دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

انواع ارورهای سایت و آموزش رفع خطاهای سایت

در بعضی از مواقع سایت اینترنتی به دلیل مشکلاتی که برایش ایجاد می‌شود، ارور می‌دهد و کاربران نمی‌توانند وارد سایت شوند. به همین دلیل لازم است انواع ارورهای سایت و دلایل ایجاد آن‌ها را بدانید.
در این مقاله می‌خوانید:

گاهی اوقات یک سایت از دسترس خارج می‌شود و به جای صفحه وب سایت، یک خطا به نمایش درمی‌آید. به عنوان مدیر یک سایت باید در کمترین زمان مشکل سایت را حل کنید تا به حالت عادی برگردد. چون در این شرایط ممکن است مشتریان زیادی را از دست بدهید. خطای سایت ممکن است به دلیل مشکل در هاست، دامین یا سایر موارد فنی باشد. به همین دلیل برای حل کردن این دسته از خطاها به یک فرد متخصص نیاز دارید.

این که یک فرد حرفه‌ای پیدا کنید تا مشکل سایت شما را حل کند زمان و هزینه زیادی را از شما می‌گیرد. با این حال اصلا نگران نباشید. سایت ساز پرتال خدمات پشتیبانی رایگان دارد که در کمترین زمان مشکل وب سایت شما را حل می‌کند. کسانی که سایت‌شان را با پرتال ساخته‌اند اصلا نگران خطاها و ارورهای سایت نیستند و با خیال راحت کسب درآمد می‌کنند. اما اگر کاربران پرتال نیستید، در این مقاله با انواع ارورهای سایت آشنا شده و نحوه رفع کردنشان را هم به شما آموزش می‌دهم.

ارور 500

یکی از رایج‌ترین خطاها و ارورهای سایت که کاربران وب با آن روبرو می‌شوند، خطای 500 است. در واقع دلیل به وجود آمدن این ارور، مشکلات سرور سایت (محل نگهداری اطلاعات سایت) است.‌ در اغلب مواقع هم زمانی با ارور 500 روبرو می‌شوید که سرور به دلیل افزایش ترافیک، کمبود منابع و... از دسترس خارج می‌شود.

ارور 500 سایت

اگر به عنوان کاربر با این مشکل روبرو شدید، چند راهکار مختلف را امتحان کنید. مثلا بارگیری مجدد صفحه، پاک کردن کش مرورگر (دکمه ctrl + f5)، پاک کردن حافظه پنهان، حذف کوکی‌ها، راه‌اندازی دوباره مرورگر و... .

اما اگر به عنوان صاحب سایت با ارور 500 روبرو شده‌اید، باید سریعا به شرکت هاستینگ خودتان اطلاع داده و از آنها دلیل به وجود آمدن مشکل را بپرسید. ممکن است دلیل، تداخل یکی از افزونه‌های سایت شما یا مواردی باشد که بالاتر گفتم. اگر سایت‌تان را با وردپرس ساخته‌اید احتمالا بارها این ارور دیده‌اید. خیلی از افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس با هم تداخل دارند و همین مسئله باعث می‌شود که سایت شما ارور 500 بدهد و باز نشود.

در این شرایط تنها راه برای دسترسی به سایت‌تان این است که افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس را از طریق پنل هاست غیرفعال کنید. بعد از آن که دوباره به سایت دسترسی پیدا کردید، افزونه‌ها را یکی یکی تست کنید تا افزونه‌ای که تداخل دارد پیدا شود. البته این مورد تنها یکی از مشکلات وردپرس است و در مقاله «وردپرس چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟» بیشتر در مورد وردپرس و معایب آن توضیح داده‌ایم.

ارور 401

ارور 401 در سایت

اصولا خطای 401 را زمانی مشاهده می‌کنید که بخواهید به یک قسمت از سایت بروید که اجازه دسترسی به آن به شما داده نشده است! مثلا ممکن است شرکت‌ هاستینگ‌تان به کاربران اجازه ندهند به بعضی از صفحات مهم و امنیتی سایت شما دسترسی داشته باشند. در این شرایط آنها در زمان تلاش برای ورود به این صفحات، با خطای 401 روبرو می‌شوند.

پس اصولا مشاهده این ارور به معنی وجود مشکل در سایت نیست و می‌توان گفت مشاهده‌اش این معنی را دارد که شما می‌خواهید به صفحه نادرستی بروید.

ارور 400

ارور 400

ارور 400 یا خطای "درخواست بد" هم یکی از ارورهای رایج سایت است، اما جالب است بدانید که این خطا ربطی به وب سایت ندارد! در واقع اگر با کد 400 روبرو شدید، یعنی چیزی از سمت مرورگر و به‌طور کلی اینترنت شما مشکل ایجاد می‌کند.

مثلا ممکن است مرورگر شما مشکلی داشته باشد، امکان دارد اتصال اینترنت‌تان ناپایدار باشد، همینطور ممکن است یک اشکال امنیتی پیش آمده یا اصلا مرورگرتان خراب شده باشد. برای حل این مشکل:

  • مطمئن شوید آدرس درستی در مرورگر وارد شده،
  • کوکی‌های مرورگر را حذف کنید،
  • کش DNS را حذف کنید،
  • از پایدار بودن اتصال اینترنت‌تان مطمئن شوید.

ارور 403

ارور 403

ارور 403، رایج‌ترین ارور سایتی است که ما ایرانی‌ها با آن برخورد می‌کنیم! در واقع این خطا را در سایت‌هایی می‌بینید که به شما اجازه دسترسی نداده باشند! مثلا اگر همین حالا بخواهید بدون روشن کردن فیلترشکن وارد سایت freepik شوید این ارور را مشاهده می‌کنید. چراکه این سایت ما ایرانی‌ها را تحریم کرده است. بنابراین راه حل رفع این ارور، تغییر دادن ip است که به کمک فیلتر شکن یا vpn انجام می‌شود.

علاوه بر این این، ممکن است در پاره‌ای از مواقع دلیل اصلی مشاهده ارور 403، کاهش سطح دسترسی کاربران به یک صفحه یا پوشه باشد. در واقع اگر هاست cpanel داشته باشید، می‌توانید با ورود به آن و ورود به بخش تنظیمات پیشرفته، دسترسی کاربران به صفحاتی که از نظر امنیتی برای‌تان اهمیت دارند را کاهش بدهید. به این ترتیب آنها در زمان ورود، با همین ارور 403 روبرو می‌شوند.

ارور 404 در وب

ارور 404 در وب

ممکن است بارها از طریق گوگل قصد ورود به سایتی را کرده باشید یا اینکه در خود سایت روی یک لینک کلیک کرده و وارد صفحه‌ای شده باشید که به شما ارور 404 می‌دهد. در واقع این خطا به شما می‌گوید که صفحه مورد نظرتان اصلا در سایت وجود ندارد! یعنی چه؟

ببینید، در سطح وب هر صفحه‌ای یک آدرس دارد. دقیقا مثل همین مقاله که در حال خواندنش هستید و یک آدرس یا همان URL دارد. حالا اگر من همین حالا از طریق بخش تنظیمات سایت، این صفحه را حذف کنم چه اتفاقی می‌افتد؟ دفعه بعدی که شما وارد این آدرس می‌شوید، صفحه‌ای وجود ندارد که مشاهده‌اش کنید. بنابراین با ارور 404 روبرو خواهید شد.

علاوه بر این، ممکن است اصلا من این صفحه را حذف نکنم. اما شما در زمان ورود به آن به دلیل اشتباه وارد کردن آدرس، یک حرف کم و زیاد نوشتن و... به صفحه اشتباهی وارد شوید که در سایت وجود نداشته و خب باز هم قطعا قرار است یک صفحه 404 ببینید.

اگر کاربر هستید که خب راه حلی برای از بین بردن این ارور ندارید، اما اگر صاحب سایتید، صفحات 404 را یا ریدایرکت کنید یا محتوای جدیدی برای آنها بسازید.

نکته: دقت کنید، وجود لینک‌هایی به صفحات 404 در سایت شما، به شدت روی سئو سایت شما تاثیر منفی دارد. بنابراین حتما آنها را از بین ببرید. اگر هم نمی‌دانید سئو به چه معناست، مقاله «سئو چیست» را بخوانید.

معنی و کد خطاهای اینترنتی غیر رایج!

خب تا اینجا با معنی مهم‌ترین ارورهای سایت آشنا شدیم. اما به جز اینها، چند ارور کم‌تر رایج دیگر هم در سطح وب وجود دارند که ممکن است با آنها برخورد کنید. در ادامه به‌شکل خلاصه آنها را به شما معرفی می‌کنم.

خطاها و ارورهای وب سایت

ارور 501

این یکی از نادرترین ارورهای دنیای وب است. ارور 501 در واقع مربوط به زمانی است که وب سرور سایت، از متد ارسال شده توسط مرورگر کاربر پشتیبانی نکند. با توجه به اینکه امروز بیشتر وب سرورها از اغلب متدهای ارسالی پشتیبانی می‌کنند، به ندرت ممکن است با 501 روبرو شوید. در هر حال برای رفع آن باید یا وب سرور سایت را بروز کنید یا اینکه به سراغ پشتیبان هاست بروید.

ارور 502

این ارور را بیشتر در سایت‌های خیلی بزرگ مشاهده می‌کنید. در واقع این ارور مربوط به زمانی است که سایت ترافیک بسیار بالایی داشته و سرور آن توانایی تحمل این ترافیک را نداشته باشد. بعد از کاهش ترافیک، این ارور خودش از بین میرود. این نکته را هم بگویم که این ارور بیشتر برای هاست‌ها و سرورهای اشتراکی و ضعیف است. از آن‌جا که پرتال از سرورهای ابری استفاده می‌کند، سایت‌هایی که با آن ساخته می‌شوند چنین اروری نمی‌دهند. دلیلش این است که در سرورهای ابری بار ترافیک روی یک سرور نیست و چندین سرور به صورت همزمان کاربران را میزبانی می‌کنند.

ارور 503

ممکن است خود سایتی که می‌خواهید وارد آن شوید یا سرور آن به‌طور کامل از کار افتاده باشند. در چنین شرایطی با ارور 503 روبرو می‌شوید.

ارور 503 سایت

ارور 408

ببینید، هر سروری باید در یک زمان مشخص، درخواستی را از کاربر دریافت کند. اما امکان دارد به دلایلی مثل سنگین شدن، ترافیک بالا و... این زمان بیش از حد طولانی شده و عملا سرور در زمان مشخص‌شده به وظیفه‌اش عمل نکند. در این شرایط کاربر با ارور 408 روبرو می‌شود. اگر به عنوان کاربر با آن روبرو شدید که صفحه را دوباره بارگیری کنید. اگر هم صاحب سایتید، با پشتیبان هاست صحبت کنید.

کلام آخر

به عنوان کلام آخر، اگر صاحب کسب و کارید و وب سایت‌تان را از طریق سایت ساز یا فروشگاه ساز پرتال ساخته‌اید، در صورت برخورد با هر یک از خطاهای بالا اصلا نگران نباشید. چراکه خدمات پشتیبانی در سایت ساز پرتال رایگان است و متخصصان ما به‌محض ایجاد مشکل، سریعا برای رفع آن اقدام می‌کنند.

اما اگر از طریق وردپرس وب سایت‌تان را ساخته اید و تخصص کافی برای رفع مشکلات فنی ندارید، حتما با یک شرکت پشتیبانی همکاری کرده و از آنها بخواهید پشتیبانی سایت شما را بر عهده بگیرند. در چنین شرایطی برای درست شدن سایت‌تان باید هزینه کنید که نمونه‌ای از آن را در عکس زیر می‌بینید.

هزینه تعمیر وردپرس

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله با هم با انواع ارورهای سایت آشنا شده و نحوه رفع‌شان را هم یاد گرفتیم. در آخر اگر با ارور دیگری مواجه شده و نمی‌دانید چه معنی می‌دهد، در بخش نظرات آن را بنویسید تا برای‌تان معنی‌اش را توضیح بدهم.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

سلام وقت بخیر من تازه سایتم رو زدم و دامنه رو به هاست متصل کردم و تغییر dns دادم حالا وقتی اسم سایت رو سرچ میکنم ارور 404 بهم میده و ممنون میشم راهنمایی کنید ؟

سلام
اگر با پرتال سایتتون رو ساختید با شماره پشتیبانی پرتال تماس بگیرید. در غیر این صورت باید از پشتیبانی هاست این موضوع رو پیگیری کنید.

سلام وقت بخیر بنده یک هفته هست درگیر این خطا هستم و تمام کدهارو زیرو رو کردم درست نشده ممنون میشم بهم کمک کنید و اکر لازم بود کدهارو هم بفرستم

خطا ها

forms/appointment:1
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 ()

setmeets:1
Failed to load resource: the server responded with a status of 500 ()

سلام از جه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کنید؟
همین متن خطا رو سرچ کنید میتونید علت مشکلتونو پیدا کنید

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2