تا حالا با خودتان فکر کردید که چه کسبوکارهایی به سایت فروشگاهی نیاز دارند؟ اصلاً ارزش دارد که هزینه و زمانتان را برای طراحی یک فروشگاه اینترنتی اختصاص بدید؟
در دنیایی که روزبهروز به سمت مدرنیته قدم برمیدارد، روشهای سنتی خرید هم کمکم به فراموشی سپرده میشوند و جای خودشان را به روشهای دیجیتالی میدهند. اصلاً بیاید منطقی در موردش فکر کنیم؛ اگر فروش محصولات در فروشگاههای اینترنتی سود زیادی نداشت چرا همه دنبال طراحی سایت فروشگاهی در شهر خودشان هستند؟
فکر کنم خودتان هم قبلاً به این نتیجه رسیده بودید؛ چون به احتمال زیاد الان که دارید این مطلب را میخوانید، داشتید در سطح وب دنبال راهاندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی در مشهد میگشتید.
پس اگر میخواهید با هزینه کم، تست رایگان، طراحی دلخواه و پشتیبانی قوی، سایت فروشگاهی در شهر خودتان یعنی مشهد راهاندازی کنید، با من همراه باشید.
چرا باید سایت فروشگاهی راهاندازی کنیم؟
اگر بگم الان که در مغازه کوچک یا بزرگ خودتان در مشهد نشستید و پا روی پا انداختید به انتظار رسیدن مشتری، رقیبهای شما فاکتورهای خرید را برای ارسال به سراسر ایران آماده میکنند باور میکنید؟
این به این معنی است که مشتریان شما به 2 دسته تقسیمبندی میشوند:
- مشتریان حضوری
- مشتریان اینترنتی که از طریق سایت فروشگاهی از شما خرید میکنند.
تازه برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی در مشهد حتماً نیاز به وجود شعبه فیزیکی ندارید. میتوانید سوله یا انبار اجاره کنید و محصولات خودتان رو آنجا قرار بدهید و صرفاً بهصورت غیرحضوری و آنلاین فعالیت کنید. اما خب اگر شعبه فیزیکی هم داشته باشید که فبها!
هم مشتریها راحتتر نسبت به کسبوکار شما اعتماد میکنند و هم میتوانید از دو طریق درآمد خودتان را افزایش دهید؛ هم آنلاین و هم حضوری. شهر مشهد هم که همیشه پر از گردشگر و مسافر آماده خرید است. البته شش دنگ حواستان جمع باشد که اگر شعبه حضوری ندارید، تبلیغات و سئو را جدی بگیرید. بدون این دو شانسی برای شناساندن برندتان به مخاطب ندارید!
مزایای ساخت سایت فروش اینترنتی در مشهد
- افزایش مشتریان
- عدم محدود شدن مشتریان به شهر یا استان خاص (مثل مشهد)
- سهولت فرآیند خرید برای کاربران
- امکان مقایسه و بررسی محصولات بهصورت آنلاین
- امکان خرید کاربران بهصورت شبانهروزی
- امکان کسب درآمد بدون نیاز به شعبه فیزیکی
- افزایش درآمد
- امکان وارد کردن صدها محصول در دستهبندیهای مختلف
- ارتباط مستقیم با کاربران
- امکان پرداخت آنلاین
روشهای طراحی فروشگاه اینترنتی در مشهد
خب تا اینجا فهمیدیم که راهاندازی فروشگاه اینترنتی در مشهد چه مزیتهایی چه برای ما چه برای مشتریان ما دارد. اما خب چطوری باید یک سایت فروشگاهی طراحی کنیم؟ قطعاً ما دانش کافی برای راهاندازی یک وبسایت بهصورت بهینه شده را نداریم.
اگر برای طراحی سایت در گوگل جستجو کرده باشید با طیف گستردهای از سایتها و روشهای طراحی مختلف روبرو شدید که حسابی گیجتان کرده. اصلاً جای نگرانی نیست؛ قرار نیست در مورد این روشها غلو کنم. میخواهم به زبان ساده در موردش حرف بزنم تا بتوانید تصمیم بگیرید کدام روش در این مرحله بیشتر به درد شما میخورد.
1- طراحی فروشگاه اینترنتی با وردپرس
قطعاً واژههایی مثل وردپرس یا ووکامرس به گوشتان خورده است. سیستم مدیریت محتوایی که بعد از معرفی توانست دنیای وب را متحول کند. هم کار کردن با وردپرس راحتتر بود هم هزینه طراحی سایت فروشگاهی خیلی بهصرفه تمام میشد.
بهطور کلی ساخت سایت فروشگاهی در مشهد با وردپرس هم در زمان و هم در هزینههای شما صرفهجویی میکند؛ اما خب معایب خاص خودش را هم دارد. معایبی مثل:
- مشکلات فنی و مشکلات برنامهنویسی که با سئو سایت فروشگاهی با آن روبرو میشوید.
- مدیریت وردپرس به همین راحتیها هم نیست. حتی اگر از متخصصان حوزه وردپرس برای راهاندازی و ساخت سایت استفاده کرده باشید، بازهم برای واردکردن محصولات و مدیریت محتواهای وبسایت نیاز به دانش فنی دارید.
- احتمالاً در زمان کار با این سیستم مدیریت محتوا به مشکلات کوچک و بزرگی بربخورید که نیاز به خدمات پشتیبانی داشته باشد. پشتیبانی هم که میدانید بدون دریافت هزینه امکانپذیر نیست!
2- راهاندازی سایت فروشگاهی با فروشگاه ساز
یک سیستم آنلاین را فرض کنید که بدون دردسر و در کمترین زمان یک سایت فروشگاهی در اختیارتان بگذارد. مثل چی؟ دقیقاً مثل پرتال خودمان که در کمتر از 2 دقیقه امکان ساخت و راهاندازی سایت را به شما میدهد.
البته فروشگاه سازها قرار نیست معجزه کنند! ثبتنام در فروشگاه سازی مثل پرتال و انتخاب نام سایت فروشگاهی، کمتر از 2-3 دقیقه زمانتان را میگیرد. بعد از آن باید 20 دقیقهای زمان بگذارید تا قالب دلخواه، دامنه مناسب و دسته بندی محصولات را انتخاب کنید. دیگر زمان وارد کردن اطلاعات و تصاویر محصولات به تعداد محصولات شما بستگی دارد.
3- ساخت سایت فروشگاهی با برنامه نویسی
روش آخر که البته هزینه زیادی هم دارد، ساخت سایت فروشگاهی در مشهد با برنامه نویسی است. حالا فکرش را بکنید که باید صفر تا صد سایت شما کد نویسی شود، قطعاً زمان زیادی هم میخواهد. شرکتهای محبوبی مثل دیجی کالا یا در نمونه خارجی آمازون از این قبیل سایتهای برنامهنویسی شده هستند.
هر چند که میتوانید از شرکتهای طراحی که تیم بزرگتری دارند کمک بگیرید، اما به هر حال بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد تا سایت فروشگاهی شما راهاندازی شود. از همه مهمتر هزینه شما چند برابر میشود. البته طراحان مستقلی هم هستند که با هزینه کمتر سایت شما را برنامه نویسی میکنند؛ اما خب زمان بیشتری هم نیاز دارند.
مشاوره ساخت سایت فروشگاهی در مشهد
حدس میزنم که الان بین انتخاب فروشگاه ساز یا وردپرس دو دل باشید؛ اینکه کدام یک از این روشها برای شروع ساخت سایت فروشگاهی شما در مشهد مناسبتر است نیازمند آزمون و خطا و کمی هم تحقیق است.
حالا اینجا دو انتخاب دارید:
- کمی در سطح وب در خصوص طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس یا فروشگاه ساز تحقیق کنید.
- در پرتال ثبت نام کنید تا بهتر با محیط و قالبهای متنوع فروشگاه سازها آشنا شوید. نگران هزینه هم نباشید! 7 روز زمان دارید تا بهصورت رایگان این سیستم فروشگاه ساز را بالا پایین کنید.
اگر بازهم حس میکنید نیاز به مشاور دارید، با شماره 02191003383 (داخلی 2) تماس بگیرید.
البته حدس من کاملاً به آمار و ارقام نزدیک است. طبق آمار عمده کسبوکارهای اینترنتی برای ساخت سایت فروشگاهی از فروشگاه ساز و وردپرس استفاده میکنند. کمتر فروشگاهی را پیدا میکنید که در ابتدای مسیر کاری خود از برنامه نویسی برای ساخت سایت استفاده کند.
مراحل ساخت سایت فروشگاه اینترنتی در مشهد
تا اینجا با روشهای طراحی سایت فروشگاهی در مشهد و مزایا ساخت سایت آشنا شدید. اما خب سؤال اینجاست که برای شروع کار و ساخت یک سایت باید چه مسیری را طی کنید؟
اگر بخواهم نحوه ساخت سایت در وردپرس را توضیح دهم به چند خط و حتی چند محتوا خلاصه نمیشود. باید یک تا سه ماه زمان بگذارید تا بهصورت شخصی یک سایت وردپرس را بسازید. اما خب کار با فروشگاه سازها حتی برای افراد مبتدی هم راحت است و نیاز به دانش یا پیشزمینه خاصی نیست.
از آنجایی که زمان شما برایم ارزشمند است بیایید برای نمونه نحوه ساخت سایت در پرتال را که بهتر از هر چیزی از آن سر در میآورم، به شما توضیح دهم.
1- ثبت نام و راهاندازی رایگان فروشگاه
برای شروع ساخت فروشگاه اینترنتی در مشهد از طریق پرتال در قدم اول باید ثبت نام کنید. به چند سؤال کوتاه پاسخ دهید و اطلاعات هویتی مثل شماره موبایل و نام و نام خانوادگی خودتان را پر کنید. بعد هم یک اسم برای وبسایت فروشگاهی خودتان انتخاب کنید (بهتر است اسم سایت شما منحصربهفرد باشد).
2- انتخاب قالب مناسب
خب تبریک میگم تا اینجای کار استارت ساخت سایت فروشگاهی شما زده شده. حالا نوبتی هم باشد نوبت انتخاب قالب دلخواه برای سایت است. در صفحه قالبهای پرتال میتوانید مجموعه وسیعی از قالب ها را مشاهده کنید، دانهدانه بررسی کنید، ببینید که چه قالبی مناسب سایت شما است.
3- انتخاب صفحات داخلی سایت فروشگاهی
هر سایتی بهطور کلی چند صفحه اصلی مثل صفحه خانه، تماس با ما، درباره ما، وبلاگ و در آخر صفحه فروشگاه دارد. شما باید محتوای این سایتها را اضافه کنید و برای بخش فروشگاهتان دسته بندی محصولات اضافه کنید.
مثلاً اگر سایت فروشگاهی شما در مشهد قرار است محصولات چرم بفروشد؛ باید دستهبندی کیف چرم، کفش چرم، لباس چرم و لوازم جانبی چرمی داشته باشد. حالا دسته بندی کیف چرم هم 5 زیرگروه کیف پول چرم، کولهپشتی چرم، کیف دوشی چرم، کیف اداری و کیف لوازم آرایش داشته باشد.
4- خرید اشتراک
حالا تا اینجا ۷ روز فرصت داشتید با ویژگیها و قابلیتهای فروشگاه ساز پرتال آشنا شوید. اگر فکر کردید که قالبهای پرتال میتواند مناسب سایت فروشگاهی در مشهد باشد، میتوانید اشتراک خریداری کنید و سایت خود را به دامنه اختصاصی خودتان متصل کنید.
بر اساس امکانات موردنیاز سایت فروشگاهی باید یکی از بستههای پرتال را خریداری کنید. قیمت اشتراک یک ساله این بسته ها در تیرماه 1402 از 1.200.000 شروع و تا 9.600.000 ادامه دارد.
5- انتخاب دامنه و راهاندازی سایت
در آخر هم در بخش اتصال دامنه باید دامنهای مناسب با نام سایت خودتان انتخاب کنید. به همین راحتی سایت شما ساخته شد. :)
من سعی کردم با زبان خودم نحوه ساخت سایت در پرتال را توضیح دهم. توضیحات تکمیلی و آموزشهای مربوطه را میتوانید در همان پنل کاربری خودتان به صورت ویدئویی مشاهده کنید.
قدم بعدی در ساخت سایت فروشگاهی
حالا که سایت شما آماده بهرهبرداری است باید به فکر جذب مخاطب یا همان مشتریان بالقوه خودتان باشید. پس قدم بعدی شما باید موارد زیر باشد:
1- وارد کردن اطلاعات و محصولات فروشگاه
حالا به فکر عکاسی از محصولات و وارد کردن اطلاعات هر محصول در سایت باشید. اطلاعاتی مثل ویژگیها، قیمت، توضیحات کوتاه و ... . اصلاً عجله نکنید، سعی کنید با دقت و حوصله این کار را انجام دهید.
2- سئوی سایت
واژه سئو برایتان آشنا نیست؟ سئو دقیقاً همان چیزی است که برای کسب رتبه در گوگل و نشان دادن سایت شما به کاربران نیاز دارید. شاید پیش خودتان فکر کنید که خب چه اهمیتی دارد؟
فرض کنید که کاربر واژه خرید کیف چرم را جستجو میکند. به نظرتان روی اولین لینک یا لینکهایی که در صفحه اول گوگل وجود دارند کلیک میکند یا به صفحه 15ام میآید؟ منطقی است که سعی میکند در همان صفحه ابتدایی سرچ، کیف چرم دلخواهش را انتخاب و خریداری کند. پس سئو را فراموش نکنید.
3- بازاریابی و تبلیغات
تا حالا از کمپینهای تبلیغاتی خرید کردید؟ کمپینهایی مثل ارسال رایگان تا فلان روز، تخفیف 50٪ محصولات، دریافت جایزه به ازای فلان قدر خرید یا شانس برنده شدن خودرو به ازای خرید از سایت. برایتان کاملاً آشناست، درست است؟
شما باید حرفی برای گفتن داشته باشید و به مخاطب بگویید چرا از بین صدها سایت فروشگاهی سایت فروشگاهی شما که اتفاقاً در مشهد قرار دارد را انتخاب کند؟ بیایید کمی موضوع را باز کنم. انواع تبلیغات گسترده و محبوب شامل موارد زیر است:
- تبلیغات شبکههای اجتماعی: طی سالهای اخیر ثابت شده که تبلیغات در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام بسیار پربازده است. با اختصاص دادن تخفیف ویژه روی محصولات یا معرفی محصولات خودتان در پیجهای معروف تبلیغات کنید.
- تبلیغات کلیکی (CPC/PPC): همانطور که از اسم این نوع تبلیغات میتوانید حدس بزنید، به ازای هر کلیک باید هزینه پرداخت کنید. حالا این هزینه را چه کسی دریافت میکند؟ گوگل. سایتهایی مثل نوین تبلیغات در گوگل ادز را برای شما امکان پذیر میکنند.
- ایمیل مارکتینگ: ایمیلهایی مثل پیگیری خرید، ایمیلهای خوشامدگویی، دعوت به تعامل مجدد، آخرین محصولات و پیشنهادهای پیش فروش میتواند مشتریان بالقوه زیادی به شما بدهد.
- تبلیغات پیامکی: تبلیغات پیامکی عضو جدانشدنی از پیامکهای روزانه ما را تشکیل میدهند. احتمالاً چند باری جذب این پیامکها شدید و حتی خریدی هم از این سایتها انجام دادید. اگر برایتان جالب است تا بیشتر در این مورد اطلاعات کسب کنید بد نیست به صفحه تبلیغات پیامکی پرتال مراجعه کنید.
- تبلیغات در کانالهای فروش: در آخر و از همه مهمتر تبلیغات در کانالهای فروشی مثل ترب، ایمالز و یکتانت است. نمیدانم چقدر در مورد این کانالهای فروش اطلاعات دارید.
ترب و ایمالز موتورهای جستجویی هستند که در کلمات کلیدی مختلف رتبه بسیار خوبی دارند. اما این سایتها خودشان فروشنده نیستند؛ بلکه بستری هستند تا شما سایت خودتان را به آن متصل کنید و محصولات متنوعی را در آن وارد کنید. حالا انتخاب با کاربران است که با توجه به قیمت از کدام فروشگاه خرید کنند.
یکتانت هم کانال فروش محسوب میشود. با این تفاوت که با اتصال سایت خود به یکتانت میتوانید از خدماتی مثل تبلیغات بنری، تبلیغات پوش نوتیفیکیشن، تبلیغات همسان و ... برای بازاریابی، معرفی سایت و محصولات خودتان استفاده کنید. حالا اگر به دنبال این مدل تبلیغات هستید پیشنهاد میکنم قبلش سری به صفحه یکتانت در پرتال بزنید و ویدئوهای مربوط به آن را مشاهده کنید.
تعرفه ساخت سایت فروشگاهی در مشهد
حالا نوبتی هم باشد نوبت قیمتهای متنوع ساخت سایت فروشگاهی است. الان دارید پیش خودتان فکر میکنید که خب الان قیمت ساخت سایت فروشگاهی مشهد برای من چقدر تمام میشود؟ سؤال به جا و البته سختی است. چرا؟
چون ویژگیها و امکاناتی که سایت کدنویسی شده، وردپرس و فروشگاه ساز در اختیار شما قرار میدهند متفاوت است. در نتیجه نباید به کم یا زیاد بودن قیمت طراحی سایت فروشگاهی شهرتان یعنی همان مشهد توجه کنید. بیاید یک مثال بزنم:
شما 4 میلیون تومان به طراح وردپرس پرداخت میکنید تا سایت شما را طراحی کنید. این طراح طی 2 تا 10 روز بعد از سفارش سایت را به شما تحویل میدهد اما هیچ پشتیبانی ارائه نمیدهد، مگر با پرداخت هزینه بیشتر. تازه برای خرید هاست و دامنه هزینه جداگانهای باید پرداخت کنید.
اما همین سایت را در پرتال طراحی میکنید و فقط سالانه 2 میلیون و 400 پرداخت میکنید. هم پشتیبانی 24 ساعته دارید و هم هر وقت دلتان خواست میتوانید قالب سایت را تغییر دهید و امکانات سایتتان را ارتقا دهید. بسته به امکانات موردنیاز میتوانید بسته مبتدی، کوچک، استاندارد و پیشرفته را که در صفحه تعرفه پرتال قرار گرفته انتخاب کنید.
مقایسه هزینه طراحی سایت فروشگاهی با روشهای مختلف
حالا این بحثها به کنار قیمت حدودی طراحی سایت فروشگاهی در مشهد چقدر است؟ قیمت طراحی سایت با وردپرس میتواند بین 10 تا 20 میلیون تومان برای شما هزینه داشته باشد. اما اگر همین سایت را بخواهید با فروشگاه ساز و امکانات متنوع طراحی کنید، بین 1 تا 10 میلیون تومان بهصورت سالانه باید پرداخت کنید.
برنامه نویسی هم که تکلیفش معلوم است، از همه گرانتر. چیزی در حدود 60 تا 100 میلیون تومان و حتی بیشتر باید پرداخت کنید تا سایت فروشگاهی شما کد نویسی شود.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردم تمام سؤالاتی که ممکن است برای ساخت فروشگاه اینترنتی در مشهد داشته باشید را به زبان ساده توضیح دهم. حالا باید بسته به کسبوکاری که دارید انتخاب کنید که چگونه سایت فروشگاهی خودتان را راهاندازی کنید.
سؤالات متداول
1- ساخت سایت فروشگاهی در مشهد چقدر زمان می برد؟
بهطور کلی ساخت صفر تا صد سایت فروشگاهی در مشهد بین 2 روز تا چند ماه زمان میبرد. بسته به اینکه چه روشی را برای طراحی سایت فروشگاهی انتخاب میکنید (فروشگاه ساز، وردپرس و برنامه نویسی) زمان طراحی فروشگاه اینترنتی شما در شهرتان یعنی مشهد متغیر است.
2- با ساخت سایت فروشگاهی در پرتال تا چه زمانی پشتیبانی داریم؟
شاید برایتان سؤال باشد که اگر بخواهم سایتم را تغییر دهم یا دچار مشکل فنی شده باشم آیا پرتال به عنوان پشتیبان همراه من است؟ باید بگویم که بله؛ تا هرزمانی که اشتراک پرتال را تمدید میکنید، امکان تغییرات دلخواه و حل مشکلات فنی سایت شما امکانپذیر است.
3- قیمت ساخت سایت فروشگاهی در مشهد چقدر است؟
قیمت ساخت فروشگاه اینترنتی در مشهد با فروشگاه ساز بین 1 تا 10 میلیون تومان، با وردپرس بین 10 تا 20 میلیون تومان و با برنامه نویسی بین 60 تا 100 میلیون تومان هزینه دارد. برای مشاهده تعرفه دقیق طراحی سایت فروشگاهی با فروشگاه ساز به صفحه تعرفهها پرتال مراجعه کنید.
4- ساخت اپلیکیشن فروشگاه اینترنتی در مشهد با فروشگاه ساز امکانپذیر است؟
بله، با انتخاب هر یک از قالبهای پرتال میتوانید از قابلیت Webapp برای سایت فروشگاهی مشهد خودتان استفاده کنید.
5- بعد از طراحی سایت فروشگاهی باید چه کاری انجام دهیم؟
بعد از اینکه طراحی سایت فروشگاهی شما تمام شد، باید قدمبهقدم روی سئو سایت خودتان کار کنید. پس از آن کمکم اطلاعات محصولات را به سایت اضافه کنید و تبلیغات خودتان را آغاز کنید.
دیدگاهها
علیرضا آدینه زاده
درمورد ساخت اپلیکیشن فروشگاهی توسط پورتال سایت ساز رومیشه بفرمایید ؟
Appweb
چجوری ساخته میشه توسط پورتال؟
دنیا شاکری
سلام خدمت شما
فروشگاه اینترنتی خودتون رو داخل پرتال بسازید و بسته مورد نظرتون رو خریداری کنید. بعد به پشتیبانی پرتال تیکت بدید تا Web App اختصاصی سایتتون رو بسازند و فعالش کنند.