دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

میزان نفوذ اینترنت و اهمیت آن برای کسب و کارها

اینترنت این روزها نقش پررنگی در زندگی‌مان دارد و فعالیت‌های ما را تحت تاثیر قرار داده است. در ادامه آمارهای جالبی از اینترنت در ایران و جهان به شما داده‌ایم تا بیشتر با قدرت این رسانه بزرگ آشنا شوید.
در این مقاله می‌خوانید:

طبق آماری که چند روز پیش دیجی کالا در اینستاگرام خود منتشر کرد، یکی از کاربرانش طی 1 سال، 5744 کالا به ارزش 18/6 میلیارد تومان از این سایت خریداری کرده! همینطور طبق این آمار، یکی دیگر از کاربران صرفا در 1 خرید، 2586 قلم کالا سفارش داده! شاید این اعداد برای‌تان جالب باشد، اما خب اینها تنها آماری نیستند که باید بخوانید. راستش را بخواهید می‌خواهم در این مقاله شما را با ارائه یک‌سری آمار دیگر از میزان نفوذ اینترنت و تاثیر آن بر کسب و کارها، شگفت‌زده کنم!

البته، تمامی آمار و گفته‌های این مقاله همگی منابع معتبری داشته که در ادامه آنها را ذکر می‌کنم و می‌توانید با خیال راحت به آنها اعتماد کنید. با من و این مقاله همراه باشید چراکه در انتهای آن، احتمالا تصمیماتی برای ورود به دنیای کسب و کارهای آنلاین گرفته‌اید!

1_ چند نفر در کل جهان از اینترنت استفاده می‌کنند؟

آمار کاربران اینترنت در دنیا

طبق آخرین آمار، در حال حاضر نزدیک به 7 میلیارد و 670 میلیون نفر انسان در کره زمین زندگی می‌کنند. حالا به نظرتان از این تعداد، چقدرشان در دنیای اینترنت فعالند؟ شاید جالب باشد بدانید که طبق آمار منتشر شده در DataReportal، در ابتدای سال 2021 میلادی، آمار کاربران اینترنتی به بیشتر از 4 میلیارد و 660 میلیون نفر رسیده است! جالب‌تر اینجاست که در سال 2020، تعداد کاربران اینترنتی برابر با 4 میلیارد و 340 میلیون نفر بوده که به معنای 330 میلیون نفر کاربر جدید است.

اگر به میزان رشد اعداد نگاه کنیم، می‌فهمیم رشد کاربران در اینترنت 7 برابر بیشتر از رشد کل جمعیت است! به زبان دیگر، در سال 2020 به ازای هر 1 انسانی که به آمار جمعیت جهان افزوده شده، 7 کاربر جدید وارد دنیای اینترنت شده‌اند.

با توجه به آمار جمعیت کل جهان، در حال حاضر و در سال 2021 بیشتر از نیمی از انسان‌ها یا بهتر است بگویم حدود 60 درصد آنها، در اینترنت فعالیت می‌کنند.

2_ میزان دسترسی به اینترنت در جهان

آمار دسترسی به اینترنت در جهان

حدود سال 1991 بود که اینترنت به مرور در دسترس عموم مردم جهان قرار گرفت، این یعنی عملا 30 سال است که اینترنت به طور عمومی به جهانیان عرضه شده. در حدود سال 2000 میلادی صرفا نزدیک به 360 میلیون از انسان‌ها به اینترنت دسترسی داشتند. اما 20 سال بعد و در سال 2021، از هر 10 نفر روی کره زمین، 6 نفر آنها اینترنت را در اختیار داشتند! به طور دقیق‌تر امروز حدود 65 درصد از انسان‌ها می‌توانند به راحتی به دنیای اینترنت پا بگذارند. آمار بالا در وب سایت Internet World Stats منتشر شده.

اینترنت و قاره‌ها

با توجه به اینکه آسیا بزرگترین و البته پرجمعیت‌ترین قاره جهان است، اصلا جای تعجب ندارد که بیشترین کاربر اینترنت هم در آن واقع شده باشد. جالب است بدانید که صرفا یک‌چهام یا به طور دقیق‌تر 24 درصد از کاربران اینترنت، در شرق آسیا هستند. همینطور 17 درصد دیگر در آسیای جنوبی و نزدیک به 10 درصد در آسیای جنوب شرقی هستند.

البته زمانی که صحبت از سرعت رشد می‌شود، آفریقا از آسیا پیشی می‌گیرد! در واقع آفریقا در میان دیگر قاره‌ها بیشترین سرعت رشد جمعیت آنلاین را دارد. در میان کشورهای این قاره هم کشور کنگو فعلا در زمینه رشد کاربران اینترنتی با آمار رشد 126 درصدی، پیشرو است.

3_ تعداد کاربران اینترنتی تلفن همراه

تعداد کاربران اینترنتی تلفن همراه

حدودا 5/6 سال قبل، کاربران موبایلی اینترنت خیلی نقش پررنگی نداشتند، اما به مرور و بعد از به وجود آمدن تلفن‌های همراه لمسی، هوشمند شدن آنها و مخصوصا به وجود آمدن سیستم عامل اندروید، تعداد این کاربران افزایش پیدا کرد. همین موضوع باعث شد که موتورهای جستجویی مثل گوگل بیشتر از قبل به آنها اهمیت داده و اصلا شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل، به پربازدیدترین سایت‌های دنیا تبدیل شوند.

طبق آخرین آمار منتشر شده در سایت Statista، حدود 4 میلیارد و 280 میلیون کاربر اینترنتی موبایلی در جهان وجود دارد که این یعنی 54 درصد از کل جمعیت دنیا! به زبان دیگر از هر 10 نفری که در دنیا تلفن همراه دارد، 8 نفرشان هم به اینترنت دسترسی داشته و از تلفن‌شان برای ورود به آن استفاده می‌کنند. همین موضوع باعث شده که تلفن‌های همراه به محبوب‌ترین وسیله برای اتصال به اینترنت تبدیل شوند و عملا بیشتر از 50 درصد از کل ترافیک وب را مصرف کنند.

بعد از تلفن همراه، کاربران لپ تاپ و رایانه با سهم 47 درصدی و تبلتی‌ها با سهم نزدیک به 3 درصدی قرار گرفته‌اند. البته با توجه به اینکه تعداد کاربران اینترنتی موبایل صرفا از 2019 تا 2020 رشد 22 درصدی داشته، افزایش شدید آنها در سال‌های دیگر به هیچ عنوان دور از ذهن نیست.

4_ متوسط زمانی که در اینترنت صرف می‌شود

متوسط زمانی که در اینترنت صرف می‌شود

راستش به نظرم این آمار یکی از شگفت‌انگیزترین آماری است که در مورد دنیای اینترنت ارائه شده: به طور متوسط کاربران در هر روز، حدود 6 ساعت و 56 دقیقه از زمان‌شان را در وب صرف می‌کنند! این آمار در سال 2021 و در سایت DataReportal منتشر شده!

اگر به عنوان یک صاحب کسب و کار اینترنتی علاقه دارید بدانید کاربران این زمان را چطور می‌گذرانند، جواب این است که اغلب این زمان را کاربران در فروشگاه اینترنتی و سپس شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند. به طور دقیق‌تر، در ایران کاربران بیشتر زمان‌شان در اینستاگرام و در کشورهای اروپایی و آمریکایی بیشتر زمان‌شان را در فیسبوک، تیک تاک و سپس اینستاگرام می‌گذرانند.

5_ آمار سایت‌های اینترنتی

آمار سایت‌های اینترنتی

نزدیک به 30 سال پیش و در سال 1991، اولین وب سایت در اینترنت راه‌اندازی شد. به مرور از همان سال هم آمار به وجود آمدن سایت‌های اینترنتی بالا رفت و همانطور که سایت Internet Live Stats گفت، در سال 2021 تعداد سایت‌ها به 1.8 میلیارد رسیده است! اگر بخواهم این عدد را با آمار بالا مقایسه کنم، یعنی حدودا به ازای هر 4 نفر در دنیا، 1 سایت وجود دارد! یا به زبان دیگر به ازای هر 2 کاربر اینترنتی، 1 سایت ساخته شده!

6_ اینترنت و کسب و کارهای آنلاین

سایت Statista در سال 2014 درآمد کسب و کارهای اینترنتی خرده‌فروشی در دنیا را برابر با 1.3 تریلیون دلار (!) ثبت کرد! برای اینکه بهتر متوجه شوید، در حال حاضر ثروت ثروتمندترین انسان جهان یعنی جف بیزوس، برابر با 200 میلیارد دلار است... . جالب‌تر اینجاست که در همان سال پیش‌بینی شد درآمد این دسته از کسب و کارها در سال 2020 برابر با 4.2 تریلیون دلار باشد، این یعنی پیش‌بینی رشد بیشتر از 3 برابر.

ایران و کسب و کارهای اینترنتی

ایران و کسب و کارهای اینترنتی

از جمله دیگر آمار جذاب مرتبط به کسب و کارهای اینترنتی، رشد شدید فعالان در وب فارسی بوده! جالب است بدانید که تا 10 ماهه نخست سال 98، تعداد کسب و کارهایی که اقدام به دریافت اینماد کرده بودند حدود 10 هزار عدد بوده. اما در 10 ماهه نخست سال بعدی یعنی سال 99، تعداد آنها با رشد شگفت انگیز حدود 190 درصدی، به عددی حدود 28 هزار عدد رسیده!

جالب‌تر اینجاست که با وقوع کرونا و هجوم کاربران به دنیای کسب و کار اینترنتی، این آمار از 28 هزار عدد در سال 99 به 89 هزار عدد در 6 ماهه نخست سال 1400 رسیده! آمار گفته شده از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت اعلام شده است.

البته این آمار صرفا مربوط به کسب و کارهای مجوزدار است و خب خیلی از کسب و کارهای اینترنتی هم در این سال‌ها بدون نیاز به دریافت اینماد و به کمک درگاه‌های پرداخت واسط، فعالیت کرده و می‌کنند. در واقع گفته می‌شود تعداد کل کسب و کارهای اینترنتی ایرانی، حدود 350 هزار عدد است!

آمارهایی از دیجی کالا

دیجی کالا بزرگ‌ترین سایت خرده‌فروشی ایرانی است. این سایت در انتهای سال 99 هم طبق روال یک فایل منتشر کرده و گزارشی از فعالیت‌های خودش را به مخاطبان ارائه داد. در ادامه چند تا از آمارهای جالب این گزارش را با هم می‌خوانیم:

  • دیجی کالا به طور ماهانه 30 میلیون بازدیدکننده در سال 99 داشته،

●4 میلیون و 500 هزار قلم کالا در این سایت وجود دارد،

  • صرفا طی یک روز، حدود 1 میلیون و 500 هزار خرید در این سایت به ثبت رسیده،
  • به طور متوسط هر فروشنده همکار دیجی کالا در سال 99 حدود 51 میلیون فروش ماهانه داشته،
  • در مهر سال 99، یکی از فروشندگان با فروش 58 میلیارد تومانی، رکورد فروش در این سایت را جابجا کرده،
  • فروش آنلاین در دیجی کالای سال 99 نسبت به سال قبل، 151 درصد رشد داشته،
  • از کل بازار خرده فروشی، صرفا 3/2 دست بازار آنلاین و 96/8 دست بازار آفلاین است!

کلام آخر؛ رشد خریدهای اینترنتی!

خب همانطور که بهتر از من می‌دانید، متاسفانه در ایران موسسه‌ای وجود ندارد که دائما آمار مرتبط به دنیای اینترنت را بررسی کرده و ارائه کند. بلکه هر از گاهی آماری از یک اداره دولتی یا غیر دولتی منتشر شده و کمی دید را به فضای کسب و کار روشن می‌کند.

در این میان، یکی از آمار منتشر شده جالب در مورد فضای کسب و کارهای اینترنتی، آمار منتشر شده در سال 99 بود که نشان می‌داد صرفا در نیمه نخست سال 99 به دلیل شیوع کرونا، خریدهای اینترنتی با رشد حدود 284 درصدی روبرو شده!

با توجه به این موضوع و بازار رو به گسترش کسب و کارهای اینترنتی ایرانی، اگر قصد کرده‌اید یک وب سایت فروشگاهی راه‌اندازی کرده و وارد این فضا شوید، همین حالا از فروشگاه ساز پرتال که در کم‌تر از 2 دقیقه سایت شما را ساخته و تا 7 روز هم تست رایگان دارد، کمک بگیرید.

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله با یک‌سری آمار تکان‌دهنده در مورد میزان نفوذ اینترنت و تاثیر آن بر کسب و کارها روبرو شدیم. در آخر اگر سوال و نظری در مورد مطالب این مقاله داشتید، در بخش نظرات منتظر شما هستم.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2