دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

زبان وردپرس چیست؟ دیگر زبان های برنامه نویسی وردپرس

زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟ وردپرس با یک زبان برنامه نویسی نوشته نشده است و ترکیبی از چند زبان برنامه نویسی مثل PHP و جاوا اسکریپت است. در ادامه این مقاله در مورد تمام زبان‌های برنامه‌نویسی استفاده شده در وردپرس توضیح می‌دهیم.
در این مقاله می‌خوانید:

اگر در ابتدای مسیر یادگیری توسعه وردپرس هستید، احتمالا با سؤالات زیادی روبرو شده‌اید. از جمله این سؤال که زبان وردپرس چیست؟ در ساخت این سیستم مدیریت محتوا از چه زبان‌های برنامه‌نویسی استفاده شده و اصلا چطور باید مسیر توسعه آن را طی کرد؟

در این مقاله می‌خواهم به زبان ساده به شما توضیح بدهم که زبان برنامه‌ نویسی وردپرس چیست (زبان اصلی) و البته زبان های فرعی که باید برای توسعه وردپرس یاد بگیرید کدامند؟ همینطور به این سوال جواب می‌دهم که برای یادگیری در این مسیر، باید از کدام زبان شروع کنید؟ با من و این مقاله کوتاه همراه باشید.

زبان وردپرس چیست؟

زبان وردپرس چیست؟

زبان برنامه نویسی PHP!

در واقع زبان برنامه‌نویسی اصلی سیستم مدیریت محتوا وردپرس یا اصطلاحاً همان زبان بک اند آن، PHP است. احتمالاً با این زبان برنامه‌نویسی از قبل آشنا هستید چراکه در این چند ساله مخصوصاً بعد از کاهش محبوبیت زبان asp، زبان php حسابی در بازار برنامه‌نویسی سر و صدا به پا کرده و توانسته توجه‌ها را به سمت خودش جلب کند.

البته اگر می‌خواهید به عنوان یک متخصص وردپرس در بازار برنامه‌نویسی فعالیت کنید باید به جز php با زبان‌های برنامه‌نویسی دیگری هم آشنا شوید. بنابراین در ادامه مقاله علاوه بر یک آشنایی جزئی با PHP با دیگر زبان‌های لازم نیز آشنا خواهیم شد. به طور خلاصه دیگر موارد این‌ها هستند:

  • HTML
  • CSS
  • JavaScript
  • فریم ورک Bootstrap

1_ HTML

HTML را نه به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی که به عنوان یک زبان نشانه‌گذاری می‌شناسند. البته این موضوع چیزی از اهمیت HTML کم نمی‌کند چرا که در واقع در دنیای وب هر چیزی که مشاهده می‌کنید به کمک آن ساخته شده! اگر بخواهم به زبان ساده‌تر بگویم مسیر یادگیری هر زبان برنامه‌نویسی در دنیای وب از یادگیری زبان نشانه‌گذاری HTML می‌گذرد.

به تصویر پایین نگاهی داشته باشید:

زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟

در واقع چیزی که در تصویر مشاهده می‌کنید کد‌های زبان HTML هستند و نکته جالب اینجاست که همین کد‌ها دقیقاً چیز‌هایی هستند که باعث شده الان در این صفحه رنگ‌ها، تصاویر، متن و غیره را مشاهده کنید.

همانطور که قابل مشاهده است این زبان از یک‌سری تگ ساخته شده و هر تگ کاربرد خاص خودش را دارد. مثلاً وقتی که شما یک متن را در میان تگ <Strong> می‌نویسید متن مورد نظر در صفحه نمایش به‌شکل پررنگ یا اصطلاحا Bold به نمایش در می‌آید.

2_ CSS

CSS را می‌توانم به عنوان برادر یا اصلا مکمِل HTML معرفی کنم. در واقع CSS یک زبان نشانه‌گذاری دیگر است که در دنیای وب به کمک HTML آمده و کار با این زبان را راحت‌تر کرده. به کمک کد‌های CSS شما می‌توانید راحت‌تر و با قدرت عملکرد بیشتری صفحات وب را از نظر ظاهری ویرایش کنید. مثلاً اغلب رنگ‌هایی که الان در این صفحه مشاهده می‌کنید، نه به کمک کد‌های HTML که به کمک CSS طراحی شده‌اند. البته در عین حال می‌توان تمامی کارهایی که با CSS انجام می‌شود را با همان HTML داد اما خب CSS در کنار آن، انتخاب بهتری است.

وردپرس با چه زبانی درست شده است؟

چیزی که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید یک تکه کد CSS است. دقت کنید همانطور که گفتم CSS و HTML زبان‌های نشانه‌گذاری برای طراحی ظاهر صفحات وب هستند. پس عملاً تمامی قالب‌های وردپرس (ظاهر سایت‌های وردپرسی) به کمک این دو ساخته و طراحی می‌شوند.

3_ Bootstrap

بوت استرپ زبان برنامه‌نویسی نیست و در واقع یک فریم‌ورک رایگان مربوط به CSS محسوب می‌شود. نکته اینجاست که برای طراحی قالب و ظاهر هر سایتی باید با Bootstrap آشنایی داشته باشید. چرا که این فریم‌ورک دست شما را برای ریسپانسیو و زیبا کردن قالب‌ها به شدت باز می‌گذارد. منظور از «ریسپانسیو یا واکنشگرا» قالبی است که نسبت به دستگاه کاربر، رایانه، موبایل یا... اندازه‌ و سایزش به طور خودکار تغییر می‌کند.

استفاده از بوت استرپ در وردپرس

4_ JavaScript

فکر نمی‌کنم این زبان برنامه‌نویسی قرار بود از ابتدا اینقدر میان برنامه‌ نویسان محبوب شود. اما در هر حال امروز جاوا اسکریپت به عنوان یکی از بهترین و محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی شناخته می‌شود. تا جایی که حتی در هوش مصنوعی هم کاربرد پیدا کرده. در هر حال باز هم برای طراحی قالب و ظاهر وب سایت‌های وردپرسی نیاز به یادگیری این زبان دارید.

استفاده از جاوا اسکریپت در وردپرس

PHP

همانطور که بالاتر هم اشاره کردم، زبان برنامه‌نویسی php در واقع زبان Back-End «وردپرس» است. این یعنی در نهایت بعد از این که قالب را به کمک زبان‌های گفته شده بالا طراحی کردید، php در پشت‌صحنه تمامی اقدامات لازم برای داشتن یک سایت پویا را در اختیارتان می‌گذارد. پس عملاً اگر با php آشنا نباشید زبان وردپرس را بلد نیستید.

برنامه نویسی وردپرس

برای یادگیری توسعه وردپرس از کجا شروع کنم؟!

یک سوال مهم؛ یادگیری توسعه وردپرس را از کدام زبان برنامه‌نویسی شروع کنم؟ جواب این سؤال به این برمی گردد که دقیقاً بخواهید چه چیزی از وردپرس را یاد بگیرید؟

اگر صرفا قصدتان طراحی سایت با وردپرس است که اصلاً نیازی به دانستن زبان‌های برنامه‌نویسی ندارید. اگر می‌خواهید به یک طراح قالب وردپرس تبدیل شوید باید با زبان‌های CSS و HTML و JS و فریم‌ورک بوت استرپ آشنا شوید و آن‌ها را یاد بگیرید. در نهایت اگر می‌خواهید به یک برنامه‌نویس Back-End وردپرس تبدیل شوید بهتر است ابتدا با CSS و HTML آشنا شده و سپس به سراغ زبان برنامه‌نویسی php بروید. همچنین می‌توانید برای شروع کار، در دوره‌های آموزشی آکادمی پرتال شرکت کنید.

آیا تنها راه طراحی سایت یادگیری وردپرس است؟

خیر، همانطور که در مقالات قبلی وب سایت پرتال هم اشاره کردم وردپرس یکی از چندین روش ساخت سایت است که در اختیار ما قرار دارد. اگر بیشتر از اینکه بخواهید یک زبان برنامه‌نویسی یاد بگیرید و زمان زیادی را برای یادگیری طراحی سایت صرف کنید، مشتاق این هستید که در مدت کوتاهی کسب و کار اینترنتی‌تان را راه بیندازید، پیشنهاد می‌کنم نگاهی هم به سایت ساز پرتال داشته باشید.

در واقع سایت ساز به ما اجازه می‌دهد با هزینه اندک، در کم‌تر از ۲ دقیقه یک سایت حرفه‌ای مشابه سایتی که الان داخل آن هستید، بسازید. نکته جالب اینجاست که پرتال ۷ روز تست رایگان دارد و می‌توانید در این هفت روز سایت و فروشگاه اینترنتی ساخته شده با آن را تست کنید. در صورت علاقه، می‌توانید همین حالا وارد صفحه قالب‌ها شده، ظاهر دلخواه‌تان را انتخاب کرده و وب سایت‌تان را در کم‌تر از ۲ دقیقه بدون نیاز به پرداخت هزینه تحویل بگیرید.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله ابتدا فهمیدیم که زبان وردپرس چیست و با دیگر زبان های فرعی برنامه نویسی وردپرس آشنا شدیم. همینطور در آخر مسیر یادگیری توسعه وردپرس را بررسی کردیم. راستی اگر در مورد طراحی فروشگاه اینترنتی یا وب سایت با پرتال سوالی داشتید، با شماره 02163404 داخلی 2 تماس بگیرید. اگر هم در مورد این مقاله سوالی دارید در بخش نظرات منتظر شما هستم.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

عالی

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2