دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

آدرس IP چیست؟ معرفی انواع آی پی

آی پی، آدرسی منحصر به فرد است که باعث شناسایی یک شبکه محلی یا یک دستگاه در اینترنت می‌شود. هر نوع دستگاه، شبکه، وب سایت یا حتی هاست دارای آدرس IP متفاوتی هستند. در دنیای اینترنت شما با انواع و اقسام آی‌پی‌ها در ارتباط هستید؛ به همین خاطر در ادامه این مقاله می‌خواهیم یک بار برای همیشه IP را به زبان ساده معرفی کنیم.
در این مقاله می‌خوانید:

IP به نوعی از آدرس اینترنتی گفته می‌شود که از مجموعه اعداد ساخته شده و با نقطه از یکدیگر جدا می‌شوند. دستگاه‌های متصل به اینترنت با استفاده از این آدرس با هم ارتباط می‌گیرند و اطلاعات را منتقل می‌کنند. به‌عنوان مثال 192.185.6.233 یک آدرس آی پی است.

اگر می‌خواهید انواع IP و نحوه پیدا کردن آدرس اینترنتی را بدانید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

منظور از آدرس آی پی (IP) چیست؟

IP Address یک آدرس اینترنتی منحصر فرد مربوط به دستگاه یا شبکه محلی مورد استفاده کاربران است. آی پی در اصل مخفف عبارت Internet Protocol Address و به معنای آدرس پروتکل اینترنت است. هر دستگاه در اینترنت دارای یک شناسه ‌است که ارسال اطلاعات بین دستگاه‌های مختلف را ممکن می‌کند.

مهم‌ترین کاربرد آی پی، پیدا کردن موقعیت مکانی دستگاه و شبکه است. حالا هر IP از رشته اعدادی تشکیل شده که با نقطه از یکدیگر جدا می‌شوند. اعداد تشکیل دهنده این آدرس از 0 تا 255 متغیر هستند که به آن رنج آی پی گفته می‌شود.

در معنای ساده‌تر، آی پی شما می‌تواند بین این دو مجموعه باشد:

0.0.0.0                     یا                     255.255.255.255

هر آدرس IP به صورت اختصاصی توسط مرجع واگذاری اعداد در اینترنت یا همان IANA (Internet Assigned Numbers Authority) تولید می‌شود.

آی پی دستگاه های مختلف

آدرس IP سایت چیست؟

آدرس آی پی وب سایت همان آدرس IP هاست شما است. اگر خودتان میزبانی وب را انجام می‌دهید یا از یک سرویس ارائه دهنده هاست استفاده می‌کنید، می‌توانید IP سایت را از طریق ایمیل ثبت نامی خودتان در این سرویس‌ها پیدا کنید. داشتن آدرس IP سایت در زمان گرفتن اینماد یا درگاه پرداخت اینترنتی به دردتان می‌خورد.

بیشتر بدانید: همین حالا که برای جستجوی یک وب سایت اینترنتی تنها نام آن را جستجو می‌کنید، در اصل از DNS استفاده کرده‌اید. DNS آی پی یک وب سایت را به دامنه متصل می‌کند. در این صورت کاربر با جستجوی دامنه یا همان آدرس سایت به وب سایت شما هدایت می‌شود.

انواع آدرس IP چیست؟

هر یک از آدرس‌های آی پی در طبقه بندی خاصی قرار می‌گیرند. مصرف کنندگان آی پی که همان کاربران و کسب و کارهای اینترنتی هستند، با دو نوع IP سروکار دارند:

1- آدرس IP خصوصی (Private)

همه دستگاه‌های متصل به اینترنت مثل رایانه، تلفن همراه و تبلت یا دستگاه‌های بلوتوث دار مثل اسپیکر، چاپگر، تلویزیون و... یک آدرس IP اختصاصی دارند. با پیشرفت تکنولوژی روزبه‌روز به تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت و بلوتوث اضافه می‌شود. به همین خاطر روتر برای شناسایی IP دستگاه‌ها از آدرس اختصاصی دستگاه استفاده می‌کند.

2- آدرس IP عمومی (Public)

هر شبکه یک IP اختصاصی دارد که دستگاه‌های متصل به آن نیز این IP را به خود می‌گیرند. یعنی یک دستگاه در زمان اتصال به شبکه یک IP اختصاصی و یک IP عمومی مربوط به شبکه دارد. public IP توسط ISP در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. حالا این آدرس‌های عمومی به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

  • آدرس داینامیک (متغیر): برخی از آدرس‌های داینامیک به صورت دوره‌ای در اختیار مشتریان مختلف قرار می‌گیرند. این کار در جهت صرفه جویی در هزینه‌های ISP و جلوگیری از هک رابط شبکه از سوی افراد سایبری است.
  • آدرس استاتیک (ثابت): دسته دیگر از آدرس‌ها، IP استاتیک یا ثابت هستند. برخی از مشاغل و افراد مثل شرکت‌های میزبانی وب نیاز به IP ثابت دارند. این آی پی می‌تواند برای ایران یا خارج از ایران باشد.

انواع آی پی سایت

انواع آدرس IP وب‌سایت

 صاحبان وب سایت اینترنتی عموماً خودشان میزبان سرور نیستند. به همین خاطر از انواع آدرس IP سایت استفاده می‌کنند. آی پی وب سایت به دو دسته تقسیم بندی می‌شود:

  • آدرس‌های IP اشتراکی

عموماً وب سایت‌هایی که از هاست مشترک استفاده می‌کنند، روی یک سرور قرار دارند. در وب سایت‌های کوچک، حجم ترافیک دریافتی قابل مدیریت است و تعداد صفحات سایت محدود شده است. این نوع وب‌سایت‌ها IP مشترک دارند.

  • آدرس‌های IP اختصاصی

برخی از سرویس‌های میزبانی وب امکان خریداری IP اختصاصی دارند. با استفاده از این نوع آی پی می‌توانید سریع‌تر گواهینامه SSL بگیرید و اطلاعات درون سازمانی را به صورت FTP با یکدیگر به اشتراک بگذارید. با استفاده از IP اختصاصی می‌توانید از آدرس IP به جای دامنه برای جستجوی سایت استفاده کنید.

مقالات پیشنهادی: با استفاده از نکات انتخاب URL سایت، سئو سایت خودتان را بهینه کنید!

خرید ip اختصاصی یا اشتراکی

‎نسخه‌های مختلف آی پی

آی پی در حال حاضر دارای 2 ورژن مختلف است. ورژن ابتدایی یعنی IPv4 تنها برای 4 میلیارد آدرس IP قابل استفاده است. اما در سال 1998 پروتکل جدیدی معرفی شد که IPv6 نام دارد. این آی پی 340 تریلیون تریلیون تریلیون آدرس IP را تشکیل می‌دهد.

  • آدرس آی‌پی IPv4: طول رشته اعداد این نوع آی پی 32 بیت است. این اعداد در بازه 0 تا 255 قرار می‌گیرند و با نقطه از یکدیگر جدا می‌شوند. (0.0.0.0 تا 255.255.255.255)
  • آدرس آیپی IPv6: طول رشته اعداد این آی پی از 128 بیت استفاده می‌کند که به 8 بخش 16 بیتی تقسیم بندی شده‌اند. جداسازی اعداد با استفاده از : انجام می‌شود. برای نمایش اعداد 0 تا 9 از اعداد معمول و 10 تا 15 از حروف A تا F استفاده شود. (0000 تا FFFF)

آی پی چطور کار می‌کند؟

در دنیای اینترنتی همه دستگاه‌ها برای ارتباط با یکدیگر و تبادل امن اطلاعات نیاز به شناسه دارند. به‌عنوان مثال زمانی که کاربر چیزی را در اینترنت جستجو می‌کند، سایر دستگاه‌ها با استفاده از IP کاربر، اطلاعات را پیدا، ارسال و مبادله می‌کنند. به اصطلاح به این مورد زبان مشترک دستگاه گفته می‌شود.

به زبان ساده‌تر IP دستگاه و شبکه باعث می‌شود که اطلاعات بین مبدأ و مقصد به درستی جابه‌جا شود و شما همان چیزی را ببینید که دنبالش می‌گشتید. زمانی که دستگاه خودتان را به شبکه وصل می‌کنید، شبکه به دستگاه امکان دسترسی به اینترنت را می‌دهد. دستگاه شما و مودم هر یک IP مخصوص به خودشان را دارند. زمانی که به شبکه‌های مختلف WiFi متصل می‌شوید، دستگاه شما از آی پی‌های موقت این شبکه‌ها استفاده می‌کند و به اینترنت وصل می‌شوید.

روش‌های پیدا کردن آدرس IP شخصی

احتمالاً شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که می‌خواهید آدرس IP خودتان را بدانید. بسیاری از وب‌سایت‌ها هستند که با مراجعه به آن‌ها می‌توانید IP خودتان را پیدا کنید؛ اما در این بخش می‌خواهیم چند مود از بهترین روش‌ها برای پیدا کردن اطلاعات ip را با شما در میان بگذاریم:

1- پیدا کردن آدرس IP خصوصی

زمانی که از طریق کامپیوتر یا موبایل به اینترنت متصل می‌شوید، یک آدرس IP خصوصی مخصوص دستگاه و یک آدرس IP عمومی در اینترنت دارید. حالا برای پیدا کردن آدرس خصوصی باید یکی از این مراحل را طی کنید:

  • در ویندوز (Windows)

1- دکمه ویندوز در صفحه کلید را فشار دهید.

2- عبارت CMD را جستجو کنید.

3- در صفحه باز شده عبارت IPconfig را بنویسید و ENTER را بزنید.

پیدا کردن آدرس IP خصوصی از طریق CMD

  • در مک (Mac)

1- روی علامت اپل بالای صفحه، کلیک کنید و گزینه System Preferences را بزنید.

2- Network را انتخاب کرده و گزینه Details را بزنید.

3- اطلاعات ip را مشاهده کنید.

پیدا کردن آدرس IP خصوصی در مک

  • در آیفون (iPhone)

1- وارد Setting گوشی شوید و سپس گزینه WiFi را انتخاب کنید.

2- روی علامت i در کنار وای فای کلیک کنید و در بخش IPV4 Address آدرس آی پی شبکه را پیدا کنید.

پیدا کردن آدرس IP خصوصی در آیفون

  • در اندروید (Android)

1- وارد بخش Setting شوید و سپس گزینه Connections را انتخاب کنید.

2- وارد بخش Wi-Fi شوید سپس روی چرخ دنده کنار وای فای مورد نظر کلیک کنید.

3- به پایین صفحه اسکرول کنید تا اطلاعات IP نمایش داده شود.

پیدا کردن آدرس IP خصوصی در اندروید

2- پیدا کردن IP Address عمومی

آدرس IP عمومی همان شناسه‌ای است که ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) برای دستگاه‌های متصل به شبکه یا بلوتوث اختصاص داده است. برای پیدا کردن این شناسه یکی از مراحل زیر را انتخاب کنید:

  • جستجوی گوگل

دنبال سریع‌ترین راه برای پیدا کردن IP Address هستید؟ همین حالا مرورگر خود را باز کنید و در گوگل یکی از این دو عبارت را بنویسید:

  • آی پی من چیست؟
  • What’s my IP Address

گوگل به صورت خودکار پاسخ سؤال شما را در صفحه SERP می‌دهد.

پیدا کردن IP Address عمومی از طریق گوگل

  • آدرس آی پی در بخش Network Connections

برای پیدا کردن IP شبکه در ویندوز 10 طبق این مراحل پیش بروید:

1- کلید میانبر windows + X را همزمان فشار دهید.

2- در پنجره باز شده گزینه Network Connections را بزنید.

3- در این بخش گزینه Properties را انتخاب کنید.

4- به پایین صفحه اسکرول گزینه و IPv4 Address را بخوانید.

پیدا کردن IP Address عمومی از طریق تنظیمات ویندوز

  • آدرس IP در بخش اتصال شبکه ویندوز

اگر از طریق ویندوز به دنبال پیدا کردن آدرس IP شبکه هستید، طبق این مراحل عمل کنید:

1- کلید میانبر windows و R را همزمان فشار دهید.

2- در پنجره باز شده RUN عبارت ncpa.cpl را تایپ کرده و Enter را بزنید.

3- حالا پنجره Network Connections برای شما نمایش داده می‌شود. در این قسمت نحوه اتصال خود را انتخاب کرده و روی آن کلیک راست کنید.

4- در کادر باز شده گزینه Status را انتخاب کنید.

5- برای مشاهده جزئیات و آدرس IP شبکه گزینه Details را بزنید. قسمت IPv4 Address را ببینید.

پیدا کردن IP Address عمومی از طریق اتصال شبکه

روش پیدا کردن IP سایت

اگر به دنبال پیدا کردن آی پی سایت خودتان هستید از این 3 طریق اقدام کنید:

1- از طریق سی پنل

اگر به CPanel سایت دسترسی داشته باشید، می‌توانید آی پی هاست را از این طریق پیدا کنید:

  • وارد پنل کاربری هاست خودتان شوید.
  • در بخش GENERAL INFORMATION روی لینک Server Information کلیک کنید.
  • در پنجره باز شده اطلاعات کامل هاست شما از جمله IP سایت قابل مشاهده است.

پیدا کردن IP سایت از طریق سی پنل

2- از طریق Whois

Whois یکی از سرویس‌های شناخته شده و محبوب برای پیدا کردن اطلاعات تماس صاحب دامین‌های مختلف است. شما با ورود به سایت Whois.Domaintools.com و جستجوی نام دامنه می‌توانید اطلاعات هاست، IP و... سایت را مشاهده کنید.

پیدا کردن IP سایت از سایت WHOIS

3- از طریق CMD ویندوز

راه حل سوم استفاده از بخش CMD در ویندوز است. برای این کار طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • از بخش سرچ پایین ویندوز عبارت CMD را جستجو کنید.
  • در صفحه باز شده ping www.yoursite.com را وارد کنید. (در بخش yoursite.com نام دامنه خودتان را بنویسید) IP سایت شما نمایش داده می‌شود.

پیدا کردن IP سایت از CMD

تهدیدهای امنیتی علیه آدرس ip

هکرها برای حملات سایبری از آدرس ip شما استفاده می‌کنند. لو رفتن IP شما می‌تواند باعث سو استفاده از نام کاربری، سایت و اطلاعات شما شود. به‌عنوان مثال برخی از هکرها با تماس یا چت از طریق شبکه‌های اجتماعی با شما ارتباط می‌گیرند و از آدرس شما سو استفاده می‌کنند. دیگر تهدیدهای امنیتی ip شامل این موارد هستند:

  • ردیابی موقعیت مکانی شما
  • دانلود محتوای غیرقانونی با IP شما
  • هک کردن دستگاه و دزدی اطلاعات
  • حمله مستقیم به شبکه شما (مثل حمله DDoS)
  • تعقیب آنلاین فعالیت کاربر
  • ردیابی رفتار کاربر در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها
  • مسدود شدن IP دستگاه از طرف ISP به دلیل فعالیت‌های مجرمانه

چطور از حریم خصوصی خود در برابر حملات سایبری محافظت کنیم؟

برای حفاظت از حریم خصوصی خودتان در برابر هکرها، از رمز عبور منحصر به فرد و سخت استفاده کنید. حواستان به پیام‌ها و ایمیل‌های فیشینگ باشد. روی هر لینکی کلیک نکنید و به افراد غریبه در فضای آنلاین اعتماد نداشته باشید.

حتماً در سیستم خود از آنتی ویروس قوی استفاده کنید و حواستان به آپدیت کردن باگ‌های امنیتی دستگاه‌ها باشد. به‌عنوان مثال سیستم عامل تلفن همراه خود را همیشه به روز نگه دارید. از طرف دیگر می‌توانید از سرور پروکسی استفاده کنید تا اطلاعات ارسالی ابتدا به پروکسی و سپس به دستگاه شما برسد. از این طریق فقط آدرس IP سرور پروکسی قابل نمایش است.

VPN هم راهی دیگر برای تغییر موقعیت مکانی دستگاه و افزایش امنیت شما در برابر لو رفتن IP است. VPN یک لایه امنیتی به اطلاعاتتان اضافه می‌کند.

چرا باید با آدرس IP آشنا باشیم؟

امروزه همه مردم از اینترنت برای انجام کارهای روزمره خود استفاده می‌کنند. به همین خاطر باید اطلاعات کاملی در مورد اینترنت و نحوه کارکرد هر دستگاه داشته باشند. ip نیز یکی از مسائل مهم در فضای آنلاین است. شما باید بدانید که هر دستگاه و شبکه در اینترنت یک آدرس اختصاصی قابل شناسایی دارد.

Ip تنها یک شناسه منحصر به فرد نیست. در ip موقعیت مکانی شما و اطلاعات کاملی از دستگاه هم وجود دارد. به همین خاطر باید حسابی حواستان را جمع کنید و روی هر لینکی کلیک نکنید. در این مقاله به صورت کامل خطرات امنیتی ip، انواع آی پی و مفهوم ساده شناسه IP را توضیح دادیم. اگر سؤال یا نظر دیگری در این خصوص دارید، در بخش دیدگاه‌ها منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

سؤالات متداول

  • منظور از آدرس IP چیست؟

IP در اصل همان شناسه‌ای است که اجازه انتقال اطلاعات بین دستگاه‌های موجود در شبکه را می‌دهد. آی پی مخفف عبارت Internet Protocol به معنی قوانین حاکم بر قالب داده‌های ارسال شده از طریق اینترنت است.

  • آدرس آی پی چطور نشان داده می‌شود؟

آدرس آی پی عموماً از رشته اعداد بین 0 تا 255 تشکیل شده که با نقطه از یکدیگر جدا می‌شوند. این IP بین 0.0.0.0 تا 255.255.255.255 است.

  • چگونه آدرس IP خود را پیدا کنیم؟

برای مشاهده آدرس IP دستگاه و شبکه به تنظیمات مراجعه کنید یا از سایت‌های آنلاین برای این کار کمک بگیرید. در مقاله به صورت کامل در این خصوص صحبت کرده‌ایم.

  • آی پی من کدام کشور است؟

با جستجوی عبارت what is my ip یا آی پی من کجاست می‌توانید موقعیت مکانی یا همان کشور IP را پیدا کنید.

  • چطور آی پی خودمان را پنهان کنیم؟

با استفاده از VPN می‌توانید یک موقعیت مکانی دیگر را به جای IP خودتان داشته باشید.

  • آدرس ip چه اطلاعاتی را به ما نشان می‌دهد؟

در IP شماره شناسه‌ای که به شبکه یا بلوتوث وصل شده‌اید، موقعیت مکانی، شهر، منطقه زمانی، کد کشور، شرکت ارائه دهنده خدمات، اطلاعات سیستم کاربر و... قابل نمایش است.

  • مزایای یک آی پی آدرس اختصاصی چیست؟

مزایای IP اختصاصی این است که می‌توانید برای سایت گواهینامه SSL بگیرید. از طرف دیگر امکان اتصال IP به یک سرور FTP یا راه اندازی گیم سرور وجود دارد.

  • آی پی تلگرام چیست؟

Ip تلگرام همان کد شناسایی است که دستگاه شما را از دیگر دستگاه‌ها جدا می‌کند.


دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2