کسب و کارهای بزرگ برای افزایش فروش خودشان شعبههای مختلفی در شهرهای بزرگ افتتاح میکنند. افتتاح شعبه فیزیکی و اجاره مغازه نیاز به سرمایه بسیار زیادی دارد. اما با کمتر از 15 میلیون تومان هم میتوانید هزاران شعبه در شهر و روستاهای بزرگ و کوچک ایران داشته باشید. چطور؟
با ساخت فروشگاه اینترنتی در تبریز میتوانید کسب و کار خودتان را فراتر از شهر تبریز ببرید و مشتریان زیادی داشته باشید. هیچ محدودیت زمانی و مکانی هم برای ارسال سفارشات ندارید. اگر هم یک سایت خدماتی داشته باشید، میتوانید به راحتی از دیگر شهرهای ایران مشتری پیدا کنید.
در ادامه میخواهیم نحوه ساخت فروشگاه اینترنتی در تبریز و نحوه درآمدزایی از سایت را با هم بررسی کنیم. اگر میخواهید با ارزانترین روش ساخت سایت در تبریز آشنا شوید، حتماً این مطلب را بخوانید.
نحوه طراحی سایت در تبریز
شهر تبریز سومین کلان شهر بزرگ ایران به عنوان قطب اقتصادی، بازرگانی، سیاسی، فرهنگی و... شناخته میشود. انواع و اقسام کالاهای ارزشمند و نفیس مثل چرم تبریز، فرش، گلیم و... در استان آذربایجان شرقی وجود دارد.
شما میتوانید از این فرصت استفاده کرده و یک فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات پرفروش تبریز راه اندازی کنید. اگر هم یک کسب و کار خدماتی دارید، میتوانید با راه اندازی سایت اینترنتی خودتان را به افراد بیشتری در شهر تبریز یا دیگر شهرهای اطراف معرفی کنید.
برای طراحی سایت در تبریز ۳ روش متداول و پرطرفدار وجود دارد:
1- طراحی سایت با برنامه نویسی
اولین راه برای طراحی سایت در تبریز، استفاده از یک تیم برنامه نویسی حرفهای برای طراحی اختصاصی سایت است. صفر تا صد طراحی اولیه و کدنویسی سایت شما به کمک این تیم انجام میشود. پروژهای که حداقل ۶ ماه طول میکشد و هزینه بسیار بالایی هم دارد.
در طراحی سایت اختصاصی دست طراح و شما برای ایده پردازی و ساخت سایت حسابی باز است. البته برای طراحی اختصاصی سایت باید حتماً از یک تیم حرفهای کمک بگیرید. در غیر این صورت سایت شما با انواع و اقسام خطاها و مشکلات کوچک و بزرگ مواجه میشود.
خیلی از افراد به خاطر هزینه بسیار بالا و زمان زیادی که این روش نیاز دارد، قید ساخت سایت اختصاصی را میزنند. در حالی که دو روشی که در ادامه معرفی میکنیم هم میتوانند یک سایت اختصاصی تحویل شما بدهند.
2- طراحی سایت با وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا cms است. شما میتوانید با استفاده از وردپرس و افزونه ووکامرس یک سایت فروشگاهی، خدماتی یا شرکتی داشته باشید. با استفاده از وردپرس و هزاران قالب آماده میتوانید سایتتان را با هزینه بسیار کمتری راه اندازی کنید.
امکان اختصاصی سازی قالب سایت هم وجود دارد. برای ساخت سایت با وردپرس باید در دورههای مرتبط با آن شرکت کرده باشید. طراحی سایت با وردپرس نیاز به دانش برنامه نویسی هم دارد. البته جای نگرانی نیست میتوانید پروژه طراحی سایت خودتان را به یک متخصص بسپارید.
هر نوع هزینه تهیه قالب، اشتراک هاست و دامنه، خرید افزونه و... به عهده خودتان است. طراح وردپرس بابت ساخت سایت و اختصاصی سازی قالب آن، هزینه خودش را میگیرد. بعد از ساخت سایت هم باید هزینه پشتیبانی سایت را پرداخت کنید.
3- طراحی سایت با سایت ساز
سادهترین روشی که میتوانید با استفاده از آن یک سایت فروش اینترنتی در تبریز داشته باشید، سایت ساز و فروشگاه ساز است. با استفاده از سایت ساز میتوانید بدون نیاز به دانش فنی یک سایت اختصاصی بسازید. زمان ساخت سایت هم کمتر از 1 روز است.
صفر تا صد ساخت سایت با ثبت نام شما در سایت ساز انجام میشود. یکی از این سایت سازها پرتال است. پرتال تست رایگان ۷ روزه برای کاربران در نظر گرفته که میتوانید در این مدت سایت خودتان را بسازید. برای فعال سازی سایت هم باید اشتراک سالانه آن را با هزینه پایینتر تهیه کنید.
هزینه اشتراک شما شامل هزینه هاست، دامنه، پشتیبانی 24 ساعته، قالب، Ssl، اپلیکیشن موبایلی و درگاه پرداخت آنلاین است. نیازی نیست که مثل وردپرس برای تهیه این موارد هزینه جداگانه پرداخت کنید.
مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی در تبریز
تفاوتی ندارد که کدام روش را برای ساخت سایت انتخاب میکنید. برای شروع راه اندازی فروشگاه اینترنتی در تبریز باید طبق مراحل زیر عمل کنید.
انتخاب قالب و ظاهر سایت
مهمترین عاملی که باعث جذب مخاطبان میشود، قالب سایت فروشگاهی یا خدماتی شما است. با استفاده از یک قالب منظم و جذاب میتوانید کاربران را در سایت خودتان نگه دارید و احتمال فروش محصول را افزایش دهید.
اگر از وردپرس یا سایت ساز استفاده میکنید باید از همان قالبهای مخصوص هر پلتفرم قالب تهیه کنید. اما بعد از نصب قالب امکان اختصاصی سازی آن وجود دارد.
تهیه دامنه و هاست پر سرعت
هاست فضای اینترنتی سایت شما برای آپلود تصاویر و محتوای سایت است. برای اینکه بتوانید سایت اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید ابتدا باید هاست تهیه کنید. بعد از آن با خرید یک دامنه .ir یا .com و هر پسوند دیگری، میتوانید آدرس اینترنتی مخصوص خودتان را داشته باشید.
کاربران از طریق نام دامنه، سایت شما را پیدا میکنند و از طریق هاست به محتوای سایت شما دسترسی دارند. سایت سازهایی مثل پرتال بعد از خرید اشتراک، یک هاست نامحدود و دامنه رایگان برایتان تهیه میکنند.
ایجاد دسته بندی برای محصولات
اگر یک سایت خدماتی یا فروشگاهی دارید، باید برای محصولات و خدمات دسته بندی ایجاد کنید. اگر نگاهی به منوی بالای همین سایت بیندازید دو صفحه سایت ساز و فروشگاه ساز در بخش خدمات قرار گرفته است.
یک دسته بندی دیگر برای امکانات و چند صفحه لندینگ برای نمایش نمونه کارها و تعرفه خدمات قرار گرفته است. بخش وبلاگ سایت هم چندین دسته بندی برای نمایش مقالات تخصصی دارد.
دسته بندی محصولات سایت کمی متفاوتتر است. یک سایت سوپرمارکتی در تبریز میتوانید بیش از 100 دسته بندی مختلف داشته باشد. مثلاً دسته بندی تنقلات میتواند شامل پفک، چیپس، لواشک، آدامس، کیک و... باشد. همین محصولات پفک و چیپس میتوانند یک دسته بندی جداگانه داشته باشند که انواع طعمهای چیپس و برندهای مختلف را درون خودش دارد.
تغییر رنگ و اختصاصی کردن قالب
همان طور که پیشتر هم گفتیم با استفاده از وردپرس و سایت ساز میتوانید یک قالب اختصاصی داشته باشید. بعد از نصب قالب روی سایت میتوانید با تغییر رنگ تم سایت، جابهجا کردن یا حذف اسلایدر و بخشهای داخلی صفحه، یک قالب اختصاصی داشته باشید.
شما میتوانید با کدنویسی، چند قالب مختلف را در پرتال با یکدیگر ترکیب کنید. اگر هم برنامه نویسی بلد نیستید اصلاً نگران نباشید. بخشی از تغییرات و کدنویسی بخشهای داخلی قالب شما به صورت رایگان توسط تیم پشتیبانی پرتال اضافه میشود.
وارد کردن محصولات در سایت
بعد از اختصاصی کردن قالب و ایجاد دستهبندی برای سایت، نوبت به اضافه کردن محصولات میرسد. محصولات شما باید از تمام زوایا دارای عکس واضح و ترجیحاً با پس زمینه سفید باشد. در هر صفحه محصول هم باید توضیحات کامل، ویژگی محصول و قیمت آن را به طور واضح نوشته باشید.
صفحه خدمات سایت هم به همین صورت است. شما باید برای هر خدمات یک صفحه جداگانه ایجاد کنید و هر نوع اطلاعاتی که مشتری باید قبل از سفارش از خدمات شما داشته باشد را در این صفحه بنویسید.
دریافت گواهی ssl
یکی از راههایی که هزینه زیادی برای شما ندارد، دریافت گواهی ssl سایت است. علامت قفل در بخش URL صفحه یا عبارت HTTPS همان گواهی ssl سایت شما است. اگر سایتی از ssl استفاده کند به این معنی است که اطلاعات هویتی کاربر و اطلاعات کارت بانکی در زمان پرداخت اینترنتی به سرقت نمیرود.
البته اگر از سایت ساز پرتال استفاده میکنید، هزینه دریافت ssl به صورت رایگان است.
دریافت اینماد
نماد اعتماد الکترونیک یا همان اینماد برای سایتهای فروشگاهی الزامی است. کاربران با مشاهده مجوز اینماد وب سایت متوجه قانونی بودن یک کسب و کار اینترنتی میشوند. اگر میخواهید اعتماد کاربران را جلب کنید، حتماً برای سایتتان اینماد بگیرید.
تا همین چند ماه پیش درگاههای پرداخت واسط بدون مجوز اینماد به فروشگاههای اینترنتی درگاه میدادند. اما در حال حاضر برای فروش اینترنتی در تبریز و دریافت درگاه پرداخت باید اینماد داشته باشید.
دریافت درگاه پرداخت واسط یا مستقیم
یک سایت فروشگاهی یا خدماتی که امکان پرداخت آنلاین را دارد، باید از درگاه پرداخت استفاده کند. درگاه پرداخت سایت شما میتواند به صورت مستقیم از خود بانکها باشد. همچنین میتوانید از درگاههای پرداخت واسط مثل زرین پال هم استفاده کنید.
بههرحال باید خودتان روند قانونی دریافت درگاه پرداخت و پرداخت هزینههای مربوط به آن را انجام دهید.
بهینه سازی و سئو سایت فروشگاهی
تا اینجای مسیر، طراحی فروشگاه اینترنتی شما در تبریز به پایان رسید. حالا نوبت به بهینه سازی سایت میرسد. با بهینه سازی و سئو وب سایت، میتوانید شانس خودتان را برای قرار گرفتن در نتایج اولیه گوگل افزایش دهید.
زمانی که به دنبال خرید یک محصول هستید، نام آن را در گوگل جستجو میکنید. اولین لینکهایی که برای شما نمایش داده میشود با بهینه سازی سایت توانستند این جایگاه را به دست بیاورند.
با تولید محتوای اصولی، رعایت نکات سئو در زمان طراحی سایت و استفاده از تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ، رتبه سایت خودتان را در گوگل افزایش دهید.
اتصال سایت به شبکههای اجتماعی
شما میتوانید آدرس شبکههای اجتماعی که در آن فعالیت میکنید را در سایت قرار دهید. اگر تعداد دنبال کنندههای شما در پلتفرمی مثل اینستاگرام بالا است، میتوانید آدرس سایت را در اینستاگرام قرار دهید. از مشتریان خودتان هم بخواهید که برای ثبت سفارش به سایت مراجعه کنند.
آیا امکان ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان وجود دارد؟
هیچ روشی برای طراحی سایت به صورت صددرصد رایگان نیست. حتی پلتفرمهایی مثل سایت ساز هم یک تست رایگان چندروزه دارند. بعد از گذشت ۷ روز باید هزینه اشتراک سالانه سایت ساز پرتال که بین ۳ تا ۱۲ میلیون تومان است را پرداخت کنید.
ساخت سایت در تبریز با برنامه نویسی هم بیشتر از 50 میلیون تومان برای شما هزینه دارد. ساخت سایت با وردپرس بهعلاوه هزینه تهیه هاست، قالب و... نزدیک به 15 میلیون تومان هزینه دارد. در نتیجه نمیتوانید بدون پرداخت هزینه، یک فروشگاه اینترنتی رایگان داشته باشید.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم صفر تا صد نکاتی که باید در مورد ساخت فروشگاه اینترنتی در تبریز بدانید را بازگو کنیم. برای فروش آنلاین در تبریز میتوانید کالاهایی مثل صنایع دستی یا حتی محصولات سوپرمارکتی هم برای فروش داشته باشید.
دست بجنبانید و هر چه سریعتر خودتان را برای گسترش کسب و کار آماده کنید. با فروش آنلاین محصول و خدمات میتوانید درآمد خودتان را چند برابر کنید و مشتریانی از سراسر ایران داشته باشید.
سؤالات متداول
- چطور یک فروشگاه اینترنتی در تبریز بسازیم؟
با کمک یک شرکت برنامه نویسی وب سایت، متخصص وردپرس یا با استفاده از فروشگاه ساز میتوانید یک فروشگاه اینترنتی در تبریز راه اندازی کنید.
- هزینه طراحی سایت فروشگاهی در تبریز چقدر است؟
هزینه طراحی سایت فروشگاهی در تبریز با استفاده از سایت ساز بین 3 تا 12 میلیون تومان، با استفاده از وردپرس 15 میلیون تومان به بالا و طراحی اختصاصی با برنامه نویسی بیشتر از 50 میلیون تومان است.
- چه محصولاتی در تبریز فروش بیشتری دارند؟
شما میتوانید هر نوع محصولی را در فروشگاه اینترنتی خودتان به فروش برسانید. اما صنایع دستی و محصولات غذایی شهر تبریز میتوانند فروش خیلی خوبی داشته باشند. مثلاً شیرینیهای خوشمزه استان آذربایجان یا محصولاتی مثل چرم تبریز طرفداران زیادی دارد.
- مزایا ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی در شهر تبریز چیست؟
با ساخت فروشگاه اینترنتی در شهر تبریز میتوانید در هر ساعت از شبانه روز مشتری داشته باشید. محصولات فروشگاه خودتان را به سرعت به فروش برسانید و درآمدتان را افزایش دهید.