دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

وردپرس خوب است یا بد؟! مزایا و معایب

وردپرس امروز به عنوان یکی از محبوب‌ترین روش‌ های ساخت وب سایت شناخته می‌شود. اما یک سؤال؛ اینکه مخاطبان زیادی از وردپرس برای طراحی سایت استفاده کرده‌اند به این معنی است که دیگر بهترین روش ساخت سایت کشف شده؟ در این مقاله به جواب این سوال می‌رسیم.
در این مقاله می‌خوانید:

وردپرس امروز به عنوان یکی از محبوب‌ترین «روش‌ های ساخت وب سایت» شناخته می‌شود. اما یک سؤال؛ اینکه مخاطبان زیادی از وردپرس برای طراحی سایت استفاده کرده‌اند به این معنی است که دیگر بهترین روش ساخت سایت کشف شده؟ در این مقاله به جواب این سوال می‌رسیم.

در واقع در این مقاله می‌خواهم به این سؤال جواب بدهم که وردپرس خوب است یا بد. پس در ادامه به زبان ساده و بدون جانب‌داری، تمامی مزایا و معایب این سیستم مدیریت محتوا را به شما معرفی می‌کنم.

وردپرس خوب یا بد؟

وردپرس خوب یا بد؟

به نظر من با چندین سال سابقه در حوزه طراحی سایت، وردپرس نه یک سیستم کاملا خوب و نه یک ابزار مطلقا بد است. در واقع با توجه به اینکه شما چه انتظاراتی از وب سایت و سیستم مدیریت محتوای‌تان دارید ممکن است وردپرس به دردتان بخورد و همینطور برعکس. بنابراین در ادامه یکی‌یکی مزایا و معایب آن را به شما معرفی می‌کنم تا در نهایت بتوانید بر اساس نیاز و... تان تصمیم بگیرید که وردپرس خوب است یا بد.

مزایای وردپرس

اجازه بدهید مقاله را با بخش مزایا شروع کنم. راستی اگر هر کدام از این موارد برای‌تان غیر قابل درک بود، در بخش نظرات در موردش سوال کنید.

1_ رایگان

اولین و مهم‌ترین مزیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس این است که هر کسی می‌تواند به طور کاملاً رایگان از آن استفاده کند. در واقع شما برای استفاده و طراحی سایت با وردپرس نیاز ندارید به هیچ شرکت و برندی هزینه بپردازید، بلکه می‌توانید به رایگان آن را دانلود کرده و استفاده‌اش کنید.

2_ افزونه‌های زیاد

در حال حاضر بیشتر از 40 هزار افزونه برای وردپرس ساخته شده! در واقع هر کدام از این افزونه‌ها قابلیت‌های خاص خودش را دارد. مثلا افزونه‌ای وجود دارد که اجازه می‌دهد به راحتی ظاهر سایت‌تان را بدون نیاز به کدنویسی، تغییر بدهید. یا افزونه‌ای وجود دارد که باعث افزایش سرعت سایت می‌شود و همینطور افزونه‌هایی برای بازاریابی بهتر و... . وجود تعداد زیادی از این پلاگین‌ها دست شما را در بسیاری از قسمت‌های طراحی سایت و جذب مخاطب با وردپرس باز می‌گذارد.

3_ SEO-Friendly

سئو همان چیزی است که در آینده باید به کمکش از گوگل مخاطب جذب کنید. در واقع در فرآیند سئو یا بهینه‌سازی سایت، کاری می‌کنید که مخاطبان در نتایج جستجوی گوگل، وب سایت شما را مشاهده کرده و وارد آن شوند.

حالا نکته اینجاست که بعضی از سیستم‌های مدیریت محتوای قدیمی به دلیل کدنویسی نامناسب کمی روی سئو سایت شما تأثیر منفی می‌گذاشتند. اما در مقابل وردپرس یک سیستم SEO-Friendly است و در حالت پیش‌فرض هیچ ضرری به سوی سایت وارد نمی‌کند. در ضمن اگر دوست داشتید اطلاعات بیشتری به دست بیاورید مقاله «چک لیست سئو» را بخوانید.

4_ قالب‌های زیاد

قالب، همان ظاهر سایت وردپرسی است. در واقع همانطور که تعداد زیادی افزونه برای این «سیستم مدیریت محتوا» ساخته شده، بیشتر از هزاران قالب هم در اختیار شما قرار دارد که می‌توانید به کمک‌شان ظاهر دلخواهی برای سایت‌تان انتخاب کنید.

5_ واکنش‌گرا

محدودیت های وردپرس چیست؟

قبلاً در مقاله‌ای توضیح دادم که منظور از سایت «واکنشگرا» در واقع سایت‌هایی هستند که نسبت به دستگاه مخاطب، رایانه، تلفن همراه، تبلت و... بودنش، سایزشان تعبیر کرده تا به بهترین شکل ممکن در مقابل چشمان او قرار بگیرند. با توجه به اینکه چند سالی است آمار کاربران موبایلی از آمار مخاطبان رایانه‌ای در حوزه وب بیشتر شده، اهمیت سایت‌های واکنش‌گرا بسیار بالاست.

حالا یکی دیگر از مزیت‌های وردپرس این است که اغلب قالب‌های جدید آن واکنش‌گرا هستند و کاربران با هر دستگاه و تلفن همراه و رایانه‌ای می‌توانند تمامی بخش‌های آن را به راحتی مشاهده کنند.

6_ محبوب

راستش را بخواهید محبوبیت وردپرس خودش یکی دیگر از مزایای این سیستم مدیریت محتواست. در واقع به دلیل محبوبیت بالای این سیستم است که اگر به هر مشکلی حین کار با آن بخورید، راه حلی در مقابل‌تان وجود دارد.

مثلاً اگر حین نصب یک افزونه با مشکل فنی روبرو شوید، هم می‌توانید به راحتی در سطح وب در مورد نحوه حل آن جستجو کنید و هم با پرداخت هزینه از متخصصانی کمک بگیرید که به راحتی مشکل را برای‌تان حل می‌کنند. این در حالی است که حل مشکلات فنی در خیلی از سیستم‌های مدیریت محتوای قدیمی مثل «جوملا» ممکن است حسابی شما را به دردسر بیندازد.

معایب وردپرس

خب اجازه بدهید در ادامه مقاله وردپرس خوب است یا بد به سراغ معایب این سیستم مدیریت محتوا رفته و ببینیم چه چیز‌هایی ممکن است در آینده حین کار با آن اذیت‌تان کند.

نکته: برای مقایسه بهتر و درک دقیق‌تر معایب این سیستم مدیریت محتوا، در ادامه بخش‌هایی از آن را با سیستم سایت ساز پرتال مقایسه می‌کنم که به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای محبوب برای ساخت سایت در ایران شناخته می‌شود.

۱_ مشکلات امنیتی

مشکلات وردپرس

ببینید نمی‌خواهم بگویم وردپرس به‌شکل پیش‌فرض یک سیستم ناامن است. اما خب تجربه ثابت کرده که اگر کمی نسبت به آن غفلت کنید به احتمال زیاد دچار حملات هکری شده و سایت‌تان با مشکلات امنیتی زیادی روبرو می‌شود.

مخصوصاً که این سیستم به دلیل رایگان بودن هیچ خدمات پشتیبانی ندارد. به زبان دیگر این یعنی متخصصی حضور ندارد که بخواهد به شما در مسیر افزایش امنیت یا حداقل بازپس‌گیری آن از هکران کمک‌تان کند.

بنابراین اگر به سراغ آن می‌روید بدانید یکی از مهم‌ترین اقدامات‌تان یادگیری اصول «افزایش امنیت سایت» و اجرای آن است. این در حالی است که تمامی وب سایت‌های ساخته شده با پرتال از نظر امنیتی به طور کامل تأمین شده و متخصصان شرکت ما همیشه مراقب آنها هستند.

نکته: به طور کلی سایت‌های وردپرسی به دلیل داشتن کدهای تکراری، آدرس‌های مشابه، نقاط ضعف یکسان و کلا شناخته‌شده بودن، بیشتر از دیگر سایت‌ها دچار حملات هکری می‌شوند. به همین دلیل حفظ امنیت در آنها اهمیت بیشتری نسبت به دیگر سایت‌ها دارد.

۲_ عدم پشتیبانی

اگر تا الان تجربه طراحی وب سایت را داشته باشید می‌دانید که به طور کلی در این مسیر قرار است با مشکلات فنی زیادی روبرو شوید. حالا در این بین عدم حضور متخصصِ پشتیبانی که شما را همراهی کند، بسیار مسیرتان را سخت و ناهموار خواهد کرد. این در حالی است که سیستم مدیریت محتوای پرتال به طور ۲۴ ساعته و البته رایگان خدمات پشتیبانی به شما ارائه می‌دهد.

3_ هزینه‌های جانبی بالا

بالاتر به این اشاره کردم که استفاده از وردپرس به طور کامل، رایگان است. اما این گفته بعضی از افراد را فریب می‌دهد و باعث می‌شود تصور کنند که ساخت یک سایت به کمک این سیستم هیچ هزینه‌ای ندارد.

در واقع شما از زمان تصمیم‌گیری به ساخت سایت با وردپرس باید هزینه‌هایی مثل هزینه هاست، خرید قالب، خرید افزونه‌های مختلف و حتی گاها هزینه کمک گرفتن از متخصصان برای رفع مشکلات فنی یا اضافه کردن قابلیت‌های متفاوت را متحمل شوید.

بنابراین حتی اگر خودتان متخصص وردپرس باشید در آخر هزینه‌هایی دارید. اگر بخواهم این مورد را با پرتال مقایسه کنم، خب پرتال یک سیستم رایگان نیست اما در مقابل هیچ هزینه جانبی و اضافه دیگری از جمله هزینه خرید قالب و پشتیبانی و هاست و... را به شما تحمیل نمی‌کند.

4_ سرعتِ آسیب‌پذیر

نمی‌گویم سرعت سایت‌های وردپرسی پایین است اما خوب در این سایت‌ها سرعت می‌تواند به راحتی کاهش پیدا کرده و سرعت پایین هم علاوه بر آسیب به «تجربه کاربری» باعث کاهش قدرت سئو سایت شما می‌شود.

در واقع نصب چند افزونه اضافه، انتخاب قالب نامناسب و... از جمله اقداماتی است که به راحتی باعث کاهش سرعت سایت شما می‌شود. این در حالی است که ما در پرتال تمامی وب سایت‌ها را در زمان تحویل از نظر سرعت به طور کامل بهینه کرده‌ایم و آسیب‌پذیری سرعت سایت‌های ما به شدت نسبت به وردپرس پایین است

5_ مشکلات فنی زیاد

مزایا و معایب وردپرس

مخصوصاً به این‌خاطر که سازندگان افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس از سراسر دنیا بوده و تیم‌های مختلفی هستند، گاهی نصب دو افزونه به راحتی می‌تواند سایت شما را با مشکل فنی روبرو کند. در این شرایط که وب سایت شما یک پشتیبان فنی هم ندارد ممکن است کمی برای حل مشکل اذیت شوید. (البته اگر تخصص کافی داشته باشید، حل مشکلات فنی آسان خواهد بود.)

این در حالی است که ما در پرتال تمامی قابلیت‌های لازم برای «راه‌اندازی کسب‌وکار» را روی سایت های‌مان ایجاد کرده و شما را از نصب افزونه‌های مختلف بی‌نیاز کرده‌ایم. البته بر فرض محال که به هر دلیلی با مشکل فنی روبرو شوید هم متخصصان پرتال به‌شکل 24 ساعته و رایگان کنار شما هستند.

6_ داشبورد ناشناخته

راستش را بخواهید یادگیری کار با داشبورد و پنل وردپرس کار زیاد سختی نیست و هرکسی می‌تواند آن را انجام بدهد. ولی خب اگر قرار به مقایسه باشد؛ پنل پرتال تجربه کاربری به شدت جذابی داشته و دست کاربران را بسیار باز می‌گذارد. مخصوصاً که پرتال به‌شکل اختصاصی برای کاربران ایرانی ساخته شده و قرار نیست حتی یک گزینه در آن مشاهده کنید که برای شما ناشناخته و غریب باشد.

7_ نیاز به یادگیری

اگر قرار است خودتان به کمک وردپرس سایت‌تان را طراحی کنید، بدانید که یادگیری آن کمی زمان‌بر خواهد بود. در واقع یادگیری کار با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ممکن است بین ۱ الی چند ماه زمان ببرد. در عین حال احتمالا بعد از یادگیری آن‌هم در میانه مسیر و برای نصب هر افزونه نیازمند یادگیری دوباره سرفصل‌هایی باشید.

مثلاً اگر همین حالا بخواهید یک افزونه‌ «ایمیل مارکتینگ» روی وردپرس نصب کنید، حداقل نیاز به 1 تا 3 ساعت آموزش دیدن در مورد آن خواهید داشت. (البته کار با بعضی از آن‌ها واقعاً ساده بوده و نیاز به آموزش خاصی ندارد.) در مقابل کار با پرتال بسیار آسان بوده و تمامی چیزی که باید از آن یاد بگیری در همان ویدیو‌هایی که در ابتدا در اختیارتان قرار گرفته، وجود دارد.

8_ زمان‌بر

حتی اگر به یک متخصص وردپرس تبدیل شده باشید، شاید طراحی سایت با آن و تکمیل کردن تنظیمات و غیره‌اش بین 2 الی 15 روز از شما زمان بگیرد. این در حالی است که همین حالا و در کم‌تر از ۵ دقیقه می‌توانید وب سایت کامل و حرفه‌ای‌تان را از پرتال تحویل بگیرید. البته اگر قرار به مقایسه با دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا مثل جوملا و دروپال باشد، وردپرس نسبت به آنها برتری دارد چرا که با سرعت بیشتری به شما اجازه می‌دهد سایت‌تان را بسازید.

9 بدون تست

خب البته هیچ کدام از سیستم‌های مدیریت محتوای تحت وب به شما قابلیت تست نمی‌دهند و حتی در بهترین حالت ممکن هم اگر بخواهید آنها را تست کنید باید بودجه مالی یا زمانی صرف کنید.

این در حالی است که سیستم سایت ساز و فروشگاه ساز پرتال به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به هیچ هزینه‌ای، ۷ روز به‌شکل تستی از آن استفاده کرده و در صورتی که از قابلیت‌های سایت‌تان خوش‌تان آمد، آن را تمدید کنید.

در آخر وردپرس خوب است یا بد؟

مزایای وردپرس

همانطور که قبلاً هم گفتم وردپرس، نه یک سیستم کاملاً عالی، نه یک سیستم پرعیب است. در واقع اینکه وردپرس برای شما مناسب باشد یا نه به نیاز‌ها و انتظارات‌تان بر می‌گردد. مثلاً اگر ترجیح می‌دهید زمان زیادی را برای طراحی یک سایت صرف نکرده و در آینده هم با مشکلات فنی روبرو نشوید؛ خوب بهتر است به سراغ وردپرس نروید. همینطور اگر نیاز به خدمات پشتیبانی و راهنمایی دارید، احتمالا وردپرس خیلی انتخاب خوبی نباشد.

اما اگر هزینه‌ها به شدت برای‌تان اهمیت داشته و حاضرید برای طراحی سایت، خودتان زمان صرف کنید و مشکلات فنی و غیره را هم به جان بخرید، وردپرس انتخاب بدی نیست. (البته در بعضی مواقع حل مشکلات فنی آن ممکن است برای‌تان هزینه‌بر باشد)

در هر حال با توجه به اینکه سایت ساز پرتال 7 روز تست کاملا رایگان دارد، پیشنهاد می‌کنم سری به صفحه قالب‌ها بزنید، یکی از قالب‌های جذاب سایت ما را انتخاب کرده و به‌شکل رایگان سایت کاملاً حرفه‌ای‌تان را در اختیار بگیرید.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله به این سؤال جواب دادم که آیا وردپرس خوب است یا بد. در آخر اگر سؤال و نظری در مورد هر بخش از مقاله داشتید در بخش نظرات منتظر شما هستم. راستی اگر سؤالی هم در مورد طراحی سایت با پرتال داشتید می‌توانید با شماره 02163404 داخلی 2 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

سلام.وقت بخیر! بنده قصد طراحی سایت مشاوره املاک را دارم.
هزینه طراحی سایت املاک چقدر است؟

سلام
توی لینک زیر هزینه ها هست
https://www.portal.ir/packages

عالی

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2