دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

معرفی بهترین سرویس‌های آمارگیری سایت

در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین سرویس‌های آمارگیری سایت بپردازیم که به کمک آنها می‌توانید آمار سایت خود را با استفاده از بهترین آمارگیر سایت مشاهده کنید.
در این مقاله می‌خوانید:

چرا باید محتوایی برای آموزش دریافت آمار سایت وجود داشته باشد؟! خب! یک شرکت و سازمان عالی دارید، یک وبسایت عالی با گرافیک عالی طراحی و منتشر کرده‌اید، محتوایتان عالیست و مدام وبسایت خود را به روز می‌کنید. از نظر سئو هم سرمایه‌گذاری‌هایی انجام داده‌اید و همه چیز عالی پیش می‌رود. اما بدون دریافت آمار سایت، از کجا مطمئن خواهید شد که تمام این تلاش‌ها در حقیقت دارند عالی پیش می‌روند؟

به همین دلیل بر آن شدیم تا در این آموزش ابزارهایی که به صورت رایگان برای دریافت آمار سایت به کار می‌روند را معرفی و مزایا و معایب هرکدام را با شما به اشتراک بگذاریم. اما قبل از شروع باید توضیحاتی راجع به آمار سایت و اهمیت دریافت آن برای مدیران سایت‌ها ارائه شوند.

آمار سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟

آمار سایت که در حالت کلی به آن آنالیز وب و به انگلیسی Web Analytics گفته می‌شود، به دریافت و تحلیل انواع آمار وبسایت گفته می‌شود که نشانگر دقیق نحوه‌ی عملکرد سایت از نظر بازدیدکننده‌هاست. البته انتخابِ نام آنالیز وب بر این اساس است که داده‌های بازدید و یا آمار بازدید به خودیِ خود شامل اطلاعات مستقیمی برای عملکرد سایت نیستند و حتماً نیازمند کمی تجزیه و تحلیل برای درک و استخراج داده بیشتر از آمار دریافتی است.

برای مثال ممکن است یکی از صفحات وب شما در روز 100 نفر بازدیدکننده داشته باشد، اما این 100 نفر پس از گذشت 1 ثانیه از این صفحه خارج می‌شوند. این آمار سایت است. ولی برای اینکه بتوان اقدامی برای حل این مسئله انجام داد، باید تحلیل‌هایی برای این آمار انجام شود و ببینیم به چه علت بازدید از این صفحه به این شکل است، آیا یک مشکل فنی باعث این اتفاق شده است؟ آیا محتوا به اندازه کافی جذاب نیست؟ و غیره.

معرفی بهترین سرویس‌های آمارگیری سایت

چون این مقاله بیشتر برای معرفیِ ابزارهای دریافت آمار سایت است، جزئیات بیشتری برای تعریف آمار و بازدید سایت برای بعد موکول می‌شود. در ادامه، برترین ابزارهای آنلاین رایگانی که برای دریافت آمار سایت و آنالیز وب مورد استفاده قرار می‌گیرند معرفی و به صورت اجمالی توصیف شده‌اند.

1. گوگل آنالیتیکس

وقتی که سخن آنالیز وب و دریافت آمار سایت به میان می‌آید، هرگز نمی‌توان از گوگل آنالیتیکس چشم پوشید. گوگل آنالیتیکس یک ابزار کاملاً رایگان برای دریافت آمار سایت و انجام تحلیل‌های خودکار با گزارش‌های بسیار متنوع است که تقریباً تمام نیازهای یک وبسایت برای دریافت آمار بازدید را پوشش می‌دهد.

با استفاده از گوگل آنالیتیکس می‌توانید به صورت زنده آمار بازدید را مشاهده کنید، آمار بازدید تک تک صفحات را به دست آورید، گزارشی از انواع کاربران و رفتار دقیق کاربران به دست آورید، گزارشی از مردم‌شناسی، جنسیت، محل، مرورگر مورد استفاده و حتی زمانی که کاربران بر روی سایت شما سپری می‌کنند را به دست آورید.

از دیگر امکانات مهم گوگل آنالیتیکس منابع ترافیک و داشبوردهای سفارشی است که می‌توان با یک نگاه در گزارش‌ها، اطلاعات بسیار جامعی از نحوه‌ی رفتار و آمار بازدید سایت به دست آورد.

استفاده از گوگل آنالیتیکس کاملاً رایگان است و با همان حساب کاربریِ گوگل کار می‌کند. پس از ثبت نام یک کد برای رهگیریِ آمار سایت به شما داده می‌شود که باید در صفحاتی که می‌خواهید آمار آن را دریافت کنید آن کد را وارد کنید(که امروزه در اکثر سیستم‌ها امکان اضافه کردن یک کد به تمام صفحات به صورت پیشفرض فراهم می‌شود).

در گوگل آنالیتیکس با استفاده از یک حساب کاربری می‌توانید چندین وبسایت و یا برنامه(اپ) را دنبال کنید. البته ناگفته نماند که این امکان گوگل با آی پی ایرانی قابل دسترس نیست که ممکن است استفاده از این سرویس برای دریافت آمار سایت را برای کاربران ایرانی محدود کند.

2. Open Web Analytics

یک ابزار دیگر برای دریافت آمار سایت نرم‌افزار Open Web Analytics است. مزیتی که این نوع نرم‌افزارهای منبع باز دارند این است که پس از دانلود، این نرم‌افزار با استفاده از APIها و کدهای PHP، جاواسکریپت و غیره بر روی سایت میزبانی و نصب می‌شوند و می‌توانند داده‌ها را به صورت نامحدود و با میزبانیِ خود سایت شما در اختیارتان قرار دهد.

اما از طرف دیگر، میزبانیِ نرم‌افزار به صورت خصوصی در هاست خود می‌تواند باعث ایجاد محدودیت‌هایی شود. از رایج‌ترین محدودیت‌ها اشغال فضای دیسک است، به ویژه با افزایش مقدار داده‌ها و گزارش‌های جمع‌آوری شده که می‌تواند برای وبسایت‌هایی که با بودجه‌های کم و فضای محدود راه‌اندازی شده‌اند مناسب نباشد. محدودیت، یا بهتر است بگوییم دردسر دیگری که این نوع نرم‌افزارها دارند عملیات به روزرسانیِ آن‌هاست.

با اینکه به روزرسانی‌ها نیازمند دانش فنیِ بالا و دانش کدنویسی ندارند و اکثراً به صورت خودکار انجام می‌شوند، اما حتماً باید برای همین به روزرسانیِ خودکار نیز اقدامی از سوی کاربر انجام شود که در پلتفورم‌های آنلاینی مانند گوگل آنالیتیکس این محدودیت‌ها وجود ندارد.

3. Yandex.Metrica

Yandex.Metrica یک ابزار قدرتمند دیگر از یک موتور جست‌وجو و شرکت اروپایی قدرتمند دیگر به نام Yandex است که پلتفورم آن بسیار مشابه با Google Analytics است و درست همانند آن کاملاً رایگان است. داده‌های شما در این پلتفورم به صورت نامحدود ذخیره می‌شوند. داده‌ها و آمار ارائه شده بسیار به اطلاعات ارائه شده توسط گوگل آنالیتیکس مشابه است.

چیزی که این ابزار را با سایر ابزارهای موجود متمایز می‌کند امکانات گرافیکی و نقشه‌های ارائه شده برای سایت شماست. البته در اینجا منظور نقشه سایت نیست! در اینجا منظور نقشه گرمایی، نقشه اسکرول، و جالب‌تر از همه، نقشه (و ویدئوی) رفتار کاربران سایت است. در نقشه گرمایی خواهید دید که نشانگر موس کاربران کجا قرار دارد و بیشترین کلیک‌ها در کجا انجام می‌شود. نقشه اسکرول نیز امکان جالب دیگری از این ابزار دریافت آمار سایت است، به این صورت که نشان می‌دهد معمولاً چقدر کاربران در صفحات شما اسکرول کرده‌اند، به عبارت دیگر، خواهید دید که چقدر از محتوای صفحات شما بیشتر از همه خوانده می‌شود.

امکان متمایز سومی که بسیار جالب است ارائه‌ی یک ویدئوی ضبط شده از نحوه‌ی کار کاربران با سایت شماست! یعنی در اینجا دقیقاً می‌توانید کلیک‌ها و حرکت نشانگر موس و کارهایی که کاربر در سایت شما انجام می‌دهد را به صورت تجمیع شده مشاهده کنید و در صورت نیاز اصلاح‌ها و بهینه‌سازی‌هایی بر اساس این اطلاعات دریافتی انجام دهید.

4. Amplitude

Amplitude یکی دیگر از ابزارهای دریافت آمار سایت پیشرفته و با کیفیت Amplitude است. با اینکه این ابزار کاملاً رایگان نیست، اما یک پلان «همیشه» رایگان با محدودیت‌هایی است که در بین سایر ابزارهای پولی برجسته بوده و پیشنهاد می‌شود.

در پلان رایگان این ابزار داده‌ها از نظر زمانی به صورت نامحدود در سیستم ذخیره و بازیابی می‌شوند. یعنی از هنگام ثبت نام تا هر وقت که اکانت شما در این ابزار دریافت آمار سایت فعال باشد می‌توانید به داده‌هایتان دسترسی داشته باشید.

محدودیتی که برای این اکانت وجود دارد ردیابیِ 10میلیون اَکشن در هر ماه است. در این نوع سیستم‌ها اکشن می‌تواند هر چیزی باشد، از تعداد نمایش صفحه گرفته تا تعداد کاربری که هر ماه وارد سایت شما می‌شوند. البته 10 میلیون اکشن برای شروع به کار و برای اکثر وبسایت‌های تجاری و شرکتی که بازدید آن‌ها بسیار کم‌تر از این ارقام هست مناسب به نظر می‌رسد. در پلان رایگان این ابزار امکانات پایه برای دریافت آمار سایت و تحلیل این آمار در اختیار شما قرار گرفته است.

5. Clicky

Clicky (یا کلیکی) نیز مانند Amplitude یک ابزار پولی است که امکانات رایگانی برای کاربران به صورت همیشگی فراهم می‌کند. علی رغم ظاهر نه چندان جذاب Clicky در مقابل سایر ابزارهای معرفی شده، امکانات آن بسیار جالب بوده و کاربران بسیار زیادی از خدمات آن استفاده می‌کنند.

Clicky می‌تواند آمار سایت را به صورت زمان زنده ارائه کند، اسپم‌ها را از آمار حذف کند، آمار تک تک کاربران و اکشن‌ها را استخراج کند، نقشه گرمایی (مشابه Yandex.Metrica) ارائه کند و بسیاری خدمات دیگر که برای دریافت آمار سایت کاملاً مناسب و کاربردی هستند. البته نقشه گرمایی با اکانت رایگان در دسترس نیست. در اکانت رایگان می‌توانید حداکثر 1 وبسایت خود را به ابزار متصل کرده و روزانه تا 3000 بازدید را از این سیستم استخراج کنید.

نتیجه گیری

در این مطلب پنج ابزار برای دریافت آمار سایت و تحلیل آمار سایت ارائه کردیم که برای موفقیت و بررسی نتایج زحمات، برای هر وبسایت و یا برنامه‌ی آنلاینی ضروری است. سه ابزار ارائه شده، گوگل آنالیتیکس، Open Web Analytics و ابزار یاندکس ابزارهای کاملاً رایگان هستند، و دو ابزار بعدی، Amplitude و Clicky ابزارهای پولی، ولی دارای اکانت رایگان دائمی هستند.

تمام این ابزارها برای دریافت آمار سایت پیشنهاد می‌شوند. اما اگر بخواهیم برترین ابزار را انتخاب کنیم، باید بگوییم گوگل آنالیتیکس در میان تمام ابزارهای دریافت آمار سایت(چه پولی و چه رایگان) دارای بیشترین کاربر و بیشتری محبوبیت و شاید بیشترین امکاناتی است که به راحتی در هر وبسایتی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد و به شدت توصیه می‌شود حتی اگر از ابزارهای دیگر برای دریافت آمار سایت استفاده می‌شود در کنار آن حتماً از گوگل آنالیتیکس نیز استفاده شود.

در صورتی که شما هم ابزار رایگان دیگری می‌شناسید که می‌توان از آن برای مشاهده آمار سایت استفاده کرد یا اینکه سوال یا مشکلی در خصوص این مقاله دارید از بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان پرتال پاسخگوی شما باشند.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

منم از گوگل بیشتر استفاده میکنم

گوگل آنالیتیکش بهترینه وقعا

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2