دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

چطور کسب و کار آنلاین غذا راه‌اندازی کنیم؟ گام‌به‌گام و کم‌هزینه

به دنبال یک ایده خوب برای راه‌اندازی کسب و کار می‌گردید؟ نظرتان در مورد کسب و کار خانگی غذا چیست؟ یک کترینگ با غذاهای متنوع قطعاً باب میل افراد زیادی خواهد بود. با مطالعه این مطلب می‌توانید کسب و کار غذا و خوراکی آنلاین تأسیس کنید و از این طریق درآمد داشته باشید.
در این مقاله می‌خوانید:

می‌دانید افراد موفق چطور به جایگاه بالای خود دست یافته‌اند؟ تنها با خلاقیت و ایده‌ای منحصر به فرد. اما چرا این را گفتیم؟ چون وقتی پیش دوست و آشنا حرف از تجارت و بیزینس غذا می‌شود، فقط راه‌اندازی رستوران و فست فود به ذهنشان می‌رسد. به همین دلیل است که در هر کوچه و محله‌ای تعداد زیادی رستوران و تهیه غذای کوچک و بزرگ می‌بینیم.

تا دلتان بخواهد رستوران در ایران هست که انواع غذاهای ایرانی و خارجی را تهیه می‌کنند. از ساندویچ‌های ۳۰ هزار تومانی اصغر کثیف بگیرید تا غذاهای چند میلیونی رستوران گردان برج میلاد را می‌توانید نوش جان کنید. اما چرا به فکر یک ایده جدید و پول‌ساز برای کسب درآمد از فروش آنلاین غذا نباشیم. به همین دلیل در این مطلب به شما راه‌های ایجاد کسب و کاری موفق در زمینه غذا و خوراکی را نشان می‌دهیم.

چرا راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین غذا ایده خوبی است؟ 

غذا جزو نیازهای اصلی هر انسانی است. ما می‌توانیم بدون خرید لباس جدید یا لوازم غیرضروری دیگر زنده بمانیم و زندگی کنیم. اما بدون غذا خوردن چطور؟ پس همیشه بازار غذا و خوراکی داغ و پرسود است. فقط باید بلد باشید که چطور کسب و کاری موفق را در این بازار بزرگ راه‌اندازی کنید.

مثلاً سرهنگ ساندرز با تلاش و خلاقیت خود توانست دستور پخت مرغ سوخاری کنتاکی را ابداع کند. با این کار او موفق شد در مدت کوتاهی رستوران‌های زنجیره‌ای KFC را با بیش از سیزده هزار شعبه در بیشتر از صد کشور جهان ایجاد کند.

یکی از ویژگی‌های بازار مواد غذایی و خوراکی این است که ورود به آن دانش و تخصص بالایی نیاز ندارد. فقط کافی است که آشنایی مختصری با مواد خوراکی یا آشپزی یا تهیه مواد غذایی داشته باشید. البته اگر در زمینه شناخت مواد غذایی یا آشپزی حرفه‌ای باشید کار شما برای کسب درآمد از این طریق راحت‌تر خواهد بود.

کسب و کار آنلاین غذا

برای راه‌اندازی کسب و کار آنلاین غذا باید چه کار کنیم؟ 

برای راه‌اندازی کسب و کار آنلاین غذا باید اول از همه نوع فعالیت و محصول نهایی خود را مشخص کنید. بازار مواد غذایی بسیار وسیع و متنوع است و برای داشتن کسب و کاری موفق باید بخشی از این بازار را برای فعالیت انتخاب کنید. 

به این کار اصطلاحاً نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه‌ای می‌گویند. یعنی قسمت کوچک و کم رقابتی از یک بازار بزرگ را انتخاب کنید و کسب و کار خودتان را در این زمینه تأسیس کنید. در اینجا نگاهی کوتاه به مراحل شروع کسب و کار اینترنتی مواد غذایی می‌اندازیم:

  1. انتخاب ایده مناسب غذا: اولین مرحله باید به بررسی ایده‌های کسب و کار غذا بپردازید. باید ببینید غذاهای خانگی مثل آش،‌ خورشت و... بهتر است یا به سراغ غذاهای رژیمی یا وگان بروید. شاید هم پخت انواع کیک و شیرینی بازار بهتری داشته باشد. در این مرحله می‌توانید یک نظرسنجی بسازید و از دوستان و آشنایان بخواهید تا نظرشان را در مورد آن بگویند.

می‌توانید برای انتخاب ایده، چند غذا و دسر مختلف را درست کنید و در ظرف‌های کوچک بریزید. به مکان‌های شلوغ در شهر خودتان بروید و از مردم بخواهید نظرشان را در مورد طعم غذا بگویند. ببینید دست‌پخت شما در چه نوع غذاهایی بهتر است.

  1. بررسی بازار هدف و رقبا: در زمان راه اندازی کسب و کار خانگی غذا بررسی و شناخت مشتریان هدف بسیار اهمیت دارد. شما باید ببینید برای کسب درآمد به دنبال چه مشتریانی هستید؟ مثلاً اگر قرار است مشتریان محصولات کیک شما افراد ورزشکار باشند، قطعاً باید کیک‌های رژیمی و مقوی درست کنید. از طرف دیگر ببینید که رقبای کاری شما چطور توانستند در کارشان موفق شوند و نقاط ضعف و قدرت آن‌ها را بررسی کنید.
  2. تعیین بودجه و منابع مالی: برای شروع یک کسب و کار نیاز دارید تا میزان بودجه خودتان برای شروع کار را بررسی کنید. با برنامه ریزی دقیق مالی می‌توانید بودجه کافی برای بسته بندی مواد غذایی، خرید مواد اولیه باکیفیت و تبلیغات کنار بگذارید. در این بین باید حواستان به فضایی برای تبلیغات و معرفی مواد غذایی و غذاهای خانگی باشد.
  3. طراحی و توسعه برند شخصی: اگر قصد دارید مخاطبانتان کسب و کار شما را منحصر به فرد بدانند، به خودتان بستگی دارد. برای اینکه نسبت به رقبا تمایز داشته و برند مواد غذایی ماندگاری در ذهن مخاطبان داشته باشید، نیاز به برندینگ دارید. با انتخاب یک نام منحصر به فرد و لوگوی زیبا نصف راه را برای توسعه برند شخصی خود در آینده بردارید.

احتمالاً در اطرافتان هایپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی و خوراکی زیادی را دیده‌اید. این فروشگاه‌ها معمولاً به دلیل تنوع بالای محصولات و تخفیف‌های ویژه خیلی شلوغ و پردرآمد هستند. اما بازار آنلاین با بازار فیزیکی و سنتی خیلی تفاوت دارد. نباید فکر کنید که اگر تعداد زیادی محصول و جنس داشته باشید پس حتماً موفق‌تر خواهید بود.

رمز اول موفقیت در بازار آنلاین غذا و خوراکی این است که یک کسب و کار تخصصی کوچک داشته باشید. بعد از این که مدتی از شروع کارتان گذشت و مشتریان زیادی پیدا کردید، تازه می‌توانید به گسترش فعالیتتان فکر کنید. به عنوان یک نمونه خوب از نیچ مارکتینگ در کسب و کار غذا می‌توان به سایت الوکیک اشاره کرد. این سایت در واقع سرویس سفارش و تهیه کیک آنلاین برای تولد، عروسی و سایر مجالس است. شما هم برای شروع کار بهتر است یک دسته خاص از محصولات مثل تنقلات بدون قند و رژیمی یا محصولات ارگانیک را بفروشید. به عبارتی بهتر، تهیه غذاهای رژیمی بزنید.

سخنی از زبان پرتال

برای شروع کسب و کار مواد غذایی لازم نیست از ابتدا بهترین رستوران را در سطح شهر راه اندازی کنید. بسیاری از افراد موفق به صورت پله، پله و از فروش یک محصول کوچک مثل خیارشور و ترشی خانگی کسب و کار خودشان را راه اندازی کرده‌اند. به‌مرورزمان می‌توانید کسب و کارتان را گسترده کنید و درآمدتان را افزایش دهید. اما همین امروز برای تغییر قدم بردارید.

اینفوگرافیک برنامه ریزی قبل از شروع کسب و کار

چند ایده عملی و پول‌ساز برای فعالیت آنلاین در زمینه غذا 

در یک کسب و کار این ایده‌ها هستند که پول‌سازی می‌کنند. هرچقدر هم که سرمایه و مهارت داشته باشید بدون داشتن یک ایده خلاقانه و خوب نمی‌توانید به موفقیت برسید. احتمالاً خیلی از شما ایده خاصی برای فعالیت آنلاین در زمینه غذا ندارید. لازم نیست نگران باشید و بی خیال راه‌اندازی کسب و کارتان شوید. چون ما چند ایده خوب برای شروع کارتان داریم.

1- خوراکی‌های محبوب را پیدا کنید

برای این که ایده‌ای خوب و موفق به دست بیاورید بهترین راه پیدا کردن خوراکی‌های محبوب و پرطرف‌دار است. مثلاً یکی از منابع معتبر پیش‌بینی کرده که موکتل‌ها، پروتئین‌های گیاهی، غذاهای کره‌ای و شیر جو محبوب‌ترین خوراکی‌های سال 2020 خواهد بود. پس با این حساب تهیه و فروش این خوراکی‌ها می‌تواند ایده خیلی خوبی برای فعالیت باشد. به خصوص اینکه در کشور ما کمتر از این خوراکی‌ها پیدا می‌شود و رقیب کمی برای فعالیت خواهید داشت.

2- چند خوردنی را با هم ترکیب کنید

یکی دیگر از ایده‌های خوب برای فعالیت آنلاین غذا این است که خوراکی‌های جدیدی را از ترکیب چند خوراکی دیگر تولید کنید. خیلی از مواد غذایی خوشمزه و پرطرف‌دار به همین روش ایجاد شده‌اند. مثلاً شیرموز توت فرنگی یا انواع اسموتی با ترکیب چند خوراکی خوشمزه به وجود آمده‌اند. شما هم می‌توانید با کمی خلاقیت و آزمون و خطا یک ترکیب خیلی خوشمزه و دوست داشتنی از چند خوراکی ابداع کنید.

3- به کمک اعضای خانواده مواد غذایی درست کنید

اگر سرمایه زیادی در اختیار ندارید باز هم می‌توانید یک کسب و کار کوچک خانگی ایجاد کنید. مثلاً در خانه و با کمک سایر اعضای خانواده شیرینی، کیک یا انواع خوراکی‌ها و غذاهای خانگی را تهیه کنید. بعد آن‌ها از طریق اینترنت و به صورت آنلاین بفروشید و کسب درآمد کنید.

4- غذاهای خانگی تهیه کنید و آنلاین بفروشید

ایده‌های خوب زیادی برای راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک خانگی وجود دارد. مثلاً می‌توانید با هزینه بسیار کم ترشی، خیارشور و خوراکی‌هایی از این دست تولید کنید و آن‌ها بفروشید. یا مثلاً می‌توانید غذا یا ساندویچ‌های خانگی درست کنید. حتی می‌توانید در باغچه کوچک حیاط خانه‌تان هم محصولات ارگانیک تولید کنید و آن‌ها را بفروشید. همچنین می‌توانید آب‌نبات، شکلات، نوشیدنی، سبزیجات خشک، میوه خشک و صدها چیز دیگر را در خانه درست کنید و اینترنتی بفروشید.

درست کردن غذاهای خانگی

5- خدمات پذیرایی مجالس را به عهده بگیرید

یک ایده دیگر برای راه‌اندازی کسب و کار این است که تهیه مواد غذایی جشن‌ها و مهمانی‌ها را به عهده بگیرید. می‌توانید یک کسب و کار خانوادگی در زمینه خدمات پذیرایی مجالس ایجاد کنید. علاوه بر این فینگرفودها یا خوراکی‌های خوشمزه کوچک و لقمه‌ای هم طرف‌داران زیادی دارند. می‌توانید این خوراکی‌های دوست داشتنی را در خانه درست کنید و آن‌ها را اینترنتی بفروشید.

6- غذاهای محلی بفروشید

ایده خوب دیگر این است که خوراکی‌های محلی و مخصوص یک منطقه را عرضه کنید. مثلاً یک کسب و کار آنلاین برای فروش خوراکی‌ها و غذاهای محلی استان مازندران یا کشور هند یا سایر جاهای ایران و جهان راه‌اندازی کنید. فروش غذاهای محلی همیشه طرف‌داران زیادی دارد. جوجه و کباب ترش، آغوز مسما، باقلا وابیج، مرغ شکم پر، خورشت بادمجان کباب، باقلاقاتق و... از سری غذاهای محبوب شمالی هستند. اگر اهل منطقه و شهر دیگری از ایران هستید، در بخش دیدگاه‌ها به ما بگویید کدام غذای محلی شهرتان طرف‌داران زیادی دارد.

7- غذاهای رژیمی و مخصوص افراد خاص را تهیه کنید

عرضه مواد غذایی برای کسانی که رژیم‌های غذایی خاصی دارند هم یکی دیگر از ایده‌های خوب و سودآور است. مثلاً می‌توانید مواد غذایی بدون قند برای افراد دیابتی، مواد غذایی بدون آلرژی یا سایر موارد مشابه را عرضه کنید. همچنین، این روزها خیلی از مردم به دنبال محصولات طبیعی و ارگانیک هستند؛ به همین دلیل فعالیت در این زمینه هم می‌تواند سود خوبی برای شما داشته باشد.

8- خوراکی‌ها را بسته بندی کنید و بفروشید

یکی دیگر از ایده‌های خوب برای کسب درآمد از طریق غذا، بسته بندی و فروش مواد غذایی است. مثلاً مواد غذایی را به مقدار زیاد از تولیدکننده یا کشاورزان بخرید و آن‌ها را بعد از بسته بندی بفروشید. به عنوان مثال می‌توانید گل‌های زعفران را به مقدار زیاد از کشاورز بخرید. سپس کلاله آن‌ها را بعد از جداسازی و خشک کردن، بسته‌بندی کنید و بفروشید.

فقط حواستان باشد که یک بسته بندی خاص و شیک برای این دسته از محصولات داشته باشید.

بسته بندی خوراکی‌های خانگی

9- مواد غذایی رستوران‌ها و شرکت‌ها را درست کنید

علاوه بر این‌ها می‌توانید یک کسب و کار B2B راه‌اندازی کنید. به این صورت که مواد غذایی که شرکت‌ها یا کسب و کارهای دیگر نیاز دارند را بفروشید. مثلاً می‌توانید برای رستوران‌ها سیب زمینی پوست کنده و خرد شده، سالاد و یا زیتون پرورده تولید کنید.

بسیاری از رستوران‌ها فرصت کافی برای تهیه دسر و برخی مواد اولیه را ندارند. شما با استفاده از این فرصت می‌توانید با هزینه خیلی کم یک کسب و کار خانگی داشته باشید.

10- به دیگران آشپزی یاد بدهید

یک راه بسیار ساده برای کسب درآمد از غذا هم وجود دارد. شما می‌توانید به عنوان یک آشپز ویدئوهای آموزشی دستور پخت غذا تهیه کنید و دوره‌های آموزش آشپزی آنلاین داشته باشید. از این طریق می‌توانید آشپزی را به دیگران یاد دهید و کسب درآمد کنید. با قرار دادن ویدئوهای آشپزی و دستور پخت غذا در سایت‌هایی مثل آپارات و یوتیوب می‌توانید به ازای بازدید ویدی‌هایتان از این سایت‌ها پول بگیرید.

11- مواد غذایی را خشک کنید و بفروشید

شما می‌توانید دستگاه میوه خشک کن بخرید و میوه‌های مختلف را خشک کنید و بفروشید. همین طور می‌توانید دستگاه سبزی خردکن تهیه کنید و سبزی آماده را به صورت اینترنتی بفروشید. حتی این امکان هم وجود دارد که شیر بخرید و در خانه ماست و پنیر و سایر لبنیات را درست کنید و بفروشید. به همین راحتی و بدون نیاز به وسایل خیلی زیادی هم می‌توانید کسب و کاری نوپا در زمینه مواد غذایی ایجاد کنید.

ایده‌های خوب و پرسود در زمینه غذا و مواد خوراکی کم نیستند و ما تعدادی از آن‌ها را برای شما ذکر کردیم. بدون شک ایده‌های زیادی برای کسب و کار غذا وجود دارد و خوشحال می‌شویم اگر ایده‌ای هم در ذهن شما هست آن را با ما و سایر کاربران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

سخنی از افراد موفق در صنعت خوراکی

کریستین مور که عاشق شیرینی بود، در کسب و کار خانگی خود ترکیبات پروتئینی برای بدن‌سازها درست کرد. این فرد در اولین ماه فروش 5000 دلار درآمد داشت. او می‌گوید ارتباط با مشتریان و امضای کارت‌های تشکر با دست، بخش بزرگی از موفقیت من بود. کسب‌وکار او اکنون سالانه 960 هزار دلار درآمد دارد.

چگونه کسب و کار آنلاین غذا راه بندازیم؟

غذاهایی که تولید می‌کنیم را چطور آنلاین بفروشیم؟

برای فروش محصولاتتان در اینترنت سه گزینه پیش رو دارید. هرکدام از این پلتفرم‌های فروش مزایا و معایب خاص خود را دارند. اما پیشنهاد ما این است که به یک روش اکتفا نکنید. پس اگر می‌توانید از تمام این روش‌ها برای معرفی و فروش محصولاتتان استفاده کنید.

1- در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام محصولات خود را بفروشید

آیکن اینستاگراماینستاگرام رایگان است و لازم نیست برای فروش محصولاتتان در آن هزینه کنید. اما فرایند فروش محصول از طریق این شبکه اجتماعی کمی سخت و وقت‌گیر است. به این دلیل که شما باید با الگوریتم‌های جذب مشتری در اینستاگرام آشنا باشید. به صورت مداوم پست و استوری جذاب بگذارید و مخاطبان را از راه‌های مختلف به پیجتان علاقه‌مند کنید. اگر به دنبال ایده‌های تولید محتوا در اینستاگرام هستید، به سراغ این مقاله بروید.

گاهی اوقات این پروسه بیش از ۶ ماه زمان می‌برد. به همین خاطر اگر نسبت به راه اندازی کسب و کار آنلاین شور و اشتیاق کافی ندارید، اصلاً به فکر شروع آن نباشید. چون در این راه باید سختی زیادی بکشید. 

اما پلتفرم اینستاگرام، فرصت خوبی برای دیده شدن محصولات غذایی شما است. به این خاطر که مخاطبان زیادی در اینستاگرام فعال هستند و هر یک از آن‌ها می‌توانند یک مشتری بالقوه برای شما باشند. برای پرداخت هزینه اینترنتی در اینستاگرام هم نگران نباشید. زرین لینک امکان دریافت درگاه پرداخت برای آنلاین شاپ‌ها را فراهم کرده است.

اگر تصمیم به کسب درآمد از اینستاگرام دارید پیشنهاد می‌کنم مقاله «رمز و رازهای پول درآوردن از اینستاگرام» را مطالعه کنید.

2- کالاهای خود را در سایت‌های دیگر برای فروش قرار دهید

آیکن همکاری در فروشروش کالا در سایت‌های دیگر مثل باسلام و دیوار هم روشی خوبی برای کسب درآمد است. اما باید درصدی از فروش خود را به صاحبان فروشگاه بدهید. پس سود این روش کمتر از روش‌های دیگر است.

اما در عوض فرصتی برای دیده شدن دارید. روزانه کاربران زیادی در این سایت‌ها رفت و آمد دارند. با قرار دادن محصولات خودتان در این سایت‌ها شانس بیشتری برای فروش نصیبتان می‌شود. مخصوصاً اگر محصولاتی مثل میوه خشک، سبزی خشک، زعفران و... برای فروش داشته باشید. 

اگر مجوزهای لازم برای راه اندازی تهیه غذای خانگی دارید، می‌توانید در اپلیکیشن اسنپ فود، تپسی فود و... هم رستوران خانگی خودتان را ثبت کنید. در این صورت کاربران اسنپ در زمان سفارش غذا می‌توانند نام رستوران خانگی شما همراه با غذاهای خانگی و خاصتان را ببینند. اما به ازای هر ثبت سفارش باید پورسانتی به خود اپلیکیشن بدهید.

3- خودتان سایت فروشگاهی بسازید و محصولات‌تان را در آن بفروشید

آیکن اسنپ فوداگر بخواهید سایت فروشگاهی خودتان را بسازید؛ باید برای آن هزینه کنید و مثل دو روش دیگر به رایگان در دسترس نیست. از نکات مثبت داشتن سایت فروشگاهی این است که می‌توانید برندسازی کنید و بعد از مدتی کسب و کارتان حسابی رشد می‌کند. همین طور مردم به سایت‌های اینترنتی بیشتر اعتماد دارند. شاید فکر کنید که ساخت سایت فروشگاهی سخت و زمان‌بر است و به دانش و تخصص بالایی نیاز دارد.

اما به لطف سرویس‌هایی مثل فروشگاه ساز پرتال، ساخت سایت بسیار راحت و سریع شده‌است. همچنین می‌توانید سایت خود را به سرویس الوپیک و پست رسان متصل کنید تا سفارشات مشتریان در کمترین زمان ممکن به دست‌شان برسد. امکان اتصال درگاه پرداخت اینترنتی، چت آنلاین و تعریف کوپن‌های تخفیف هم از دیگر ویژگی‌های پرتال است که برای کسب و کار های حوزه غذا و خوراکی خیلی کاربرد دارند. بین فعالیت در اینستاگرام و ایجاد سایت اینترنتی مردد هستید؟ پس بهتر است مطلب «سایت یا اینستاگرام؟ کدام‌یک برای کسب‌وکارها مناسب‌تر است؟» را مطالعه کنید تا بهترین تصمیم را برای شروع کسب و کارتان بگیرید.

نکات مهم در طراحی فروشگاه آنلاین غذا که باید بدانید!

  • انتخاب یک منوی تخصصی: بهتر است به جای پخت غذاهای متنوع، روی چند غذای خاص یا پرطرف‌دار تمرکز کنید. به عنوان مثال، غذاهای محلی، رژیمی یا فینگرفودها می‌توانند گزینه‌های جذابی باشند.
  • توجه به کیفیت مواد اولیه: همیشه از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده کنید. مشتریان خانگی بیشتر به کیفیت و سلامت اهمیت می‌دهند.
  • بسته‌بندی جذاب و حرفه‌ای: غذا باید در بسته‌بندی‌هایی خلاقانه، مقاوم و بهداشتی عرضه شود تا هم سالم به دست مشتری برسد و هم تجربه مثبتی ایجاد کند.
  • برآورد دقیق هزینه‌ها: قبل از شروع کار، هزینه‌های مواد اولیه، بسته‌بندی، تبلیغات و ارسال را محاسبه کنید تا قیمت‌گذاری مناسبی داشته باشید.
  • برنامه ریزی برای تبلیغات: از شبکه‌های اجتماعی، خصوصاً اینستاگرام و تلگرام، برای معرفی کسب‌وکار خود استفاده کنید. ایجاد محتوای جذاب و ارتباط مستقیم با مشتریان کلیدی است.
  • توجه به مجوزها و استانداردهای بهداشتی: در صورت نیاز، مجوزهای لازم و بهداشتی مورد نیاز را دریافت کنید تا اعتماد مشتریان جلب شود.
  • ساخت یک شبکه توزیع کارآمد: برای ارسال غذا، می‌توانید از خدمات پیک موتوری یا تحویل شخصی استفاده کنید. سرعت و دقت در ارسال غذا اهمیت زیادی دارد.
  • ارائه تخفیف و پیشنهاد ویژه: برای جذب مشتریان اولیه، تخفیف‌های خرید اول داشته باشید یا برنامه کمپین‌های فروش ویژه بچینید. 
  • ایجاد ارتباط با مشتریان وفادار: با مشتریانی که مرتباً سفارش می‌دهند، ارتباط نزدیک داشته باشید. پیشنهادهای ویژه برای آن‌ها در نظر بگیرید.
  • توجه به نظرات مشتریان: بازخورد مشتریان را جدی بگیرید و کیفیت خدمات و محصولات را بهتر کنید.
  • تبلیغ از طریق مشتریان راضی: از مشتریان بخواهید تجربیات خود را به اشتراک بگذارند. این کار باعث جذب مشتریان جدید خواهد شد.
  • آماده‌سازی قبل از اوج سفارش‌ها: برای مواقعی مانند تعطیلات یا مناسبت‌ها، آماده سفارش بیشتری باشید.
  • پیش‌بینی غذاهای نیمه‌آماده یا پک‌های آماده پخت: برخی مشتریان ممکن است به دنبال غذاهایی باشند که اصطلاحاً نیمه آماده هستند. این گزینه می‌تواند مشتریان جدیدی جذب کند.
  • تصاویر باکیفیت از غذاها: عکس‌های واضح و حرفه‌ای از محصولات غذایی ارائه دهید تا مشتری بتواند کیفیت محصول را پیش از خرید درک کند.
  • توضیحات کامل و دقیق: برای هر محصول، توضیحات کافی ارائه کنید تا مشتری از محتویات، مواد اولیه و حتی ارزش غذایی آن اطلاع پیدا کند.

اینفوگرافیک نحوه راه اندازی کسب و کار تنقلات

مواد اولیه و تجهیزات لازم را چطور تهیه کنیم؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که قبل از ایجاد کسب و کارتان باید به آن فکر کنید، پیدا کردن راهی مناسب و به صرفه برای تامین مواد اولیه و تجهیزات است. احتمالا شما این‌قدر سرمایه ندارید که تجهیزات و وسایل گران‌قیمت بخرید. پس باید راه‌های تامین محصولات و تجهیزات ارزان‌قیمت را یاد بگیرید. راه‌های مختلفی برای تامین مواد و تجهیزات لازم برای کسب و کار آنلاین غذا وجود دارد. اما باید سعی کنید همیشه کم هزینه‌ترین روش را انتخاب کنید تا سود بیشتری از محصولات‌تان به دست بیاورید. پس مواد اولیه و ابزارهای کارتان را به روش‌های زیر تهیه کنید:

  • بسته به زمینه‌ کسب و کارتان باید مواد اولیه موردنیازتان را از تولیدکننده، مغازه‌ها یا فروشگاه‌های اینترنتی تأمین کنید.
  • خودتان خوراکی‌های موردنیاز و مواد اولیه کارتان را تولید کنید. مثلاً می‌توانید در انباری آپارتمان خود تجهیزات لازم برای کشت قارچ را خریداری کنید و تولیدی قارچ خوراکی راه‌اندازی کنید.
  • تجهیزات موردنیاز کسب و کارتان را قسطی بخرید.
  • برای شروع کار وسایل دست دوم و کارکرده بخرید. می‌توانید از سایت دیوار یا شیپور جنس بخرید.
  • می‌توانید مواد اولیه لازم را از کشاورزان و به صورت عمده بخرید. مثلاً از طریق سایت باسلام می‌توان جنس را از تولیدکننده و با قیمت مناسب خرید.

ایجاد یک کسب و کار در حوزه غذا و خوراکی چقدر هزینه دارد؟

به دلیل این‌که بازار غذا و خوراکی بخش‌های وسیع و متنوعی دارد، نمی‌توان مبلغ دقیقی را برای هزینه راه‌اندازی کسب و کار آنلاین در زمینه غذا مشخص کرد. برای فعالیت در اینترنت اگر بخواهید فروشگاه اینترنتی مواد غذایی داشته باشید آسان‌ترین روش ساخت سایت با سایت سازهاست. شرکت‌های سایت ساز هرکدام تعرفه مختلفی برای سرویس‌های خود دارند. مثلا هزینه پکیج‌های سایت ساز پرتال برای ایجاد فروشگاه اینترنتی بیش از ۴ میلیون تومان به صورت سالیانه است. در صفحه تعرفه‌ها می‌توانید ریز قیمت را مشاهده کنید.

اگر فکر می‌کنید که این مبلغ کمی زیاد است باید بگویم که فقط ظرف چند ماه می‌توانید چند برابر این مبلغ را از سایت خود درآمد داشته باشید. با گذشت زمان و شناخته شدن کسب و کارتان، درآمد شما هم افزایش می‌یابد. تا جایی که هزینه استفاده از سایت ساز اصلاً به چشم نمی‌آید.

به غیر از هزینه ایجاد سایت، شما احتمالاً بسته به نوع فعالیتتان به چند وسیله یا دستگاه هم احتیاج پیدا می‌کنید. بهترین کار برای شروع کسب و کارتان این است وسایل و تجهیزات به صورت قسطی بخرید. با این کار در هزینه‌های راه‌اندازی کسب و کارتان به مقدار زیادی صرفه جویی کرده‌اید. همچنین پول بیشتری برای تهیه مواد اولیه خواهید داشت.

فعالیت آنلاین در حوزه غذا و خوراکی چقدر درآمد دارد؟

درآمد کسب و کار غذای شما به فعالیت و تلاشی که می‌کنید بستگی دارد. اگر از همان ابتدا محصولات سالم و با کیفیت به مشتری بدهید خیلی زود درآمد چشمگیری نصیبتان می‌شود. چون مهم‌ترین چیزی که برای موفقیت در کسب و کارهای حوزه غذا اهمیت دارد این است که محصولات سالم را به مشتری بفروشید. با این کار مشتریان شما کسب و کارتان را به دیگران معرفی می‌کنند. به همین دلیل به واسطه تبلیغات دهان به دهان تعداد زیادی مشتری جدید پیدا می‌کنید.

یکی از ویژگی‌های کسب و کار آنلاین غذا این است که خودتان قیمت محصولات را مشخص می‌کنید. پس باید مجموع هزینه مواد اولیه و وسایل لازم برای بسته‌بندی غذا را محاسبه کنید. بعد هم مبلغی دلخواه را به عنوان هزینه تهیه غذا به آن اضافه کنید. مطمئن باشید اگر محصول شما کیفیت خوبی داشته باشد مشتری حاضر می‌شود هرچقدر بخواهید بابت محصول شما پول بپردازد.

در کل باید گفت که نمی‌توان درآمد دقیقی را برای کسب و کارهای آنلاین غذا مشخص کرد. چون به صورت آنلاین فعالیت می‌کنید مشتریان شما نامحدود هستند. در یک کسب و کار فیزیکی درآمد شما بستگی به تردد محل فعالیت و تراکم جمعیتی منطقه دارد. اما در اینترنت این‌طور نیست و همه مردم ایران می‌توانند به مشتری شما تبدیل شوند.

اینفوگرافیک درآمد بازار آنلاین غذا

چطور مشتری کسب و کار آنلاین غذا و خوراکی را بیشتر کنیم؟

معمولاً همه افراد بعد از راه‌اندازی کسب و کار آنلاین غذا به فکر راه‌هایی برای افزایش فروش محصولات خود هستند. ما هم اینجا به شما چند روش مؤثر برای افزایش فروش کسب و کار غذا معرفی می‌کنیم که با انجام آن‌ها حتماً فروشتان خیلی بیشتر می‌شود.

روش‌های جذب مشتری آنلاین به این صورت است:

1- در همه جای اینترنت حضور داشته باشید

بهترین راه افزایش مشتری و در نتیجه افزایش درآمد یک کسب و کار آنلاین غذا این است که در چند شبکه مختلف فعالیت کنید. یعنی فقط به یک صفحه اینستاگرام یا سایت برای فروش محصول اکتفا نکنید. بهتر است برای کسب و کار خود یک فروشگاه اینترنتی ایجاد کنید و در کنارش در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های فروش محصول هم فعالیت کنید. به این ترتیب کاربران بیشتری با کسب و کار و فعالیت شما آشنا می‌شوند.

2- تولید محتوا را جدی بگیرید

یکی دیگر از رازهای موفقیت در بیزینس آنلاین غذا، تولید محتوا است. چه در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید و چه بخواهید فروشگاه اینترنتی بسازید حتماً باید محتوای خوبی بر ای مخاطبان تولید کنید. فعالیت در فضای مجازی فقط این طوری نیست که محصولات خود را مردم نشان دهید. بلکه باید ابتدا با مطالب جذاب آن‌ها به سمت خود بکشانید و سپس محصولات و فعالیتتان را به آن‌ها معرفی کنید. مبحث تولید محتوا بسیار وسیع است و خیلی جای صحبت دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم حتماً مقاله «چرا تولید محتوا در وب‌سایت اهمیت دارد؟» را مطالعه کنید.

3- تبلیغات تاثیر فوق‌العاده‌ای در جذب مشتری دارد

علاوه بر این‌ها تبلیغات و اسپانسرینگ هم تأثیر بسیار زیادی بر افزایش مشتریان و درآمد شما دارد. یکی از راه‌های کم هزینه و بسیار مؤثر برندسازی و جذب مشتری این است که نمونه‌هایی از محصولات خود را به صورت رایگان برای چهره‌های سرشناس اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بفرستید. سپس از آن‌ها بخواهید که کسب و کار شما را معرفی کنند. این روش تأثیر بسیار زیادی بر جلب اعتماد مردم دارد و خیلی زود مشتریان به سمت شما سرازیر می‌شوند.

در کنار آن اگر بودجه کافی برای تبلیغات دارید، می‌توانید از این روش‌ها هم استفاده کنید:

تبلیغات در اسنپ فود

4. بسته‌بندی و ارسال حرفه‌ای داشته باشید

تا اینجای مقاله چند بار از بسته بندی صحبت کردیم؟ بسته بندی یکی از نقاط قوت هر کسب و کاری است. شما می‌توانید با یک بسته بندی خاص،‌ گرافیکی و متنوع مشتریانتان را هیجان زده کنید. گاهی اوقات نوشتن یک متن کوتاه روی بسته بندی غذا می‌تواند حس و حال خوبی برای مشتریان داشته باشد.

بسته بندی جذاب و ارسال به موقع کالا برای مشتری می‌تواند برند شما را به یک برند همیشگی غذا برای مشتریان تبدیل کند. کسی چه می‌داند شاید مشتریان به واسطه همین بسته بندی محصولات غذایی شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند.

5. به کیفیت و رضایت مشتری توجه کنید

همیشه بازخوردهای مشتریان را جدی بگیرید. زمانی که تعداد مشتریان ناراضی شما بیشتر باشد و دیدگاه‌های منفی برای شما داشته باشند، باید قید ادامه فعالیتتان را بزنید. اما زمانی که مشتری ببیند که به نقدها یا نظرات مثبت آن توجه می‌کنید، قطعاً ارزش بیشتری برای برند شما قائل می‌شود. این خود شما هستید که میزان ارزشمندی برندتان را تعیین می‌کنید.

رمز موفقیت در کسب و کار آنلاین غذا چیست؟

در این مقاله به صورت کامل در مورد راه‌اندازی کسب و کار آنلاین غذا صحبت کردیم و ایده‌هایی تازه و نکاتی بسیار مهم را هم به شما گفتیم. اما به عنوان آخرین توصیه باید بگوییم که موفقیت کسب و کارتان فقط به خودتان بستگی دارد. اگر به اندازه کافی تلاش کنید و زحمت بکشید حتماً موفق می‌شوید.

همچنین بهتر است به هر شکلی که شده به مشتریان بابت سلامت محصولات تضمین بدهید. مثلاً می‌توانید تصاویری از محل تهیه غذاها و خوراکی‌های خود را در سایت و شبکه‌های اجتماعی قرار دهید. با این کار اعتماد مشتریان به شما و کیفیت محصولاتتان خیلی بیشتر می‌شود. برای ما بنویسید که شما چه محصولی را می‌خواهید درست کنید و بفروشید؟

راستی، هر سؤالی راجع به ساخت سایت داشتید، یا زیر همین مطلب بنویسید، یا با شماره 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی شما را راهنمایی می‌کند.

سؤالات متداول

  • چگونه می‌توانم کسب‌وکار آنلاین غذا را با کمترین هزینه شروع کنم؟

شما می‌توانید با راه اندازی آشپزخانه خانگی و فروش محصولات در شبکه‌های اجتماعی یا وب سایت با کمترین هزینه کسب و کار خود را راه اندازی کنید. برای شروع هم می‌توانید از غذاهایی با مواد اولیه ارزان قیمت‌تر و محصولات پرطرف‌دار مثل شیرینی یا غذاهای نیمه آماده شروع کنید.

  • آیا نیاز به مجوز خاصی برای فروش غذا دارم؟

بله، برای راه اندازی تهیه غذای خانگی نیاز به دریافت مجوز سازمان بهداشت دارید. اگر برای کسب و کار خود سایت راه اندازی می‌کنید، باید اینماد هم بگیرید. در زمان دریافت اینماد اگر کسب و کار شما به مجوز دیگری نیاز داشته باشد، کارشناسان اینماد به شما اطلاع رسانی می‌کنند.

  • بهترین پلتفرم برای فروش آنلاین غذا چیست؟

بهترین پلتفرم برای فروش غذا به نوع کسب و کار شما بستگی دارد. شبکه‌های اجتماعی، وردپرس و سیستم‌های اختصاصی آماده مثل فروشگاه ساز پرتال می‌توانند برای کسب و کار شما کاربردی باشند.

  • چگونه مشتریان بیشتری جذب کنم؟

برای جذب مشتریان بیشتر می‌توانید از تبلیغات در اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی بهره ببرید. همچنین، نمونه رایگان یا تخفیف ویژه اولین خرید برای مشتریان داشته باشید. با نمایش رضایت مشتریان قبلی هم می‌توانید اعتمادسازی کنید.

  • چه غذاهایی برای فروش آنلاین مناسب‌تر هستند؟

غذاهای خانگی مانند خورشت‌ها، غذاهای رژیمی، غذاهای نیمه آماده، شیرینی‌ها و کیک‌ها گزینه‌های مناسبی هستند. انتخاب این غذاها بر اساس تقاضای بازار و مهارت شما تعیین می‌شود.

  • چگونه کیفیت غذا را هنگام ارسال حفظ کنم؟

از بسته‌بندی‌های مناسب با مواد ایزوله کننده دما استفاده کنید. همچنین، روش ارسال سریع مانند پیک‌های مخصوص را انتخاب کنید. در فروش مواد غذایی توجه به بهداشت و جلوگیری از خراب شدن غذا بسیار اهمیت دارد.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

سلام وقتتون بخیر
ببخشید به سوال داشتم
آیا برای فروختن غذاموندر مکان عمومی باید سندی چیزی داشته باشیم؟

سلام
بله باید جواز کسب و مجوز بهداشت داشته باشید

باسلام ووقت بخیر خدمت شما بزرگوارکه صبورانه جواب میدین باید بگم خداییش توضیحاتتون کامل وشفاف بود ولی نمیدونم چرا من هرکاری انجام میدم نمیشه که نمیشه کم اوردم خسته شدم چیکارباید بکنم نمیدونم 😢

سلام
وقت بخیر
بر یک مزیت رقابتی خاص تمرکز کنید. آیا کیفیت مواد اولیه،سبک پخت،سرعت ارسال یا بسته بندی خاصی می تواند شما را متمایز کند؟
بازار هدف خود را دقیق تر انتخاب کنید.
مدل فروش روزانه خود را بهینه کنید.
روش های جدید فروش مثل فروشدر مراکز پرتردد امتحان کنید.

با درود
سپاس از اطلاعات مفید و رایگان که در اختیار گذاشتید.🙏🙏

سلام
وقت بخیر
قدردان لطف و توجه شما هستیم.

سلام
من میخوام غذاوشیرینی خانگی بفروشم ممکنه بعدازراه‌اندازی سایت هیچ فروش ودرامدی نداشته باشم؟

سلام
شما بلافاصله بعد از ساخت سایت که نمیتونید درآمد داشته باشید. باید روی سئو سایتتون کار کنید و گاهی اوقات تبلیغات کنید.

در مورد تولید غذای خانگی یک محبت کنید بزرگواری کنید راهنمایی کنید

سلام داخل مقاله توضیح دادیم

واقعاااا عالی همه چیزخوب توضیح داده و من روشن شدم

سلام. برای تهیه و فروش کیک به صورت خانگی باید از کجا مجوز بهداشت گرفت؟

سلام از وزارت بهداشت باید مجوز بگیرید

من میخوام غذای خونگی درست کنم وبفروشم میخوام رهنمایی کنید سرمایی کم دارم ازکجاشروع کنم

سلام خدمت شما
میتونید در ابتدا یک سری غذاهای نیمه آماده مثل دلمه، ترشی، کوفته، انواع خورشت و... رو بسته بندی کنید و به دوستان و آشنایان بفروشید. خیلی از خانم‌های شاغل میتونن خریدار این نوع غذاها باشند.
میتونید هم با شرکت‌ها و مغازه‌ها صحبت کنید که برای ناهار کارکنان غذای خونگی درست کنید و بفروشید.

میشه بفرمایید برای تهیه ساندویچ سرد چطور میشه مجوز گرفت؟

سلام
باید از وزارت بهداشت مجوز بگیرید.

با تشکر از نکات کلیدی که عنوان کردین،موفق باشین🌹

سلام
ممنون از نظر خوبتون :)

عالی بود

ممنون از نظر خوبتون :)

توضیحات کامل بود بدونه کپی ویا تکراری بودن متن .برقرار باشید.

ممنون دوست عزیز :)

سلام.من میخوام فروشگاه محصولات خوراکی کره ای راه بندازم محصولات کره ای رو از کجا تهیه کنم بهتره؟آیا مجوز نیاز داره؟

سلام دوست عزیز
متاسفانه نمیتونیم تو شناسایی تامین کننده راهنماییتون کنیم. میتونید مجوز اینماد هم برای سایت بگیرید اما اجباری برای دریافت اینماد وجود نداره. تو زمان دریافت اینماد اگر نیاز به مجور دیگه ای هم باشه بهتون میگن.

ممنون از مطالب خوب و موًثر شما

سلام
ممنون از شما دوست عزیز :)

سلام ودرود ،بسیار عالی و کاربردی بود
من تو فکر راه اندازی یه کار تهیه غذاهای لقمه ای هستم از مطالبتون استفاده کردم موفق باشید

مطالبتون خيلى مفيد بود من مدتيه با توجه به علاقه زيادى كه به آشپزى دارم تو فكر راه اندازى فروش غذا بودم البته نوع خاصى كه ايده خودم هست و فعلا عنوان نميكنم چون هدفم موفقيت در ايجاد برند و فروش برند هم هست ، حتما در آينده از سايت شما به عنوان انگيزه دهنده ياد خواهم كرد

سلام بسیار عاااااالیست انشالله بازم ازتون کمک وراهنمایی میگیرم

سلام
ممنون از از مطالب بسیار مفیدتون،خیلی خوشحالم با سایتی آشنا شدم که مطالبش کپی برداری از سایر سایتها نبود و بسیار کاربردی بود🙏
سوال بنده این هست که، آیا برای راه اندازی کسب و کار تو اینستاگرام یا ایتا یا... باز هم نیاز به اخذ مجوز بهداشت هست؟یا مجوز برای سایتها و فروشگاههای اینترنتی لازمه؟

سلام
شبکه های اجتماعی مجوز لازم نداره اما اگه مجوز داشته باشید مشتری راحت تر اعتماد میکنه

سلام من میخوام انواع ترشی و مربا درست کنم و بیرون بفروشم با ید مجوز داشته باشم ؟

سلام
بله مواد خوراکی باید مجوز بهداشت داشته باشه

سلام ممنون که مفید و مختصر توضیح دادید

بسیار عالی
اما سوالی که هست فروش محصولات غذایی در اینستاگرام چه به صورت تولید خانگی یا بسته بندی محصولاتی که کس دیگر تولید کرده نیاز به مجوز دارد؟ اگر نیاز به مجوز نباشه امکان شکایت از طرف مصرف کننده هست؟

سلام
بله موادغذایی نیاز به مجوز بهداشت داره

سلام من انواع غذا ترشی و تنقلات بلدم اما غذای گیاهی و خاص می خوام بفروشم برای دفاع از حقوق حیوانات نمی تونم غیر گیاهی درست کنم سمبوسه خیلی خاص انواع کوفته و دلمه گیاهی و آش و اینا خیلی محبوبیت دارند پاکورای هندی فلافل کتلت و کوکوی گیاهی و...ترشی همچنین بدلیجات و گل سر و گل و حتی گل آرایی هم بلدم اما بخاطر قضیه کلاهبرداری و مزاحمت می ترسم شروع کنم بخصوص که پول باید کارت به کارت بشه می ترسم یکی بیاد تو گوشیم شماره کارت خود را بگذاره

سلام
باید حواستون باشه و اقدامات امنیتی رو انجام بدید. گوشی رو هم نباید دست کسی بدید.

سلام متشکرم ازمطالب عالیتون. بنده خیلی دوست دارم فروشگاه موادغذایی سالم وارگانیک ودمنوشهاوعرقیات وعطرولوازم خونگی ولباس باقیمت مناسب وکیفیت بالاداشته باشم. همچنین مرباوترشی خونگی اعلاوفروش غذای خونگی داشته باشم

سلام مرسی عالی بود از این همه درس بی نتیجه که خوندیم بهتر بود ایده هاتون حداقل سر آدم گرم میشه کار جوهر زندگی بیکار گشتن واقعا عوارض عصبی و ... داره اما میگن عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها اولش آسون میری داخل می بینی چقدر مشکل مثلا قضیه پیک از کجا پیک با عرضه پیدا کنیم بتونه خونه طرف را سریع پیدا کنه دستمان را تو پوست گردو نگذاره و .... و اینکه سایت بزنیم ممکنه بروند رو سایت ما دزدی کنند بیفته گردن ما نزنیم در دیوار و سایت دیگران بفروشیم زیاد کسی مشتری ما نمیشه اما خیلی ایده های خوبی بودند

سلام
ممنون از شما، هر مشکلی راه حلی داره. وقتی وارد کار بشید کم کم دستتون میاد که باید چه کار کنید. مثلا پیک از کجا بگیرید و ...

سلام من خیلی دوست دارم انجام بدم هر‌گوشی می خرم یک هکر میره تو اینترنت گوشیم شبکه های اجتماعی گوشیم را می بنده و فقط می تونم با گوشیم سرچ کنم نمی دونم چکار کنم تا میام اینترنت یاد می‌گیرم و هزینه می کنم شبکه ها بسته میشه الان تلگرام و اینستاگرام و هیچی ندارم جز سرچ هیچ خدمات اینترنت ندارم خیلی هنرها از جمله تولید انواع تنقلات و خوراکی و ... زیورآلات و بدلیجات و دکوراسیون و آموزش و ... دارم اما هکرها نمی‌گذارند الان تو سایت دنبال کرایه ۲ تا مغازه ام دیوار بسته شده برام کد نمی فرسته و نمی تونم شماره آگهی دهنده را ببینم. با تشکر

سلام من می خوام غذای خانگی درست کنم وبعد از اینکه مشتری پیدا کردم مغازه یا جای رو اجاره کنم ولی نمی دونم چطور مشتری پیدا کنم تو اینستاگرام یه پیج زدم ولی نمی دونم چطور معرفی کنم یا چیکار کنم که مشتری پیدا کنم و میخوام بدونم چطور انلاین غذای خانگی درست کنم وبفروشم راهش را بلد نیستم که چطور معرفی کنم لطفاراهنمای کنید ممنون

سلام
خیلی هم عالی امیدوارم موفق باشید، ما تعداد زیادی مقاله توی بلاگ پرتال تهیه کردیم که حتما اون ها رو بخونید و داخل توضیح دادیم که چطور جذب مشتری کنید. لینک زیر مجموعه مقالات ما در این مورد هست
https://www.portal.ir/blog/digital-marketing

سلام ایا برای این کار نیاز به مجوز هست یا خیر

سلام
بله مواد خوراکی نیاز به مجوز دارن

من نه کسی رواطرافم دارم ازش پرسوجوکنم درارتباط باغذایی ک برای بیرون سفارشی میخوام درست کنم نه راهکارشویاددارم،اماخیلی علاقه دارم فقط درحدخانواده ودوستان درست کردم،امادوست دارم بیرون برهم باشه ک راه شویادندارم،ممکنه راهکاربدین
ممنونم

سلام بسیارمطالب عالی ومفیدبود
من خیلی وقته بفکراینم که چه کسب وکاری راه اندازی کنم آشپزی روخیلی دوست دارم اماسرمایه اش رانداشتم ولازم میدیدم که درقدم اول بایک همیارمشورت وکمک بخواهم

هزینه ساخت سایت چقدرع؟

سلام
هزینه رو توی لینک زیر میتونید ببینید
https://www.portal.ir/packages

سلام وقت بخیر
من میخوام غذای محلی درست کنم و غذا بیرون بر باشه
جایی ک‌من زندگی میکنم توریستیه ولی فعلا سرمایه ندارم ک جایی و اجاره کنم ب نظرتون اول چندتا غذا توی منو بزارم؟

سلام
باید ببینید که همکارانی که اطراف شما هستند تنوع غذایی‌شون چقدر هست و باتوجه اونها تعیین کنید

سلام من میخوام داخل خانه غذادرست کنم واطراف خانه باپیک بفروشم راهنمایی کنیدچکارکنم واینکه بهداشت نمیادگیربده ممنون ازراهنماییتون

سلام
برای این موارد باید مجوز داشته باشید و به این راحتی نیست.

با مطالعه تئوري هاي جامع و كامل بالا ، انرژي و اطلاعات كلي خيلي مطلوبي دريافت كردم.
خيلي عالي بود و لذت بردم.

سلام
ممنون از لطفتون و خوشحالیم که براتون مفید بوده.

سلام من با خانواده مربا درست کردیم امیدوارم
فروش خوبی داشته باشیم .

سلام
خیلی هم عالی امیدوارم موفق باشید و درآمد زیادی به دست بیارید. اگر هم سایت خواستید برای فروش اینترنتی در خدمتیم :)

عالی بود خسته نباشید

چه ایده های خفنی

خیلی خوب بودبسیاااااااارعالی
بی نهایت سپاسگزارم 🙏

سلام
مخلصیم، امیدوارم بتونید یه کسب و کار پردرآمد برای خودتون بسازید

سلام
میخوام فلافل خانگی درست کنم
باید چه کرد

سلام
خیلی هم عالی، میتونید فلافل ها رو داخل سایت بفروشید. پیشنهاد میکنم از فرصت تست 7 روزه پرتال استفاده کنید و یک سایت بسازید. بعد از اون محصولات خودتون رو داخل سایت قرار بدید و چند روز به صورت تستی با سایت کار کنید. اگر راضی بودید می‌توانید یکی از پکیج های پرتال رو بخرید.

عالی

سلام
ممنون از لطفتون

خیلی عالی

خیلی عالی و به درد بخور بود

سلام
ممنون از شما و خیلی لطف دارید

خوب و کامل بود
ممنون

سلام
خواهش می‌کنم

بسیار عالی بود

خوشحالیم که برات مفید بوده سحر عزیز :)

سلام من ی ایده برای جذب مشتری میخوام
اول باید تراکت چاپ کنم ی متن خوب

سلام
برای جذب مشتری با هزینه کمتر میتونید از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام شروع کنید. اونجا مشتری های زیادی با شما آشنا میشن

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2