دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

راهنمای انتخاب موضوع و محصول یک کسب و کار

در این مقاله با عنوان راهنمای انتخاب موضوع و محصول یک کسب و کار(راه‌اندازی کسب و کار) به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چگونه موضوع کسب و کار اینترنتی را انتخاب کنید و چه محصولاتی را به فروش برسانید.
در این مقاله می‌خوانید:

قرن بیست و یکم دوره استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای آنلاین است. این دوره فرصت‌هایی زیادی را برای افراد مختلف پدید آورده که با استفاده از آن‌ها می‌توان به استقلال مالی رسید و به کسب درآمد پرداخت. با راه‌اندازی بیزنس خود دیگر نیازی نیست ساعات زیادی را برای مبلغ کمی کار کنید و می‌توانید رئیس خودتان باشید. اما مهم‌تر از همه، می‌توانید بر روی دنیای اطراف خود تاثیر‌گذاری باشید که یکی از مهم‌ترین مشوق‌های مردم برای استارت بیزنس است. با ایده‌های خود قادرید زندگی مردم را ساده‌تر و راحت‌تر کنید و از گرفتاری‌های آن‌ها بکاهید و در عین حال درآمدزایی و کارآفرینی نمایید.

ولی در این دوره نمی‌توان بی‌گدار به آب زد! باید قبل از هر چیزی موضوع و محصول کسب‌وکار خود را انتخاب نمایید تا شانس موفقیت‌تان افزایش یابد. اما چگونه بهترین موضوع بیزنس را بیابیم و چطور محصولی را انتخاب نموده و به فروش یا تولید آن بپردازیم؟ در ادامه قصد داریم در مورد این موضوعات بحث کنیم و راه‌حل‌هایی را پیش‌روی‌تان قرار دهیم. پس با پرتال همراه باشید.

موضوع و محصول یک کسب و کار، مسئله‌ای مهم و حیاتی!

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و موانع بسیاری از مردم برای شروع کسب‌وکار، انتخاب موضوع است. این موضوع بسیار حیاتی و مهم است و در صورتی‌که اشتباهی رخ بدهد، شما متضرع خواهید شد. در حقیقت موضوع بیزنس راه را برای شما روشن می‌کند و تنها باید در آن قدم بگذارید تا به دنیای کسب‌وکار ورود پیدا کنید. اگر راه‌تان را درست انتخاب کرده باشید، سریع‌تر و با دردسر نسبتا کم‌تری به موفقیت و هدف‌های‌تان خواهید رسید، اما اگر راه را بنابر دلایلی غلط برگزنید، دیگر جبران اشتباهات بسیار سخت است و باید چندین برابر حالت معمول تلاش کنید. شاید در نهایت نیز با شکست مواجه شوید. اما سوال اصلی این‌جاست که چگونه بهترین موضوع را برای کسب‌وکار خود انتخاب کنیم.

عاشق کدام موضوع هستید؟

در واقع یکی از دلایلی که مردم را ترغیب به شروع بیزنس می‌کند، علایق است. در انتخاب موضوع هم این مورد صدق می‌کند. در قدم اول، باید به علاقه‌مندی‌های خود مراجعه کنید و سعی نمایید در همان مسیر کسب‌وکار آینده خود را استارت بزنید. مثلا شما به طراحی لوگو علاقه دارید. در نتیجه توصیه می‌کنیم بیزنسی در حوزه طراحی و خدمات مرتبط به آن راه بیندازید. ولی چرا علاقه تا این حد مهم است؟

دلیل مهم بودن این مسئله درست به همان موضوع انتخاب رشته تحصیلی یا انتخاب رشته ورزشی که به آن علاقه دارید برمی‌گردد. اصولا انسان موجودی است که به چیزهایی که علاقه داشته باشد ارتباط خوبی با آن داشته و موفق‌تر عمل خواهد کرد.0

اشتیاق و امید شما بیش‌تر می‌شود

در هر کسب‌وکاری ممکن است لحظات سختی پیش بیاید که هر کسی را ناامید می‌کند و از ادامه حرکت باز می‌دارد. اما اگر عاشق کسب‌وکارتان باشید و بیزنس خود را در راستای علاقه‌مندی‌های خود تشکیل داده باشید، حتما اشتیاق و امید به آینده در شما افزایش می‌یابد و به این ترتیب به خود برای ادامه مسیر انگیزه می‌دهید. از طرفی هرچند که کسب‌وکارتان شکست خورده باشد، بازهم امید دارید و بدون یاس و ناامیدی شروع به استارت بیزنس دیگری در همان راستا قدم برمی‌دارد. اگر کسب‌وکارتان هم‌سو با علایق شما نباشد، سریع‌تر از هر فرد دیگری از کار دست می‌کشید و خود را سرزنش خواهید کرد.

تیم شما مسنجم‌تر خواهد شد

وقتی صاحب کسب‌وکار از کاری که در حال انجام آن است، ناراضی باشد، دیگر افراد تیم نیز احساس بدی در مورد بیزنس مورد نظر پیدا می‌کنند و از زیر کارها در می‌روند و به دیگر اعمال خود می‌پردازند. آن‌ها حضور داشتن در چنین تیمی را بیهوده تلقی می‌کنند و پس از مدتی شما را ترک می‌نمایند. اما وقتی عاشق کارتان باشید، هرچند که شرایط دشوار باشد، بازهم لبخند می‌زنید و همین به دیگر افراد تیم‌تان انرژی مضاعفی می‌دهد. در واقع با همین لبخندها، لحن‌های پرشور و سخنان امیدبخش می‌توانید رشد کسب‌وکار خود را چند برابر کنید و آن را به سود دهی برسانید.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها و زمان

وقتی موضوع کسب‌وکار خود را براساس علاقه‌مندی‌های خود انتخاب می‌کنید، در نتیجه به‌صورت مستقیم در هزینه‌ها و تایم صرفه‌جویی خواهید کرد. تصور کنید فردی عاشق دنیای اسمارت فون‌ها و گجت‌های هوشمند است. این کاربر به‌طور روزانه اخبار و بررسی‌های این حوزه را چک می‌کند و سعی در به‌روز نگه داشتن اطلاعات خود دارد.

همچنین فردی که به فوتبال علاقه‌مند است، روزانه از سایت‌های بسیاری دیدن می‌کند و زمان مخصوصی را برای تماشای بازی‌ها و مسابقات در نظر می‌گیرد. به‌همین دلیل بهتر است موضوع کسب‌وکار خود را در راستای علاقه‌مندی‌های خود انتخاب کنید. از این رو دیگر نیازی نیست فرد متخصصی را برای این مسئله استخدام کنید و متحمل مبلغ نسبتا زیادی شوید. از آن‌جا که اطلاعات شما آپدیت است، برای همین سریعا می‌توانید در موضوعات مختلف اظهار نظر کنید و خدمات یا محصولات بهتری را به کاربران ارائه دهید. برای روشن‌تر شدن این موضوع می‌توانید به راهنمای انتخاب محصول مناسب برای فروش مراجعه کنید.

چه مهارت‌هایی دارید؟

انتخاب موضوع براساس مهارت‌ها، گزینه بسیار خوبی برای شما به‌حساب می‌آید. چراکه با استفاده از این روش دیگر لزومی به استخدام افراد مختلف ندارید و می‌توانید طیف گسترده‌ای از کارها را خودتان انجام دهید. اما وقتی این راه‌حل تاثیرگذار است که مهارت‌هایی را کسب کرده باشید که هم‌سو با علاقه‌مندی‌های شماست.

برای مثال شما در برنامه‌نویسی مهارت خوبی دارید و سال‌های سال مشغول کدنویسی بوده‌اید، اما در این بخش علاقه خاصی ندارید و تنها به‌خاطر بازارکار و حقوق ماهیانه در این راه قدم گذاشتید. در این‌جا پیشنهاد می‌دهیم که به علاقه‌مندی‌های خود مراجعه کنید و سعی کنید در همان بخش‌ها مهارت‌هایی را یاد بگیرید.

تحقیق کنید!

حالا که در مسیر علاقه‌مندی‌های خود کسب‌وکارتان را راه‌اندازی کردید، در این مرحله باید به تحقیق بپردازید. فرض کنید که می‌خواهید برای معتبرترین نشریه جهان مقاله‌ای بنویسید. همان‌طور که می‌دانید نوشتن مقاله مستلزم پروژهش و داشتن اطلاعات کاملی است. پس سعی نکنید که جزئیات را فراموش کنید و از خیر آن بگذرید! همه‌چیز را در نظر بگیرید. تنها در این صورت است که کسب‌وکاری موفق خواهید داشت. اگر به‌حد کافی تحقیق نکنید، بی‌محابا وارد دنیای می‌شوید که رقبای سرسخت شما را پشت‌سر می‌گذارند و مطمئن باشید در مدت زمان کمی شکست می‌خورید. برای درک موضوع بهتر است مثالی بزنیم.

وقتی می‌خواهید یک کسب‌وکار آنلاین و در حوزه فروش اینترنتی خدمات و محصولات به منظور کسب درآمد از اینترنت را شروع نمایید، باید شرکت‌های مختلف و مزیت‌های رقابتی آن‌‌ها را شناسایی کنید و در عین حال اطلاعات بالایی در مورد کسب‌وکار خود داشته باشید. به این ترتیب آگاهانه در مسیر شروع به حرکت می‌کنید و به‌خوبی مشکلات را حل و فصل می‌کنید. برای آغاز، باید این سوال‌ها را از خودتان بپرسید:

  • رقبای من کدام‌اند و چه کاری انجام می‌دهند؟
  • از چه راه‌هایی می‌توان درآمدزایی کرد؟
  • مشتریان کسب‌وکار من چه کسانی هستند؟
  • آیا مشتریان به‌خاطر خدمات و محصولات من حاضر به پرداخت هستند؟
  • ریسک انجام کار چقدر است؟
  • چقدر جای رشد دارم؟
  • موانع و مشکلات چیست؟
  • آیا می‌توانم کسب‌وکار خود را به‌تنهایی یا با افراد کمی استارت بزنم؟
  • آیا این موضوع از نظر قانونی مشکلی ندارد؟
  • چه‌قدر سرمایه نیاز دارم؟
  • در آینده، این حوزه دچار چه تحولاتی خواهد شد؟
  • چطور مشتریان خود را وفادار کنیم؟

با پاسخ دادن به پرسش‌های فوق نگاه عمیق‌تری نسبت به موضوع کسب‌وکار خود پیدا می‌کنید و شانس موفقیت‌تان بیش‌تر خواهد شد. اما پرسیدن این سوالات کافی نیست و باید تحقیقات گسترده‌تری را انجام بدهید. مثلا در بین مردم حاضر شوید و سعی کنید در مورد موضوع کسب‌وکار خود از آن‌ها اطلاعاتی به‌دست بیاورید. گفتنی‌ست بعضی از این اطلاعات حتی در اینترنت یافت نمی‌شوند. پس آن‌ها را یادداشت کنید و چنین اطلاعاتی را به‌خاطر داشته باشید.

فراموش نکنید: راحت‌ترین، بهترین نیست!

این تصور در برخی از مدیرعامل‌ها و موسس‌ها وجود دارد که همیشه ساده‌ترین راه‌ها، بهترین راه‌ها نیز هستند. اما شوربختانه باید بگوییم دنیای کسب‌وکار خلاف این موضوع را ثابت کرده. در بعضی از شرایط تنها دشوارترین راه‌ها شما را به موفقیت می‌رسانند. موضوعات ساده تنها راه رسیدن به موفقیت نیستند. در واقع بخش بزرگی از این موضوعات بازار خوبی ندارند و برای همین کسب‌وکارهای این حوزه بعد از چندین ماه با کسری بودجه و شکست مواجه می‌شوند. انتخاب کردن موضوعات نه‌چندان ساده مزیت‌های زیادی برای کسب‌وکار شما دارد. معمولا در این مارکت‌ها رقبای زیادی ندارید و با ارائه یک ایده منحصربه‌فرد، سریعا در مسیر رشد قرار خواهید گرفت.

محصول کسب‌وکار؛ کلید موفقیت!

به یاد داشته باشید که هرچند که بهترین موضوع را برای شروع کسب‌وکار انتخاب کرده باشید، ولی محصول کارآمدی را به بازار ارائه نکنید، در واقع استارتاپی شکست خورده هستید. جدای از هر چیزی، این محصول شماست که کسب‌وکارتان را از رقبا متمایز می‌سازد و سبب رشد شما خواهد شد. محصولات ممکن است هر چیزی باشند. از موبایل‌های هوشمند گرفته تا خوراکی‌های خوشمزه! حتی لزومی ندارد دیوایس‌ها و لوازم را خودتان تولید کنید، می‌توانید در نقش یک فروشگاه اینترنتی باشید و محصولات دیگر کمپانی‌ها را عرضه نمایید. با این حال، انتخاب محصولات یکی از مهم‌ترین کارهای شماست. اما چگونه؟

عشق خود را مدنظر داشته باشید!

مثل انتخاب موضوع، بایستی در انتخاب محصولات نیز به علاقه‌مندی‌های خود رجوع کنید. مثلا اگر خوره بازی‌های ویدیویی هستید، توصیه می‌کنیم فروشگاهی در همین زمینه راه‌اندازی نمایید. به این ترتیب کارتان ساده‌تر خواهد شد و در هر شرایطی امیدوار باقی خواهید ماند.

با محصولات خاص محبوب خواهید شد!

به‌طور کل برای شروع یک کسب‌وکار، باید از خودتان بپرسید که من چه مشکلی را از دیگران حل می‌کنم؟ باید راه‌حلی را ارائه دهید که تاحالا توسط هیچ کمپانی دیگری عرضه نشده و در این صورت می‌توانید پیشرفت کنید و موفق شوید. پس به‌دنبال محصولات خاص باشید.

در این بازار پرهیاهو شاهد کمپانی‌ها بسیاری هستیم که هر سال یا حتی هر ماه از جدیدترین محصولات خود پرده برمی‌دارند و رقابت را سخت‌تر می‌کنند. از طرفی فروشگاه‌های زیادی نیز به‌چشم می‌خورد که هر کدام در پی ایجاد مزیت و جذابیت برای کابران است. از این رو باید محصولات خاصی را در مقابل کاربران قرار دهید که یوزرها هیچ‌کجا (به‌جز فروشگاه یا شرکت شما) به‌ آن دسترسی نداشته باشند. اما در این بین کیفیت را از یاد نبرید. اگر محصولات شما از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، به‌ تدریج مشتریان خود را از دست خواهید داد. ناگفته نماند در این روش باید رقبای خود را به‌خوبی بشناسید و سپس راه‌حل‌هایی را برای مشکلات کاربران مطرح کنید.

مشتریان خود را بشناسید!

اگر می‌خواهید بهترین محصول را برای ارائه به بازار پیدا کنید، باید مشتریان خود را بشناسید. این سوال را از خود بپرسید:

  • آن‌ها به چیزی علاقه دارند؟
  • برای چه محصولی حاضر پرداخت هزینه هستند؟

با پاسخ به این پرسش‌ها می‌توانید بهترین گجت‌ها و لوازم را انتخاب کنید که موفقیت شما را تضمین می‌کنند. مثلا اگر کاربران شما به بازی‌های مسابقه‌ای علاقه دارند و حاضرند برای آن مبلغ زیادی بپردازند، بهتر است به این حوزه وارد شوید و گیم‌هایی خاص و نایاب را در فروشگاه خود قرار دهید.

به ظرفیت‌های‌تان توجه کنید!

قبل از هر کاری به توانایی‌های خود نگاهی بیندازید. آیا می‌توانید محصول مورد نظر را تامین و ارسال نمایید. اگر جواب‌تان مثبت است، پس وقت را هدر ندهید و اقدام به استارت کسب‌وکارتان نمایید. اما اگر پاسخ‌تان منفی‌ست، بهتر است دیگر موارد را در نظر بگیرید. در حقیقت اگر نتوانید نیاز کاربران را پاسخ دهید، در همان قدم‌ اول شکست می‌خورید و قادر به پاسخ‌گویی به مشتریان نخواهید بود.

موضوع و محصولات را انتخاب کردید، پس فروشگاه‌تان را بسازید!

با فروشگاه‌ساز پرتال می‌توانید به‌راحتی فروشگاه ایترنتی خود راه‌اندازی کنید و به عرضه محصولات مورد نظرتان بپردازید. تکنولوژی ابری هم فراهم آمده تا امنیت و سرعت بالای وب‌سایت‌ تضمین شود. با بهره‌گیری از این سرویس، دامنه‌ای اختصاصی در اختیارتان قرار می‌گیرد تا فروشگاهی یونیک و خاص داشته باشید و در ذهن کاربران حک شوید. بدون هیچ محدودیتی می‌توانید به فروش دیوایس‌ها و محصولات بپردازید.

چه در اندازه‌های کوچک و در چه مقیا‌س‌های عظیم پرتال شما را همراهی می‌کند و خدماتی بی‌نقص را ارائه می‌دهد. جهت استفاده از مشاوره رایگان برای انتخاب موضوع و محصول یک کسب و کار، می‌توانید با شماره 63404-021 تماس بگیرید.

حرف حساب: به‌دقت موضوع و محصول کسب‌وکارتان را انتخاب کنید

سعی کنید براساس علاقه‌مندی‌های‌تان موضوع و محصول بیزنس‌ خود را برگزینید. به‌خوبی در مورد بازار و مشتریان تحقیق کنید تا دید وسیع‌تری نسبت به موضوع خود داشته باشید. همچنین ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود را نیز مدنظر داشته باشید تا در محدوده آن‌ها قدم بردارید. به این ترتیب شانس موفقیت‌تان بیش‌تر خواهد شد.

در این مقاله با چگونگی انتخاب موضوع و محصول کسب‌وکار آشنا شدیم. نظر شما در مورد این روش‌ها چیست؟ آیا راه‌حل دیگری می‌شناسید؟ خوشحال خواهیم شد که دیدگاه‌تان را از بخش نظرات مقاله با ما و دیگر کاربران پرتال به اشتراک بگذارید تا به بحث و گفتگو درباره آن بپردازیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2