زمانی که قصد طراحی سایت را داشته باشید، ممکن است دو عبارت طراحی سایت استاتیک و طراحی سایت داینامیک هم به گوشتان بخورد. این دو از مفاهیم ابتدایی در طراحی سایت هستند و آشنایی با آنها، مطمئناً در تصمیمگیری بهتر در مورد بهترین روش ساختن سایت به شما کمک خواهد کرد. برای همین بود که تصمیم گرفتیم این دو روش را به طور کامل معرفی کنیم و تفاوت آن دو را برای شما مشخص کنیم.
ما در ادامه هر یک از این دو روش را به طور کامل و با زبان ساده توضیح میدهیم و مزایا و معایب آنها را بررسی خواهیم کرد.
وب سایت استاتیک چیست؟
اول بگذارید ببینیم که وب سایت استاتیک (به معنی ایستا و بدون حرکت) چیست. زمانی که شما یک سایت برای خود میسازید، این سایت حتماً باید دارای یک ظاهر مشخص باشد که به آن قالب وب سایت میگوییم.سپس محتوای شما که شامل متن، تصویر، فایل و ... میشود درون این قالب قرار داده میشود. در طراحی سایت استاتیک، همهچیز به همین ختم میشود. یعنی کار شما پس از طراحی قالب و گذاشتن محتوا تمام شده است.
وقتی که یک سایت استاتیک است، همه بخشهای آن به صورت دستی طراحی شدهاند و مستقل از یکدیگر کار میکنند. این یعنی شما هر تغییری بخواهید روی وبسایت خود بدهید، باید این کار را به صورت دستی و با عوض کردن ظاهر آن انجام بدهید و راه دیگری ندارید. در واقع، وبسایت شما هیچ هستهای ندارد و فقط یک پوستۀ ساده است. این در حالی است که در طراحی سایت داینامیک، شما یک پنل یا محیط مدیریتی دارید که به شما اجازه عوض کردن بخشهای مختلف را میدهد. و بخشهای دیگر سایت شما نیز با هر تغییر خود را هماهنگ میکنند. (در بخش بعد بیشتر در این مورد صحبت میکنیم.)
در واقع، میتوان سایت های استاتیک را به مجسمه تشبیه کرد. چون وقتی یک بار ساخته میشوند، تغییر دادن آنها دیگر کار چندان راحتی نیست.
مزایا و معایب سایت های استاتیک
- طراحی ابتدایی سایت های استاتیک، هزینۀ مالی و زمانی چندانی نمیبرد.
- تغییرات یک وبسایت استاتیک در آینده برای شما بسیار هزینهبر خواهد بود. چرا که هر تغییر کوچک باید در تک تک صفحات سایت اعمال شود و بابت هر بار تغییر شما باید هزینهای به یک طراح بپردازید.
- در یک سایت استاتیک، شما امکانات چندانی در اختیار نخواهید داشت.
در کل، ما استفاده از سایتهای استاتیک را چندان به شما پیشنهاد نمیدهیم. مگر آنکه قصد طراحی یک سایت را داشته باشید که در آینده هیچگونه تغییری نخواهد کرد و ثابت خواهد ماند.
وب سایت داینامیک چیست؟
اکنون بگذارید به سراغ سوال دوم برویم و ببینیم منظور از وب سایت داینامیک چیست. البته اگر تا به اینجا با ما همراه بوده باشید، احتمالاً بتوانید معنی کلمه داینامیک (در فارسی به معنای پویا) را در طراحی سایت حدس بزنید.
در وب سایت های داینامیک، تنها کار طراح سایت این نیست که یک پوسته برای شما طراحی کند. بلکه باید یک هسته نیز برای سایت شما استفاده کند. برای این منظور او میتواند از سیستمهای مدیریت سایت مختلفی استفاده کند که یکی از آنها سایت ساز پرتال است. کار این سیستم این است که بخشهای مختلف پوسته شما را به یکدیگر متصل کند و ساختاری هماهنگ برای شما به وجود آورد. به این ترتیب، هر زمان شما بخشی از وبسایت خود را تغییر دهید، باقی بخشها نیز متناسب با آن تغییر خواهند کرد.
سایتهای داینامیک را میتوان به رباتها تشبیه کرد. درست مثل یک ربات، شکل و حالت سایت های داینامیک نیز به راحتی میتواند تغییر کند و با توجه به نیاز شما شکل بگیرد.
مزایا و معایب طراحی سایت داینامیک
ایجاد یک سایت داینامیک، هزینه مالی و زمانی بیشتری برای شما خواهد داشت.
وقتی یک سایت داینامیک باشد، همۀ بخشهای آن با هم هماهنگ هستند. برای مثال، اگر شما یک مقاله در سایت خود قرار دهید، این مقاله به صورت اتوماتیک در صفحه اول قرار میگیرد. یک نمونه دیگر از قابلیتهای طراحی سایت داینامیک، امکان ایجاد سیستم عضویت است.
سایتهای داینامیک یک پنل مدیریت قدرتمند در اختیار شما قرار میدهند که به شما اجازه میدهد تغییرات مورد نظر خود را سادهتر بر روی وبسایت اعمال کنید.
سایت استاتیک یا داینامیک؟
اکنون که با هر دو مفهوم داینامیک و استاتیک در طراحی سایت آشنا شدیم، بگذارید یک نتیجهگیری کلی از بحث خود داشته باشیم.
اگر شما فقط قصد طراحی یک تک صفحه را دارید و نمیخواهید آن را در آینده توسعه دهید، شاید انتخاب کردن طراحی استاتیک چندان هم غیر منطقی نباشد. اما در کل پیشنهاد ما به شما، همیشه طراحی یک سایت داینامیک است. چرا که سایت داینامیک به شما اجازه توسعه و اعمال راحت ویرایش ها را می دهد. چیزی که هیچوقت در طراحی سایت استاتیک نخواهید داشت.
اما چطور باید یک سایت داینامیک ساخت؟ سایت ساز پرتال تمام امکانات لازم برای ایجاد یک سایت داینامیک قدرتمند را (با یک هزینۀ مناسب) در اختیار شما قرار میدهد. پس پیشنهاد میکنیم اگر قصد طراحی سایت دارید، حتماً سری به صفحه بسته ها و هزینه های ساخت سایت با پرتال بزنید.
دیدگاهها
مقدم باقری
سلام لطفا ً این جمله در پاراگراف یکی مانده به آخر اصلاح شود
"چیزی که هیچوقت در طراحی سایت داینامیک نخواهید داشت. "
به
"چیزی که هیچوقت در طراحی سایت استاتیک نخواهید داشت. "
فاطمه شریفی
سلام اقای مقدم باقری عزیز
اصلاحش کردیم الان.
مرسی از شما :)