در این بخش از راهنمای پرتال سعی کردیم تمام نکات مهم در مورد مالیات فروشگاه اینترنتی را به شما توضیح دهیم. اگر همچنان سؤالی در این مورد دارید، به بخش سؤالات پرتکرار مراجعه کنید.

02191003383 داخلی 2