اگر شما هم جزء افرادی هستید که برای توسعه کسب و کارتان نیازمند وبسایت هستید، حتما بر شما واجب است که این مقاله را بخوانید. چرا؟ زیرا هزینه و زمانی که روی این کار میگذارید، ارزشمند است، پس باید اصطلاحا با چشم باز عمل کنید و بدانید که کلا سفارش طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی چه مراحلی دارد و برای اینکه از کیفیت کار مطمئن شوید، چه سوالاتی باید بپرسید!
برای سفارش طراحی سایت و فروشگاه چه چیزهایی باید بدانیم؟
شما که قصد دارید پولی از جیبتان خرج کرده و یک وبسایت بسازید. پس طبیعتا این حق شماست که در این مورد سوال بپرسید و در بعضی از مسائل نسبتا تخصصی خودتان حق تصمیم گیری داشته باشید، نه اینکه همه کار را به افراد دیگر بسپارید. در این مقاله تمام سوالاتی که باید در زمینه سفارش طراحی وبسایت و فروشگاه اینترنتی بپرسید را به همراه پاسخ و توضیحات کامل برای شما آماده کردهایم.
سایت من بر روی چه سیستمی قرار میگیرد؟
خیلی راحت بخواهم برای شما توضیح بدهم، وبسایت ساختن هم مثل خانه ساختن است! شما برای اینکه وارد یک خانه جدید بشوید، دو گزینه دارید: یکی اینکه کمی بگردید و یک خانه آماده بخرید و یا اینکه خودتان یک زمین خالی خریده و شروع به ساختن خانه کنید. وبسایت هم دقیقا همینطور است. یعنی شما برای ایجاد یک وبسایت، دو راه پیش روی خودتان دارید: استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) و استفاده از سایتساز.
حالا این دو چه فرقی باهم دارند؟ سیستم مدیریت محتوا همان زمین خالی است. یعنی شما صفر تا صد وبسایت را خودتان انتخاب کرده و میسازید ولی برای این کار کمی به اطلاعات تخصصی و شاید حتی برنامه نویسی نیاز دارید. حالا در سیستم مدیریت محتوا، چگونه وبسایت خودتان را میسازید؟ اولین چیزی که وبسایت نیاز دارد، یک قالب است. قالب همان ظاهر وبسایت شماست. حالا سیستمهای مدیریت محتوا در زمینه قالب دست شما را باز میگذارند (در بخش بعدی این مورد را کاملا توضیح میدهم).
حالا سایتساز این وسط چه نقشی دارد؟ سایت ساز ها کار شما را خیلی راحت تر میکنند. چطور؟ شما فقط با آنها تماس گرفته و یک وبسایت سفارش میدهید. تیم سایت ساز هم همه کارهای لازم را انجام میدهند و وبسایت آماده و تکمیل شده را به شما تحویل میدهند. حالا بحث قالب اینجا هم وجود دارد؟ بله! موضوع قالب را در بخش بعدی برای شما توضیح میدهم.
برای اینکه تصمیم گرفتن برای شما راحتتر بشود، دو مورد از پرکاربردترین سیستمهای مدیریت محتوا را معرفی میکنم: وردپرس (Wordpress) و جوملا (Joomla). این دو سیستم مدیریت محتوا امروزه بیشتر از همه سیستمهای دیگر استفاده میشوند اما اگر نظر ما را بخواهید وردپرس از جوملا پرکاربردتر است چراکه اولا محیطی آسان دارد که حین کار کردن با آن گیج نمیشوید. علاوه بر آن، سیستم جوملا کمی قدیمی شده است با اینکه وردپرس با به روز رسانیهای جدیدش، امکانات بیشتری برای شما فراهم میکند.
قالب اختصاصی استفاده کنم یا قالب آماده؟
مطلبی که در مورد سیستم گفتم یادتان است؟ گفتم که شما هم میتوانید با سیستم مدیریت محتوا خودتان وبسایت بسازید و هم میتوانید این کار را به سایت ساز بسپارید. در هر دو حالت، شما در قدم اول باید یک قالب برای وبسایت خودتان انتخاب کنید. حالا در بحث قالب هم شما دو گزینه دارید: قالب آماده و قالب اختصاصی.
قالب آماده که از اسمش مشخص است. قالبی که از پیش طراحی شده و شما فقط آن را انتخاب میکنید. اما قالب اختصاصی چه؟ در قالب اختصاصی شما خودتان ظاهر و جزئیات قالب را انتخاب میکنید و در حقیقت شما تصمیم گیرنده هستید. حالا این دو چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ اول از همه، قالب اختصاصی (سفارشی) هزینه بالاتری نسبت به قالب آماده دارد چون به هر حال همه چیز از صفر طراحی میشود. در عوض اگر بعد از مدتی، تصمیم بگیرید که جای خاصی از قالب خودتان را عوض کرده و یا ویرایش کنید، دستتان باز است (چون قالب شما اختصاصی است و شما خیلی کارها میتوانید با آن بکنید).
پس در قالب آماده نمیشود تغییرات ایجاد کرد؟ چرا میشود. در قالب آماده هم شم میتوانید تغییراتی ایجاد کرده و ویرایش بکنید اما نه به اندازه قالب اختصاصی. در ضمن این را هم یادتان باشد که برخی از مجموعه ها هزینه قالب اختصاصی را از شما میگیرند ولی در نهایت یک قالب آماده به شما میدهند. در انتخاب قالب خودتان همیشه هشیار باشید و تا جایی که میتوانید، با مجموعه های قابل اطمینان و موثق کار کنید.
تا یادم نرفته این را هم خدمت شما بگویم که اگر کسب و کار شما نوپا است، نیازی به طراحی قالب اختصاصی ندارید چراکه این قالبها (به دلیل هزینه بالا) برای کسب و کارهای بزرگ مناسب هستند.
هزینه طراحی سایت من چقدر خواهد بود؟
این یکی از مهمترین سوالاتی است که شما باید بپرسید (و احتمالا تا الان هم ذهن شما را درگیر کرده است). متاسفانه چون برای کار طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی هیچ نرخ ثابتی و جامعی وجود ندارد، برخی از مجموعه ها از این قضیه سوءاستفاده کرده و به اصطلاح کلاهبرداری میکنند. برای اینکه این اتفاق برای شما پیش نیاید، همیشه قیمت نهایی و تمام شده کارتان را قبل از شروع همکاری اطلاع بگیرید. البته بسیاری از مجموعه ها هم قیمت دقیقی به شما نمیگویند تا بتوانند بعد از انجام کار، مبالغ بالاتری از شما بگیرند.
حالا مجموعه پرتال برای اینکه شما در انتخاب بسته و اطلاع از هزینه طراحی سایت مسیر راحتتری داشته باشید، تمامی هزینهها و تعرفههای خودش را بصورت کاملا مشخص و شفاف اعلام کرده است. حتما به صفحه تعرفهها نگاهی بیندازید.
میتوانم چند نمونه کار از شرکت پرتال ببینم؟
چراکه نه! اصلا این حق شماست که قبل از انتخاب و پرداخت، چند نمونه کار ببنید یا حتی نظرات مشتریهای دیگر را هم بخوانید. تیم سایت ساز پرتال بازهم این امکان را برای شما فراهم آورده است. فقط کافی است به صفحه نمونه کارهای موفق پرتال رفته و وبسایتهایی که قبلا توسط این تیم مجرب ساخته شدهاند را نگاه کنید.
آیا بعد از سفارش طراحی سایت، پشتیبانی هم دارم؟
حتما! تیم سایت ساز پرتال برای هر سایتی که برای مشتریانش میسازد، در صفحه پشتیبانی خود دسترسی میدهد. از این طریق شما در هر ساعت از روز که خواستید میتوانید مشکل یا سوال خودتان را مطرح کرده و جواب آن را دریافت کنید. همچنین در ساعات کاری نیز تیم پشتیبانی پرتال همیشه پاسخگوی شما خواهند بود.
در ضمن بعد از اینکه این سوالات در ذهن شما حل شدند، حتما پیشنهاد میکنم مقاله ویژگیهای یک وبسایت خوب را بخوانید و به اطلاعات خودتان اضافه کنید. اگر با این اطلاعات جلو بروید، اولا وبسایت شما خیلی جذاب و موفق خواهد بود و همچنین در تصمیمگیری عملکرد بهتری خواهید داشت.
پیشنهاد ویژهای هم برای شما داریم! تیم سایت ساز پرتال تمام امکانات خودش را به مدت 7 روز بصورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد! نه تنها قبل از خرید بهتر است اطلاعات خودتان را افزایش دهید، بلکه اگر بتوانید محصول موردنظرتان را قبل از پرداخت، تست کنید، دیگر چه میخواهید! پس این فرصت را از دست ندهید!
خب، به جواب رسیدید؟
هدف ما از نوشتن این مقاله، این بود که مهمترین موارد در حین سفارش طراحی سایت را به شما یاد بدهیم. شاید این سوالها حتی قبل از خواندن این مقاله هم در ذهن شما وجود داشتند. در این صورت به جواب خودتان رسیدید، نه؟ اگر هم از قبل از این مسائل اطلاع نداشتید، تاکید میکنم که همه این موارد را به خوبی یاد بگیرید چون که تضمین موفقیت وبسایت شما به این موارد بستگی دارد. اگر هم سوال دیگری در این زمینه دارید ما در خدمت هستیم.