گاهی اوقات افراد معلول به خاطر محدودیتهای شغلهای حضوری دچار افسردگی و ناامیدی میشوند. غافل از اینکه شغلهای آنلاین زیادی در انتظارشان هستند تا در همان خانه و تنها با استفاده از یک لپ تاپ یا کامپیوتر از آن درآمد داشته باشند.
فرقی نمیکند که به صورت مادرزاد یا در اثر حادثه دچار معلولیت شده باشید؛ در هر حال با استفاده از توانمندیهای خودتان میتوانید درآمد داشته باشید و یک زندگی را اداره کنید. با ما در ادامه همراه باشید تا با 8 کسب و کار پر سود برای افراد دارای معلولیت آشنا شوید.
ایدههای پر سود کسب و کار ویژه معلولین
همه کسب و کارها نیاز به کار فیزیکی سنگین و طولانی مدت ندارند. در دنیای امروزی مشاغل زیادی هستند که بدون نیاز به فعالیت فیزیکی و با داشتن مهارت و تجربه میتوانید از آن درآمد داشته باشید. بسته به نوع تواناییهای خودتان میتوانید یکی از این مشاغل را برای کار انتخاب کنید.
1- فریلنسری یا دورکاری
بهترین و بیدردسرترین شغل برای معلولان و افراد کم توان، فریلنسری است. در شغل فریلنسری خودتان میزان فعالیت روزانه و زمان آزاد را تعیین میکنید. برای فریلنسر شدن میتوانید مهارتهایی مثل نویسندگی، مترجمی، ویراستاری، عکاسی، کارهای گرافیکی، برنامه نویسی و... یاد بگیرید.
بعد از آن با عضویت در سایتهای فریلنسری مثل کارلنسر، پونیشا، Fiver، Upwork و... درآمدهای دلاری یا ریالی داشته باشید. برای یادگیری این مهارتها میتوانید از محتوای رایگان یوتیوب یا دورههای اینترنتی استفاده کنید. بعد از کسب مهارت و تجربه کافی، با استفاده از این پلتفرمها مشتری پیدا کنید و درآمد داشته باشید.
2- راه اندازی فروشگاه اینترنتی
اگر دلتان میخواهد خودتان کارآفرین باشید و دست دیگران را بگیرید؛ چاره کار شما ساخت فروشگاه اینترنتی است. برای راه اندازی آنلاین شاپ نیازی به سرمایه اولیه زیادی ندارید. میتوانید با ساخت محصولات تزیینی، درست کردن فینگرفود، فروش دستبند و... شروع کنید. با این کار بدون سرمایه اولیه میتوانید خودتان صاحب فروشگاه باشید.
از طرف دیگر نگران هزینههای اولیه ساخت سایت هم نباشید. با استفاده از پلتفرم فروشگاه ساز پرتال میتوانید با کمتر از 4 میلیون تومان هم صاحب یک فروشگاه اینترنتی کوچک شوید. از طرف دیگر نیازی نیست که نگران دانش فنی برنامه نویسی برای ساخت سایت یا پرداخت هزینه بالا به طراحان سایت باشید.
پلتفرمهای فروشگاه ساز در ایران و جهان امکان ساخت سایت با یک کلیک و بدون دانش فنی را فراهم کردهاند. کافی است در فروشگاه ساز انتخابی خودتان ثبت نام کنید و چند لحظه بعد یک سایت آماده تحویل بگیرید.
چیزی که اهمیت دارد این است که با راه اندازی فروشگاه دیگر درگیر اجاره مغازه، انبار کردن محصولات، نیاز به تأمین محصولات زیاد و... نیستید. میتوانید با کمتر از 10 محصول هم شروع به کار کنید. کمکم بعد از پیدا کردن مشتری به فکر گسترش کسب و کارتان باشید.
از تست 7 روزه رایگان فروشگاه ساز پرتال استفاده کن!
3- هنرهای دستی
اگر به حوزه صنایع دستی و فعالیتهای هنری مثل معرق کاری، خیاطی، گلیم بافی، سوزن دوزی، سفالگری، جواهرسازی و... علاقه دارید، میتوانید بدون محدودیت و در خانه مشغول به کار شوید. برای یادگیری این حرفهها نیاز به شرکت در کلاسهای حضوری و آنلاین دارید.
اما بعد از مدتی با کسب تجربه کافی میتوانید در منزل یک شغل دست و پا کنید. کارهای هنری دست ساز همیشه مشتریان خاص خودش را دارد. بسیاری از افراد این حوزه هم بعد از مدتی توانستهاند کارگاه خودشان را افتتاح و افراد بیشتری استخدام کنند. چرا شما یکی از این کارآفرینان نباشید؟
4- وبلاگ نویسی
اگر سری به سایتهای کاریابی مثل جابینجا بزنید، متوجه میشوید که برخی از شرکتها به دنبال وبلاگ نویسان دورکار هستند. اگر داستان سرای خوبی هستید و مهارت نوشتاری کافی دارید، به احتمال زیاد از پس این کار برمیآیید.
برای شروع به کار در زمینه نویسندگی باید با اصول تولید محتوا و سئو آشنا باشید. بعد از آن با توجه به حوزه کاری وب سایت شروع به نوشتن کنید. درآمد یک وبلاگ نویس بسته به تعداد محتوا و کلمات آن تعیین میشود.
البته میتوانید خودتان یک وبلاگ شخصی راه بیندازید و در آن تبلیغات محصول یا خدمات دیگران را انجام دهید. تعرفه راه اندازی یک وبلاگ شخصی در پرتال کمتر از 2 میلیون تومان است. بعد از افزایش بازدیدکننده با قرار دادن لینک سایت دیگران، محتواهای رپورتاژ، بنر و... درآمد زایی کنید.
البته پیشنهاد میکنیم برای ساخت وبلاگ شخصی مقاله همکاری در فروش را مطالعه کنید. در این روش با قرار دادن لینک محصولات سایت دیگران یا تبلیغ آن میتوانید درآمد داشته باشید. یکی از نمونههای بارز آن افیلیت مارکتینگ در دیجی کالا است.
5- ادمین شبکههای اجتماعی
اگر به شغل مدیریت و ارتباط با مشتری علاقه دارید، میتوانید به عنوان ادمین شبکههای اجتماعی فعالیت خودتان را شروع کنید. برای این کار باید از الگوریتمهای اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام و هر شبکه اجتماعی که قرار است با آن کار کنید، اطلاع داشته باشید.
شما به عنوان ادمین شبکه اجتماعی باید بازدیدکنندگان پیج را افزایش دهید. از طرف دیگر وظیفه تولید محتوا و پاسخگویی به کامنت یا دایرکت هم به عهده شما است. مدیریت شبکههای اجتماعی زمان زیادی در طول روز از شما نمیگیرد. از طرف دیگر درآمد خوبی دارد.
شما میتوانید به طور همزمان مدیریت چند پیج را به عهده بگیرید. با این کار درآمد بیشتری کسب میکنید. برای آشنایی با بهترین ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی هم میتوانید به مقاله دیگری از سایت پرتال مراجعه کنید.
6- خدمات پشتیبانی مشتریان
یکی دیگر از فعالیتهایی که میتوانید در شرکتهای مختلف به عنوان نیروی دورکار یا حضوری داشته باشید، پشتیبانی مشتریان است. برای این کار نیاز به یک هدفون و یک سیستم دارید. بسته به نوع کسب و کار، مخاطبان برای مطرح کردن سؤالات، نظرات یا مشکلات خودشان با شما تماس میگیرند.
برای اینکه به عنوان پشتیبان شروع به کار کنید، باید فن بیان خوبی داشته باشید. اما بسیاری از شرکتها از افراد معلول هم برای پشتیبانی آنلاین شرکت خود استفاده میکنند. حالا انتخاب با شما است که به صورت حضوری یا دورکاری مشغول شوید.
7- آموزش آنلاین
آموزش آنلاین هم دیگر از مشاغل مناسب معلولان محسوب میشود. شما میتوانید بدون محدودیت زمانی و مکانی ویدئوهای آموزشی در زمینههای مختلف ضبط کنید. سپس از فروش دوره درآمد داشته باشید. البته اگر پیشنهاد ما را بخواهید، بهتر است ویدئوهای آموزشی را به صورت رایگان در یوتیوب قرار دهید.
کسب درآمد از یوتیوب به صورت دلاری است. از طرف دیگر به ازای تعداد بازدیدکننده ویدئو درآمد دارید. ویدئوهای آموزشی شما هم تاریخ انقضا ندارند. شما میتوانید تا سالهای سال از بازدید ویدئو پول بگیرید.
8- بازاریابی و تبلیغات
اگر فن بیان خوب و قدرت جذب مشتری را دارید، میتوانید بازاریاب آنلاین باشید. در فضای اینترنتی هم میتوانید با استفاده از کلمات جذاب، ویدئو یا حتی صحبت تلفنی با افراد آنها را نسبت به استفاده از خدمات و محصولات خاص ترغیب کنید.
از طرف دیگر اگر با روشهای تبلیغات آشنا باشید، میتوانید به عنوان کمپین منیجر کسب و کارهای جدید را با استفاده از روشهای مرسوم تبلیغات مثل تبلیغات بنری، شبکههای اجتماعی، کلیکی، ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینگ و... معرفی کنید.
پیشنهاد شما چیست؟
در این مقاله سعی کردیم چند مورد از مشاغل خانگی برای افراد معلول را با هم بررسی کنیم. این تنها بخش کوچکی از فعالیتهای خانگی پر درآمد برای این عزیزان بود. بسیاری از مشاغل حضوری و آنلاین دیگری مثل بسته بندی محصولات، تعمیر قطعات الکترونیکی، آشپزی و... هستند که میتوانید بسته به توانایی و علایق خود آنها را دنبال کنید.
اگر شما یک توانجو هستید و از طریق فضای آنلاین یا حضوری کسب درآمد میکنید، حوزه کسب و کارتان را در بخش دیدگاهها به ما بگویید. با این کار قوت قلبی به افراد کم توان که به دنبال شغل هستند، میدهید.
سؤالات متداول
- آیا افراد معلول هم میتوانند درآمد بالا داشته باشند؟
بله؛ امروزه کسب و کارهای اینترنتی زیادی هستند که میتوانید بدون فعالیت فیزیکی خاص و فقط با استفاده از یک سیستم شروع به کار کنید. این نوع شغلها درآمدهای میلیونی برایتان خواهد داشت.
- کسب درآمد برای معلولین از طریق اینترنت امکان پذیر است؟
بله؛ کسب درآمد از تولید محتوا، سئو سایت، برنامه نویسی، راه اندازی فروشگاه، تبلیغات، مترجمی و... به صورت اینترنتی امکان پذیر است. از طرف دیگر شما میتوانید محصولاتی که در خانه تولید میکنید را به صورت آنلاین بفروشید یا خدمات خود را در این فضا به مردم معرفی کنید.
- بهترین ایده کسب درآمد معلولین چیست؟
بهترین ایده کسب درآمد برای افراد معلول و کم توان راه اندازی فروشگاه اینترنتی است. با این کار نیازی به اجاره مغازه و هزینههای اضافی ندارند. از طرف دیگر خودشان کارآفرین هستند و میتوانند یک درآمد مادامالعمر داشته باشند.
- آیا امکان استخدام افراد معلول در شرکتها وجود دارد؟
بله؛ در برخی از مشاغل امکان استخدام افراد معلول به صورت حضوری یا دورکاری وجود دارد.