دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

نحوه انتقال امتیاز دامنه‌های بین المللی (com، net، org و…)

ممکن است یک دامنه بین المللی خریده باشید و از خدمات شرکت میزبان راضی نباشید و بخواهید دامنه را به نماینده دیگری انتقال دهید. یا ممکن است بخواهید دامنه‌ بین‌المللی ثبت شده‌ای را از یک شخص دیگری خریداری یا به فرد دیگری بفروشید. در هر صورت باید با نحوه انتقال امتیاز دامنه آشنا باشید.
در این مقاله می‌خوانید:

نیاز به انتقال دامنه موردی است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله دلایلی که در ابتدای متن نام بردیم، نیاز شود. اما از آن‌جایی که این فرایند انتقال در بستر بین‌المللی انجام می‌شود، کمی با انتقال امتیاز دامنه آی آر تفاوت دارد و پیچیده‌تر است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا تمام موارد لازم، مراحل قانونی و مفاهیم لازم برای انتقال دامنه com. را به شما توضیح دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید تا پاسخ تمام سوالات خود را بگیرید.

انتقال دامنه

انتقال امتیاز دامنه IR.

صاحب امتیاز دامنه کیست؟

زمانی که قرار است انتقال امتیاز یک دامنه بین المللی مثل com. انجام شود، باید در ابتدا بدانیم که صاحب امتیاز دامنه کیست؟

قبل از تعریف صاحب امتیاز، نگاهی به خود دامنه داشته باشیم. دامنه به آدرس اینترنتی گفته می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید وارد یک سایت شوید. مثلا دامنه سایت ما، www.portal.ir است. هر دامنه مخصوص به یک سایت است و یک صاحب حقیقی یا حقوقی مشخص دارد. به کسی که صاحب یک دامنه است و به عنوان مالک آن ثبت شده است، اصطلاحا صاحب امتیاز دامنه می‌گویند. برای آشنایی بیشتر با مفهوم دامنه، می‌توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

دامنه چیست؟

اگر بخواهیم این موضوع را دقیق‌تر بررسی کنیم، سازمانی بین‌المللی تحت عنوان ICANN وجود دارد که به سازمان جهانی دامنه معروف است. این سازمان مسئولیت مدیریت دامنه‌های موجود در جهان و ثبت اطلاعات صاحبین آن‌ها را بر عهده دارد. حال این سازمان چندین سازمان کوچک‌تر را به عنوان نماینده خود معرفی کرده است که وظیفه فروش و ثبت اطلاعات مربوط به دامنه‌ها را بر عهده دارند. برای مثال مسئولیت ثبت دامنه‌های ملی ایران (ir.) را سازمانی به نام ایرنیک برعهده دارد. از طرفی دامنه‌های بین‌المللی هم توسط نمایندگان بزرگ جهانی مثل Joker و Godaddy ثبت می‌شوند.

اگر شما نیز دامنه بین المللی دارید، حتما اطلاعات شما روی یکی از نماینده‌های بزرگ ثبت شده است. در ادامه نحوه انتقال امتیاز دامنه‌های بین المللی بین یک نماینده مشترک یا دو نماینده مختلف را توضیح خواهیم داد. اما ابتدا نگاهی به راه پیدا کردن صاحب امتیاز یک دامنه بیندازیم.

صاحب امتیاز دامنه

راه‌های پیدا کردن صاحب امتیاز یک دامنه

اگر می‌خواهید یک پسوند بین‌المللی دامنه مثل com. را خریداری کنید اما قبلا خریداری شده، باید صاحب امتیاز فعلی دامنه را پیدا کنید. البته بسیاری از کسانی که صاحب امتیاز یک دامنه هستند و قصد فروش آن را نیز دارند، راه تماسی را روی آدرس اینترنتی دامنه خود مشخص کرده‌اند. اما اگر نتوانستید با صاحب امتیاز تماس برقرار کنید، می‌توانید از راه‌های زیر استفاده کنید.

هو ایز (Whois)

اصلی‌ترین راه برای بررسی آزاد بودن یا نبودن یک دامنه، استفاده از سایت رسمی هوایز (who.is) است. شما می‌توانید وارد این سایت شوید و نام دامنه مدنظر خود را وارد کنید. سپس این سایت اطلاعاتی را درباره دامنه، نماینده و صاحب امتیاز آن به شما می‌دهد.

اگر کار کردن با سایت اصلی هوایز برای شما سخت است و اطلاعات انگلیسی آن برای شما گیج کننده است، می‌توانید از سرویس هوایز فارسی هم استفاده کنید. آدرس اینترنتی این سایت هم whois.ir است.

هو ایز فارسی و انگلیسی

گوددی (GoDaddy)

همان‌طور که در بخش معرفی نماینده‌های دامنه‌های بین‌المللی گفتیم، سرویس گو ددی (GoDaddy) یکی از نماینده‌های معروف و بزرگ خرید دامنه‌های بین‌المللی است. وقتی شما در سایت هوایز به دنبال اطلاعات صاحب امتیاز یک دامنه می‌گردید، ممکن است نتوانید آن را ببینید؛ در واقع در بعضی مواقع خود صاحب امتیاز دامنه یا نماینده آن، اطلاعات مربوط به صاحب اصلی را مخفی می‌کنند تا با استفاده از سرویس هوایز نتوان اطلاعات مالک را پیدا کرد.

در چنین شرایطی می‌توانید از گو ددی استفاده کنید. سرویس‌هایی مثل گو ددی در ازای دریافت مبلغی حدود ۲۰۰ دلار، از روش‌هایی برای پیدا کردن صاحب یک دامنه استفاده می‌کنند و در نهایت اطلاعات مخفی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

نحوه انتقال امتیاز دامنه بین دو نفر با یک نماینده

حالا می‌خواهیم کار انتقال امتیاز دامنه خود را انجام دهیم. اگر هم مبدا انتقال و هم مقصد انتقال از یک نماینده دامنه استفاده کنند،‌ کار بسیار راحت‌تر خواهد بود.

فرض کنید من می‌خواهم دامنه‌ای که توسط نماینده Joker خریده‌ام را به یکی از دوستانم انتقال دهم. از آن‌جایی که در این حالت انتقال بین ما دو کاربر توسط یک نماینده مشترک انجام می‌شود، فقط لازم است که درخواست خود را به بخش پشتیبانی نماینده ارسال کنیم. سپس یک ایمیل حاوی یک رمز تایید به آدرس ایمیل سازمانی سایت شما ارسال می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید فرایند انتقال را شروع کنید.

اگر نمی‌دانید ایمیل سازمانی چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد، مقاله «اتصال ایمیل سازمانی به جیمیل» را مطالعه کنید.

نکته: در اکثر مواقع در این حالت فرایند انتقال تماما توسط خود نماینده انجام می‌شود، با این حال باید از نماینده دامنه خود بپرسید و ببینید که دقیقا چه چیزهایی از شما برای این انتقال می‌خواهند.

انتقال دامنه بین یک نماینده

نحوه انتقال امتیاز دامنه بین دو نفر با دو نماینده مختلف

همان‌طور که مشخص است، راه ساده‌تر برای انتقال امتیاز دامنه این است که هر دو نفر چه انتقال دهنده چه گیرنده از یک نماینده مشترک استفاده کنند. با این حال بعضی مواقع به دلایلی مثل عدم رضایت از خدمات یک نماینده، می‌خواهید دامنه com. خود را به نماینده بین‌المللی دیگری انتقال دهید. در این حالت فرایند کمی متفاوت می‌شود.

دوباره فرض کنید من می‌خواهم دامنه‌ای که از Joker خریده‌ام را به فرد دیگری که در سایت نماینده GoDaddy حساب دارد انتقال دهم. در این مرحله باید از پشتیبانی نماینده خود راهنمایی بخواهم که کدی تحت عنوان کد EPP را در اختیار من قرار دهد. کد EPP یک رمز بسیار مهم در فرایند انتقال دامنه است که به شخص دیگری اجازه می‌دهد تا مالکیت و امتیاز دامنه را به ایمیل و اکانت خودش انتقال دهد. به همین دلیل در استفاده از این کد بسیار حواس جمع باشید.

بعد از این که کد EPP را گرفتید، آن به خریدار یا گیرنده دامنه تحویل دهید. او نیز باید با پشتیبانی نمایندگی خود صحبت کند تا بقیه فرایند را طبق بروکراسی سایت خودشان به کاربر توضیح دهند. بعد از اینکه درخواست انتقال از سمت نماینده گیرنده و نماینده فرستنده تایید شد، فرایند انتقال دامنه بین‌المللی com. شروع می‌شود.

نکته: این فرایند انتقال حدود یک هفته طول می‌کشد. پس در این مدت نباید به سایت خود دست بزنید، حتی اگر مشکلی برای آن پیش آمد.

روند و شرایط انتقال دامنه بین المللی معمولا چگونه است؟

طبق گفته‌های قبلی، برای انتقال دامنه‌های بین‌المللی بین دو نفر، باید از کد انتقال یا کد EPP استفاده کنید. با این حال ۴ شرط و باید در روند انتقال امتیاز دامنه وجود دارد که بهتر است آن را بدانید:

  1. در اختیار داشتن کد انتقال دامنه (EPP Code, EPP Auth, Auth Code و…). بعضی از نماینده‌ها این کد را در حالت عادی در اختیار کاربر قرار نمی‌دهند و باید این کد را با احراز هویت از آن‌ها بگیرید.
  2. دامنه قفل یا Lock نباشد. اصلی‌ترین شرط برای انتقال امتیاز آنلاک بودن دامنه است.
  3. فرایند انتقال حدود یک هفته طول می‌کشد، به همین دلیل نباید کمتر از یک هفته به زمان تمدید دامنه مانده باشد.
  4. گیرنده دامنه باید برای یک سال مالکیت دامنه را تمدید کند.

با رعایت شروط بالا می‌توانید امتیاز یک دامنه را انتقال دهید.

انتقال موفق یک دامنه

با پرتال خیال خود را راحت کنید

همان‌طور که در متن خواندیم شرایط انتقال امتیاز دامنه بین‌المللی کمی پیچیده است،‌ ما هم سعی کردیم آن را به زبان ساده و قابل فهم به شما توضیح دهیم. البته اگر نماینده خوبی داشته باشید، دیگر نگرانی بابت این مراحل هم ندارید.

فروشگاه ساز پرتال یک سرویس ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی کاملا بومی و قدرتمند است که به کاربران خود اجازه می‌دهد بدون داشتن دانش فنی و کمک گرفتن از فردی دیگر، سایت خودشان را بسازند.

در واقع پرتال فرایند طراحی سایت را به قدری ساده کرده است که می‌توانید در کمتر از یک دقیقه سایت خود را بسازید! نکته مثبت آن هم این است که به کاربران روی بسته‌هایش، دامنه هدیه می‌دهد و خود پرتال تمام کارهای مربوط به نمایندگی دامنه‌های بین‌المللی را انجام می‌دهد.

از نظر قیمت هم نگران نباشید، چرا که با بررسی تعرفه‌های پرتال می‌بینید که از همه جا مقرون به صرفه‌تر است. از طرفی به کاربران خود 7 روز مهلت تست کاملا رایگان هم روی سایت می‌دهد تا همه امکانات را به طور کامل بررسی کنند. اگر می‌خواهید سایت تستی رایگان بسازید، روی گزینه زیر کلیک کنید.

همین الان سایتت رو بساز

سوالات متداول

  • انتقال دامنه com. و بین‌المللی چگونه انجام می‌شود؟

صاحب امتیاز دامنه باید ابتدا آن را آنلاک کند. سپس کد انتقال یا EPP Code را از نماینده خود بگیرد و با استفاده از آن فرایند انتقال امتیاز را انجام دهد.

  • انتقال امتیاز دامنه بین‌المللی چقدر طول می‌کشد؟

انتقال امتیاز دامنه‌های بین‌المللی مثل com، .net، .org. و… حدود یک هفته کاری زمان می‌برد.

  • انتقال امتیاز دامنه بین‌المللی چه شرایطی دارد؟

برای انتقال این نوع دامنه‌ها باید بیشتر از یک هفته به اتمام مالکیت مانده باشد. همچنین گیرنده دامنه هم بعد از انتقال مالکیت باید یک سال دیگر دامنه را تمدید کند.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2