دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

دامنه com. چیست؟ نحوه ثبت و انتقال دامنه دات کام

در دنیای آنلاین شاهد سایت‌ها و آدرس‌های زیادی هستیم که در بین همه آن‌ها یک وجه مشترک وجود دارد. این وجه مشترک یک نقطه و یک پسوند است. اکثر آن‌ها از پسوند com. استفاده می‌کنند. این پسوند محبوب و قدرتمند، به‌قدری رایج است که به‌عنوان یک استاندارد جهانی برای آدرس‌های وب شناخته می‌شود.
در این مقاله می‌خوانید:

به‌طوری که بسیاری از کسب‌وکارها و شرکت‌ها برای معرفی خود در اینترنت از پسوند دات‌کام استفاده می‌کنند. حالا سؤال اینجاست که پسوند دات‌کام چیست و چرا مهم است؟ در ادامه این مطلب هر چیزی که لازم است در مورد دامنه com بدانید را به‌صورت کامل و جامع به شما توضیح داده‌ایم. بیایید شروع کنیم؛ شاید انتهای این مقاله دلتان بخواهد یک سایت با دامنه COM برای خود تهیه کنید!

دامنه (Domain) چیست و چه کاربردی دارد؟

به آدرس منحصربه‌فرد یک وب‌سایت در اینترنت، دامنه (Domain) گفته می‌شود. این آدرس از یک نام و یک پسوند تشکیل شده است، به کاربران اجازه می‌دهد تا با تایپ‌کردن آن در نوار آدرس مرورگر، به سایت موردنظر دسترسی پیدا کنند. حالا سؤال اینجاست که دامنه چه کاربردی دارد؟

  • شناسایی آسان وب‌سایت‌ها: به‌جای اینکه کاربران مجبور باشند آدرس‌های طولانی و عددی (IP) را به‌خاطر بسپارند، با استفاده از دامنه‌ها می‌توانند به‌راحتی به سایت موردنظر خود دسترسی پیدا کنند.
  • سازماندهی اینترنت: دامنه‌ها به سازماندهی و طبقه‌بندی اطلاعات در اینترنت کمک می‌کنند.
  • برندسازی: دامنه بخش مهمی از برندسازی یک کسب‌وکار را تشکیل می‌دهد و بر اساس حوزه کاری سایت، قابل‌تهیه است.

ساختار یک دامنه

یک دامنه به‌طورکلی از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

  • نام دامنه: نام دامنه (Domain name)، آدرس منحصر‌به‌فرد وب‌سایت شما در شبکه جهانی وب است. انتخاب یک نام دامنه مناسب، اولین قدم برای ایجاد یک حضور آنلاین موفق است و هویت وب‌سایت شما را شکل می‌دهد. نام دامنه باید با کسب‌و‌کار شما مرتبط، کوتاه، ساده و به‌یادماندنی باشد تا بتواند به افزایش شناخت برند و جذب مخاطب کمک کند.
  • پسوند دامنه: پسوند دامنه، پس از نقطه قرار می‌گیرد و نشان‌دهنده نوع سازمان یا کشور مربوط به وب‌سایت است. برای درک بهتر به مثال‌های زیر دقت کنید:
  • .com معتبر‌ترین و محبوب‌ترین پسوند و مناسب برای انواع کسب‌وکارها
  • .net برای شبکه‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی
  • .org برای سازمان‌های غیرانتفاعی
  • .gov برای سازمان‌های دولتی
  • .edu برای مؤسسات آموزشی
  • ir. برای وب‌سایت‌های ایرانی

نکته: سایت «Whois» یک مرجع مناسب برای بررسی شناسنامه دامنه شماست؛ پس اطلاعات «Whois» اصلی‌ترین راه ارتباطی با صاحب دامنه محسوب می‌شود. «Whois» در واقع یک پروتکل اینترنت است که به شما امکان می‌دهد اطلاعات عمومی یک دامنه مثل نام، آدرس، آدرس ایمیل و تلفن صاحبان دامین‌ را مشاهده کنید.

 این اطلاعات مانند شناسنامه‌ای برای دامنه عمل می‌کند و شامل موارد زیر است:

  • مالک دامنه: نام و نام خانوادگی، سازمان یا شرکتی که مالک دامنه است.
  • اطلاعات تماس: آدرس ایمیل، شماره‌تلفن و آدرس پستی مالک.
  • تاریخ ثبت و انقضا: تاریخ ثبت دامنه و تاریخی که اعتبار آن به پایان می‌رسد.
  • نام سرورها: سرورهایی که وب‌سایت مربوط به این دامنه روی آن‌ها قرار دارد.
  • ثبت‌کننده دامنه: شرکتی که دامنه را ثبت کرده است.

دامنه COM. چیست؟ محبوب‌ترین دامنه جهان

دامنه COM. چیست؟ محبوب‌ترین دامنه جهان

حالا که با تعریف دامنه آشنا شدید، بهتر است درباره دامنه‌ دات‌کام بدانید که به‌عنوان یکی از پسوندهای بین‌المللی استفاده می‌شود. در سال ۱۹۸۵، دامنه COM. به‌عنوان یکی از اولین پسوندهای دامنه برای دسترسی به وب‌سایت‌ها در اینترنت مورداستفاده قرار گرفت و از آن زمان تاکنون به رایج‌ترین و محبوب‌ترین پسوند دامنه در جهان تبدیل شده‌ است.

این پسوند مخفف «Commercial» به معنای تجاری است و در ابتدا برای وب‌سایت‌های تجاری استفاده می‌شد؛ اما امروزه هر وب‌سایتی با هر موضوعی می‌تواند از پسوند دامنه دات‌کام استفاده کند. 

به دلیل قدمت و استفاده گسترده، دامنه com به‌عنوان یک استاندارد در دنیای وب شناخته شده است و به وب‌سایت شما اعتبار بیشتری می‌بخشد. در حقیقت باید بگوییم صرف‌نظر از اینکه کسب‌وکار شما در چه حوزه‌ای فعالیت دارد، دامنه دات‌کام برای شما مناسب است. 

مزایا و معایب دامنه com

با رایج‎‌ترین دامنه یعنی دامنه دات‌کام آشنا شدید و دانستید که در دنیای وب شناخته شده است. بهتر است در این بخش به مزایا و معایب این دامنه نگاهی بیندازیم:

مزایا:

  • ثبت و خرید آسان
  • جذب کاربران به دلیل شناخت بیشتر آن
  • شناخته‌شده‌ترین پسوند در سطح جهانی
  • امکان فعالیت در سطح بین‌المللی
  • قابل‌استفاده برای هر نوع حوزه کاری (کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک)
  • ارزش ذاتی بالا و یکی از معتبرترین پسوندهای دامنه
  • کمک به بهبود سئو (SEO) سایت در موتورهای جستجو
  • کمک به حفظ برند
  • قابلیت انتقال به فرد دیگر
  • در بزرگ یا کوچک بودن حروف محدودیتی وجود ندارد.

معایب:

  • رقابتی است و در انتخاب نام محدودیت دارد.
  • نسبت‌ به سایر پسوندها از قیمت بالایی برخوردار است.
  • در استفاده از تعداد کاراکتر محدودیت دارد؛ به‌طوری‌که باید از حداقل 3 و حداکثر 64 کاراکتر برای طول دامنه استفاده شود.
  • در استفاده از نوع کاراکتر محدودیت دارد؛ به‌طوری‌که باید تنها از حروف، اعداد و خط‌فاصله استفاده شود.
  • نام دامنه نباید با خط فاصله شروع شود یا پایان بیابد.
  • نباید از نامی استفاده شود که حقوق برند تجاری دیگری را نقض کند.
  • نام دامنه باید کاملاً منحصر‌به‌فرد باشد.

پسوندهایی به جز com.

چه پسوندهایی به جز com. می‌توانیم انتخاب کنیم؟

علاوه بر پسوند محبوب و شناخته شده دات‌کام، گزینه‌های متنوع دیگری برای انتخاب پسوند دامنه وجود دارد؛ پس بهتر است پسوندهای مختلف دامنه‌ها را بشناسید. انتخاب بهترین پسوند به عوامل مختلفی مانند نوع کسب‌وکار، نام دامنه موردنظر و هدف شما بستگی دارد. برخی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین پسوندها عبارت‌اند از:

1- پسوند co.

پسوند co. یک دامنه سطح بالا (TLD) و مخفف کلماتی چون «company» به معنی شرکت یا «corporation» به معنی سازمان یا «community» به معنی جامعه است. این پسوند در ابتدا به‌عنوان اختصاری برای کشور کلمبیا (Colombia) در نظر گرفته شده بود. بااین‌حال، به دلیل محبوبیت و مزایایی که داشت، به‌سرعت به یکی از پسوندهای دامنه محبوب در سطح جهانی تبدیل شد؛ به‌طوری که امروزه این پسوند به‌عنوان یک گزینه محبوب برای شرکت‌ها، استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای آنلاین استفاده می‌شود.

پسوند co. به این دلایل که کوتاه، ساده و به‌یادماندنی است؛ جایگزینی جذاب برای پسوند دات‌کام و مناسب برای برندسازی است. همچنین، برخی از افراد این پسوند را با کلمه شرکت مرتبط می‌دانند که می‌تواند برای کسب‌وکارها جذاب باشد. از طرفی هزینه ثبت و تمدید دامنه‌های co. نسبت به برخی دیگر از پسوندها کم‌تر است. 

حالا سؤال اینجاست که دامنه com. چه تفاوتی با دامنه co. دارد؟ دامنه دات‌کام به‌مراتب شناخته‌شده‌تر از co. است. پسوند com. به معنای تجاری است، درحالی‌که co. در ابتدا به‌عنوان اختصاری برای کشور کلمبیا استفاده می‌شد. همچنین، هزینه ثبت و تمدید دامنه co. کمتر از پسوند دات کام است.

2- پسوند net.

پسوند net. یکی دیگر از پسوندهای محبوب و پرکاربرد در دنیای وب است. این پسوند مخفف کلمه «Network» به معنای شبکه است. پسوند دامنه net. در ابتدا برای وب‌سایت‌های مرتبط با شبکه‌ها و خدمات اینترنتی در نظر گرفته می‌شد. بااین‌حال، امروزه از آن برای انواع وب‌سایت‌ها و بیشتر برای آن‌هایی استفاده می‌شود که حوزه کاریشان تکنولوژی‌های مرتبط با شبکه است.

همان‌طور که گفتیم، از آنجایی‌که این پسوند با مفهوم شبکه مرتبط است؛ برای وب‌سایت‌هایی که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند یا مانند شرکت‌هایی که ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی یا از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار هستند، بسیار مناسب است. ضمناً در مواردی که نام دامنه موردنظر شما با پسوند دات‌کام قبلاً ثبت شده است، net. یک گزینه مناسب و نزدیک به com. است. همچنین، به‌عنوان یک پسوند معتبر و شناخته شده در نظر گرفته می‌شود و به وب‌سایت شما اعتبار می‌بخشد.

حالا برای پاسخ به این سؤال که تفاوت بین دامنه .net و .com چیست، باید بگوییم در واقع، تفاوت اساسی بین net و com. در معنای اولیه آن‌هاست. دات‌نت به‌صورت کلی برای شبکه‌ها در نظر گرفته می‌شود؛ اما دات‌کام برای کسب‌وکارهاست. البته این را باید اضافه کنیم که امروزه این تفاوت بسیار کم‌رنگ شده است و هر دو پسوند برای انواع مختلف وب‌سایت‌ها قابل‌استفاده هستند.

همچنین، انتخاب بین net و com. به عوامل مختلفی مانند نوع کسب‌وکار، نام دامنه موردنظر و اهداف شما بستگی دارد. اگر وب‌سایتتان مرتبط با فناوری است، پسوند دات‌نت می‌تواند گزینه مناسبی باشد؛ اما اگر به دنبال یک پسوند عمومی‌تر و شناخته‌شده‌تر هستید، دات‌کام همچنان بهترین انتخاب است.

3- پسوند ir.

پسوند ir. مخفف کلمه «Iran» و مخصوص وب‌سایت‌هایی است که در ایران ثبت شده‌اند. اگر وب‌سایتی دارید که کاربران ایرانی دارد، این پسوند گزینه مناسبی برای شماست، چراکه نشان‌دهنده هویت ملی، احساس آشنایی و امنیت یک وب‌سایت است و به کاربران ایرانی کمک می‌کند تا وب‌سایت‌های داخلی را به‌راحتی شناسایی کنند. اگر قصد دارید یک دامنه با پسوند آی آر ثبت کنید، بهتر است قبل از هر اقدامی مطلب آموزش ثبت دامنه ir را مطالعه کنید. 

این را اضافه کنیم که استفاده از این دامنه به اقتصاد داخلی کمک می‌کند و در موتورهای جستجوی ایرانی رتبه بهتری خواهند داشت. اگر می‌خواهید در مورد تفاوت دامنه ir. با com. اطلاعات بیشتری به دست آورید، بهتر است که این مطلب را مطالعه کنید. 

4. پسوند biz.

پسوند دامنه biz. مخفف کلمه انگلیسی «business» به معنی «کسب‌وکار» است. این پسوند برای وب‌سایت‌هایی طراحی شده که فعالیت تجاری یا سایت‌های بیزینسی و کسب‌وکارهای اینترنتی دارند. این پسوند به طور مشخص نشان می‌دهد که وب‌سایت مربوط به یک کسب‌وکار است و می‌تواند به اعتماد و اعتبار بیشتر آن نزد مشتریان کمک کند. در مواردی که نام دامنه موردنظر شما با پسوند دات‌کام قبلاً ثبت شده است، biz. می‌تواند یک گزینه مناسب و نزدیک به com. باشد، چراکه علاوه بر کوتاه، ساده و به‌یادماندنی بودن، به دلیل هزینه ثبت و تمدید کم‌تر نسبت به سایر پسوندها به‌خصوص برای کسب‌وکارهای کوچک و نوپا مناسب است.

پسوند online.

5. پسوند online.

پسوند دامنه online. یکی از جدیدترین و البته محبوب‌ترین پسوندهای دامنه و به معنای «آنلاین» است. این پسوند در واقع می‌گوید که وب‌سایت شما به‌صورت آنلاین در دسترس است و فعالیت اصلی آن در فضای مجازی انجام می‌شود، به همین دلیل برای همه کسب‌وکارها و بیزینس‌های آنلاین از جمله فروشگاه‌های اینترنتی، بلاگ‌ها، استارت‌آپ‌ها و هر کسب‌وکاری مناسب است که حضور آنلاین دارد.

از دیگر تفاوت‌های مهم پسوندهای دامنه online. و com. می‌توان به‌سادگی، جهانی و نوین بودن این پسوند اشاره کرد؛ که این موارد می‌توانند آن را برای هر نوع کسب‌وکاری مناسب سازند. البته به این موضوع توجه کنید که ممکن است به‌اندازه com. شناخته شده نباشد.

6. پسوند shop.

پسوند دامنه shop. به معنای «فروشگاه» و به طور خاص برای وب‌سایت‌هایی طراحی شده است که در زمینه فروش محصولات یا خدمات به‌صورت آنلاین فعالیت دارند. به عبارت ساده، این پسوند به‌وضوح نشان می‌دهد که وب‌سایت شما یک فروشگاه آنلاین است؛ این موضوع به کاربران این اطمینان را می‌دهد که با یک فروشگاه معتبر و تخصصی در زمینه فروش محصولات یا خدمات روبه‌رو هستند.

جالب است بدانید موتورهای جستجو مانند گوگل، به وب‌سایت‌هایی که از پسوندهای مرتبط با موضوع فعالیت خود استفاده می‌کنند، امتیاز بیشتری می‌دهند؛ بنابراین، استفاده از پسوند shop. می‌تواند به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجو کمک کند.

7. پسوند org.

پسوند دامنه org. مخفف کلمه انگلیسی «organization» به معنی سازمان است. این پسوند نشان می‌دهد که وب‌سایت مربوط به یک سازمان غیرانتفاعی، انجمن‌ و مؤسسات خیریه است و هدف آن ارائه اطلاعات و خدمات است. ضمناً این پسوند یک تصویر حرفه‌ای و قابل‌اعتماد را برای کاربران شما به نمایش می‌گذارد و نشان می‌دهد که با مؤسسات آموزشی، سازمان‌های پژوهشی، نهادهای فرهنگی و دولتی قادر به همکاری است.

اگرچه پسوند org. به‌صورت سنتی برای سازمان‌های غیرانتفاعی استفاده می‌شد، اما امروزه بسیاری از کسب‌وکارها نیز از این پسوند استفاده می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، برخی از استارت‌آپ‌ها یا شرکت‌های فناوری ممکن است از این پسوند استفاده کنند تا تصویر نوآورانه و اجتماعی‌تری را از خود به نمایش بگذارند.

مهم‌ترین تفاوت پسوند دامنه .org با پسوند دات‌کام در این است که این دامنه به طور گسترده برای کسب‌وکارها و شرکت‌ها استفاده می‌شود؛ اما پسوند .com نشان می‌دهد که وب‌سایت مربوط به یک سازمان تجاری است. درگذشته، ثبت دامنه org. آسان‌تر و ارزان‌تر از com. بود. اما امروزه با افزایش محبوبیت هر دو پسوند، این تفاوت کم‌تر شده است. 

8. پسوند blog.

پسوند دامنه blog.در سال 2016 به دنیای وب معرفی و به صورت اختصاصی برای وب‌سایت‌هایی طراحی شده که محتوای اصلی آن‌ها بر پایه وبلاگ‌نویسی است. تفاوتی ندارد که به عنوان یک نویسنده‌، یک روزنامه‌نگار حرفه‌ای یا تولیدکننده‌ محتوای خلاق فعالیت کنید، این پسوند به وضوح نشان می‌دهد که وب‌سایت مربوط به یک وبلاگ یا مجموعه مقالات و نوشته‌های شخصی است.

در حالت کلی پسوند org. یک تصویر شخصی‌تر و محتوایی‌تر را از وب‌سایتتان به نمایش می‌گذارد، درحالی‌که com. یک تصویر حرفه‌ای‌تر و تجاری‌تر را به کاربران نشان می‌دهد.

چگونه باید دامنه دات‌کام را ثبت کنیم؟

حالا که با مفهوم دامنه com. آشنا شدید و تفاوت آن را با سایر پسوندها دانستید، بهتر است درباره نحوه خرید دامنه com. صحبت کنیم و مراحل ثبت این دامنه و نحوه تمدید آن را بدانید. برای این کار نیاز است به سراغ شرکت‌های ارائه‌دهنده دامنه در سطح وب بروید. 

در اکثر شرکت‌های ارائه دهنده دامنه، فرایند ثبت دامنه .com به این صورت است:

  1. برای شروع کار، نیاز است در سایت ثبت‌نام کنید. برای این کار تنها به یک شماره همراه، ‌ایمیل و نام کاربری نیاز دارید. 
  2. در مرحله بعدی باید نام دامنه موردنظر شما به‌صورت صحیح انتخاب شود؛ پس در بخش جستجو نام دامنه را وارد کنید.
  3. در صورت آزاد و دردسترس‌بودن دامنه، با کلیک بر روی دکمه ثبت، دامنه مورد نظر را برای خرید انتخاب کنید. 
  4. در این مرحله باید مدت‌زمان اجاره دامنه را مشخص و با پرداخت هزینه، فرایند خرید دامنه com را نهایی کنید.

فرایند ثبت دامنه .com

در صورتی که در سایت‌ساز پرتال دامنه خود را ثبت می‌کنید، تنها به پنل مدیریتی خود بروید و از بخش «تنظیمات وب‌سایت» گزینه «اتصال دامنه» را انتخاب کرده و با مشاهده ویدئوی آموزشی، مسیر ثبت دامنه را طی کنید.

این نکته بسیار مهم است که برای ثبت دامنه com. از خدمات یک شرکت ارائه‌دهنده معتبر استفاده کنید. به‌عنوان‌مثال اگر از خدمات سایت ساز پرتال برای انجام این کار استفاده می‌کنید، به‌راحتی می‌توانید از پنل مدیریت سایت بهره‌مند شوید و مستقیماً دامنه دات‌کام موردنظرتان را ثبت کنید.

  1. وارد بخش مدیریتی پنل سایت شوید.
  2. از منوی سمت راست، روی گزینه «تنظیمات وب‌سایت» کلیک کنید.
  3. حالا گزینه «اتصال دامنه» را انتخاب کنید.
  4. روی گزینه «+ دامنه جدید» کلیک کنید. این گزینه در سمت چپ سایت قرار دارد.
  5. در کادری که برای واردکردن نام دامنه در نظر گرفته شده است، نام موردنظر خود را بنویسید؛ سپس دکمه «بررسی» را بزنید.
  6. اگر نام دامنه‌ای که انتخاب کرده‌اید آزاد باشد، می‌توانید با پرداخت هزینه آن، مراحل خرید دامنه com. خود را نهایی کنید.

نحوه تمدید دامنه com

تمدید دامنه دات‌کام به معنای تمدید مدت اعتبار آن است. اگر این کار را انجام ندهید، پس از پایان مدت اعتبار، دامنه شما آزاد شده و هر شخص دیگری می‌تواند آن را ثبت کند. روش تمدید دامنه بسته به شرکت ارائه‌دهنده و خدمات دامنه موردنظر متفاوت خواهد بود.

در حالت کلی، تمدید دامنه com. با این مراحل انجام می‌شود:

  • ورود به پنل کاربری
  • انتخاب دامنه موردنظر
  • تمدید دامنه
  • تأیید و پرداخت هزینه

نحوه انتقال دامنه دات‌کام

نحوه انتقال دامنه دات‌کام

تصور کنید دامنه بین‌المللی خود را در یک شرکت ثبت کرده‌اید؛ اما از خدمات آن‌ها راضی نیستید؛ یا شاید بخواهید دامنه‌ای که شخص دیگری ثبت کرده است را خریداری کنید. در هر دو حالت، شما نیاز به انتقال امتیاز دامنه دارید. پس، باید با نحوه انتقال دامنه دات‌کام آشنا شوید. برای اینکه بدانید چگونه این کار را به‌صورت دقیق و کامل انجام دهید، باید مقاله نحوه انتقال امتیاز دامنه‌های بین‌المللی (com، net، org و…) را در سایت پرتال مطالعه کنید.

قیمت دامنه com.

قیمت دامنه com. به عوامل مختلفی بستگی دارد و یک عدد ثابت برای آن وجود ندارد. قیمت ثبت یا تمدید این دامنه رابطه مستقیمی با نوسانات قیمت دلار دارد؛ این یعنی با تغییر دلار، قیمت دامنه نیز تغییر می‌کند؛ اما عواملی هستند که باعث می‌شود شما بتوانید یک دامنه com. ارزان تهیه کنید. مواردی مثل:

  • مدت زمان ثبت
  • زمان تمدید سالانه
  • هزینه انتقال دامنه
  • هزینه‌های اضافی برای برخی خدمات
  • شرکت ارائه‌دهنده خدمات دامنه
  • محبوبیت دامنه
  • تخفیف‌ها و پیشنهادها ویژه

نکته: اگر در فروشگاه‌ساز پرتال دامنه‌ای را ثبت کرده‌اید، نکته حائز اهمیت این است که باید حتماً تاریخ ثبت و به همان نسبت زمان تمدید آن را به‌خاطر بسپارید. اگر آن را فراموش می‌کنید، پیشنهاد می‌شود این تاریخ را در جای مناسبی ثبت یا یادداشت کنید. البته این نکته برای تمام دامنه‌های خریداری شده شما در شرکت‌های ارائه‌دهنده دامنه صادق است. 

تصور کنید از سایت ساز پرتال، پنل یک‌ساله را انتخاب کرده‌اید. دامنه هم که به مدت یک سال ثبت می‌شود. پس، یعنی تاریخ تمدید هر دوی آن‌ها یکی است و باید یادتان باشد که سر موعد آن‌ها را تمدید کنید.

آموزش اتصال دامنه com به سایت

اتصال دامنه com. به سایت به این معنی است که آدرس وب‌سایت شما به‌جای یک آدرس عددی (IP Address)، به یک نام قابل‌فهم و به‌یادماندنی تبدیل شود. با توجه به این مورد، حالا سؤال اینجاست که اتصال دامنه com به سایت چگونه انجام می‌شود؟ 

اگر هنوز دامنه‌ای تهیه نکرده‌اید، باید آن را از یک شرکت ارائه‌دهنده دامنه خریداری کنید. درصورتی‌که دامنه خود را از سایت ساز پرتال تهیه کنید، به طور اتوماتیک این اتصال انجام می‌شود؛ اما در شرایطی که دامنه خود را از مجموعه دیگری خریداری کرده‌ باشید، نیاز دارید DNSهای دامنه را خودتان تنظیم کنید. این موضوع به طور کامل در مقاله «چطور یک سایت با دامنه com بسازیم» توضیح داده شده است.

تأثیر دامنه com. بر سئوی وب‌سایت

تأثیر دامنه com. بر سئوی وب‌سایت

دامنه دات‌کام به‌عنوان قدیمی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین پسوند دامنه، در سئو اهمیت دارد؛ اما مستقیماً بر رتبه سایت در گوگل (Google) تأثیرگذار نیست. در واقع می‌توان گفت سئوی دامنه com. با سئوی سایر پسوندها تفاوت چندانی ندارد؛ فقط احتمال اینکه کاربر در صورت فراموشی پسوند سایت موردنظر خود، پسوند کام را تایپ کند زیاد است. در حقیقت تنها مسئله، اعتماد و اعتبار دامنه com. در بین کاربران است که موجب افزایش بازدید از سایت و ترافیک می‌شود.

فکت‌های جالب درباره دامنه دات‌کام

حقایق جالبی درباره دامنه com. وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

  • بر اساس گفته MOZ، شش وب‌سایت برتر جهان، همگی از پسوند دامنه .com استفاده می‌کنند.
  • بالاترین قیمتی که تاکنون برای یک دامنه عمومی پرداخت شده، 30 میلیون دلار بوده است که به دامنه voice.com تعلق دارد.
  • تا ژوئن سال 2020، تقریباً نیمی از وب‌سایت‌های دنیا از دامنه .com استفاده می‌کردند.
  • ثبت دامنه‌ای با آدرس کوتاه A.COM امکان‌پذیر نیست، زیرا تمام دامنه‌هایی که با حرف A شروع می‌شوند و حروف a متعددی دارند، قبلاً رزرو شده‌اند. 

چه وب‌سایت‌هایی بهتر است از پسوند دامنه دات‌کام استفاده کنند؟

کاربرد پسوند دامنه com از دیگر مواردی است که بهتر است درباره آن هم صحبت کنیم. این پسوند به‌عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین و معتبرترین پسوندهای دامنه، بیشترین قابلیت دیده‌شدن و دسترسی جهانی را برای وب‌سایت شما فراهم می‌کند. این پسوند نه‌تنها برای انواع کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، بلکه برای بلاگرها و افراد مختلف در تمامی صنایع مناسب است. پسوند دامنه دات‌کام به شما کمک می‌کند تا در موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کنید، در نتیجه، ترافیک وب‌سایتتان افزایش پیدا کند.

در این مقاله با نحوه خرید دامنه com. و اتصال آن به سایت آشنا شدید. اگر سؤال یا نظری در خصوص دامنه کام دارید، در بخش دیدگاه‌ها برای ما بنوسید. اگر هم از در پرتال سایت دارید و برای خرید یا اتصال دامنه نیاز به راهنمایی داشتید، با شماره 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

  • دامنه com چیست؟

دامنه دات‌کام (com)، مخفف کلمه «Commercial» به معنای تجاری، از قدیمی‌ترین و معتبرترین پسوندهای دامنه در جهان محسوب می‌شود. گرچه در ابتدا برای وب‌سایت‌های تجاری طراحی شده بود؛ اما امروزه برای آن برای تمام وب‌سایت‌ها با حوزه‌های کاری مختلف کاربرد دارد.

  • در بین دامنه com و ir، کدام یک بهتر است؟

انتخاب بین دامنه .com و ir. به اهداف و مخاطبان شما بستگی دارد. دامنه com. دارای مزایای و معایبی چون اعتبار جهانی، رقابت بالا و مناسب برای کسب‌وکارهای بین‌المللی با حوزه‌های فعالیت‌ مختلف است. دامنه ir. برای مخاطبان ایرانی شناخته‌شده‌تر است و به آن‌ها حس اعتماد بیشتری می‌دهد و نسبت به دامنه دات‌کام قیمت پایین‌تری دارد.

  • مزایا و معایب دامنه دات‌کام چیست؟

بارزترین مزیت دامنه com اعتبار جهانی آن و بزرگ‌ترین عیب آن گران‌بودنش است. سایر مزایا و معایب در مقاله ذکر شده است.

  • آیا می‌توانیم دامنه دات‌کام به فردی دیگری انتقال دهیم؟

بله امکان انتقال دامنه .com به فرد دیگری وجود دارد. این فرایند، نیازمند رعایت یک سری قوانین و شرایطی است که در مطلب درباره آن صحبت کردیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2