شما قصد راهاندازی یک وب سایت را دارید. اولین کاری که میکنید، تماس گرفتن با چند طراح یا جستجو در سایتهای مختلف است. مشکل از اینجا شروع میشود، که هر کدام از آنها چیزی میگویند. جواب سؤالتان را که نمیگیرید، هیچ... برای شروع ساخت سایت، با حجم زیادی از ابهامات هم روبرو شده و گیج میشوید.
برای کمک به شما، ما همۀ پیشنیازها و مراحلی که برای ساخت سایت نیاز دارید را در این مقالۀ کامل آوردهایم؛ بدون اینکه به منبع دیگری نیاز پیدا کنید. قبل از شروع باید بدانید که بهطورکلی یک وب سایت از 4 بخش اصلی تشکیل شده است.
البته جای نگرانی وجود ندارد. فراهمکردن این موارد آنقدرها هم سخت نیست. تا این حد ساده که در همین سایت ساز ما یعنی پرتال، با خرید یک بسته همۀ این پیشنیازها و امکانات در اختیارتان قرار میگیرد.
خب حالا، به سراغ مقاله برویم تا کامل و یکبار برای همیشه در جریان این پیشنیازها قرار بگیریم.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یا WebDesign به ساخت و راه اندازی یک وب سایت گفته میشود. هدف از طراحی سایت فروش محصول، ارائه خدمات، معرفی یک شرکت یا اطلاعرسانی چیزی است. برای طراحی سایت از کدنویسی یا قالبهای آماده استفاده میشود که در ادامه به طور کامل در این مورد صحبت میکنیم.
ساخت وب سایت دقیقاً شبیه ساخت یک مغازه است!
برای اینکه بهتر و دقیقتر با پیش نیازهای ساخت سایت آشنا شوید، بد نیست آن را با نمونه ملموس و عینی اطرافتان، مقایسه کنیم.
فرض کنیم شما قصد راهاندازی یک مغازه در گوشهای از شهر را دارید. یک مغازه عالی که قرار است، میلیونها تومان برای شما درآمد داشته باشد. برای کسب درآمد از این مغازه، باید چه قدمهایی بردارید؟
- نام مغازه: باید برای مغازه خود یک اسم مناسب و جذاب که در ذهن بماند، انتخاب کنید. در دنیای اینترنت نیز، شما یک اسم برای سایت خود دارید که همان نام دامنه است.
- مکان مغازه: برای فروش محصولاتتان به یک فضا نیاز دارید. در اینترنت هم، شما به فضایی مشابه برای قرار دادن اطلاعات سایت خود نیاز دارید که هاست نامیده میشود.
- دکور مغازه: دکور مغازه اولین چیزی است که نظر مشتری را جلب میکند! پس باید محصولات و دکور را طوری بچینید که در همان نگاه نخست، تحتتأثیر قرار بگیرد و وارد فروشگاه شود. برای ساخت وب سایت هم، شما به یک قالب یا پوسته نیاز دارید که حکم همان دکور را دارد.
- مدیریت مغازه: باید کسی را مسئول مدیریت محصولات و خدمات خود کنید، تا همه چیز از انبارگردانی گرفته تا ظاهر مغازه را به بهترین نحو کنترل کند.
این موضوع در مورد سایت هم وجود دارد. یعنی یک سیستم مدیریتی لازم است تا از طریق آن بتواند بخشهای مختلف سایت را مدیریت کرد.
همانطور که متوجه شدید، وقتی قصد ساختن یک سایت را دارید، دقیقاً به همین موارد نیاز خواهید داشت. در ادامه تمام اجزایی که برای ساختن یک مغازه... ببخشید، وب سایت لازم دارید را بهدقت بررسی خواهیم کرد. در ضمن، پیشنهاد میکنیم آموزش رایگان ساخت و راهاندازی فروشگاه اینترنتی را در آکادمی پرتال مشاهده کنید.
پیش نیازهای طراحی سایت
حالا بگذارید به صورت تک تک به اجزای مختلف یک وب سایت بپردازیم. توجه داشته باشید که این موارد پیش نیازهایی هستند که هر نوع سایتی (فروشگاهی، شخصی و شرکتی) آنها را لازم دارد.
قبل از هر چیزی بگوییم که این پیش نیازها مربوط به طراحان سایت است و نیازی نیست بهعنوان مشتری به دنبال یادگیری آنها باشید. البته شناخت نسبی این مهارتها میتواند در خیلی از موارد به کارتان بیاید.
مثل زمانهایی که دنبال یک طراح وب سایت هستید یا میخواهید مسیر راه اندازی یک سایت را برای کسی توضیح دهید. برای همین سخت و پیچیدهاش نکردیم و خیلی ساده مفاهیم را برایتان توضیح دادیم.
1- شناخت UI و UX
UI به معنای طراحی رابط کاربری و UX به معنای تجربه کاربری است. در اصل UI همان بخش گرافیکی از وب سایت و اپلیکیشن است که کاربر آن را میبینید. UX هم نشاندهنده نحوه طراحی وب سایت برای راحتی کاربر در حین کارکردن با سایت یا اپلیکیشن ما است.
مثلاً اینکه دکمه ثبت سفارش کجا باشد یا کاربر چگونه در سایت ثبت نام کند، به UX سایت ما بستگی دارد. در زمان طراحی سایت باید خودتان را جای کاربر بزارید و ببینید به چه امکانات و فضایی نیاز دارد.
برای اینکه بهتر با اهمیت این مباحث برای طراحی سایت آشنا شوید، میتوانید مطلب «تجربه کاربری چیست و چرا باید به آن توجه کرد؟» را بخوانید.
2- آشنایی با نرم افزارهای کاربردی
قدم بعدی پیش نیاز طراحی سایت، آشنایی به نرمافزارهای مختلف طراحی است. ببینید شما بهعنوان یک طراح وب سایت باید بتوانید گلیم خودتان را از آب بیرون بکشید. قرار نیست برای تغییر سایز یا بهینه سازی تصاویر سایت دست به دامان یک گرافیست شوید.
نرم افزارهایی مثل Figma، Photoshop و Illustrator جزو نرم افزارهای کاربردی طراحان وب سایت است که حداقل باید کار با آنها را بلد باشید. جدای از آن با روی کار آمدن ابزارهای هوش مصنوعی، بد نیست که با نحوه کار این ابزارها هم آشنا باشید. هوش مصنوعی خیلی وقتها سرعت کار شما را بالا میبرد.
مثلاً میتوانید طرح ذهنی لوگوی دلخواهتان را به هوش مصنوعی بگویید تا یک لوگوی آماده تحویلتان دهد. علاوه بر همه اینها، یک طراح سایت باید نرم افزارهای ویرایشگر کدنویسی هم بلد باشد.
کاربردیترین ویرایشگرهای کدنویسی
- Microsoft Visual Studio
- Notepad++
- PhpStorm
- Adobe Dreamweaver
- NetBeans
- Komodo Edit
3- یادگیری زبانهای برنامه نویسی
برای طراحی یک سایت اختصاصی باید با زبانهای برنامه نویسی هم آشنا باشید. چرا که صفر تا صد ظاهر سایت از اول کدنویسی میشود. بیایید کمی بیشتر با زبانهای برنامه نویسی کاربردی آشنا شویم.
زبانهای برنامه نویسی فرانت اند (Front-End)
- زبان HTML: اولین زبانی که باید بهعنوان برنامه نویس یاد بگیرید HTML است. با این زبان ساختار اصلی سایت مثل استایل کلی صفحه، منوها و فوتر را طراحی میکنید.
- زبان CSS: این زبان در اصل مکمل زبان HTML است. شما با css نحوه سایه دادن، رنگ باکس، تنظیم متن و تغییرات خلاقانه دیگر را اعمال میکنید.
- زبان جاوا اسکریپت (JAVASCRIPT): برای طراح سایت شدن لزوماً نباید جاوا اسکریپت بلد باشید؛ اما این زبان خیلی وقتها به کارتان میآید. مثلاً برای پیادهسازی منوهای پیشرفته یا اسلایدر تصاویر نیاز به یادگیری جاوا اسکریپت دارید.
زبانهای برنامه نویسی بک اند (Back-End)
- زبان PHP: برای اینکه دکمههای صفحه تماس با ما، ثبت نام در سایت و... کار کند، باید از یکزبان برنامه نویسی که بتواند بین پایگاهداده و سرور ارتباط برقرار کند استفاده کنید. زبان php یکی از این زبانها است. php حتی برای طراحان وردپرس هم کاربردی است.
- زبان پایتون (Python): زبان پایتون هم به دلیل یادگیری آسانی که دارد بهعنوان زبانهای پرطرفدار بک اند است. برای ساخت اپلیکیشن موبایل، طراحی وب، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و... میتوانید از پایتون استفاده کنید.
- زبان جاوا (Java): زبان جاوا هم با وجود پیچیدگیهای خاص خودش بهعنوان یکی از بهترین زبانها برای توسعه و طراحی وب سایت است.
4- شناخت نسبی الگوریتمهای سئو
شاید پیش خودتان فکر کنید که سئو ربطی به طراح سایت ندارد، اما سخت در اشتباهید! بخشی از تغییرات سئو سایت راه اندازی شده، مربوط به اشتباهات کدنویسی است. شما به عنوان طراح سایت باید با الگوریتمهای گوگل و نکات مهم سئو آشنا باشید تا بتوانید یک سایت بهینه شده را تحویل مشتری بدهید.
مثلاً سرچ کنسول یا سایت gtmetrix و PageSpeed Insights اشتباهات کدنویسی یا طراحی سایت که باعث افت کیفیت وب سایت شما شده را نشان میدهد.
برای کسب رتبه در موتورهای جستجو با باغ وحش گوگل آشنا شوید. لیست الگوریتمهای گوگل از ابتدا تا سال ۲۰۲۳ را در این مطلب بخوانید.
4 بخش اصلی برای ساخت سایت
حالا بگذارید به صورت تکتک به اجزای مختلف یک وب سایت بپردازیم. توجه داشته باشید که این موارد پیش نیازهایی هستند که هر نوع سایتی (فروشگاهی، شخصی و شرکتی) آنها را لازم دارد.
1. دامنه: نامی که در اینترنت برای خود ثبت میکنید
انتخاب یک نام مناسب برای دامنه (برای مثال www.portal.ir)، اولین قدم برای ساخت یک وبسایت است. کاربران برای رسیدن به سایت شما، به یک آدرس اختصاصی در اینترنت نیاز دارید. بابت ثبت و تمدید سالیانه این دامنه باید یک هزینه پرداخت کنید. پیشنهاد میکنیم، نام دامنه را کوتاه و ساده انتخاب کنید، تا در ذهن بماند.
ما در مقالههای زیر بیشتر درباره جوانب مختلف دامنه صحبت کردهایم:
- دامنه چیست و چگونه ثبت میشود؟
- پسوندهای مختلف دامنهها را بشناسید!
- چگونه یک دامنه مناسب برای سایت خودم انتخاب کنم؟
2. هاست: فضایی که در دنیای اینترنت اجاره میکنید
نیاز بعدی، داشتن یک فضا برای ورود و ذخیره اطلاعات و محتوای سایتتان است. به این فضا هاست گفته میشود و دقیقاً مثل هارد کامپیوتر یا رم گوشی شماست. یعنی فضایی که اجازه ذخیره اطلاعات، فایلها و همۀ محتوا را به شما میدهد.
این هاست یک هزینه ماهیانه یا سالیانه برای شما خواهد شد. این هزینه بر اساس میزان فضا و کیفیت آن محاسبه میشود.
ما در یک مقالۀ دیگر، تمام آنچه در زمینه هاست باید بدانید را برای شما گفتهایم:
3. قالب: دکوراسیون سایت شما محسوب میشود
یک لازمه دیگر برای ساخت وب سایت، قالب است. قالب یا پوسته، همان طرحی است که مخاطبان شما میبینند و با آن تعامل میکنند. یک قالب خوب دو ویژگی مهم دارد: اول اینکه کاربردی است و باعث گیج شدن کاربر نمیشود؛ دوم اینکه از لحاظ بصری زیباست.
شما برای انتخاب قالب وبسایت خود دو انتخاب دارید:
- قالب آماده: یک راهش این است که به سراغ قالبهای از پیش طراحی شده و آماده بروید و آنها را با توجه به نیاز خود ویرایش کنید. این قالبها معمولاً برای شما هزینه بسیار کمتری خواهند داشت. اما مسئله اینجاست که قالبهای آماده شاید در شرایطی خاص دستوپای شما را ببندند.
- قالب اختصاصی: اگر مشکلی با هزینه نسبتاً بالا ندارید و به دنبال یک طراحی منحصربهفرد هستید، سفارش قالب اختصاصی خود را به عهدۀ یک شرکت طراحی سایت، بسپارید. معمولاً چنین قالبی بیشتر با نیازها و سلیقه شما جور است. اما هزینههای طراحی آن معمولاً چند برابر قالبهای آماده است.
4. سیستم مدیریت سایت: برای آنکه همهچیز تحت کنترل باشد
یک بخش مهم از هر وب سایتی، سیستم مدیریت آن است. این سیستم اجازه کنترل کامل و ویرایش وب سایت را به شما میدهد. این سیستم در واقع مثل یک استخوانبندی است که قالب شما بر روی آن سوار میشود.
از زمانی که سیستمهای مختلف برای ساخت و مدیریت سایت معرفی شدند، کار طراحی سایت بسیار ساده شد. چرا؟ چون دیگر هر کسی میتوانست با یک هزینه مناسب وارد اینترنت شود، یک سایت خوب بسازد و بهسادگی آن را مدیریت کند.
اگر قرار باشد خود شما یک سیستم اختصاصی برای مدیریت سایتتان ایجاد کنید، هزینه آن به دهها یا حتی صدها میلیون میرسد. اگر هم قرار باشد که ابزاری برای مدیریت نداشته باشید، عملاً توسعه و بهروزرسانی سایت سخت یا حتی غیرممکن میشود.
در واقع یک سایت همیشه سیستم مدیریتی دارد، فقط شاید طراح سایت شما چیزی درباره آن به شما نگوید. بهجز سیستم مدیریت اختصاصی که استفاده از آنها، هزینهای بالای دهها یا شاید صدها میلیون تومان آب میخورد، بقیه سیستمهای مدیریت سایت را به دو دستۀ کلی زیر تقسیم میکنیم:
- سایت ساز / فروشگاهساز: همانطور که از اسمش پیداست، ابزاری برای ساخت و مدیریت یک فروشگاه اینترنتی است. زمانی که شما از یک سایت ساز استفاده میکنید، دیگر نیازی به تهیه هاست نخواهید داشت. چرا که این هاست توسط خود شرکت ارائهدهنده تهیه میشود.
البته این تنها مزیت سایت سازها و فروشگاه سازها نیست. مزایای دیگر سایت ساز، پشتیبانی دائمی و همینطور قابلیتهای زیاد برای مدیریت و ویرایش سایت است. در واقع، به کمک سایت ساز، میتوانید با چند کلیک بهراحتی بخشهای مختلف سایت خود را تغییر دهید.
پرتال یکی از بهترین و کامل ترین سرویس سایت ساز و فروشگاه ایرانی محسوب میشود که به وسیله آن میتوانید هر نوع سایتی را به راحتی بسازید.
- سیستم مدیریت محتوا (CMS): سیستمهایی که باهدف مدیریت محتواها یا محصولات سایت شما ساخته شدهاند. برای استفاده از این نوع سیستمها، شما باید هاست، دامنه، قالب و... به صورت جداگانه خریداری کنید. البته یک طراح معمولاً این کارها را برای شما انجام میدهد و در ازای آنها هزینه دریافت میکند.
مزیت بزرگ سیستمهای مدیریت محتوا (Content Management System) امکان توسعۀ آنها توسط شماست. اما در مقابل یک ایراد بزرگ دارند و آن نداشتن پشتیبان است. در واقع، شما باید یک هزینه جداگانه بابت پشتیبانی به یک طراح بدهید که معمولاً از هزینه سایت سازها بیشتر است. بهعلاوه، امکان ویرایش قالب در این سیستمها معمولاً محدود است و شما بعد از ساخت سایت، بهسختی میتوانید آن را تغییر دهید.
برای اطلاعات بیشتر، مقالۀ سیستم مدیریت محتوا را مطالعه کنید.
در نهایت لازم است یک مسئله را برای شما روشن کنیم: تفکیک ما بیشتر باهدف درک بهتر شما از موضوع انجام شده است.
چرا که در حال حاضر، بسیاری از سایت سازها (مثل سایت ساز ما) اجازه مدیریت محتوا را به شما میدهند. از طرف دیگر، قابلیت ویرایش قالب در سیستمهای مدیریت محتوا نیز تا حدی ایجاد شده است.
سایت ساز پرتال تمام این پیش نیازها را در خود دارد!
شاید الان، تهیه تمام این پیشنیازها زمانبر و دشوار به نظر برسد؛ سایت ساز پرتال دقیقاً برای رفع همین دغدغه ساخته شده است! این یعنی ما همه چیز را به صورت یکجا و در یک بسته در اختیار شما قرار میدهیم.
با خرید یک وب سایت از پرتال، شما هاست، دامنه، سیستم مدیریت، قالبهای متنوع برای انتخاب، پشتیبانی و... را به صورت یکجا دریافت خواهید کرد. برای اطلاع از امکانات دقیق پرتال، بد نیست سری به صفحه بسته ها و قیمتهای طراحی سایت ما بزنید.
ویژگی اصلی پرتال این است که پشتیبانی رایگان دارد. یعنی در هر ساعت از شبانهروز که سایت شما دچار مشکل شود یا بخشی از آن نیاز به تغییر داشته باشد، تیم پشتیبانی پرتال این کار را به صورت کاملاً رایگان انجام میدهد. همین ویژگی باعث میشود که خیال شما از بابت سایتتان راحت باشد.
بدون هیچ پیش نیازی میتوانید سایت بسازید
در اینجا سعی کردیم تمام پیش نیازها و بخشهای اصلی یک وب سایت را برای شما مشخص نماییم تا بتوانید یک آشنایی مقدماتی از طراحی سایت پیدا کنید.
هدف ما این است که به شما بگوییم ساخت سایت به چیزهای زیادی احتیاج ندارد. پرتال به شما کمک میکند تا بدون دانش فنی و هیچچیز خاصی ی سایت اینترنتی بسازید و از آن درآمد داشته باشید.
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و به کمک آن، شناخت بهتری از اجزای یک وب سایت پیدا کرده باشید. در نهایت اگر سؤالی برایتان باقیمانده است، میتوانید از طریق بخش نظرات آن را با ما مطرح کنید. یا اینکه از طریق شمارۀ 02191003383 داخلی 2 با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سؤالات متداول
برای طراحی سایت چه زبانهایی باید بلد باشیم؟
برای طراحی سایت اختصاصی باید حداقل با زبان html، css، Python و php آشنا باشید. البته یادگیری زبان Java و Javascript هم یک ویژگی مثبت در برابر رقبایتان خواهد بود. برای یادگیری رایگان زبانهای برنامه نویسی میتوانید سری به ویدئوهای یوتیوب بزنید.
پیش نیازهای یادگیری طراحی سایت چیست؟
پیش نیاز طراحی سایت شامل آشنایی با UI و UX سایت، یادگیری زبانهای برنامه نویسی، یادگیری نرم افزارهای کاربردی و شناخت نسبی الگوریتمهای گوگل است.
آیا طراحی سایت سخت است؟
شما باید زمان زیادی را برای یادگیری زبانهای برنامه نویسی صرف کنید. اما با توجه به درآمد بالای طراحی سایت، ارزشش را دارد که مسیر آموزش طراحی سایت را شروع کنید.
راحتترین روش ساخت سایت چیست؟
سادهترین راه برای ساخت سایت استفاده از سایت ساز و فروشگاه ساز است. با استفاده از این سیستم میتوانید در کمتر از ۵ دقیقه صاحب یک سایت کامل باشید. فقط باید محتواهای اختصاصی خودتان را وارد کنید و هزینه بسته مورد نظرتان را پرداخت کنید.
دیدگاهها
سلام
چجور میتونیم در قسمت سرچ محصولاتی که در سایت وجود داره رو سرچ کنیم این قست چجور باید طراحی بشه
دنیا شاکری
سلام
این قابلیت روی تمام قالب ها وجود داره نیاز به کار اضافه ای نیست
لیلا بانو
سلام و خسته نباشید
مطالبتون واقعا عالی بود
یه سوال
اینکه بخواییم تو همین پرتال فروشگاه یا سایت باز کنیم چقدر هزینه داره؟؟
دنیا شاکری
سلام دوست عزیز
لطفا داخل صفحه تعرفه ها قیمت رو مشاهده کنید: https://www.portal.ir/packages
Rasram
برای مالکیت سایت نیاز کار پایان خدمت سربازی هست با دیپلم میتونم جوونم 19 ساله
دنیا شاکری
سلام
خیر نیازی نیست
ناشناس
سلام
ممنون از مطالب عالیتون
بخش سیستم مدیریتی رو متوجه نشدم اینکه هر سایتی همیشه یک سیستم مدیریتی داره فرقش با سیستم مدیریتی اختصاصی چیه که هزینش چند ده میلیونو بالاتره؟
پاسخشو به ایمیلم بزنید ، سپاس فراوان
دنیا شاکری
سلام
تفاوتش اینه که یک برنامه نویس صفر تا صد رو خودش کدنویسی کرده و اختصاصی برای شما هست
ناشناس
من یک جا خوندم برای طراحی سایت باید یک کامپیوتر یا لپتاپ داشته باشیم این درسته یا خیر؟
مهدی بهادرفر
سلام
بهتره که داشته باشید اما با موبایل هم میشه
مرجان شادوند
کامل توضیح ندادید
مرجان شادوند
بد نبود ولی کامل هم نبود
مهدی بهادرفر
سلام
کدوم بخش کامل نبود؟ اگر سوالی دارید بپرسید
ناشناس
سلام ببخشید اگه یک سایتی جعلی وکلاهبردار باشه آیا از طریق آدرس سایت میشه به سازنده ش ویا اطلاعاتی درموردش دسترسی پیداکرد؟حالا یاخود فرد فریب خورده یا پلیس فتا؟؟ممنونم،بنده مبلغ زیادی ازم کلاهبرداری شده ممنون میشم راهنماییم کنید
مهدی بهادرفر
سلام
بله از طریق پلیس فتا پیگیری کنید انشالا به نتیجه میرسید
سهیل مرندی
ممنون از توضیحات خوب شما ولی من هنوز نمیدانم به کدام تجهیزات مانند گوشی ،کامپیوتر و... نیاز دارم اگر وقت داشتید جواب دهید.
مهدی بهادرفر
سلام
کامپیوتر یا گوشی برای ساخت سایت کافی هستش و به جز اینها به چیز دیگهای احتیاج ندارید.
Agahi90.iR
هوالرزاق
سلام و احترام دستمریزاد بسیار خوب بود موفق باشید
فاطمه شریفی
خوشحالیم که براتون مفید بوده.
صادق علیخانی
سلام
وبلاگ زیبا و خوبی دارید.
با افتخار وبلاگتون رو دنبال میکنم
فاطمه شریفی
سلام آقای علیخانی عزیز
مرسی از شما و نظری که ثبت کردین :)
امیدوارم موفق باشیین
رامین
بد نبود !
شما چند تا وبلاگ رو دارید مدیریت میکنید ، چند وبلاگ با همین مدل قالب با موضوعات دیگه در حال فعالیت است ، بهتر نیست رو یک موضوع کار کنید !
فاطمه شریفی
موضوع کلی بلاگ ما بحث های دیجیتال مارکتینگ و راهاندازی کسب و کارها در فضای اینترنت هست که خب حوزه وسیع و گسترده ای هست. دقیقا منظورتون از تمرکز رو یه موضوع خاص چیه؟ متوجه نشدم کاملا :)
محدثه
ممنونم بابت توضیحاتتون. اگه امکانش هست توضیحات بیشتری در مورد نیازهای نرم افزاری و برنامه نویسی هر بخش بفرمایین.
فاطمه شریفی
مرسی از شما محدثه جان
این نیازها به روشی که برای طراحی سایت انتخاب میکنید، بستگی داره. اگر از دو روش وردپرس یا سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز مثل پرتال استفاده کنید، لزوما به مهارت برنامه نویسی نیازی ندارید. فقط برای طراحی سایت بهصورت اختصاصی، به کدنویسی نیاز دارید.
برای اینکه بیشتر متوجه بشید، پیشنهاد میکنم، از تست 7 روزه پرتال استفاده کنی تا متوجه سادگی کار با اون بشی :)
محیا
ممنونم توضیحاتتون خیلی ساده و روان بود عالی بود
فاطمه شریفی
خواهش میکنم :)