با گسترش اینترنت و استفاده بیشتر مردم از آن، بسیاری از کسب و کارهای سنتی با راه انداختن سایت فروشگاهی محصولات خود را به بستر اینترنت آوردند. بسیاری از افراد تصور میکنند برای راه اندازی یک سایت فروشگاهی، حتما خود فرد باید طراحی سایت بلد باشد یا سایت خود را به کمک یک متخصص ایجاد کند.
اما امروزه سرویسهایی به نام فروشگاه ساز به وجود آمدهاند که به افراد کمک میکنند تا بتوانند سایت فروشگاهی خود را با کمترین دانش فنی در کمترین زمان ممکن آماده کنند. در این مقاله بهترین سرویسهای فروشگاه ساز امسال جهان را که بهترین ویژگیها را دارند را به شما معرفی کردهایم. در نهایت نیز با جمع بندی مطالب گفته شده و اطلاعات موجود، بهترین فروشگاه ساز ممکن برای ساخت یک سایت فروشگاهی را به شما معرفی کردهایم. پس اگر میخواهید بهترین فروشگاه سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ بشناسید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
فروشگاه ساز چیست؟
یک فروشگاه ساز اینترنتی به سرویسی گفته میشود که به شما اجازه میدهد با کمترین دانش فنی، یک وب سایت با قابلیت فروش محصولات برای خودتان بسازید. این سرویسهای فروشگاهساز معمولا بسیار کاربرپسند هستند و قابلیتهای قدرتمندی برای رشد و مدیریت یک آنلاین شاپ ایجاد میکنند. این فروشگاه سازها از یک سیستم مدیریت محتوای اشتراکی برای سایت شما استفاده میکنند؛ کار کردن با این سیستمها بسیار ساده است و به همین دلیل هم بسیاری از کاربران به سمت آن جذب میشوند. اگر با انواع سیستم مدیریت محتوا آشنایی ندارید، میتوانید مقاله «آشنایی با سیستمهای مدیریت محتوا» را مطالعه کنید.
زمانی که میخواهید یک کسب و کار اینترنتی برای خود ایجاد کنید، باید از سرویسی استفاده کنید که به سادهترین شکل ممکن نیازهای شما را برآورده کند. اگر در بین تمام سایت سازهایی که وجود دارند بگردید، بعضی از آنها امکانات کافی برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی را فراهم نمیکنند. اگر به دنبال بهترین فروشگاه سازها در سال ۲۰۲۴ هستید که به تمام نیازهای شما نیز پاسخ دهد، میتوانید یکی از فروشگاهسازهایی که در ادامه معرفی کردهایم را برای ساخت سایت خود انتخاب کنید. همچنین میتوانید «بهترین سایت سازهای جهان در سال ۲۰۲۴» را نیز در مقاله مربوط به آن مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: فروشگاه ساز چیست؟
بهترین فروشگاه سازها در سال ۲۰۲۴
حال که فهمیدیم فروشگاه ساز چیست و چه استفادهای از آن میشود، بهتر است نگاهی به بهترین فروشگاه سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ بیندازیم. در این بخش ۶ مورد از بهترین فروشگاه سازها را با مزایا و معایبی که دارند معرفی میکنیم و هزینه طراحی سایت با آنها را بررسی میکنیم.
۱- شاپیفای - Shopify
اولین و احتمالا بهترین سرویس فروشگاه ساز بین المللی که در این لیست آن را معرفی میکنیم، سرویس شاپیفای (Shopify) است. طبق تحقیقاتی که در زمینه سرویسهای فروشگاه ساز انجام شده است، شاپیفای بالاترین امتیاز را برای داشتن ویژگیهای متنوع برای فروش کسب کرده است. یکی از نقاط قوت سرویس فروشگاه ساز شاپیفای، امکان مدیریت آسان موجودیهای محصول در آن است. این ویژگی مخصوصا برای فروشگاههای اینترنتی که محصولات با موجودی و تنوع بالایی دارند کاربردی خواهد بود.
مدیریت سایت با سرویس شاپیفای بسیار ساده است؛ چون یک پنل مدیریتی با رابط کاربری بسیار ساده و در عین حال کاربردی ایجاد کرده است که به شما در مدیریت فروش محصولات بسیار کمک میکند. از طرفی شاپیفای یکی بهترین سرویسهای ساخت فروشگاه اینترنتی است که کانالهای مختلف فروش و بازاریابی را یکجا ادغام میکند و اجازه مدیریت همزمان آنها را به کاربر خود میدهد.
مزایا و معایب
- ✔ دارای بیشترین ابزار و افزونه برای کمک به فروش اینترنتی
- ✔ قابلیت مدیریت و ادغام کانالهای بازاریابی متنوع روی محصولات سایت
- ✔ سازگار با تکنولوژی جدید VR برای نمایش محصولات
- ✘ هزینه ماهانه برای سیستم POS
- ✘ آموزش مشخصی برای راه اندازی سایت در آن وجود ندارد
- ✘ نامناسب برای کاربران داخل ایران
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 سه روز تست رایگان
- 💲 ارزانترین اشتراک ۵ دلار در ماه
- 💲 اشتراک پایه ۲۹ دلار در ماه
- 💲 اشتراک شاپیفای ۷۹ دلار در ماه
- 💲 اشتراک پیشرفته ۲۹۹ دلار در ماه
- 💲 اشتراک بر پایه تراکنش از ۲.۹ ٪ به علاوه ۳۰ سنت روی هر تراکنش
۲- ویکس - Wix
زمانی که درباره بهترین سایت سازهای بینالمللی صحبت میکنیم، یکی از نامهایی که همواره آن را میشنویم سرویس سایت ساز ویکس (Wix) است. امروزه بیش از ۱۱ میلیون وب سایت در سرتاسر دنیا با استفاده از این سایت ساز ساخته شدهاند که آن را به محبوبترین سایت ساز جهان تبدیل کرده است. یکی از تخصصهای اصلی ویکس، ایجاد یک سایت فروشگاهی است. این سرویس زیرساخت بسیار قدرتمندی دارد که ویژگیهای زیاد و ظاهر جذابی را به کاربران خود ارائه میدهد.
درست است که محبوب ترین سرویس ساخت سایت با سیستم مدیریت محتوای اشتراکی در دنیا است، اما این سرویس یک سرویس عمومی است که همه نوع سایتی را میتوانید روی آن بسازید و به صورت تخصصی مانند شاپیفای فقط روی سایتهای فروشگاهی تمرکز ندارد. با این حال، ویکس همچنان سرویس بسیار قدرتمندی محسوب میشود که هر سایتی که کاربر بخواهد را میتواند ایجاد کند.
مزایا و معایب
- ✔ دارای بیشترین ابزار و افزونه برای کمک به فروش اینترنتی
- ✔ راه اندازی آسان انواع سرویسهای بازاریابی دیجیتال مثل بازاریابی ایمیلی
- ✔ قابلیتهای متنوع برای حمل و نقل
- ✔ اپلیکیشن قدرتمند موبایل برای مدیریت سایت
- ✘ برای داشتن فضای ذخیره سازی نامحدود، باید ۱۵۹ دلار هزینه پرداخت کنید
- ✘ کارمزد بالا در تراکنشها
- ✘ نامناسب برای کاربران داخل ایران
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 دارای نسخه رایگان ولی محدود
- 💲 اشتراک پایه ماهیانه ۲۷ دلار
- 💲 اشتراک Business ماهیانه ۳۲ دلار
- 💲 اشتراک Elite ماهیانه ۱۵۹ دلار
- 💲 به علاوه یک دامنه رایگان به مدت یک سال
۳- اسکوئر اسپیس - SquareSpace
اسکوئر اسپیس (SquareSpace) بیشتر به عنوان یک سرویس طراحی سایت شناخته میشود، با این حال ما متوجه شدیم که این سرویس یک فروشگاه ساز قدرتمند نیز دارد و به همین دلیل آن را به عنوان سومین مورد در لیست خود قرار دادیم.
البته پلتفرم فروشگاه ساز این شرکت در مقابل ویکس و شاپیفای ممکن است ضعیفتر باشد، اما در بسیاری از موارد میتواند سایر پلتفرمهای ساخت سایت فروشگاهی را شکست دهد. در واقع ما متوجه شدیم که فروشگاه ساز اسکوئر اسپیس بسیار شبیه به فروشگاه ساز ویکس شده است و نسبت به سال قبل بسیار پیشرفت کرده است، به همین دلیل هم به جرات میتوان گفت که این پلتفرم، یکی از بهترین فروشگاه سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ است.
مزایا و معایب
- ✔ امکان اضافه کردن محصولات نامحدود در همه اشتراکها
- ✔ امکان مدیریت قوی روی اپلیکیشن موبایل
- ✔ قالبهای جذاب و دیدنی
- ✘ سیستم پرداخت آن فقط در آمریکا فعال است
- ✘ برای مواردی مانند مرتبسازی و فیلتر کردن محصولات باید از افزونه استفاده کرد
- ✘ برای فروشگاههای اینترنتی بزرگ خیلی مناسب نیست
- ✘ نامناسب برای کاربران داخل ایران
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 اشتراک پایه ماهیانه ۲۷ دلار
- 💲 اشتراک پیشرفته ماهیانه ۴۹ دلار
- 💲 به علاوه یک دامنه رایگان به مدت یک سال
- 💲 بدون کارمزد روی هر تراکنش
- 💲 ۱۴ روز تست رایگان
۴- بیگ کامرس - BigCommerce
سرویس بعدی که در این لیست معرفی میکنیم، سرویس فروشگاه ساز بیگ کامرس (BigCommerce) است. همانطور که از اسم این سرویس پیداست، مشخص است که این سرویس به عنوان یک سازنده انحصاری وب سایت فروشگاهی فعالیت میکند. فروشگاه ساز بیگ کامرس ویژگیهای فروش در حد ویکس و اسکوئر اسپیس را ارائه میدهد و همین موضوع باعث شده است به عنوان یک سرویس قدرتمند ساخت فروشگاه اینترنتی، در این لیست قرار بگیرد. از جمله بهترین ویژگیهای این سرویس میتوان به مدیریت موجودی قوی، عدم وجود هزینه تراکنش و ویژگیهای حمل و نقل عالی آن اشاره کرد.
اما متاسفانه این سرویس نقاط ضعف مشخصی نیز دارد. از جمله نقاط ضعف این سرویس میتوان به عدم سادگی در استفاده و مدیریت سایت و پشتیبانی نسبتا ضعیف اشاره کرد. این در حالی است که قیمت ساخت سایت با بیگ کامرس خیلی پایین نیست و قیمتی نزدیک به شاپیفای ارائه میدهد.
با این حال اگر مدیریت موجودی برای کاربر مهم باشد، بیگ کامرس یکی از بهترین گزینهها برای ساخت فروشگاه اینترنتی است. در غیر این صورت سایر گزینههایی که معرفی کردیم، کارایی بهتری دارند.
مزایا و معایب
- ✔ عدم دریافت کارمزد تراکنش روی همه اشتراکها
- ✔ راههای مناسب برای ارسال محصول
- ✔ امکان اضافه کردن بینهایت محصول در تمام اشتراکها
- ✘ تنوع محدود قیمتی روی اشتراکها
- ✘ قالبهای محدود برای ظاهر سایت
- ✘ آموزش ضعیف به کاربر برای استفاده از پلتفرم
- ✘ نامناسب برای کاربران داخل ایران
هزینه تهیه اشتراک:
- 💲 ارزانترین اشتراک ماهیانه ۲۹ دلار
- 💲 محبوبترین اشتراک ماهیانه ۷۹ دلار
- 💲 اشتراک پیشرفته ماهیانه ۲۹۹ دلار
- 💲 بدون کارمزد تراکنش
- 💲 پشتیبانی ۲۴ ساعته
۵- اسکوئر آنلاین - Square Online
منحصر به فردترین ویژگی اسکوئر آنلاین این است که به کاربر خود اجازه میدهد بدون داشتن اشتراک پولی، به صورت رایگان یک فروشگاه آنلاین راه اندازی کند و محصولات خود را به فروش برساند. در واقع بعضی دیگر از سرویسهای ساخت سایت فروشگاهی در این لیست نیز به کاربر اجازه ایجاد یک سایت رایگان را میدهند، اما هیچ کدام اجازه فروش محصول در این سایتهای رایگان را نمیدهند.
البته که هیچ چیزی بی دلیل رایگان نمیشود؛ چرا که در صورت ساخت فروشگاه آنلاین رایگان با اسکوئر آنلاین، باید کارمزد نسبتا زیادی را روی هر تراکنش پرداخت کنید. از طرفی طراحی ظاهر سایت با این سرویس بسیار محدود است، چرا که این سرویس تنها ۶ قالب آماده را در اختیار کاربر قرار میدهند که کمترین تعداد قالب بین همه سرویسهای موجود در این لیست است.
با این حال اسکوئر آنلاین تمام ابزارهایی که برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین به آن نیاز دارید را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. این موضوع باعث میشود تا این گزینه برای کسب و کارهای کوچکی که تقریبا هیچ بودجهای برای طراحی سایت ندارند مناسب باشد. اما اگر بودجه کمی هم دارید، گزینههای دیگر در این مقاله برای شما بهتر خواهند بود و ارزش سرمایهگذاری دارند.
مزایا و معایب
- ✔ نظارت لحظهای بر همه تراکنشها که امنیت را افزایش میدهد
- ✔ امکان اضافه کردن بینهایت محصول به سایت
- ✔ امکان راه اندازی فروشگاه اینترنتی رایگان
- ✘ نسخه رایگان آن بسیار محدود است
- ✘ همواره باید کارمزد ۲.۹٪ به علاوه ۳۰ سنتی روی هر تراکنش داده شود
- ✘ ضعف در اتصال سایت به سایر کانالهای فروش
- ✘ نامناسب برای کاربران داخل ایران
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 شامل پلن اشتراک رایگان
- 💲 اشتراک plus ماهیانه ۲۹ دلار
- 💲 اشتراک premium ماهیانه ۷۹ دلار
- 💲 کارمزد تراکنش از ۲.۹٪ + ۳۰ سنت شروع میشود
- 💲 یک دامنه رایگان روی اشتراکهای پولی
۶- گو ددی - GoDaddy
آخرین فروشگاهی که در بین لیست بهترین فروشگاه سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ معرفی میکنیم، فروشگاه ساز آنلاین گو ددی (GoDaddy) است. این سرویس انتخابی عالی برای ساخت یک فروشگاه آنلاین با تمام ویژگیهای لازم در آن است. فروشگاه ساز گو ددی ویژگیهای منحصر به فرد زیادی ندارد، اما هرچیز که لازم است را برای کاربر خود فراهم کرده و قیمت نسبتا مناسبتری نیز نسبت به سایر پلتفرمهای موجود در این لیست دارد.
علاوه بر این، پلتفرم گو ددی نسبت به سالهای قبل پیشرفت کرده است و ویژگیهای بیشتری را به سرویس خود اضافه کرده است. همین موضوع نیز ما را مجاب کرد تا این سرویس را به عنوان یکی از بهترین فروشگاه سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ معرفی کنیم.
مزایا و معایب
- ✔ امکان مدیریت سایت از طریق اپلیکیشن موبایل
- ✔ سرعت بالای سایتهای ساخته شده با این پلتفرم
- ✘ همواره روی تراکنشها مقدار کمی کارمزد پرداخت میکنید
- ✘ نسبت به سایر پلتفرمهای این لیست ویژگیهای مدیریتی کمتری دارد
- ✘ نامناسب برای کاربران داخل ایران
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 اشتراک پلن پایه از ماهیانه ۱۰ دلار
- 💲 اشتراک پلن premium از ماهیانه ۱۵ دلار
- 💲 اشتراک پلن commerce از ماهیانه ۲۱ دلار
مقایسه و انتخاب بهترین فروشگاه ساز
تا اینجای مقاله ۶ مورد از بهترین فروشگاه سازهای جهان را در سال ۲۰۲۴ به شما معرفی کردیم. اگر بخواهیم این سرویسها را با هم مقایسه کنیم، سرویسهای شاپیفای و ویکس همچنان بهترین فروشگاه سازهای جهان هستند. با این حال سرویسهایی مثل اسکوئر اسپیس و گو ددی نیز پیشرفت زیادی داشتند و میتوانند مورد توجه کاربران قرار بگیرند.
با وجود تمام مواردی که درباره همه این فروشگاه سازها گفتیم، اگر توجه کرده باشید همه آنها یک ایراد مشترک داشتند؛ آن هم این بود که برای کاربران داخل ایران مناسب نیستند. این عیب مشترک همه این پلتفرمها دو دلیل اساسی دارد:
دلیل اول این است که هزینه اشتراک این سرویسها دلاری است و پرداخت آن برای کاربران ایرانی بسیار گران تمام میشود. از طرفی ما به عنوان کاربرهای داخل ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی نمیتوانیم اشتراک این سایتها را به درستی تهیه کنیم و برای این کار مجبوریم قوانین را دور بزنیم.
دلیل دوم نیز این است که با سیستم پرداخت ایران سازگار نیستند. فرض کنید شما هزینه دلاری این سایتها را نیز پرداخت کردید و اکنون میخواهید فروشگاه آنلاین خود را راهاندازی کنید. دوباره به دلیل تحریمهای بانکی علیه ایران، کاربران داخل ایران نمیتوانند از سیستمهای پرداخت این سرویسها استفاده کنند. از طرفی سایتهای ساخته شده با این فروشگاه سازها نیز نمیتوانند به درگاههای پرداخت بانکی ایران متصل شوند.
بنابراین فهمیدیم عملا نمیتوان یک فروشگاه اینترنتی ایرانی را با این سرویسهای فروشگاه ساز خارجی ایجاد کرد؛ پس به جای چرخاندن لقمه دور سر خود، باید از جایگزینهای آن که فروشگاه سازهای ایرانی هستند استفاده کنید. فروشگاه سازهای ایرانی در سالهای گذشته بسیار قدرتمند شدهاند و میتوانند تمام نیازهای کاربر برای یک فروشگاه اینترنتی خوب را برآورده کنند. فرقی نمیکند از کدام فروشگاه ساز ایرانی استفاده میکنید، اما ما در پرتال افتخار این را داریم که به عنوان یکی از قدیمیترین، کاملترین و محبوبترین سرویسهای فروشگاه ساز ایرانی، میتوانیم چاره کار شما برای ساخت فروشگاه اینترنتی باشیم.
پرتال؛ جایگزینی مطمئن برای همه پلتفرمها
شاید پیش خودتان فکر کنید هیچ ماستبندی نمیگوید ماست من ترش است، ما هم نمیخواهیم به دروغ از خودمان تعریف کنیم. شما میتوانید با کمی تحقیق در منابع مختلف در اینترنت و بررسی سایت پرتال، متوجه شوید که پرتال واقعا یکی از فروشگاه سازهای موفق ایرانی است که سایتهای فروشگاهی زیادی با استفاده از آن در حال کسب درآمدهای قابل توجه هستند. در پرتال به دلیل زیرساخت قدرتمند، تیم فنی مجرب و تجربه بالایی که وجود دارد، بستر مناسبی برای ایجاد یک سایت فروشگاهی حرفهای فراهم شده است.
زمانی که شما در فروشگاه ساز پرتال ثبت نام میکنید، بلافاصله یک سایت تستی رایگان هفت روزه با توجه به نیازی که دارید برای شما ساخته میشود. زمانی که این سایت در اختیار شما قرار دارد، میتوانید تمام بخشهای پنل مدیریتی سایت در پرتال را بررسی کنید و ویدیوهای آموزشی ما را نیز ببینید. با ویدیوها و آموزشهایی که برای مدیریت سایت شما آماده کردهایم، واقعا هیچ نیازی به دانش فنی ندارید و میتوانید در کمترین زمان سایت حرفهای خود را طراحی کنید. در تمامی مراحل نیز کارشناسان پشتیبانی پرتال به صورت کاملا رایگان و ۲۴ ساعته در کنار شما هستند و با صبر و شکیبایی پاسخگوی تمام مشکلات شما خواهند بود.
برای ساخت سایت در پرتال، کافی است در همین صفحه روی گزینه «ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی» کلیک کنید تا در کمتر از ۵ دقیقه ثبت نام شما تکمیل و سایت تستی شما ایجاد شود. اگر میخواهید تمام دلایلی که باعث انتخاب پرتال میشود را بدانید، پیشنهاد میکنیم به لینک زیر بروید و آن مقاله را نیز مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: ۳۵ دلیل برای انتخاب پرتال
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا نگاهی به بهترین سرویسهای فروشگاه ساز دنیا در سال ۲۰۲۴ داشته باشیم و آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. همانطور که در متن خواندیم، سرویسهای فروشگاه ساز خارجی زیادی وجود دارند که هر کدام ویژگیهای منحصر به فردی نیز دارند. با این حال مشکلاتی را نیز برای کاربران ایرانی ایجاد میکنند و شما میتوانید به جای آنها از سرویسهای فروشگاه ساز ایرانی مثل پرتال استفاده کنید. اگر شما نیز تجربهای درباره سرویسهای فروشگاه ساز خارجی دارید یا سوالی درباره آنها ذهنتان را درگیر کرده است، آن را در بخش دیدگاهها با ما مطرح کنید. همچنین اگر سوالی درباره ساخت سایت با پرتال دارید نیز میتوانید با کارشناسان تیم پشتیبانی ما به شماره ۰۲۱۹۱۰۰۳۳۸۳ داخلی شماره ۲ تماس بگیرید. امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.
سوالات متداول
بهترین فروشگاه ساز برای ساخت یک سایت فروشگاهی کدام است؟
از بین فروشگاه سازهای خارجی، سرویس شاپیفای بهترین سایت تخصصی برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی است و از بین فروشگاه سازهای ایرانی، سرویس پرتال بهترین پلتفرم برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی است.
بهترین فروشگاه سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ کدام هستند؟
فروشگاه سازهای شاپیفای، ویکس، اسکوئراسپیس و گو ددی بهترین فروشگاه سازهای جهان هستند.
آیا میتوان از فروشگاه سازهای خارجی استفاده کرد؟
بله میتوانید با آنها سایت بسازید، اما به دلیل مشکلات پرداخت و عدم اتصال درگاههای بانکی ایران به آنها بهتر است با یک فروشگاه ساز ایرانی سایت فروشگاهی خود را بسازید.