اگر یک عطاری سنتی و قدیمی در هر شهر ایران داشته باشید، میتوانید خیلی راحت با راه اندازی پیج اینستاگرام یا وب سایت فروشگاهی، فروش اینترنتی خودتان را شروع کنید. بازار عطاری آنلاین و رقبای محدود شما باعث میشود تا در مدت زمان کمی به فروش خوبی برسید.
در این مقاله به صورت کامل فوت و فن راه اندازی یک عطاری آنلاین را به شما آموزش میدهیم. از طرف دیگر یک روش به صرفه و سریع برای راه اندازی وب سایت فروشگاهی عطاری را معرفی میکنیم.
راه اندازی عطاری اینترنتی سود خوبی دارد؟
اگر به طب سنتی علاقهمندید و دوست دارید یک شغل اینترنتی داشته باشید، عطاری آنلاین انتخاب هوشمندانهای است. این روزها افراد زیادی تلاش میکنند تا به جای خوردن فست فود از غذاهای سالم استفاده کنند. از تهیه نمک طبیعی دریا گرفته تا انواع گیاهان دارویی و عرقیجات را برای درمان سرماخوردگی و... مصرف میکنند.
اکثر کسب و کارها برای افزایش فروش خودشان به سمت فروش آنلاین رفتند. اما عطاری یک تفاوتی با این کسب و کارها دارد. آنلاین شاپ لباس میتواند یک مغازه، مزون یا حتی یک کسب و کار خانگی باشد؛ اما فروشگاه اینترنتی عطاری نمیتواند بدون دانش فنی همه گیاهان دارویی را برای فروش داشته باشد.
از طرف دیگر، برخی از محصولات عطاری برای فروش آنلاین نیاز به جواز کسب دارند. به همین خاطر صاحبان عطاری میتوانند از این فرصت استفاده کنند و کسب و کارشان را گسترش دهند. همچنین، سرمایه اولیه زیادی برای این شغل نیاز ندارید و میتواند در بازار کم رقابت سود خوبی داشته باشید.
8 قدم تا راه اندازی فروشگاه اینترنتی عطاری
الان که در حال مطالعه این مطلب هستید، دوست دارید تا مسیر کلی ایجاد فروشگاه اینترنتی عطاری را بررسی کنید. مسیری که میتواند با تلاش و پشتکار شما خیلی زود به نتیجه برسد و فروش شما را چندین برابر سالهای گذشته کند.
خوبی فروشگاه اینترنتی این است که میتوانید در 24 ساعت شبانه روز و حتی روزهای تعطیل فروش داشته باشید. حالا که با اهمیت راه اندازی عطاری آشنا شدید، به سراغ مراحل ساخت عطاری اینترنتی برویم.
1- گروه محصولات مورد نظرتان را انتخاب کنید
شما به عنوان عطاری آنلاین میتوانید انواع و اقسام محصولات عطاری را در فروشگاه خودتان به فروش برسانید. اما پیشنهاد میکنیم محصولاتی که نیاز به مجوز قانونی ندارند و فروش آن منعی برای افراد ندارد را برای فروش انتخاب کنید. مثلاً به هیچ عنوان سراغ فروش داروهای لاغری و... بدون مجوز نروید.
در فروش اینترنتی شما نمیتوانید افراد را برای خرید منع کنید یا به آنها مشاوره دهید. یک نفر به هر دلیلی میخواهد این دارو را از وب سایت شما خریداری کند و دلیلی برای توضیح این مسئله ندارد. سعی کنید سلامت دیگران را به خطر نیندازید. مثلاً یک گروه از این محصولات را برای فروش انتخاب کنید:
- ادویهجات و چاشنی
- شامپوهای گیاهی
- دمنوش و چای گیاهی
- حبوبات
- شیره، ارده و عسل
- دانه گیاهان
- گیاهان دارویی مثل اسپند و آویشن
- عرقیات طبیعی بسته بندی
2- تأمین کننده اصلی محصولات را پیدا کنید
اگر میخواهید حجم بالایی از محصولات عطاری را با قیمت کم تهیه کنید، باید به سراغ عمده فروشان بروید. بسته به کالای انتخابی خودتان به دنبال باکیفیتترین محصولات از عمده فروشان شهرهای مختلف ایران باشید. مثلاً گیاهان دارویی را میتوانید از عمده فروشان شهر مشهد خریداری کنید.
عرقیات گیاهی هم میتوانید از کارخانههای رسمی و معروف آن تهیه کنید. تأمین کنندههای معتبر خودتان را پیدا کنید و بعد به فکر فروش آنلاین باشید.
البته اگر مغازه عطاری ندارید و میخواهید محصولاتی مثل ادویهجات را برای فروش اینترنتی انتخاب کنید، میتوانید یک شریک کاری پیدا کنید. مثلاً با مغازههای عطاری صحبت کنید و از آنها بخواهید محصولات مورد نظر شما را تأمین کنند. در عوض شما را در سود محصولات شریک کنند.
3- شیوه فروش محصولات عطاری را انتخاب کنید
برای فروش اینترنتی محصولات عطاری 3 شیوه فروش را به شما پیشنهاد میکنیم. هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند؛ باید ببینید که سرمایه اولیه شما چقدر است و میخواهید مشتریان خودتان را از کدام پلتفرم پیدا کنید.
A. شبکههای اجتماعی: شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام، روبیکا و... میتواند فضای خوبی برای فروش محصولات شما باشد. راه اندازی یک صفحه یا کانال فروشگاهی در این شبکهها رایگان است. البته به خاطر فیلترشدن شبکههای اجتماعی، کار شما برای پیدا کردن مشتری در این شبکه کمی سخت خواهد بود.
B. فروشگاه اینترنتی: اگر قصد دارید به عنوان یک فروشگاه حرفهای در اینترنت ظاهر شوید، به سراغ ساخت فروشگاه اینترنتی عطاری بروید. وب سایت اینترنتی از چند جهت برای شما مزیت دارد. اول اینکه روند خرید محصول بدون دخالت شما انجام میشود. مشتری میتواند هر زمان از شبانه روز به سایت شما سر بزند و هزینه محصول را از طریق وب سایت پرداخت کند.
از طرف دیگر مشتری میتواند تمام اطلاعات مربوط به محصول، نظر مشتریان سابق، آدرس و مجوزهای فروشگاه را مشاهده کند. در آخر هم میتوانید با هزینه کمتر از 5 میلیون تومان صاحب یک فروشگاه اینترنتی شوید. چطور؟ با استفاده از فروشگاه سازهای اینترنتی میتوانید در کمتر از 5 دقیقه و با هزینه کم یک فروشگاه داشته باشید.
مثلاً با ثبت نام در فروشگاه ساز پرتال و چند کلیک ساده، وب سایت شما در لحظه ساخته میشود. میتوانید از 7 روز تست اولیه رایگان آن استفاده کنید و با امکانات آن آشنا شوید. ویدئوهای آموزشی کوتاهی هم در مورد وارد کردن محصول و مدیریت سایت در اختیار شما قرار میگیرد. هر جایی از روند ساخت سایت هم که به مشکل خوردید میتوانید از پشتیبانی رایگان 24 ساعته کمک بگیرید.
نکته: اگر میخواهید یک فروشگاه اینترنتی عطاری با فروشگاه ساز بسازید، مطلب آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی را بخوانید.
C. مارکت پلیس: آخرین روشی که میتوانید از طریق آن محصولات عطاری آنلاین خودتان را بفروشید، مارکت پلیسهای ایرانی هستند. مارکت پلیسهایی مثل با سلام، ترب، ایمالز و دیجی کالا امکان فروش محصولات فروشنده با دریافت پورسانت را فراهم کردند.
شما میتوانید با قبول قوانین هر مارکت پلیس یک صفحه برای عطاری خودتان داشته باشید. محصولات قابل فروش خودتان را در این وب سایتها بارگذاری کنید و خیلی سریع فروش داشته باشید. البته قبل از هر کاری قوانین فروش محصول در هر مارکت پلیس را بررسی کنید.
4- روش بسته بندی و شیوه ارسال را انتخاب کنید
میخواهید محصولات عطاری خودتان را با لیبل و لوگوی فروشگاه برای مشتری ارسال کنید؟ بسته بندی خاصی برای محصولات در نظر گرفتید؟ مثلاً میتوانید ادویه و حبوبات را در شیشههای مخصوص بسته بندی کنید.
اگر هنوز اسمی برای فروشگاه عطاری خودتان انتخاب نکردید، سری به مقاله انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی بزنید. بعد از آن اسم برند خودتان را برای طراحی بسته بندی و لیبل محصولات استفاده کنید.
البته شما به عنوان فروشگاه اینترنتی باید شیوه ارسال محصولات هم به مشتریانتان بگویید. مثلاً اگر عطاری شما در شهر تهران قرار دارد، مشتریان تهرانی میتوانند محصولات را از طریق پیک شهری دریافت کنند.
برای مشتریان سایر شهرها هم با استفاده از پست، پست پیشتاز یا تیپاکس محصولات را ارسال کنید. هزینه ارسال هر روش هم روی هزینه نهایی محصول محاسبه کنید.
5- قیمت رقابتی برای محصولات داشته باشید
محصولات عطاری شما میتواند قیمتهای متنوعی داشته باشند. عسل مناطق مختلف یا حتی ادویهها و داروهای گیاهی هم قیمت متفاوتی دارند. مثلاً 200 گرم عسل بهارنارنج حدود 275 هزار تومان است. در حالیکه 200 گرم عسل یونجه با قیمت 200 هزار تومان به فروش میرسد.
مابقی محصولات طبیعی هم بسته به کیفیت آن میتواند گران یا ارزانتر از رقبا باشد. سعی کنید در ابتدای فعالیت خودتان حاشیه سود را پایین بیاورید و یک قیمت رقابتی داشته باشید.
6- ویدئوهای آموزشی را مشاهده کنید
هر کدام از شیوههای فروشی که بالاتر به شما معرفی کردیم، ویدئوهای آموزشی مخصوص خودشان را دارند. مثلاً برای فروش محصول در اینستاگرام باید با الگوریتمهای این پلتفرم آشنا باشید. فروشگاه ساز پرتال هم در بخش آکادمی و پنل مدیریت، ویدئوهای آموزشی کوتاه و آموزندهای در مورد کار کردن با وب سایت قرار داده است.
با مشاهده این ویدئوها میتوانید خودتان بدون نیاز به کمک، یک وب سایت اینترنتی بسازید و فروش داشته باشید.
7- مجوزهای لازم و درگاه پرداخت بگیرید
ایجاد عطاری به آن آسانی که همه فکرش را میکنند نیست. برای اینکه بتوانید فروش آنلاین خوبی داشته باشید، باید مشتریان را متقاعد کنید که محصولات باکیفیت و معتبری دارید. یکی از راههای آن دریافت مجوزهای قانونی (مثل اینماد) برای فروشگاه اینترنتی است.
نکته بعدی در مورد دریافت درگاه پرداخت اینترنتی است. دلتان نمیخواهد که مدت زمان زیادی درگیر پیگیری انتقال وجه مشتری و بررسی فیشهای جعلی باشد؟ برای همین با مراجعه به بانک یا با استفاده از درگاههای پرداخت واسط امکان پرداخت مستقیم از وب سایتتان را فراهم کنید.
با این کار هر زمان مشتری از سایت شما خرید کند و مبلغ را واریز کند، یک پیام مبنی بر سفارش جدید برای شما ارسال میشود.
8- سایت را به ترب و ایمالز متصل کنید
پرتال در بخش برنامههای جانبی خود امکان اتصال وب سایت به ترب و ایمالز را فراهم کرده است. حتی اگر بخواهید برای افزایش فروش به مارکت پلیسها متصل شوید، این کار با پرتال امکانپذیر است.
بسیاری از وب سایتهای فروشگاهی فارغ از محصول قابل فروشی که دارند، در ترب و ایمالز هم فعالیت میکنند. روزانه میلیونها کاربر در این کانالهای فروش رفت و آمد دارند و به دنبال خرید کالای موردنظرشان هستند. حیف است با بی توجهی نسبت به این مسئله شانس فروش خودتان را از دست بدهید.
هزینه راه اندازی عطاری آنلاین
هزینه ایجاد عطاری آنلاین با توجه به روشهایی که بالاتر توضیح دادیم متفاوت است. اگر به عنوان شریک یک عطاری قصد راه اندازی وب سایت داشته باشید، میتوانید با کمتر از 5 میلیون تومان یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید.
البته این هزینه مربوط به قیمت راه اندازی یک وب سایت کوچک با فروشگاه ساز پرتال است. هزینه خالص یک وب سایت 3 میلیون تومان است که هزینه دریافت مجوز، درگاه پرداخت و... را به آن اضافه کردیم.
اما اگر بخواهید خودتان محصولات را تأمین کنید و در شبکههای اجتماعی یا سایت به فروش برسانید، باید هزینههای مربوط به انبارداری و خرید عمده محصول که نزدیک به 30 میلیون تومان است را در نظر بگیرید.
برای راه اندازی عطاری آنلاین باید...
ساخت عطاری آنلاین گرچه طرفداران زیادی ندارد، اما به خاطر بازار کم رقابت، شانس شما را برای افزایش فروش و درآمد بالا بیشتر میکند. اگر هنوز هم به صورت یک عطاری سنتی فعالیت میکنید و از فروش خودتان ناراضی هستید، یک بار برای همیشه به سمت فروش اینترنتی محصولات مغازه خودتان بروید. مطمئن باشید که از این تصمیم پشیمان نخواهید شد.
سؤالات متداول
- عطاری چیست؟
کلمه عطاری به معنای داروفروشی و دوافروشی است. شغل پرطرفدار سنتی که در آن انواع داروهای گیاهی، عرقیات گیاهی و داروهای سنتی به فروش میرسد.
- مزایا و معایب عطاری آنلاین چیست؟
مزایای عطاری آنلاین این است که میتوانید انواع محصولات خوراکی و غیرخوراکی را در فروشگاه خودتان به فروش برسانید. از صابون گرفته تا عسل و دمنوشهای طبیعی در وب سایت شما قابل فروش هستند. اغلب محصولات هم فاسدشدنی نیستند و تاریخ انقضا ندارند.
اما از یک طرف اگر در زمینه عطاری تجربه نداشته باشید، با تأمین محصولات بیکیفیت یا راهنمایی غلط مشتریان خودتان را از دست میدهید.
- راه اندازی سایت عطاری درآمد خوبی دارد؟
درآمد عطاری آنلاین بسته به کیفیت محصولات و بازاریابی و تبلیغات شما دارد. سعی کنید محصولات پرفروش و معتبر را برای فروش آنلاین خودتان انتخاب کنید.