یک سایت یا فروشگاه اینترنتی همواره باید نکاتی را برای افزایش امنیت رعایت کند. در واقع وجود امنیت میتواند به ادامه حیات کسب و کار و تجربه کاربری بهتر یک مشتری کمک زیادی کند. امروزه با گسترش اینترنت و فروشگاههای موجود در آن، تراکنشهای زیادی برای خرید به صورت آنلاین انجام میشوند. وجود امنیت در کنار سادگی خرید، میتواند یکی از مهمترین دلایل برای موفقیت یک سایت فروشگاهی در اینترنت باشد. از طرفی وجود خطراتی مانند حملات DDoS و فیشینگ نیز دلایلی هستند تا صاحبان سایت افزایش امنیت را جدی بگیرند.
در این مقاله، راهنمای جامعی درباره امنیت سایت و راهکارهای عملی و کاربردی بهمنظور بهبود آن برای شما آماده کردهایم. پس اگر میخواهید نگاه کاملی به امنیت سایت و راههای افزایش آن داشته باشید، به شما پیشنهاد میکنیم در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
افزایش امنیت سایت چیست؟
زمانی که یک وب سایت یا فروشگاه اینترنتی میسازید، باید امنیت آن را نیز در نظر داشته باشید. افزایش امنیت اینترنتی به مجموعهای از فعالیتها گفته میشود که با انجام آنها از اطلاعات سایت خود در برابر خطرات احتمالی مراقبت میکنید. این فعالیتها باعث میشوند تا سایت شما در برابر حملات اینترنتی ایمن شوند و ریسک از دست دادن اطلاعات در سایت شما کم شود.
اگر یک سایت فروشگاهی را اداره میکنید، باید بدانید که کلاهبرداران و مهاجمان اینترنتی ممکن است سایت شما و اطلاعات آن را مورد هدف خود قرار دهند. این حملات علاوه بر این که روی کسب و کار و فروش شما تاثیر منفی میگذارند، بلکه میتوانند آبرو و اعتبار برند شما را نیز خدشه دار کنند و مشتریها و مخاطبان شما را از سایتی که دارید فراری دهند.
اگر از خطرات رایجی که یک وب سایت را تهدید میکند اطلاع داشته باشید، میتوانید گامهای مفیدی در راستای افزایش امنیت بردارید. قبل از اینکه بهترین راهها برای افزایش امنیت سایت را به شما بگوییم، اجازه دهید تا با رایجترین خطراتی که یک سایت را تهدید میکند، آشنا شویم.
چه خطراتی سایت را تهدید میکنند؟
در این بخش ۴ مورد از مهمترین خطراتی که یک سایت را تهدید میکند به شما معرفی کردهایم:
۱- فیشینگ
فیشینگ زمانی رخ میدهد که تعدادی کلاهبردار اینترنتی، خود را به عنوان صاحب سایت نشان میدهند و از راههای مختلفی برای دستیابی به اطلاعات خصوصی مشتریان شما استفاده میکنند. هکرها ممکن است نسخههای جعلی از سایت شما را بسازند و با استفاده از آنها از مشتریان مختلفی کلاهبرداری کنند. برای جلوگیری از فیشینگ و سواستفاده از اطلاعات، میتوانید از نرم افزارهای ضد فیشینگ و مجوزهای معتبر مثل اینماد استفاده کنید.
۲- حملات DDoS
حملات دیداس به گونهای طراحی میشود که در یک لحظه درخواستهای بیشماری از طرف تعدادی آیپی غیر قابل ردیابی به سمت سایت فرستاده میشود. به زبان سادهتر حملهکننده با استفاده از دستگاههای مختلف تعداد زیادی درخواست را به سایت شما ارسال میکند و سایت نمیتواند این تعداد بالا را پردازش کند و پاسخ دهد؛ همین حمله نیز باعث از کار افتادن سایت میشود. راهکارهای مختلفی مثل فعال کردن فایروال برای جلوگیری از این حمله وجود دارد که در ادامه توضیح دادهایم.
۳- رباتهای بد افزار
بعضی از هکرها رباتهایی را برای جمعآوری داده و قیمت محصولات از سایت شما طراحی میکنند که با استفاده از آنها علاوه بر دزدی اطلاعات، میتوانند امنیت سایت شما را نیز تحت تاثیر قرار دهند. سپس آنها میتوانند با پیدا کردن حفرههای امنیتی در سایت شما، از این اطلاعات برای تغییر قیمتها و خرابکاری سایت استفاده کنند. البته با رعایت نکاتی که در ادامه گفتهایم احتمال رخ دادن چنین اتفاقی در سایت شما به حداقل میرسد.
۴- حملات اسکیمینگ
اسکیمینگ اینترنتی نیز یکی دیگر از مهمترین خطراتی است که یک سایت فروشگاهی را تهدید میکند. در این روش فرد مهاجم با دسترسی به مدیریت سایت و نصب کدهای مخرب در صفحه پرداخت، اطلاعات شخصی و پرداختی مشتریان آن سایت را در لحظه میدزدد. در این روش بر خلاف فیشینگ مراحل پرداخت محصول به درستی انجام میشود و همه چیز خوب پیش میرود، اما متاسفانه بدون اطلاع مدیر سایت و خریدار، اطلاعات کارتی دزدیده میشود. با افزایش امنیت سیستم مدیریت محتوا و پنل مدیریتی سایت، احتمال رخ داد چنین حملاتی به شدت کاهش پیدا میکند.
راهکارهای کاربردی افزایش امنیت سایت
تا اینجای مقاله متوجه شدیم که امنیت یک سایت یا فروشگاه اینترنتی چیست و چگونه ممکن است به خطر بیفتد. در ادامه شما را با ۸ راهکار عملی برای افزایش امنیت سایت آشنا میکنیم.
از پروتکل HTTPS و گواهی SSL استفاده کنید
زمانی که یک سایت در سطح وب ایجاد میشود، در حالت اولیه از پروتکل HTTP استفاده میکند. اگر به آدرس اینترنتی یا URL کامل صفحات اینترنتی دقت کرده باشید، میبینید که در ابتدای آدرس از پروتکل HTTP یا HTTPS استفاده شده است. پروتکل HTTPS نسخه امن HTTP است که برای داشتن آن باید گواهی SSL دریافت کنید. پروتکل HTTPS اطلاعات منتقل شده بین کاربر و سرور را رمزنگاری میکند و به هکرها اجازه نمیدهد که این اطلاعات را ببینند. بنابراین اولین کاری که برای افزایش امنیت سایت خود باید انجام دهید این است که گواهی SSL دریافت کنید و پروتکل HTTPS آن را فعال کنید.
بیشتر بدانید: گواهی SSL و انواع آن و پروتکل HTTPS چیست؟
با روشن کردن فایروال از حملات DDoS جلوگیری کنید
روزانه حجم قابل توجهی ترافیک وارد سایتهای فروشگاهی پرفروش میشود که میتوان آنها را مدیریت کرد. با این حال همانطور که در بخش قبل توضیح دادیم، یک فرد مهاجم در اینترنت میتواند با حملات DDoS، ترافیک بیش از حدی را روانه سایت کند و عملکرد یک سایت را با آن مختل کند. به همین دلیل سایتهای مختلف باید راهکارهای گوناگونی برای جلوگیری از حملات DDoS داشته باشند.
فایروال در سایت، رفتار ربات را از انسان تشخیص میدهد. در واقع درخواستهایی که در یک حمله DDoS به سمت سایت ارسال میشوند، درخواستهایی خودکار هستند و رفتاری رباتیک دارند. به همین دلیل اگر فایروال خود را روشن کنید، میتواند بخشی از این نوع درخواستها را تشخیص دهد و از سایت شما محافظت کند.
یکی دیگر از راههایی که میتواند جلوی حملات DDoS را بگیرد، این است که از شبکه توزیع محتوا یا CDN استفاده کنید. شبکه توزیع محتوا سایت شما را روی سرورهای مختلفی در اقصی نقاط جهان قرار میدهد و به همین دلیل اگر حمله DDoS مشخصی به سایت شما انجام شود، در بدترین حالت یکی از سرورهای سایت شما از کار میافتند.
بیشتر بدانید: شبکه توزیع محتوا (CDN) چیست؟
در نهایت نیز باید بگوییم که امروزه مهاجمان اینترنتی، حملات DDoS را با سایر تکنیکهای حمله به یک سایت ترکیب میکنند. پس شما نیز بهتر است تمام نکات امنیتی را در سایت خود رعایت کنید.
سایت خود را همواره به روز کنید
بسیاری از حوادث امنیتی، به دلیل عدم به روز رسانی سیستم رخ میدهند. کدها و ساختار قدیمی سایت میتواند حفرههایی را برای نفوذ هکرها به سایت شما ایجاد کنند. به همین دلیل سعی کنید همیشه سایت خود را به روز کنید تا امنیت سایت یا فروشگاه اینترنتی شما حفظ شود.
از رمز عبور قوی استفاده کنید
صاحب و ادمینهای سایت برای ورود به آن نیاز دارند تا از یک نام کاربری و رمز عبور استفاده کنند. سعی کنید رمز عبور خود را غیر قابل پیش بینی تعیین کنید و از حروف بزرگ، حروف کوچک، اعداد و کاراکترهای مجاز در آن استفاده کنید. برای اینکه رمز عبور نیز یادتان بماند آن را جایی یادداشت کنید. همچنین به سایر ادمینهای خود بگویید که رمز عبور قدرتمندی را تهیه کنند. وجود یک رمز عبور قدرتمند باعث میشود تا هکرها نتوانند از طریق حسابهای مدیریت موجود، به تنظیمات سایت شما دسترسی داشته باشند. اگر میخواهید نکات بیشتری درباره انتخاب یک رمز قوی بدانید، مقاله زیر را بخوانید.
بیشتر بدانید: نحوه ساخت یک پسورد قوی
امنیت سایت را چند لایه کنید
بعد از اینکه یک رمز عبور قوی برای سایت خود انتخاب کردید، سعی کنید امنیت پسورد خود را چندلایهای کنید. مثلا از 2FA یا رمز عبور دو مرحلهای یا سیستمهای هشدار امنیتی برای ورود به حساب کاربری خود استفاده کنید. چون اگر یک پسورد قوی هم انتخاب کنید، باز هم ممکن است مهاجمان اینترنتی به هر نحوی به رمز عبور شما دسترسی پیدا کنند. اما اگر از رمز عبور دو مرحلهای یا کارهای دیگر برای چند لایه کردن مراحل ورود به سایت خود استفاده کنید، امنیت سایت خود را نیز به حد قابل توجهی بالا میبرید.
از درگاههای پرداخت معتبر استفاده کنید
یکی دیگر از نکاتی که برای امنیت سایت باید رعایت کنید، این است که از یک درگاه پرداخت مطمئن استفاده کنید. درگاههای پرداخت ایرانی معتبر زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکنند و همگی در شبکه امن شاپرک قرار دارند. اصولا یکی از خطراتی که فروشگاههای اینترنتی از آن ضربه میخورند، تراکنشهای تقلبی هستند. با انتخاب یک درگاه پرداخت معتبر خیال خود را از تراکنشهای سایت و امنیت آنها راحت کنید.
بیشتر بدانید: بهترین درگاه پرداخت ایرانی کدام است؟
هاست مطمئن برای سایت خود تهیه کنید
یکی دیگر از مهمترین مواردی که میتواند تاثیر مستقیمی روی امنیت سایت شما بگذارد، «سرور و هاست» سایت هستند. تمام اطلاعات سایت شما روی این دو مورد قرار میگیرند و برای محافظت از اطلاعات، باید از هاست و سرور مطمئنی استفاده کنید. همانطور که از اسم آن پیداست، میزبانی تمام موارد در سایت شما روی «هاست» قرار میگیرد و امنیت آن بسیار مهم است. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره هاست داشته باشید، مطلب زیر را بخوانید:
بیشتر بدانید: هاست چیست؟
همواره بکاپ بگیرید
در نهایت باید به شما بگوییم که مبحث امنیت سایت، مبحثی نیست که در همین چند نکته پروندهاش بسته شود، بلکه همواره هکرها و سایتها در حال چالش با یکدیگر هستند. به همین دلیل همیشه از سایت خود بکاپ بگیرید. بکاپ به نسخه پشتیبانی از سایت گفته میشود که اطلاعات سایت را به صورت آفلاین در اختیار شما قرار میدهد تا حتی اگر سایت شما از بین رفت، باز هم بتوانید بار دیگر اطلاعات سایت خود را بازیابی کنید.
چگونه همه موارد امنیتی را روی سایت خود داشته باشم؟
اکنون که با امنیت سایت و راههای افزایش امنیت آشنا شدیم، میخواهیم یکی از بهترین راهها برای افزایش امنیت سایت را به شما معرفی کنیم. فروشگاه ساز پرتال یکی از قدیمیترین سایت سازهای ایرانی است که طی سالیان گذشته توانسته پرچمدار این حوزه باشد. این سرویس به دلیل زیرساخت فنی قدرتمندی که دارد، به سایتها و فروشگاههای اینترنتی زیادی کمک کرده است تا بدون داشتن دانش فنی خاصی بتوانند یک سایت بسیار امن برای خود داشته باشند.
زمانی که شما سایت خود را با پرتال میسازید، میتوانید به کارشناسان پشتیبانی بگویید تا به صورت رایگان گواهی SSL شما را ایجاد کنند. همچنین به دلیل داشتن فایروال، سرور قدرتمند و شبکه توزیع محتوای اختصاصی، سایت شما از حملات DDoS در امان خواهد بود. امکان فعالسازی رمز دو مرحلهای، به روز رسانی سیستم مدیریت محتوا، سایت و کدهای موجود و تیم فنی قدرتمند، همگی دست به دست هم دادهاند تا با افتخار به شما بگوییم که با ما میتوانید یکی از امنترین سایتهای فروشگاهی ممکن را ایجاد کنید. البته ویژگیهای پرتال به امنیت خلاصه نمیشود و دلایل زیادی برای انتخاب آن وجود دارند که به همه آنها در مقاله زیر اشاره کردهایم:
بیشتر بدانید: ۳۵ دلیل برای انتخاب پرتال
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم شما را با امنیت سایت و راههای بهبود آن آشنا کنیم. همانطور که در متن خواندیم، خطرات زیادی در سطح اینترنت، یک سایت یا فروشگاه اینترنتی را تهدید میکنند که باید در مقابل آنها ایستادگی کنید. اگر نکات و راهکارهایی که در این مقاله گفتهایم را جدی بگیرید و آنها را انجام دهید، میتوانید امنیت سایت خود را به حد قابل توجهی افزایش دهید. همینطور متوجه شدیم که اگر سایت خود را با فروشگاه ساز پرتال ایجاد کرده باشید، میتوانید در کمترین زمان و بدون داشتن دانش فنی یک سایت امن و مطمئن را داشته باشید. اگر سوالی درباره امنیت سایت دارید یا تجربه مشخصی در این زمینه داشتهاید، میتوانید آن را با ما در بخش دیدگاهها به اشتراک بگذارید.
اگر میخواهید با استفاده از پرتال سایت بسازید و هنوز برای این کار مطمئن نیستید، دیگر نگران نباشید. همین حالا روی گزینه «ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی» در همین صفحه کلیک کنید و بعد از پاسخ به چند سوال کوتاه، یک سایت تستی هفت روزه رایگان و متناسب با نیازهای شما ساخته میشود. شما در این سایت تستی میتوانید تمام پنل مدیریتی پرتال را بررسی کنید و امکانات آن را ببینید. کارشناسان پشتیبانی ما نیز در تمام مراحل بدون پرداخت هیچ هزینهای در کنار شما خواهند بود. اگر سوالی درباره ساخت سایت با پرتال دارید، میتوانید با شماره 02191003383 تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.
سوالات متداول
چگونه میتوانیم یک سایت اینترنتی را ایمن کنیم؟
برای افزایش امنیت سایت اینترنتی خود باید از گواهی SSL و پروتکل HTTPS، روشن کردن فایروال، رمز عبور قدرتمند و هاست، سرور و درگاه پرداخت مطمئن استفاده کنید.
اولین قدم برای افزایش امنیت سایت چیست؟
اولین و مهمترین کاری که باید برای افزایش امنیت سایت خود انجام دهید، این است که گواهی SSL را برای فعال کردن پروتکل HTTPS دریافت کنید.
چه خطراتی امنیت یک سایت اینترنتی را تهدید میکند؟
از مهمترین خطراتی که امنیت یک وب سایت را تهدید میکند، میتوان به فیشینگ، حملات DDoS، رباتهای بدافزار و اسکیمینگ اشاره کرد.
دیدگاهها
علیرضا
سلام من از مرورگر موزیلا فایرفاکس یه هاست و دامنه گرفتم و برای سایتم استفاده کردم حالا دامنه و هاستم دزدیده شده آیا امکان ردیابی هکر ها وجود دارد باتوجه به اینکه دامنه و هاستم خارجی است
دنیا شاکری
سلام
لطفا از شرکتی که هاست تهیه کردید این موضوع رو پیگیری کنید.