دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

8 روش کسب درآمد از تولید محتوا (با کمترین سرمایه)

اگر کسی به شما بگوید که سرگرمی‌های شما برای تولید محتوا، عکاسی و حتی ساخت ویدئو می‌تواند درآمد میلیونی داشته باشد، حاضرید یک تولیدکننده محتوا شوید؟ تا سال‌های پیش کسی تصور نمی‌کرد مشاغل حوزه تولید محتوا می‌تواند در آینده به ایده‌های پول‌ساز تبدیل شود.
در این مقاله می‌خوانید:

اما امروزه افراد زیادی در سطح اینترنت هستند که از طریق تولید محتوا به سادگی درآمدهای میلیونی دارند. البته باید کمی زرنگ باشید و به فکر ایده‌های نو باشید. مثلاً می‌توانید برای تولید محتوا در یوتیوب خلاصه‌ای از صحبت‌های یک روان‌شناس معروف انگلیسی را برای فارسی زبانان توضیح دهید.

تولید محتوا این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با کمترین هزینه و در زمان کوتاه، میلیونی درآمد داشته باشید. برای اینکه در کانال‌های محتوایی رشد کنید و معروف شوید، باید کمی ذهنتان را به کار بگیرید و بکرترین ایده‌ها را اجرا کنید.

در ادامه می‌خواهیم علاوه بر معرفی شغل تولید محتوا، شما را با 8 روش درآمدزایی از تولید محتوا آشنا کنیم. این گوی و این میدان؛ ببینیم در انتهای مقاله چه ایده‌هایی برای درآمدزایی به ذهنتان می‌آید. خوشحال می‌شویم در بخش دیدگاه ایده‌های خودتان را با دیگر کاربران پرتال به اشتراک بگذارید.

تولید کننده محتوا کیست؟

به زبان ساده تولیدکننده محتوا کسی است که در مورد موضوعی محتوای تصویری، ‌متنی، صوتی و... تولید می‌کند. کارشناس تولید محتوا عموماً برای اهداف مختلفی مثل آموزش و سرگرمی محتوا تولید می‌کند.

کسب و کارهای مختلف برای انجام فعالیت‌هایی مثل تبلیغات، چاپ بروشور، محتوای وبلاگ، محتوای محصول، خبرنامه، اطلاع رسانی و... نیاز به انواع محتوا دارند. به همین خاطر به سراغ جذب کارشناس تولید محتوا می‌روند. این یک راه درآمدی برای بلاگرها و تولیدکنندگان محتوا است.

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوایی یا (Content Marketing) به فرایندی گفته می‌شود که در آن برنامه ریزی، توزیع، تولید و انتشار محتوا در کانال‌های محتوایی و سایر اپلیکیشن‌ها انجام می‌شود. هدف از بازاریابی محتوا جذب مخاطبان جدید و حفظ مخاطبان سابق کسب و کارها است.

نیاز به نیروی تولید محتوا در شرکت‌ها

پول‌سازترین مشاغل تولید محتوا

تولید محتوا شغلی ایده آل برای فریلنسری یا استخدام در سراسر دنیا است. شغلی که نیاز به تجهیزات خاصی ندارد، امکان دورکاری دارد، بازار کار پول‌ساز و مسیر شغلی پر از پیشرفتی دارد و از همه مهم‌تر همه مشاغل به آن نیاز دارند.

8 مسیر تولید محتوا که می‌توانید با یادگیری مهارت در آن درآمد داشته باشید شامل:

1- تدوین استراتژی تولید محتوا

همه کسب و کارهای اینترنتی برای جذب مخاطب و رسیدن به هدف، نیاز به استراتژی محتوا دارند. به زبان ساده‌تر یک نفر در سازمان باید مخاطبان هدف را شناسایی، ویژگی و علاقه‌مندی‌های آن را پیدا کرده و یک مسیر برای معرفی کسب و کار و جذب آن‌ها داشته باشد. استراتژیست محتوا وظیفه برنامه ریزی تولید محتوا را به عهده دارد.

برای یادگیری تدوین استراتژی محتوا می‌توانید به سراغ یوتیوب یا آموزش‌های رایگان سطح وب بروید. یادگیری این مهارت نیاز به تکرار و تجربه دارد. البته برای تدوین استراتژی شما باید با انواع روش‌های تولید محتوا آشنا باشید. 

نکته: وبلاگ نویسی و محصول نویسی هم بخشی از مهارت‌های یک کارشناس تولید محتوای متنی است. شما می‌توانید به صورت تخصصی‌تر در یکی از زمینه‌های تولید محتوا فعالیت و درآمد کسب کنید. برای اطلاع از درآمد وبلاگ نویسی هم کافی است سری به آگهی‌های استخدامی جابینجا بزنید.

درآمد متخصصان این حوزه: از 20 میلیون تا 40 میلیون تومان

بازاریابی در اینترنت

2- ساخت کانال پادکست

احتمالاً شما هم تبلیغات کانال‌های پادکست کتاب خوانی را دیده باشید. بسیاری از افراد هستند که دوست دارند کتاب‌های روز دنیا را بخوانند؛ اما علاقه‌ای به ورق زدن کتاب دیجیتال و فیزیکی ندارند. اما کانال‌های پادکست معروف چند سالی است در زمینه کتاب خوانی یا خلاصه خوانی کتاب فعالیت می‌کنند.

کافی است در محل کار، مکان‌های عمومی یا حتی زمان استراحت هندزفری بردارید و کتاب‌های موردعلاقه‌تان را از کانال‌های پادکست گوش دهید. این تنها یکی از هزاران ایده‌ای است که می‌توانید برای ساخت کانال پادکست استفاده کنید.

برای اینکه با ساخت پادکست درآمد داشته باشید، تنها به یک میکروفون و یک ایده تولید محتوا احتیاج دارید. بعد از مدتی که طرف‌داران زیادی پیدا کردید، شرکت‌های بزرگ به عنوان اسپانسر شما وارد عمل می‌شوند. از طرف دیگر بعضی از پلتفرم‌های اشتراک پادکست به ازای شنونده به شما هزینه پرداخت می‌کنند. به همین راحتی می‌توانید به درآمد ایده آلی برسید.

درآمد متخصصان این حوزه: بسته به تعداد شنونده‌ها متغیر است.

3- فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

اینستاگرام، ‌لینکدین، تیک تاک و... که دیگر نیازی به معرفی ندارند. این روزها با ساخت یک کانال یا پیج در شبکه‌های اجتماعی و قرار دادن محتوای آموزشی،‌ طنز، خبری و حتی راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی می‌توانید روزانه درآمد میلیونی داشته باشید.

اگر کمی چاشنی خلاقیت در کارهایتان به خرج دهید و متفاوت با دیگران عمل کنید، خیلی زود موفق می‌شوید. به عنوان مثال یکی از موضوعات ترند در اینستاگرام مربوط به پیج‌هایی است که روایتگر داستان‌های جنایی در جهان هستند.

اصلاً چرا جای دور برویم؟ پیج‌هایی با موضوع محتوای ASMR یا پیج‌های اطلاعات عمومی در مورد محصولات یا کشورهای مختلف هم طرف‌داران زیادی دارند. شما می‌توانید بعد از جذب مخاطب، از انتشار تبلیغات دیگران درآمد کسب کنید. اما اگر می‌خواهید یک درآمد مادام‌العمر داشته باشید، به فکر ساخت فروشگاه در تلگرام یا اینستاگرام باشید.

در شبکه‌های اجتماعی دیگر بهانه هزینه بالای اجاره مغازه هم ندارید. می‌توانید از یک کسب و کار کوچک مثل فروش کش مو هم میلیونی درآمد داشته باشید. البته از آنجایی که این پلتفرم‌ها در کشور ایران با محدودیت مواجه هستند و هر لحظه امکان قطع دسترسی شما وجود دارد، پیشنهاد می‌کنیم یک وب سایت هم برای خودتان بسازید.

راه اندازی وب سایت با استفاده از فروشگاه ساز در کمتر از 1 روز، بدون دانش فنی و با چند کلیک ساده انجام می‌شود. اما در عوض می‌توانید هر لحظه از شبانه روز و بدون نگرانی امکان فروش اینترنتی از سایت را داشته باشید. به عبارتی ساده‌تر، از طریق اینستاگرام مشتری جذب کنید و آن‌ها را برای خرید به سایتتان هدایت کنید.

ساخت سایت با چند کلیک ساده در پرتال

درآمد متخصصان این حوزه: درآمد ادمین از 10 میلیون تومان تا 60 میلیون تومان

پیدا کردن مشتری از طریق اینستاگرام

4- ساخت و ویرایش ویدئو

فیلم‌برداری یا تدوین ویدئو هم از آن دست شغل‌های پردرآمد و پرطرف‌دار در دنیای امروزی هستند. بسیاری از برندها برای تبلیغات خودشان از ویدئو و کمپین‌های ویدئویی استفاده می‌کنند. از طرف دیگر بسیاری از مشاغل خدماتی برای تولید محتوا نیاز به ویدئو دارند.

با یادگیری نرم افزارهای کاربردی مثل ادوبی پریمیر یا افتر افکت می‌توانید یک تدوینگر حرفه‌ای شوید. همچنین، با استفاده از یک گوشی موبایل ساده با چاشنی خلاقیت می‌توانید ویدئوهای حرفه‌ای ثبت کنید. اگر به حوزه تولید محتوای تصویری علاقه دارید، شاخه تدوین و ساخت ویدئو درآمد خیلی خوبی دارد.

درآمد متخصصان این حوزه: فیلم‌برداری و ادیت هر ویدئو حداقل 5 میلیون تومان

5- برگزاری وبینار یا فروش دوره

اگر تخصص و مهارت کافی در زمینه‌های مختلف دارید و می‌توانید تخصص خودتان را به دیگران آموزش دهید، همین حالا ویدئوی آموزشی ضبط کنید. این روزها بازار آموزش و یادگیری حسابی داغ، داغ است. بسیاری از افراد برای یادگیری مهارت‌های مختلف، دوره آموزشی خریداری می‌کنند.

از طرف دیگر می‌توانید در پلتفرم‌های مختلف وبینار آموزشی رایگان برگزار کنید. در این وبینارها می‌توانید دوره خودتان را به هنرآموزان معرفی کنید و درآمد کسب کنید. در همین پلتفرم پرتال می‌توانید انواع وبینارهای ساخت سایت یا مالیات فروشگاه اینترنتی را به رایگان مشاهده کنید.

درآمد متخصصان این حوزه: از 20 میلیون تومان به بالا

شرکت در وبینارهای رایگان ساخت سایت

6- تولید محتوای گرافیکی

اگر گرافیست هستید و می‌خواهید از تولید محتوا درآمد داشته باشید به سراغ طراحی و تولید محتوای گرافیکی بروید. تولید محتوای گرافیکی شامل طراحی پوستر، طراحی لوگو، ویرایش تصویر، طراحی گرافیک، طراحی ست اداری، طراحی بنر و... می‌شود.

فعالیت‌های حوزه گرافیک یکی از پول‌سازترین مشاغل روز دنیا هستند. شما می‌توانید با یک تلفن همراه ساده و از طریق ویرایش تصاویر درآمد خوبی داشته باشید. اگر هم با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و ایلاستریتور آشنا باشید که نانتان در روغن است. می‌توانید یک گرافیست حرفه‌ای در سطح وب باشید.

درآمد متخصصان این حوزه: از 15 میلیون تومان به بالا

7- ساخت کانال یوتیوب

اگر به دنبال درآمد دلاری هستید، به سراغ راه اندازی یک کانال یوتیوب بروید. شما به عنوان یک یوتیوبر تنها باید ویدئوهای خلاقانه تولید کنید و دنبال کننده جذب کنید. بعد از مدتی که بازدید ویدئوهای شما بالا برود، خود یوتیوب به شما هزینه پرداخت می‌کند.

البته داستان همین جا تمام نمی‌شود. با تولید محتوا در یوتیوب و افزایش بازدیدکننده، شرکت‌های بزرگ به عنوان اسپانسر در ویدئوهای شما قرار می‌گیرند. به ازای معرفی آن‌ها یا قرار دادن لوگو در بخشی از تصویر، پول خوبی دریافت می‌کنید.

با تولید محتوا در یوتیوب با یک تیر 2 نشان می‌زنید. هم به صورت دلاری درآمد کسب می‌کنید و هم از طریق تبلیغات درآمد دارید. 

درآمد متخصصان این حوزه: از 500 دلار در ماه به بالا

ویدئوهای آموزشی فیگما در یوتیوب

8- کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی

کپی رایتینگ یکی از مشاغل سخت و البته جذاب در دنیای تولید محتوا است. هر محتوا نویسی، تبلیغ نویس نیست و هر تبلیغ نویسی یک تبلیغ نویس خوب نیست. شما به عنوان کپی‌رایتر موفق باید بتوانید با استفاده از کلمات جذاب مشتریان را مجاب به خرید کنید.

یکی از وظایف کپی‌رایترها نوشتن اسلوگان‌های یک کمپین تبلیغاتی است. چرا راه دور برویم؟ همین متن پیامک‌های تبلیغاتی خلاقانه که شما را مجاب می‌کند آن را تا انتها بخوانید یا روی لینک کلیک کنید هم یک کپی‌رایتر حرفه‌ای نوشته است.

درآمد متخصصان این حوزه: از 15 میلیون تومان به بالا

چه ایده‌های دیگری به ذهنتان می‌رسد؟

این‌ها تنها بخشی از مشاغلی است که شما می‌توانید به عنوان یک تولیدکننده محتوا از آن درآمد داشته باشید. دیگر این گوی و این میدان؛ باید ببینیم شما با ایده‌های بکر و خاص خودتان چطور می‌توانید از طریق کانال‌های مختلف و روش‌های تولید محتوا درآمد میلیونی داشته باشید.

اگر تصمیم دارید به صورت جدی یکی از این شاخه‌ها را انتخاب کنید، حتماً در دوره‌های آموزشی آن شرکت کنید و مهارت خودتان را بهبود ببخشید. بعد از آن با صبر و حوصله برای رسیدن به هدف تلاش کنید. اگر سؤال یا نظری در خصوص درآمدزایی از تولید محتوا دارید در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

  • تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا (Content Creation) به معنی جمع آوری اطلاعات و آماده سازی آن برای انتشار در یک کانال خاص برای رسیدن به اهداف مختلف کسب و کار است. حالا این هدف می‌توانید کسب درآمد یا افزایش فروش و... باشد.

  • بازار کار تولید محتوا چگونه است؟

بازار کار تولید محتوا بسیار گسترده و شلوغ است. روزبه‌روز هم به تعداد مشاغل این حوزه افزوده می‌شود. اما در کل بازار تولید محتوا درآمد بسیار خوبی دارد.

  • درآمد تولید محتوا چقدر است؟

درآمد تولید محتوا بسته به نوع محتوا، کانال انتشار آن،‌ شیوه فعالیت، تخصص و... متغیر است. اما به صورت کلی بین 10 تا بیش از 40 میلیون تومان درآمد دارد.

  • امکان کسب درآمد با تولید محتوا بدون سرمایه وجود دارد؟

بله؛ شما می‌توانید با استفاده از یک میکروفن ساده یا حتی یک گوشی هوشمند از تولید محتوا درآمد داشته باشید. ویرایش تصاویر، طراحی بنر، تولید محتوای متنی و... از روش‌های تولید محتوا با گوشی محسوب می‌شوند. 

  • یادگیری مهارت‌های تولید محتوا نیاز به هزینه دارد؟

خیر؛ با شرکت در دوره‌های رایگان یا مشاهده ویدئوهای آموزشی در یوتیوب می‌توانید مهارت‌های تولید محتوا را آموزش ببینید.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2