دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

چطور یک سایت با دامنه com بسازیم؟

برای اینکه بتوانید یک وب سایت اینترنتی بسازید، باید دامنه داشته باشید. ارزان‌ترین دامنه با پسوند ir است که سایت‌های ایرانی از آن استفاده می‌کنند. با این حال می‌توانید از پسوند دامنه com استفاده کنید. پسوند com بین المللی است و سایت‌های زیادی در جهان با این پسوند ایجاد شده‌اند.
در این مقاله می‌خوانید:

ساخت وب سایت فقط مربوط به شرکت‌ها و کسب و کارها نیست. این روزها حتی افراد عادی هم برای ساخت Portfolio یا وبلاگ شخصی سایت می‌سازند. برای ساخت سایت یک سری پیش نیازهایی لازم دارید. باید کمی با موضوع سایت و برنامه نویسی آشنا باشید یا هاست و دامنه برای سایت تهیه کنید.

امروز ما با بخش خرید دامنه و نحوه ساخت سایت با دامنه دات کام کار داریم. برای خرید دامنه com باید سالانه چیزی در حدود 700 هزار تومان هزینه پرداخت کنید. حالا چرا شرکت‌ها و کسب و کارهای بزرگ از دامنه com استفاده می‌کنند؟ آیا دامنه com ویژگی خاصی دارد؟

طبیعتاً دامنه com ویژگی‌های خوبی برای کسب و کارها دارد که حاضر هستند هزینه بالایی برای خرید آن پرداخت کنند. در ادامه نحوه ساخت سایت com. را توضیح می‌دهیم و به شما می‌گوییم که چطور یک دامنه بخرید.

دامنه COM چیست؟

در اکتبر سال 1984 پسوند دامنه com. در سند RFC 920 برای کاربردهای تجاری تعریف شد. پسوند دامنه بخشی از آدرس اینترنتی سایت است. این پسوند در انتهای نام دامنه قرار می‌گیرد. به این صورت:

www.sample.com

تقریباً اکثر کسب و کارهای بزرگ و معروف ایرانی و بین‌المللی از پسوند دامنه com. استفاده می‌کنند. شاید یکی از عمده‌ترین دلایل این اتفاق معنای کامل دامنه com. باشد. com مخفف کلمه commercial به معنی تجاری است.

البته این روزها همه افراد می‌توانند برای سایت شخصی خودشان هم دامنه com خریداری کنند، اما خب اگر به دنبال خرید دامنه ارزان‌تر هستید پیشنهاد می‌کنیم دامنه ir خریداری کنید.

نام وب سایت شما با پسوند com

پسوند com ارزش پرداخت هزینه بیشتر را دارد؟

هزینه خرید دامنه ir حدود 50 هزار تومان و دامنه com حدود 700 هزار تومان است. اما با خرید دامنه ir برای فعالیت‌های بین‌المللی با محدودیت‌هایی روبرو هستید. اگر دوست داشته باشید، می‌توانید یک نام اینترنتی انتخاب کنید و هر دو پسوند ir و com آن را خریداری کنید.

مزایای اصلی ساخت سایت با پسوند com این چهار مورد هستند:

1- می‌توانید از تبلیغات گوگل استفاده کنید

تبلیغات گوگل ادز یا همان sponsored یکی از معروف‌ترین نوع تبلیغات برای وب سایت‌ها است. دامنه‌های ایرانی توسط گوگل تحریم شده‌اند. به خاطر همین محدودیت‌ها نمی‌توانید با استفاده از یک دامنه ایرانی در گوگل تبلیغات داشته باشید.

در حالی که اگر پسوند دامنه شما com باشد و یک سایت ایرانی باشید، هیچ محدودیتی در این خصوص ندارید. 

2- امکان فعالیت به صورت بین المللی دارید

دامنه com. در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر یک شرکت بین‌المللی دارید یا می‌خواهید در آینده کسب و کار خودتان را گسترش دهید، ارزشش را دارد که هزینه خرید دامنه com را پرداخت کنید.

3- سایت شما اعتبار بیشتری دارد

دامنه ir موقعیت جغرافیایی محلی را پوشش می‌دهد، اما دامنه com محدودیت جغرافیایی ندارد و همه از این پسوند استفاده می‌کنند. com پسوند رایجی است که بهتر در ذهن مخاطب می‌ماند. دامنه com  برای کسب و کارهای اینترنتی بهترین گزینه است.

اعتبار وب سایت اینترنتی شما

4- خرید دامنه com سریع‌تر است

همان طور که در مطلب آموزش ثبت سایت با دامنه ir توضیح دادیم، برای خرید دامنه ir باید در سایت نیک ثبت نام کنید. احراز هویت کنید و منتظر بمانید تا دامنه شما فعال شود. اما برای خرید پسوند com تنها به یک حساب کاربری یا ایمیل معتبر نیاز دارید. بعد از چند ساعت هم دامنه شما فعال می‌شود.

یک دانستنی جالب!

به گفته Moz، تا به امروز ۸ وب‌سایت برتر اینترنت، همگی از دامنه .COM استفاده می‌کنند.

نحوه ثبت دامنه com برای وب سایت

خرید دامنه ir یک سایت مخصوص به اسم نیک دارد، اما برای خرید دامنه com باید به سراغ شرکت‌های ارائه دهنده دامنه بروید. شرکت‌های زیادی در سطح دنیا و ایران سرویس فروش دامنه‌های جهانی را دارند. روند ثبت دامنه هم در این سایت‌ها تقریباً یکسان است. به این صورت که:

  1. اول باید در سایت ثبت نام کنید. وارد کردن شماره همراه، ‌ایمیل و نام کاربری کفایت می‌کند.
  2. بعد از آن باید نام دامنه را در باکس مخصوص جستجو کنید. اگر دامنه آزاد و در دسترس بود دکمه ثبت دامنه را بزنید.
  3. در مرحله بعد مدت زمان اجاره دامنه را مشخص کنید. با پرداخت هزینه دامنه مالکیت دامنه به نام شما می‌خورد.

دقت کنید که شرکت ارائه دهنده خدمات دامنه حتماً معتبر باشد. البته یک راه خیلی ساده‌تر برای خرید دامنه دارید. اگر برای ساخت سایت از سایت ساز پرتال استفاده کرده باشید، از همان پنل مدیریت سایتتان به صورت مستقیم می‌توانید دامنه ثبت کنید.

1- وارد پنل مدیریت سایت شوید.

2- از منوی سمت راست گزینه تنظیمات وب سایت را انتخاب کنید.

3- گزینه اتصال دامنه را بزنید.

انتخاب گزینه اتصال دامنه

4- روی گزینه (+ دامنه جدید) کلیک کنید.

انتخاب دکمه دامنه جدید

5- نام دامنه دلخواه خودتان را در فیلد مشخص شده وارد کنید و گزینه بررسی را بزنید.

انتخاب دکمه ثبت سفارش برای خرید دامنه

6- اگر دامنه آزاد بود می‌توانید آن را انتخاب و هزینه را پرداخت کنید.

نکته: حواستان باشد که دامنه شما با همان اطلاعاتی که در پرتال سایت ساختید ثبت خواهد شد. ایمیل و مشخصات کاربری شما همان چیزی است که با آن حساب پرتال را ساختید.

محدودیت‌های ثبت دامنه com 

  • طول دامنه com حداقل ۳ و حداکثر ۶۴ کاراکتر است. اکثر دامنه‌های سه حرفی هم تابه‌حال خریداری شده‌اند.
  • دامنه شما می‌تواند از اعداد، حروف و خط‌فاصله تشکیل شده باشد. از کاراکترهای دیگری نمی‌توانید استفاده کنید.
  • نمی‌توانید از خط‌فاصله در ابتدا و انتهای نام دامنه استفاده کنید. استفاده از دو خط تیره در کنار همدیگر هم مجاز نیست.
  • نمی‌توانید از نام دامنه‌ای استفاده کنید که باعث نقض حقوق برند تجاری دیگر شود.

نکته: آدرس اینترنتی هر سایت از چند عدد به نام IP تشکیل شده‌اند. برای اینکه بتوانید یک سایت را با استفاده از نام دامنه پیدا کنید، از DNS استفاده می‌شود. DNS آدرس دامنه وارد شده توسط کاربر را به IP تغییر داده و سایت مورد نظر را نمایش می‌دهد.

راه‌های ساخت سایت با دامنه com 

طبق آموزش‌های ما توانستید یک دامنه com برای خودتان ثبت کنید. حالا برای اینکه بتوانید سایت اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید، ۳ روش مطمئن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

1- فروشگاه ساز؛ روشی آسان

آیکون سایت ساز پرتالاگر می‌خواهید بدون نیاز به دانش فنی و در سریع‌ترین زمان ممکن سایت خودتان را راه اندازی کنید، به سراغ فروشگاه ساز بروید. فروشگاه ساز یک پلتفرم آنلاین است که بعد از ثبت نام، یک سایت آماده تحویل شما می‌دهد. در ابتدا هم هزینه‌ای از شما دریافت نمی‌کند.

شاپیفای و ویکس از فروشگاه سازهای قدر در سطح جهانی هستند، اما این فروشگاه سازها به درگاه پرداخت ایرانی متصل نمی‌شوند و از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کنند. به عنوان جایگزین می‌توانید از فروشگاه سازهای ایرانی مثل پرتال استفاده کنید.

باید این را در نظر بگیرید که نمی‌توانید قالب‌های دیگری به جز قالب خود فروشگاه ساز استفاده کنید. با این حال، امکان شخصی سازی قالب وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم آموزش نحوه ساخت سایت با سایت ساز پرتال را مطالعه کنید.

2- وردپرس با قالب‌های آماده

آیکون وردپرسدومین روش مربوط به ساخت سایت با استفاده از سیستم CMS وردپرس است. برای ساخت سایت با وردپرس باید یک دامنه com و هاست خریداری کنید. فایل وردپرس را در هاست بارگذاری کنید و آن را نصب کنید.

بعد از آن قالب بخرید و سایتتان را طراحی کنید. البته برای ساخت سایت با وردپرس باید کمی دانش برنامه نویسی بلد باشید. ساخت سایت با وردپرس هم کمتر از ۱۰ روز از شما زمان می‌گیرد. البته باید این را در نظر بگیرید که چند روزی باید ویدئو آموزشی وردپرس را مشاهده کنید. در غیر این صورت باید هزینه‌ای بابت پشتیبان و طراح وردپرس پرداخت کنید.

3- برنامه نویسی صفر تا صد سایت

آیکون کدنویسی سایتاگر از پس هزینه‌های بالای طراحی سایت برنامه نویسی شده برمی‌آیید، آخرین روش به درد شما می‌خورد. شرکت‌هایی مثل دیجی کالا یک سایت اختصاصی برنامه نویسی شده دارند. هزینه طراحی این نوع سایت از 100 میلیون تومان شروع می‌شود.

حالا اگر هزینه را کنار بگذاریم، باید به دنبال یک تیم حرفه‌ای و متخصص در این حوزه باشید. خیلی از شرکت‌های طراحی سایت، هزینه طراحی اختصاصی را از شما دریافت می‌کنند؛ اما از قالب آماده استفاده می‌کنند یا کدنویسی اشتباه برایتان انجام می‌دهند.

ولی اگر بتوانید یک تیم حرفه‌ای استخدام کنید و هزینه بالای طراحی سایت را پرداخت کنید، می‌توانید یک سایت اختصاصی و حرفه‌ای داشته باشید.

برای ساخت سایت با دامنه com باید... 

در این مقاله سعی کردیم از تعریف دامنه com گرفته تا نحوه خرید و ساخت سایت را به شما آموزش دهیم. امیدواریم که در پایان مقاله بتوانید دامنه مورد نظرتان را بخرید و سایتتان را راه اندازی کنید.

اگر در خصوص دامنه com سؤالی دارید یا می‌خواهید نظر خودتان را در مورد ساخت سایت با ما در میان بگذارید، در بخش دیدگاه‌ها منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

سؤالات متداول

  • دامنه com چیست؟

دامنه com مخفف کلمه commercial به معنی تجاری است. وب سایت‌های بین‌المللی برای دامنه خودشان از این پسوند استفاده می‌کنند.

  • طراحی سایت با دامنه دات کام چه ویژگی‌هایی دارد؟

طراحی سایت با دامنه دات کام هیچ تفاوتی با دیگر دامنه‌ها ندارد، اما اگر بخواهید از تبلیغات گوگل ادز برای سایتتان استفاده کنید باید حتماً دامنه com داشته باشید. با دامنه دات کام می‌توانید به صورت بین‌المللی فعالیت کنید.

  • ساخت سایت رایگان حقیقت دارد؟

سیستم‌های سایت ساز بین ۷ تا ۱۴ روز ابتدایی ثبت نام هزینه‌ای از شما دریافت نمی‌کنند، اما بعد از این مدت باید هزینه اشتراک ماهیانه یا سالیانه آن را پرداخت کنید. به همین خاطر هیچ کدام از روش‌های ساخت سایت به صورت صددرصد رایگان نیستند.

  • به جای دامنه com از چه جایگزینی استفاده کنیم؟

می‌توانید از پسوندهای co، online، shop و net به جای com استفاده کنید.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2