دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

آموزش تغییر DNS بر روی دامنه سایت

برای اینکه هر سایتی در فضای آنلاین نمایش داده شود باید به یک دامنه متصل باشد. محتوای هر سایتی هم روی هاست قرار می‌گیرد. حالا برای اتصال هاست و دامنه به یکدیگر و نمایش سایت در اینترنت، باید از dns استفاده کنید. پس اولین قدم برای ایجاد یک سایت در اینترنت، تنظیم DNSهای دامنه است.
در این مقاله می‌خوانید:

اما سؤال اینجاست که چطور dns دامنه را تنظیم کنیم؟ اطلاعات نیم سرور را از کجا برداریم؟ از همه مهم‌تر چطور dns دامنه ir را در ایرنیک تغییر دهیم؟ در این مقاله می‌خواهیم به صورت کامل نحوه تغییر dns دامنه های ملی و بین المللی را آموزش دهیم. پس با ما در ادامه همراه باشید.

DNS چیست؟

دی ان اس (DNS) یا همان Domain Name System سیستمی است که آدرس دامین شما را به IP تغییر می‌دهد. مثلاً آدرس واقعی سایت Portal.ir از چند عدد (مثل: 192.167.2.85) تشکیل شده است. اما برای جستجوی پرتال کافی است آدرس Portal.ir را وارد کنید؛ بدون اینکه بدانید IP سایت ما چیست.

DNS در حقیقت وظیفه هدایت کاربر از Domain به سمت ip سایتی که قصد بازدید دارد را برعهده دارد. با کمک DNS دیگر لازم نیست که اعداد طولانی و شبیه به هم وب سایت‌ها را حفظ کنید. فقط کافی است نام دامنه را بنویسید تا سایت به شما نمایش داده شود.

نحوه کار سیستم dns

چگونه dns دامنه را تغییر دهیم؟

اول از همه باید ببینید که پسوند دامنه خریداری شده شما چیست؟ عموماً اکثر سایت‌های ایرانی از این پسوندها برای دامنه سایت استفاده می‌کنند:

  • ir. (دامنه ملی)
  • com.
  • net.
  • co.
  • biz.
  • shop.

حالا زمانی که می‌خواهید دامنه قبلی سایت خودتان را به سایت ساخته شده در پرتال انتقال دهید، باید dns قبلی سایت را جایگزین dns جدید کنید. اگر دامنه شما ملی (ir.) باشد، باید سراغ سایت ایرنیک بروید.

اما اگر از دامنه‌های بین المللی استفاده می‌کنید، باید سراغ شرکت ثبت دامنه (سایتی که از طریق آن دامنه بین المللی خریدید) بروید. نحوه تغییر dnsهای دامنه یکی از موضوعات پرچالش برای کاربران است. از این رو در ادامه به صورت تصویری و مرحله به مرحله آن را آموزش می‌دهیم.

نکته: اگر از مشتریان پرتال هستید و دامنه بین‌المللی سایتتان را از طریق پرتال خریداری کردید؛ نیازی به تغییر dns سایت ندارید. dns سایت شما به صورت خودکار بعد از خرید دامنه تغییر پیدا می‌کند.

ایرنیک چیست؟

پایگاه فیزیک نظری ایرنیک (IRNIC) کارگزار رسمی ثبت دامنه در ایران است. دامنه‌های ir. هم به صورت اختصاصی مربوط به کشور ایران هستند. کاربران ایرانی برای ثبت دامنه ملی باید شرایط و قوانین خاص ایرنیک را رعایت کنند.

قوانینی مثل الزام ثبت نام در سایت ایرنیک و ثبت شناسه‌ nic در این سایت. البته برای ثبت شناسه نیک نیازی به پرداخت هزینه ندارید!

آموزش تصویری تغییر DNS دامنه .ir 

اگر تا به حال در سایت ایرنیک ثبت نام نکردید و اکانت nic ندارید، ابتدا به مطلب «آموزش ثبت شناسه nic» مراجعه کنید و یک اکانت برای خودتان بسازید. اگر شناسه ایرنیک دارید، برای تغییر dns دامنه در ایرنیک باید به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:

1- در ابتدا باید وارد اکانت ایرنیک خودتان شوید. همان اکانتی که دامنه را با آن خریدید. در بخش ورود سایت ایرنیک باید شناسه یا پست الکترونیکی و گذرواژه خودتان را وارد کنید.

صفحه ورود سایت ایرنیک

2- از منوی نوار بالای صفحه گزینه دامنه ها و سپس «دامنه های من» را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه دامنه‌های من در ایرنیک

3- در صفحه باز شده دامنه‌ای که قصد تنظیم dns server آن را دارید انتخاب کنید. سپس روی گزینه «ویرایش ردیف های کارگزاری نام و میزبانی دامنه» بزنید.

انتخاب دامنه برای تغییر dns در ایرنیک

4- صفحه کارگزار نام و میزبانی دامنه برای شما باز می‌شود. در بخش تنظیمات باید کارگزار دامنه (NS Record) را در ستون نام کارگزار وارد کنید. آدرس DNS های مورد نظرتان را نیز در ردیف 1 و 2 نام کارگزار بنویسید.

در بخش Secret Answer سؤال امنیتی که در زمان ثبت نام پاسخ داده بودید را وارد می‌کنید.

نکته: نیازی به پر کردن بخش آی پی کارگزار نیست!

وارد کردن dnsهای دامنه

5- در آخر گزینه «اعمال» را می‌زنید تا تنظیمات شما در ناحیه کاربری ایرنیک ذخیره شود.

تغییر DNSهای دامنه در ایرنیک بلافاصله انجام نمی‌شود. ست شدن dns و اتصال دامنه به هاست بین ۴ تا ۶ ساعت زمان نیاز دارد. 

آموزش تنظیم dns دامنه‌های بین المللی

اگر دامنه بین المللی سایت خودتان را از یک شرکت واسط خریداری کردید، به طور معمول باید dns را به این شیوه تنظیم کنید:

1- وارد پنل کاربری سایت واسط شوید.

2- در منوی دامنه‌ها، دامنه مورد نظرتان را انتخاب کنید. سپس گزینه تنظیم یا مدیریت Name Server را انتخاب کنید.

3- در صفحه باز شده نیم سرور 1 و 2 خود را وارد کرده و گزینه اعمال یا تغییر Name Server را بزنید.

نکته: البته می‌توانید با ارسال تیکت یا تماس با پشتیبانی شرکت واسط، درخواست تنظیم dns بر روی دامنه مورد نظرتان را بدهید. 

نحوه تغییر dns دامنه‌های خارجی

نحوه برداشتن Name Server از پرتال

اگر قبلاً دامنه‌ای خریداری کردید، حالا بعد از راه اندازی فروشگاه اینترنتی در پرتال قصد دارید از این دامنه استفاده کنید، باید dnsهای دامنه را تغییر دهید. به عبارتی دیگر برای تنظیم dns دامنه باید Name Serverهای پرتال را داشته باشید. 

برای دریافت نیم سرورها از پرتال دو راه پیش روی شما است:

  • در روش اول یک تیکت با عنوان درخواست نیم سرور به پرتال ارسال می‌کنید. تیم پشتیبانی در سریع‌ترین زمان ممکن نیم سرورهای پرتال را برای شما ارسال می‌کنند.

ارسال تیکت به پشتیبانی پرتال برای دریافت dns

  • در روش دوم خودتان از طریق پنل مدیریت سایت نیم سرورها را دریافت می‌کنید.

1- وارد بخش پنل مدیریت سایتتان شوید.

2- از منوی سمت راست صفحه گزینه «تنظیمات» و سپس «اتصال دامنه» را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه اتصال دامنه در پنل مدیریت پرتال

3- گزینه «+دامنه جدید» را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه دامنه جدید در پرتال

4- نام دامنه خریداری شده خودتان را وارد کنید و گزینه بررسی را بزنید.

وارد کردن نام دامنه خریداری شده برای دریافت dns

5- در صفحه باز شده گزینه «اتصال به وب سایت» را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه اتصال به وب سایت

تمام شد به همین راحتیname server پرتال برای شما نمایش داده می‌شود. با استفاده از این نیم سرورها می‌توانید دامنه خودتان را به سایت پرتال متصل کنید. البته اگر دامنه جدیدی از طریق پرتال خریداری کرده باشد نیازی به تنظیم dns نخواهید داشت.

این مراحل دریافت DNS در فروشگاه ساز و سایت ساز پرتال بود. برای تنظیم DNS در وردپرس باید با پشتیبانان سایت خودتان ارتباط بگیرید.

دریافت dnsهای پرتال

در پایان

در این مقاله از پرتال سعی کردیم به یکی از پرتکرارترین سؤالات کاربران یعنی تغییر و تنظیم dns دامنه بپردازیم. امیدوارم که این آموزش برای شما مفید بوده باشد. اگر سؤال یا مشکلی در روند تغییر dns سایت ایرنیک و دامنه‌های خارجی داشتید، در قسمت دیدگاه‌ها از ما بپرسید.

همچنین می‌توانید با شماره تلفن 02191003383 تماس بگیرید و سؤالتان را از کارشناسان پرتال بپرسید.

سؤالات متداول

  • دامنه چیست؟

دامنه همان آدرس URL وب سایت شما است. زمانی که آدرس دامنه سایت را در مرورگر جستجو می‌کنید، وب سایت مورد نظر شما نمایش داده می‌شود.

  • سرور چیست؟

سرور شبیه رایانه‌ای است که مسئولیت ذخیره تمام اطلاعات سایت شما را برعهده دارد. وظیفه سرور دریافت و ارسال درخواست کاربران در لحظه است.

  • هاست چیست؟

هاست یا فضای میزبانی وب در اصل بخش کوچکی از سرور را تشکیل می‌دهد. منابع هاست از سرور محدودتر است.

  • نیم سرور (Name Server) چیست؟

برای اتصال دامنه به هاست باید دامنه را به DNS متصل کنیم. از آنجایی که این DNSها بیشتر مربوط به سرور هستند، از کلمه Name Server استفاده می‌شود.

  • DNS چیست؟

دی ان اس (DNS) یا همان Domain Name System کاربر را از Domain به سمت ip سایتی که قصد بازدید دارد، هدایت می‌کند.

  • چگونه dns دامنه ملی را تغییر دهیم؟

برای تغییر dns دامنه‌های ملی باید نیم سرورهای دامنه را در بخش DNS ایرنیک وارد کنید.

  • چگونه dns دامنه بین المللی را تغییر دهیم؟

برای تغییر dns دامنه‌های بین المللی باید نیم سرورهای دامنه را در پنل کاربری سایتی که دامنه بین المللی خریدید، وارد کنید.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2