دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

در انتخاب بهترین سایت ساز به چه نکاتی توجه کنیم؟

اگر می‌خواهید به راحتی سایت اینترنتی راه‌اندازی کنید سایت سازها ابزار مناسبی برای این کار هستند. اما قبل از هر چیز باید بدانید که بهترین سایت ساز برای شما باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد.
در این مقاله می‌خوانید:

شما هم می‌خواهید کسب و کارتان را وارد فضای مجازی و اینترنت کنید؟ تا چند سال گذشته ساخت سایت اینترنتی کار سختی بود و به مهارت در زمینه کدنویسی احتیاج داشت. اما الان به لطف سایت سازها و فروشگاه سازهای مختلفی که به وجود آمده‌اند کار طراحی سایت بسیار راحت و سریع شده است. همچنین دیگر لازم نیست برای ساخت سایت، مهارت یا دانش خاصی داشته باشید.

اگر مغازه دارید یا تولیدکننده هستید و می‌خواهید محصولات‌تان را اینترنتی بفروشید باید به کمک فروشگاه سازها یک سایت فروشگاهی راه‌اندازی کنید. در مقاله «چک لیست انتخاب بهترین فروشگاه ساز (بررسی 10 معیار)» به طور مفصل در مورد ویژگی‌های یک فروشگاه ساز خوب توضیح داده‌ایم. اما اگر هدف‌تان از ایجاد سایت اینترنتی این است که شرکت و برندتان را معرفی کنید یا یک رزومه آنلاین داشته باشید، باید از سایت سازها استفاده کنید.

اهمیت طراحی سایت

چرا باید برای انتخاب بهترین سایت ساز تحقیق کنیم؟

سایت سازها یکی از مهم‌ترین سرویس‌هایی هستند که زمینه حضور کسب و کارها را در سطح اینترنت فراهم کردند. هدف اصلی صاحبان کسب و کار این است که محصول‌شان را بفروشند یا خدمات‌شان را در اینترنت معرفی کنند. به همین دلیل خیلی از این افراد دوست ندارند درگیر جزییات طراحی سایت شوند. پس شاید در آینده شیوه طراحی سایت به کلی تغییر کند.

یک نمونه خوب در این زمینه اینستاگرام است. شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام یک طراحی مشخص دارند و همه کسب و کارها و پیج‌ها مثل هم طراحی شده‌اند. به همین دلیل لازم نیست از ابتدا یک پیج برای خودتان طراحی کنید. همین موضوع باعث محبوبیت شبکه‌های اجتماعی شده و احتمالا در آینده روند طراحی سایت هم به این شکل تغییر کند. یعنی شاید نیازی نباشد که دیگر هزینه و زمان زیادی را برای طراحی قالب سایت صرف کنیم و همه سایت‌ها طراحی یکسانی داشته باشند.

حالا که با سایت سازها آشنا شدید احتمالا به دنبال یک سایت ساز خوب می‌گردید که کسب و کارتان را به کمک آن وارد فضای مجازی کنید. استقبال زیاد از سایت سازها باعث شده است که تعداد سرویس‌های سایت ساز هم مدام بیشتر شود. به این ترتیب انتخاب بهترین سایت ساز از بین این همه سرویس، کار سختی است. نگران نباشید چون در ادامه قرار است به شما بگوییم که یک سایت ساز خوب و حرفه‌ای چه ویژگی‌هایی دارد.

سایت شما معرف برند و کسب و کارتان است پس باید روی آن سرمایه گذاری کنید. شاید لازم باشد ساعت‌ها وقت صرف کنید و با سایت سازهای مختلف کار کنید تا در نهایت بهترین سایت ساز را برای کسب و کارتان پیدا کنید. اما مطمئن باشید که استفاده از بهترین سرویس سایت ساز ارزش زمان گذاشتن دارد و وقت‌تان را بیهوده هدر نداده‌اید.

اگر بتوانید بهترین سایت ساز را پیدا کنید خیال‌تان از بابت خدمات آن و آینده سایت‌تان راحت است. فکر نکنید اگر از سایت ساز راضی نبودید بعد از مدتی به راحتی می‌توانید از یک سرویس دیگر استفاده کنید. جابه‌جا کردن سایت و انتقال آن به یک سایت ساز دیگر کار سختی است و به زمان زیادی احتیاج دارد. در بسیاری از موارد هم این کار غیرقابل انجام است. به همین دلیل از همان ابتدا باید بهترین سایت ساز را برای راه‌اندازی سایت‌تان انتخاب کنید.

چرا باید از سایت ساز استفاده کنیم؟

معیارهای انتخاب بهترین سایت ساز کدام است؟

سایت ساز خوب سرویسی است که تمام امکانات لازم برای یک سایت حرفه‌ای را داشته باشد. احتمالا اطلاعات زیادی در مورد طراحی سایت ندارید و نمی‌دانید که یک سایت اینترنتی چطور ایجاد می‌شود. پس سایت ساز باید کاری کند که به راحت‌ترین روش ممکن یک سایت اینترنتی راه‌اندازی کنید. همچنین وقتی یک سایت ساز مناسب را انتخاب می‌کنید تمام امکانات لازم برای کسب و کار شما را در اختیارتان قرار می‌دهد. برای انتخاب بهترین سایت ساز باید به چند نکته مهم توجه کنید که در ادامه آن‌ها را برای شما لیست کرده‌ایم.

1- کار با سایت ساز باید ساده باشد

همانطور که گفتیم هدف ما از انتخاب سایت ساز این است که کار طراحی سایت راحت‌تر انجام شود. البته همه سایت سازها به این مورد توجه می‌کنند ولی تجربه شخصی من نشان داده که کار با بعضی از سایت سازها بسیار آسان‌تر است.

تعدادی از سایت سازها هستند که محیط پیچیده و شلوغی دارند. پس این احتمال وجود دارد که در ابتدا کمی دچار سردرگمی شوید و نتوانید سایت خود را به سرعت بسازید. از طرف دیگر سایت سازهایی هم هستند که طراحی سایت با آن‌ها به قدری راحت و سریع است که تنها در چند ساعت کار ساخت سایت به اتمام می‌رسد.

ساده بودن کار با سایت ساز

فلسفه به وجود آمدن سایت سازها این است که طراحی سایت نیازی به دانش فنی نداشته باشد. در واقع هر کسی با هر سطح سواد و آشنایی با اینترنت باید بتواند سایت خود را به کمک سایت سازها ایجاد کند. سایت سازها به این صورت هستند که یک سایت کامل و آماده را در اختیار شما قرار می‌دهند و فقط کافی است متن‌ها و عکس‌های آن را به سلیقه خود تغییر دهید.

حالا چطور بفهمیم که کار کردن با سایت ساز موردنظر ما راحت است؟ بهترین کار این است که در سایت ساز ثبت نام کنید و یک سایت تستی در آن بسازید. اکثر سایت سازهای معتبر و درجه یک دارای تست رایگان هستند. یعنی مثلا 7 روز امکانات خود را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. شما هم در این مدت با سایت ساز کار می‌کنید و اگر نیازهای شما را برآورده کرد، آن وقت هزینه استفاده از سرویس را پرداخت می‌کنید.

2- سایت ساز باید زیرساخت‌ مناسبی داشته باشد

یک سایت اینترنتی خوب باید همیشه و 24 ساعته در دسترس باشد. زمانی که کسی وارد سایت شما می‌شود، اما سایت به دلایل فنی در دسترس نیست، احتمالا این شخص دیگر هیچ وقت به سایت شما برنمی‌گردد. پس باید سایت سازی را انتخاب کنید که خدماتش کیفیت بالایی دارد و سایت شما در اکثر مواقع در دسترس کاربران باشد.

البته هیچ شرکتی نمی‌تواند صد در صد تضمین کند که همیشه سایت شما بالا باشد و مشکلی پیش نیاید. هر لحظه ممکن است ایرادی جزیی در سرور باعث قطع شدن سایت بشود. اگر سایت ساز تیم فنی قوی داشته باشد خیلی زود مشکل پیش آمده را رفع می‌کند.

بهترین سایت ساز باید سرورهای قوی و پیشرفته داشته باشد

3- سایت ساز خوب همیشه پشتیبان و همراه کاربر است

راه‌اندازی سایت اینترنتی همیشه چالش‌ها و مشکلات خاص خود را دارد. درست است که سایت سازها کار طراحی سایت را بسیار راحت کرده‌اند اما همچنان ممکن است در حین ساخت سایت ابهام یا مشکلی برای شما به وجود بیاید. در چنین شرایطی وجود پشتیبانی قوی و پاسخگو حسابی به دردتان می‌خورد.

پس قبل از انتخاب یک سایت ساز حتما تحقیق کنید که سرویس موردنظر شما پشتیبانی دائمی و رایگان داشته باشد. همچنین بهتر است که پشتیبانی سایت ساز 24 ساعته و در تمام روزها، حتی روزهای تعطیل هم در دسترس باشد. پیشنهاد می‌کنم مقاله «4 راهکار برای امنیت و پشتیبانی سایت» را مطالعه کنید تا با اهمیت پشتیبانی بیشتر آشنا شوید.

علاوه بر این دقت داشته باشید که پشتیبانی سایت ساز همیشه پاسخگو و در دسترس باشد. پیشنهاد من این است که قبل از انتخاب یک سرویس سایت ساز حتما با شماره پشتیبانی تماس بگیرید و نحوه پاسخگویی آن‌ها را بسنجید. با این کار خیال‌تان از بابت پشتیبانی راحت می‌شود.

4- قالب‌های سایت ساز باید متنوع و زیبا باشد

یک سایت خوب باید ظاهر مناسب و زیبایی داشته باشد. ظاهر سایت به قالبی که برای آن طراحی شده بستگی دارد. البته انتخاب قالب سلیقه‌ای است. مثلا برخی دوست دارند سایت‌شان طراحی ساده و مینیمالی داشته باشد. بعضی‌ها هم هستند که طراحی‌های شلوغ و پر زرق و برق را می‌پسندند.

پس حتما قالب‌های سایت ساز را چک کنید و ببینید تنوع قالب‌های کدام سرویس بیشتر است. برخی از سایت سازها کمتر از 10 قالب دارند اما سایت سازهایی هم هستند که بیشتر از 30 قالب را برای مشتریان طراحی کرده‌اند. یک سایت اینترنتی خوب باید از لحاظ بصری زیبا و کاربرپسند باشد. یعنی رابط کاربری (UI) قالب سایت ساز باید اصولی طراحی شده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنم مقاله «رابط کاربری (UI) چیست؟» را مطالعه کنید.

اما یک قالب باید به جز ظاهر زیبا، حس خوبی را هم به کاربران سایت شما منتقل کند. قالب سایت نباید شلوغ و گیج کننده باشد. کاربری که وارد سایت شما می‌شود باید خیلی راحت به تمام صفحات و بخش‌های مهم سایت‌تان دسترسی داشته باشد. پیشنهاد می‌کنم مقاله «تجربه کاربری سایت چیست و چرا باید به آن توجه کرد؟» را مطالعه کنید تا بیشتر در این زمینه اطلاعات داشته باشید.

یک سایت ساز خوب قالب‌های متنوع و زیبایی دارد

5- سایت‌های طراحی شده با سایت ساز باید از نظر سئو بهینه باشند

اگر می‌خواهید بازدیدکنندگان بیشتری از سایت شما دیدن کنند حتما باید به سئو سایت اهمیت دهید. وقتی سایت شما به خوبی سئو شده باشد در صفحه اول گوگل دیده می‌شود و به این ترتیب کاربران بیشتری به سایت شما می‌آیند. اگر تا به حال اسم سئو به گوش‌تان نخورده است، پیشنهاد می‌کنم مقاله «سئو چیست و چرا اهمیّت دارد؟» را حتما مطالعه کنید.

برای این که سایت شما جزو اولین نتایج نمایش داده شده در گوگل باشد لازم است یکسری موارد را رعایت کنید. بخشی از این موارد باید توسط خود شما انجام شوند. اما قسمتی از کار سئو هم به کدنویسی مربوط است که باید توسط سایت ساز رعایت شده باشد. علاوه بر این گوگل از سایت‌های کند که خیلی دیر باز می‌شوند بدش می‌آید. به همین دلیل هم این سایت‌ها را در صفحه اول نتایج نشان نمی‌دهد.

پس در قدم اول چند نمونه از سایت‌های ساخته شده با سایت ساز را از نظر سرعت بارگذاری بررسی کنید. در مقاله «آموزش تست سرعت سایت با بهترین ابزارها» به شما آموزش داده‌ایم که چطور سرعت یک سایت را بررسی کنید. البته پیشنهاد من این است که چند سایت مختلف از یک سایت ساز را بررسی کنید. چون ممکن است یک سایت تصاویر بهینه نشده و حجیم در صفحه اصلی داشته باشد و به همین دلیل سرعت لود آن بالا باشد.

برخی از سایت سازها در صفحه درج مطلب و ساخت صفحه جدید بخشی مجزا برای تنظیمات سئو دارند. به این ترتیب کار بهینه‌سازی سایت شما راحت‌تر می‌شود. توصیه من این است که در مدت تست سایت ساز حتما به وجود تنظیمات سئو در بخش ایجاد صفحه و مقاله توجه کنید. همچنین اگر می‌خواهید با اصول سئو سایت بیشتر آشنا شوید مقاله «چک لیست سئو و صفر تا صد سئو مقدماتی» را مطالعه کنید.

6- سایت‌های ساخته شده با سایت ساز حتما باید ریسپانسیو باشند

اکثر افراد با گوشی موبایل به اینترنت متصل می‌شوند و وارد سایت‌های مختلف می‌شوند. به همین دلیل سایتی که ایجاد می‌کنید باید در صفحه نمایش کوچک موبایل و تبلت هم به خوبی نشان داده شود. پس یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بهترین سایت ساز این است که واکنشگرا یا ریسپانسیو باشد. به دلیل اهمیت بالای این مورد مقاله کاملی با عنوان «طراحی سایت ریسپانسیو (واکنش گرا) چیست و چه ضرورتی دارد؟» در این زمینه تهیه کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنم حتما آن را مطالعه کنید.

اهمیت طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنشگرا

این را هم اضافه کنم که یکی از فاکتورهای گوگل برای قرار دادن سایت در صفحه اول نتایج جستجو این است که حتما واکنشگرا باشد. برای این که مطمئن شوید سایت شما در موبایل و تبلت هم به خوبی نمایش داده می‌شود بهتر است یک سایت با سرویس موردنظرتان بسازید و با موبایل یا تبلت وارد آن شوید.

سایت شما در این دستگاه‌ها نباید دقیقا شبیه به صفحه بزرگ رایانه یا لپ تاپ نمایش داده شود. فونت نوشته‌ها نباید خیلی ریز باشد و همه بخش‌ها و قسمت‌های سایت باید در صفحه موبایل به صورت کامل نمایش داده شوند.

7- سایت ساز باید تمام امکانات موردنیاز شما را داشته باشد

قبل از این که یک سایت ساز را برای طراحی سایت انتخاب کنید باید تمام موارد لازم برای سایت‌تان را لیست کنید. مثلا اگر قصد راه‌اندازی سایت برای شرکت خود را دارید باید بدانید به چه چیزهایی در سایت‌تان نیاز دارید. پیشنهاد من این است که سایت تعدادی از شرکت‌های همکارتان را ببینید و از آن‌ها ایده بگیرید.

استفاده از ابزارهای ارتباطی مثل ایمیل مارکتینگ و بازاریابی پیامکی تاثیر زیادی در رشد شرکت دارد. پس سایت سازی که انتخاب می‌کنید باید قابلیت اتصال به سرویس‌های پیامکی یا ایمیل مارکتینگ را داشته باشد. همچنین سایت ساز باید دارای قسمت وبلاگ باشد تا بتوانید اخبار شرکت یا مطالب مربوط به حوزه کسب و کارتان را در آن قرار دهید.

به دنبال امکانات موردنیاز خود در سایت سازها باشید

یکی دیگر از ویژگی‌های کاربردی در سایت قابلیت ایجاد فرم است. سایت سازی که انتخاب می‌کنید باید امکانات لازم برای تهیه فرم تماس یا عضویت را داشته باشد. همچنین بهتر است قسمتی را برای درج نظرات مشتریان هم در سایت تعیین کنید.

اگر قصد فروش محصول در سایت خود را دارید و می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید باید به مواردی مثل قابلیت اتصال سایت ساز به درگاه پرداخت، اتصال به سرویس‌های پستی و قابلیت تعریف کوپن تخفیف هم دقت کنید.

یک توصیه مهم: شاید الان قصد فروش محصول در سایت‌تان را ندارید اما در آینده بخواهید این امکان را به سایت خود اضافه کنید. پس پیشنهاد می‌کنم حتما به امکانات سایت ساز برای فروش اینترنتی هم توجه کنید. 

کدام سایت ساز برای من مناسب است؟

حالا که با ویژگی‌های یک سایت ساز حرفه‌ای و خوب آشنا شدید، باید در بین سایت سازهای مختلف به دنبال بهترین گزینه بگردید. برای این قسمت هم یک پیشنهاد خوب برای شما دارم. توصیه می‌کنم کار آزمایش و تست سرویس‌های مختلف را از سایت ساز پرتال شروع کنید.

چطور بهترین سایت ساز را انتخاب کنیم؟

پرتال جزو معدود سایت سازهایی است که تمام ویژگی‌هایی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. برخی از ویژگی‌های پرتال عبارتند از:

  • پرتال 7 روز مهلت تست رایگان دارد
  • کمتر سایت سازی در ایران پشتیبانی 24 ساعته رایگان دارد که پرتال یکی از آن‌هاست
  • پرتال از تکنولوژی ابری استفاده می‌کند. پس اگر حتی هزاران بازدیدکننده در روز داشته باشید تغییری در سرعت سایت شما ایجاد نمی‌شود.
  • با مشاهده آموزش‌های ویدیویی پرتال کار با تمام بخش‌های سایت ساز را یاد می‌گیرید.
  • پرتال بیش از 50 قالب با طراحی مختلف دارد که همه آن‌ها ریسپانسیو یا واکنشگرا هستند.
  • تمام اصول و قواعد سئو در کدنویسی پرتال رعایت شده است.

این‌ها تنها بخشی از ویژگی‌های سایت ساز پرتال بودند. سایر ویژگی‌های این سایت ساز در مقاله «35 دلیل برای آنکه پرتال را انتخاب کنید!» به طور کامل ذکر شده است. احتمالا همین الان دارید به این موضوع فکر می‌کنید که سایت سازی با این همه امکانات و ویژگی‌ها حتما هزینه خیلی زیادی دارد. اما سرویسی با این همه امکانات قرار نیست قیمت بالایی داشته باشد. برای ساخت سایت با پرتال فقط لازم است سالیانه 576 هزار تومان هزینه کنید. هیچ هزینه اضافی دیگری هم قرار نیست از شما دریافت شود.

پس همین الان یک سایت رایگان آزمایشی در پرتال بسازید و آن را به سلیقه خودتان شخصی سازی کنید. بعد از این که سایت خود را درست کردید 7 روز از آن استفاده کنید. اگر به این نتیجه رسیدید که پرتال نیازهای شما را برآورده می‌کند آن وقت هزینه استفاده از سایت ساز را پرداخت می‌کنید. در صورتی که سوالی دارید یا می‌خواهید کیفیت پشتیبانی پرتال را بررسی کنید، فقط کافیست زیر همین زیر همین مطلب کامنت بگذارید یا با شماره 02191003383 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

سلام،من تو یکی از شرکتای طراحی سایت گشتم بعد گفتش سایت سازا مناسب نیستن و سئوی خوبی ندارن!بعد گفت از اونجایی قالباشونم امادس سئو خیلی بده.
یعنی شرکت طراحی سایته برای اینکه خودس سود کنه اینو گفته؟

سلام
وقتتون بخیر، ببینید همین الان خود پرتال توی کلمات کلیدی خیلی سختی رتبه های اول و دوم گوگل رو داره و بهتون تضمین میکنم که تمام اصول سئو توی پرتال رعایت شده. البته شرکت‌های سایت ساز دیگه رو من اطلاعی ندارم اما قالب‌های پرتال کاملا منطبق با اصول سئو کدنویسی شدن و خیلی راحت توی گوگل رتبه میگیرن.

جالب بود ممنونم

نکات خیلی خیلی خوبی بود

سلام
ممنون خیلی لطف دارید

جالب بود
ممنون از راهنماییتون

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2