دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

درآمد غیرفعال چیست؟ 7 ایده برای کسب درآمد غیرفعال

امروزه در میان ایده‌های نوین کسب درآمد، درآمدزایی غیر فعال شهرت زیادی دارد. آزادی مالی، زمان بیشتر برای خود و کسب درآمد بدون محدودیت مکانی از مزایای درآمد غیرفعال است.
در این مقاله می‌خوانید:

درک مفاهیم و روش‌های ایجاد درآمد غیرفعال، نخستین گام برای ساختن آینده‌ای مالی بدون وابستگی به ساعات کاری روزانه است. به بیان ساده‌تر اگر می‌خواهید در این وضعیت اقتصادی درآمد خود را افزایش دهید، می‌توانید به درآمد غیر فعال فکر کنید. فرقی نمی‌کند که در کجای جهان باشید؛ در هر صورت می‌توانید درآمد کسب کنید.

به همین دلیل در این مقاله، به مفهوم و معرفی روش‌های کاربردی برای کسب درآمد غیرفعال می‌پردازیم و در ادامه درباره منابع درآمد غیرفعال در ایران صحبت می‌کنیم.

منظور از درآمد غیرفعال و تفاوت آن با درآمد فعال

درآمد غیرفعال (Passive Income) برخلاف روش‌های کسب درآمد فعال (Active Income) که درآمد حاصل از انجام کار مستقیم و صرف زمان و انرژی است، مستلزم کار مستقیم و تلاش مداوم نیست؛ ضمن اینکه امکان استقلال مالی و آزادی زمانی را برای شما فراهم می‌کند. این ویژگی به شما اجازه می‌دهد تا بدون اینکه نگران پول باشید، به کارهای مورد علاقه‌تان بپردازید. به بیان ساده‌تر، درآمد بدون نیاز به حضور فیزیکی، فعالیت روزانه و حداقل نظارت را درآمد غیر فعال می‌گویند.

ویژگی
درآمد فعال
درآمد غیرفعال
نیاز به تلاش مداوم
زیاد
کم
زمان مورد نیاز
زیاد
کم
منبع درآمد
کار مستقیم
سرمایه اولیه
مثال
کارمند یا کارگر یا حقوق و دستمزد
فروش محصول در مغازه
اجاره املاک
سود انواع سرمایه‌گذاری
درآمد از محصولات دیجیتال

ایده‌های کسب درآمد غیرفعال

آیا تا به حال آرزو کرده‌اید با یک بار تلاش، به طور مداوم درآمد کسب کنید؟ کسب درآمد غیرفعال این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد. با این روش می‌توانید بیشتر از زمان خود بهره ببرید، در عین اینکه پول بیشتری کسب کنید. در این بخش قصد داریم شما را با ایده‌های کسب درآمد غیرفعال آشنا کنیم.

1. دراپ شیپینگ (Dropshipping)

دراپ شیپینگ از روش‌های کسب درآمد غیرفعال و مدلی از کسب‌وکار است که از طریق آن می‌توانید فروشگاه آنلاین خودتان را داشته باشید؛ اما نیازی به خرید و نگهداری کالاها در انبار خود یا ارسال آن‌ها به مشتریان ندارید. همین ویژگی باعث می‌شود از هر جایی و در هر زمانی به کارتان رسیدگی کنید؛ اما به یاد داشته باشید که موفقیت در این مدل کسب‌وکار نیازمند مدیریت دقیق، انتخاب تأمین‌کنندگان قابل اعتماد و استراتژی‌های بازاریابی مؤثر است.

دراپ شیپینگ

به عبارت کامل‌تر، شما به‌عنوان فروشنده تنها محصول را به مشتری عرضه می‌کنید. وقتی مشتری چیزی را از شما می‌خرد، سفارش را به تأمین‌کننده منتقل می‌کنید؛ پس از این مرحله، کالا مستقیماً از تولیدکننده یا تأمین‌کننده به مشتری ارسال می‌شود. دراپ شیپینگ امکان همکاری با برندها و عمده‌ فروش‌ها را فراهم می‌کند. این روش کسب و کار به سرمایه اولیه زیادی نیازی ندارد؛ تنها کافی است کمی بازاریابی انجام دهید، بقیه کارها را تأمین‌کننده‌ها برایتان انجام می‌دهند.

2. اجاره املاک و مستغلات

اجاره املاک و مستغلات از از رایج‌ترین و بهترین روش‌های درآمدزایی غیرفعال است. به این معنی که می‌توانید با اجاره انواع آپارتمان‌، دفاتر تجاری، مغازه یا زمین‌‌ به روش درآمد غیرفعال، کسب درآمد کنید. به بیان ساده، املاک و مستغلات خود را به دیگران اجاره می‌دهید و در قبال آن به صورت ماهانه یا سالانه مبلغی به عنوان اجاره دریافت می‌کنید.

3. انواع سرمایه‌گذاری‌

سود انواع سرمایه‌گذاری از بهترین درآمد های غیر فعال است؛ اما نیاز به صبوری، استراتژی و تلاش مداوم در مراحل اولیه دارد. با گذشت زمان و رشد مخاطبان، این روش درآمدزایی به یک واقعیت قابل لمس تبدیل خواهد شد. به این صورت که پول خود در دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده و به شکل منظم از این روش درآمد کسب می‌کنید. عواملی چون نوع  و مدت زمان سرمایه‌گذاری، میزان ریسک‌پذیری و نوسانات بازار بر سود سرمایه‌گذاری تأثیرگذار است.

انواع سرمایه‌گذاری‌

انواع سرمایه‌گذاری عبارتند از:

  • سرمایه‌گذاری در بورس: تقسیم سهام بین سهامداران
  • اوراق قرضه: اعطای وام به یک شرکت یا دولت با خرید اوراق قرضه
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک: ایجاد سبد مالی با سرمایه‌گذاری در سهام، اوراق قرضه و سایر دارایی‌ها
  • سرمایه گذاری در صندوق‌های بانکی: سپرده‌گذاری در بانک و پرداخت سود بانکی در ازای آن، به صورت ماهانه، فصلی، سالیانه یا در زمان برداشت سرمایه.

انواع حساب‌های بانکی

  • سپرده کوتاه مدت: به‌عنوان یک سرمایه‌‌گذاری انعطاف‌پذیر، امکان برداشت و واریز پول در هر زمان را دارید؛ اما سود کم‌تری نسبت به سپرده‌های بلند مدت دارد.
  • سپرده بلند مدت: این سپرده گذاری برای افرادی مناسب است که به دنبال سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت (از 6 ماه تا چند سال) هستند. این سرمایه گذاری، سود بیشتری نسبت به سپرده‌گذاری کوتاه مدت دارد؛ اما با برداشت محدود همراه است.
  • سپرده ارزی: امکان سپرده‌گذاری در زمینه ارزهای خارجی مانند دلار یا یورو وجود دارد و برای کسانی مناسب است که به دنبال حفظ ارزش پول خود در برابر تورم هستند.
  • حساب‌های خاص بانکی: ارائه حساب‌هایی با سود مشارکتی یا پلکانی در برخی از بانک‌ها، از  حساب‌های خاص بانکی محسوب می‌شوند که بر اساس میزان سپرده یا مدت زمان آن، سود متفاوتی دارند.

4. کتاب‌های الکترونیکی و محصولات دیجیتالی

امروزه، ایجاد و فروش کتاب‌های الکترونیکی و محصولات دیجیتالی از عالی‌ترین روش‌های کسب درآمد غیرفعال است، به شرطی که محصول با کیفیتی ارائه دهید و تبلیغات مؤثری داشته باشید. این روش درآمدزایی امکانی را در اختیار شما قرار می‌دهد که یک بار تولید محتوا کنید و به شکل مداوم از طریق آن، درآمد کسب کنید. از دیگر مزایایی که این روش کسب درآمد برای شما به همراه دارد:

  • هزینه کم‌تر نسبت به محصولات فیزیکی (هزینه‌هایی مانند چاپ، بسته‌بندی و ارسال محصول)
  • عدم نیاز به مدیریت موجودی یا ارسال فیزیکی
  • فروش محصولات دیجیتال بدون درنظر گرفتن محدودیت جغرافیایی

5. کسب درآمد از طریق اینفلوئنسری

یکی از روش‌های کسب درآمد غیرفعال از طریق شبکه‌های اجتماعی است. این روش رایج در حالت کلی به این صورت است که افراد با جذب فالوور و تبدیل شدن به اینفلوئنسر، کسب درآمد می‌کنند؛ اما اگر بخواهیم به صورت جزئی‌تر به آن نگاه کنیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

اینلفوئنسری

  1. بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing): این روش همان تبلیغات محصولات یا خدمات برندها و همکاری به صورت پست، استوری یا ویدیو است که مبلغی در ازای آن پرداخت می‌شود.
  2. همکاری در فروش: اینفلوئنسرها محصولاتی را از طریق لینک‌های همکاری در فروش معرفی کرده و در ازای هر خرید، درصد سودی دریافت می‌کنند.
  3. ارائه مشاوره‌ در زمینه تخصص خود: اینفلوئنسرها می‌توانند بر اساس تخصصی که دارند، خدمات مشاوره‌ای ارائه دهند.
  4. اشتراک‌های پریمیوم: اشتراک‌های پریمیوم در دنیای اینفلوئنسری به این معناست که اینفلوئنسرها محتوای اختصاصی و ارزشمندی را به صورت پولی و در قالب اشتراک ماهانه یا سالانه به مخاطبان خود ارائه می‌دهند.

6. راه‌اندازی سایت یا وبلاگ

راه‌اندازی یک سایت یا وبلاگ می‌تواند یکی از راه‌های مؤثر برای ایجاد روشی برای کسب درآمد غیرفعال باشد. برای اینکه یک سایت یا وبلاگ راه‌اندازی کنید، در ابتدای کار به صرف زمان و تلاش زیادی نیاز ندارید؛ در عین حال می‌توانید با مدیریت دقیق، تولید محتوای ارزشمند، جذب مخاطبان، تبلیغات، ارائه محصولات یا خدمات، آن را به یک منبع درآمد عالی تبدیل و درآمد خود را به طور مداوم و بدون نیاز به فعالیت روزانه مستقیم دریافت کنید.

ایده های اولیه برای راه‌اندازی سایت یا وبلاگ

برای موفقیت در این روش، باید بر روی موضوعاتی متمرکز شوید که به آن علاقه دارید یا مخاطبان زیادی جذب می‌کند:

  • ارائه فایل‌هایی مانند کتاب الکترونیکی یا قالب وب‌سایت
  • ارائه دوره‌های آموزشی مختلف مانند آموزش زبان، آشپزی یا مهارت‌های فنی
  • فروش محصولات یا ارائه خدمات
  • لینک به محصولات سایر فروشگاه‌ها مانند دیجی کالا و دریافت کمیسیون از آن‌ها
  • نقد و بررسی محصولات مانند موبایل، گجت‌ها، یا لوازم آرایشی
  • پرداختن به مواردی چون سفر و ماجراجویی
  • نوشتن درباره ویژگی‌های برندی که اسپانسر شما شده است.
  • پرداختن به بازارهای خاص مانند ارز دیجیتال یا سرمایه‌گذاری

برای کسب درآمد از طریق وبلاگ نویسی به ساخت سایت نیاز دارید. یکی از راه‌هایی که مسیر ساخت سایت را هموارتر می‌کند، بهره‌مندی از سایت ساز است. استفاده از سایت ساز به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی، در کم‌تر از 5 دقیقه صاحب سایت شوید. در صورتی که سایت ساز پرتال را انتخاب کنید، علاوه بر سرعت بخشیدن به مراحل ساخت سایت، از پشتیبانی 24 ساعته و رایگان برخوردار خواهید شد.

 همین حالا با تست رایگان 7 روزه سایت بساز!

راه اندازی سایت یا وبلاگ با پرتال

7. ارزهای دیجیتال

در دنیای مدرن امروز، ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency) با ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، فرصت‌های متعددی برای درآمدزایی ایجاد کرده است. 

روش‌های مختلفی برای کسب درآمد غیرفعال از طریق ارزهای دیجیتال وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • استیکینگ (Staking): با نگهداری و قفل کردن ارزهای دیجیتال در یک شبکه بلاکچین (Proof of Stake)، به تأمین امنیت و عملیات شبکه کمک کرده و در عوض، پاداش دریافت می‌کنید.  این روش دارای سود منظم است و امکان افزایش سرمایه در آن وجود دارد. برای استیکینگ، نیاز به مقدار مشخصی از ارز دیجیتال دارید؛ اما نسبت به ماینینگ، روش ساده‌تری برای کسب درآمد است.
  • استخراج (Mining): حل معادلات پیچیده ریاضی برای تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌های جدید در شبکه بلاکچین را استخراج می‌گویند. این روش کسب درآمد غیرفعال با ارزهای دیجیتال به سخت‌افزار قدرتمند انرژی نیاز دارد و فرآیند آن بسیار انرژی‌بر است.
  • ییلد فارمینگ (Yield Farming): فراهم کردن نقدینگی از طریق سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال برای صرافی‌های غیرمتمرکز، پاداش دریافت می‌کنید.
  • لندینگ یا وام دادن (Lending): قرض دادن ارزهای دیجیتال به به دیگر کاربران یا پلتفرم‌های مختلف و دریافت سود معمولاً ثابت و قابل پیش‌بینی را لندینگ می‌گویند. این نیز از دیگر روش‌های کسب درآمد غیرفعال با ارزهای دیجیتال است.
  • کسب سود از استیبل‌کوین‌ها: نگهداری یا سپرده‌گذاری استیبل‌کوین‌ها مانند USDT، USDC در پلتفرم‌های مختلف برای دریافت سود ثابت را روش کسب سود از استیبل‌کوین‌ها می‌گویند.
  • درآمد از طریق توکن‌ها (NFT): خرید و نگهداری توکن‌ها و فروش آن‌ها در زمان مناسب روش دیگری از روش‌های کسب درآمد غیرفعال با ارزهای دیجیتال است. در این روش در صورتی که NFT ارزشمندی انتخاب کنید، بازدهی بالا خواهید داشت. التبته این مورد مهم را باید درنظر داشته باشید که فعالیت در این زمینه به تخصص نیاز دارد.
  • نودهای اعتبارسنج (Validator Nodes): با راه‌اندازی یک نود در شبکه‌های بلاکچین خاص، به تأیید تراکنش‌ها کمک کرده و پاداش دریافت می‌کنید.

ارزهای دیجیتال

سایر ایده‌های نوین کسب درآمد غیرفعال

  • کسب درآمد از یوتیوب
  • انتشار موسیقی
  • اجاره دادن پارکینگ
  • ایمیل مارکتینگ
  • بازسازی ملک
  • ساخت پادکست
  • سرمایه گذاری در بازار طلا
  • بازاریابی شبکه ای (Network Marketing)
  • نویسندگی
  • استریمینگ (کسب درآمد از طریق دنیای بازی)
  • خرید و فروش دامنه

منابع درآمد غیرفعال در ایران

درآمد غیرفعال در ایران شامل مواردی بسیاری می‌شود که در این بین می‌توان به ساخت دوره آموزشی آنلاین، انتشار کتاب الکترونیکی (E-Book)، انتشار کتاب صوتی، سرمایه گذاری در بورس، تولید محتوای منظم و دائم یا بلاگینگ، راه‌اندازی سایت برای دریافت پروژه رپورتاژنویسی، گرفتن تبلیغات به عنوان اینفلوئنسر در اینستاگرام، ساخت سایت یا وبلاگ، فروش عکس های استوک، فروش آثار هنری و گرافیکی، طراحی بازی، طراحی اپلیکیشن و... اشاره کرد. با این روش‌ها می‌توانید اولین قدم‌ها را به سمت یک زندگی راحت‌تر و موفق‌تر بردارید.

شما فکر می‌کنید چه مشاغل دیگری می‌توانند به عنوان یک کار با درآمد غیرفعال مناسب باشند؟ در بخش دیدگاه برای ما بنویسید.

سوالات متداول

  • منظور از کسب درآمد غیرفعال چیست؟

درآمد غیرفعال (Passive Income) مستلزم کار مستقیم و تلاش مداوم نیست و امکان استقلال مالی و آزادی زمانی را برای شما فراهم می‌کند.

  • راه‌های کسب درآمد غیرفعال کدامند؟

دراپ شیپینگ (Dropshipping)، اجاره املاک و مستغلات، انواع سرمایه‌گذاری‌، سرمایه گذاری در صندوق‌های بانکی، کسب درآمد از حقوق تکنولوژی، اینفلوئنسری، راه‌اندازی وب‌سایت یا وبلاگ و  ارزهای دیجیتال از مهم‌ترین راه‌های کسب درآمد غیرفعال هستند.

  • آیا درآمد غیرفعال بدون سرمایه اولیه ممکن است؟

بله، برخی از ایده‌های کسب درآمد غیرفعال مانند تولید محتوا نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارند.

  • چقدر زمان می‌برد تا از درآمد غیرفعال بهره‌مند شوم؟

بسته به نوع ایده کسب درآمد غیرفعال، زمان بازدهی می‌تواند از چند ماه تا چند سال متغیر باشد.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2