احتمالاً بعد از اینکه شرکت خود را در سامانه اینترنتی ثبت کردید، نیاز به علامت تجاری و ثبت برند برای عرضه محصولات خود هستید. در واقع برند، معادل نماد یا نشان تجاری یک شرکت است که به صورت فارسی یا لاتین طراحی میشود و در تمام فعالیت های اقتصادی شرکت به کار میرود. برند یا نام تجاری واژهای پر معنی است که میتواند تمام احساسات مخاطب را به سمت خودش جذب کند و احساسات ذهنی، دیداری و حتی شنیداری را تحت تأثیر خود قرار دهد.
پیش از این در مقالهای با عنوان نحوه ثبت شرکت بهطور مفصل به مراحل ثبت شرکت و معرفی انواع مختلف شرکتها پرداختیم و تمامی مراحل، از انتخاب نوع شرکت تا دریافت مجوزهای لازم را به صورت گام به گام شرح دادیم. حال در ادامه مقاله قصد داریم هر آنچه باید در مورد مفهوم برند، ثبت آن و برندسازی بدانید را به صورت کامل و به دور از هرگونه اضافه گویی خدمت شما توضیح دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
ثبت برند چیست و چرا باید برند خود را ثبت کنیم؟
برند در جامعه ایران یک دارایی ارزشمند برای کسبوکارها و به معنای نام یا نشان تجاری است که هویت، کیفیت، اعتبار و ارزش اجتماعی بالا را نشان میدهد. پس تمامی شرکتها برای اینکه بتوانند کالا و خدمات خود را به یک برند تبدیل کنند و در ذهن مشتریان ماندگار شوند، در ابتدا باید نظرات مخاطبان و مشتریان خود را بدانند و نیازها و خواستههای آنها را به خوبی بشناسند؛ با این آگاهی میتوانند آنها را به سمت محصولات و خدمات خود هدایت کنند. در ادامه مسیر نیز میتوانند با کسب اعتبار اجتماعی بیشتر، فعالیت اقتصادی خود را گسترش دهند و محصولات خود را به یک برند عالی تبدیل کنند.
در حالت کلی یک برند موفق، برندی است که تصویری جذاب و ماندگار ایجاد کند و دارای ویژگیهایی نظیر جذابیت، احساسی، الهامبخشی، ارتباطپذیری، اصالت، یکپارچگی و... باشد. با این ویژگیها میتواند در دل مخاطبان نفوذ کند و به یک انتخاب محبوب تبدیل شود.
زمانی که میخواهید تجارت خود را شروع کنید و به سرعت آن را رشد دهید، باید اعتمادسازی کنید. برای ساختن یک برند قوی و قابل اعتماد، نیاز است از مزایای برندسازی کمک بگیرید. پس برندسازی به شما کمک میکند تا در ذهن مشتریان جایگاه ویژهای پیدا کرده و با سرعت بیشتری رشد کنید. چرا که بسیاری از کاربران و مشتریان ترجیح میدهند از برندهای شناخته شده و معروف خرید کنند؛ در واقع این موضوع را پذیرفتهاند که با انتخاب محصولات برندهای معروف، دارای کیفیت فوقالعاده بالا هستند و ریسک بسیار کمتری نسبت به خدمات سایر شرکتها دارند.
بیشتر بخوانید: برندینگ چیست؟ اصول برندسازی برای موفقیت کسبوکار شما
مزایای ثبت برند
وقتی محصولی را خریداری میکنید، بر روی آن علامت تجاری حک شده است. این نماد نشان میدهد محصول مربوطه به مالک یا مالکین آن تعلق دارد؛ به این معنی که آن را در سیستم به ثبت رساندهاند و هیچ شخص دیگری نمیتواند از این علامت یا نشان تجاری برای کالاها و خدمات خود استفاده کند. در ادامه با توجه به این ویژگی، به بررسی دقیقتر مزایای ثبت برند و دلایلی که باید برای کسبوکار خود برند ثبت کنید، میپردازیم:
- حفاظت قانونی و حقوق انحصاری: برند، هویت منحصربهفرد یک کسبوکار است که از طریق ثبت لوگو یا نام تجاری، رنگها و سایر عناصر بصری به مخاطب معرفی میشود. در واقع کسب و کارها با ثبت برند حق انحصاری استفاده از نام تجاری خود را در حوزه فعالیت مشخصی به دست میآورند؛ به این معنی که دیگران نمیتوانند از اعتبار و ارزش برند شما سوءاستفاده کنند.
- افزایش اعتبار و اعتماد مشتریان: ثبت برند، مهر تأییدی بر اعتبار و اصالت کسبوکار است. مشتریان با دیدن علامت تجاری ثبتشده، اطمینان بیشتری به محصولات یا خدمات شما پیدا میکنند و اعتمادشان به برند شما افزایش مییابد. به عبارتی، شناخته شدن یک کسب و کار متکی به وجود برند و ثبت قانونی آن است.
- افزایش ارزش تجاری کسبوکار: برند به ثبت رسیده، با رشد و توسعه کسبوکار، ارزش بیشتری پیدا میکند و میتواند بهعنوان یک دارایی قابل فروش یا واگذاری محسوب شود. این دارای ارزشمند، باعث میشود بازاریابان سریعتر خدمات و محصولات مربوطه را بفروشند.
- تسهیل در تبلیغات و بازاریابی: داشتن یک برند رسمی به شما کمک میکند که استراتژیهای بازاریابی و تبلیغاتی مؤثرتری داشته باشید. در واقع، دیگر نیاز به معرفی محصولات در سطح گسترده و افزایش هزینههای گزاف نیست؛ چراکه مشتریان برندهای معروف را بهتر میشناسند و به آنها وفادار میمانند.
- افتتاح نمایندگیهای بیشتر:زمانی که برند را برای شرکت خود ثبت کنید میتوانید نمایندگیهای بیشتری را نیز ایجاد و افتتاح کنید.
- امکان دریافت وام و جذب سرمایهگذار: ثبت برند میتواند برای سرمایهگذاران و بانکها نشانهای از پایداری و جدیت کسبوکار باشد. این موضوع میتواند شانس شما را برای دریافت وام یا جذب سرمایهگذار افزایش دهد.
- امکان فروش و انتقال برند: پس از ثبت، میتوانید برند خود را به اشخاص یا شرکتهای دیگر واگذار کنید یا بهعنوان یک دارایی تجاری آن را بفروشید. در واقع، با واگذار کردن برند خود به دیگر شرکت ها نیز میتوانید درآمد خوبی کسب کنید.
مقالات بیشتر: با برند شخصی خودتان از اینترنت کسب درآمد کنید
- ورود به بازارهای بینالمللی: ثبت برند در ایران، میتواند اولین و مهمترین قدم برای بینالمللی شدن کسبوکار شما باشد. با این کار میتوانید در بازارهای خارجی نیز حضور داشته باشید، کسبوکار خود را گسترش دهید و در بازارهای جهانی رقابت کنید.
نکات مورد نیاز برای انتخاب نام برند
برای اینکه بتوانید نامی مناسب، ماندگار و تاثیرگذار برای برند خود انتخاب کنید باید به نکات زیر توجه کنید:
- نمیتوانید برای نام تجاری خود از علایم مشهور و شناخته شده استفاده نمایید.
- استفاده از اسامی و نامهای غیر اسلامی و غیر اخلاقی در ثبت نام برند امکانپذیر نیست.
- استفاده از اسامی عام برای ثبت برند به طور جداگانه قابل ثبت نیست و باید همراه با یک نام دیگر باشد.
- میتوانید برای انتخاب نام برند خود از واژه ها و کلمات چند بخشی و یا ترکیبی استفاده کنید.
- نام برندهای دیگر را کپی نکنید؛ به جای آن خلاقیت خود را به کار بگیرید و نامی منحصربهفرد برای کسبوکار خود مشخص کنید.
بیشتر بدانید: پیام برند چیست؟ چطور یک پیام برند قوی داشته باشیم؟
- اگر علامت تجاری را برای ثبت انتخاب نکردید، میتوانید از عناصری مانند لوگو، رنگهای خاص، طرحهای منحصربهفرد و حتی فونتهای خاص و... برای شناسایی برند خود استفاده کنید
- انتخاب نامی که حتی 50 درصد هم به نام برندهای دیگر شباهت داشته باشد، میتواند احتمال ثبت برند شما را به شدت کاهش دهد و باعث بروز مشکلات حقوقی شود.
- با توجه به رقابت شدید در بازار وافزایش برند و نام تجاری در برخی از محصولات مانند لوازم خانگی، انواع نوشیدنی و مواد غذایی، انتخاب نام مناسب برای کسبوکار شما از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و کمی دشوار است. حتماً برای انتخاب نام تجاری دقت زیادی به خرج دهید تا انتخاب هوشمندانه و حرفهای داشته باشید؛ چرا که انتخاب یک نام متمایز و جذاب میتواند موفقیت شما را تضمین کند.
- در فرایند ثبت علامت تجاری، چه به عنوان شخص حقیقی و چه حقوقی، شما میتوانید از نام شرکت خود، نام خانوادگیتان یا هر نام دیگری که مد نظر دارید، استفاده کنید.
- در انتخاب عنوان میتوانید هم از کلمات فارسی و هم لاتین استفاده کنید. با ترکیب اصالت زبان فارسی و مدرن بودن حروف لاتین، میتوانید نامی ایجاد کنید که هم ریشه در فرهنگ شما داشته باشد و هم در سطح جهانی شناخته شود.
- در ثبت نام برند، از اعداد به تنهایی استفاده نکنید. نامهای تجاری که صرفاً از اعداد تشکیل شدهاند، قابل ثبت نیستند.
علامت های تجاری غیر قابل استفاده
ثبت نام تجاری در هر کشوری، تابع قوانین و مقررات خاص آن کشور است. در ایران نیز قانون تجارت، محدودیتهایی را برای انتخاب نام تجاری تعیین کرده که با توجه به عرف جامعه، صلاحدید کشور و... است. مطابق ماده 5 همین قانون استفاده از اسامی زیر برای نام تجاری ممنوع شده است:
- استفاده از نشانها و علامتهای دولتی ایران، استفاده از آرم هلال احمر
- پرچم کشور عزیزمان ایران با نام الله
- پرچمهایی که توسط ایران منع شده باشد.
- نمادها و آرمهای مؤسسههای رسمی مانند: همراه اول، ایرانسل، رجاء و ...
- علامتهای منتسب به مقام های رسمی ایرانی
- استفاده از علامتهایی که باعث برهم زدن عفت جامعه باشد.
- استفاده از کلمات عام مثل: دفتر، گوشی و ... به تنهایی امکان ثبت ندارد.
- استفاده از کلمات توصیفی مانند خوب، خوشمزه و ... به تنهایی ممنوع است.
- استفاده از علامتهای گمراهکننده به شدت ممنوع است. به عبارتی، برای تبلیغ محصول خود از عکس یا تصویری استفاده کنید که در حقیقت ربطی به موضوع و محصول شما ندارد؛ مثلاً برای فروش شیره انگور از تصویر زنبور عسل استفاده کنید که مشتری گمراه شده و فکر کند که محصول عسل است و یا موارد مشابه دیگر.
- استفاده از علامت ها و کلماتی که خارج از چارچوب عرفی، مذهبی و هنجارهای اخلاقی جامعه باشد.
- استفاده از نشانهای بینالمللی قابلیت ثبت نخواهد داشت، جز اینکه مجوزهای لازم برای ثبت آن را از مراجع صلاحیت گرفته باشید.
- اگر دو کسبوکار علائم تجاری بسیار شبیه به هم داشته باشند که باعث سردرگمی مشتریان شود، هیچکدام از این علائم قابل ثبت نخواهد بود.
- استفاده از علامت که ترجمه علامت و نشان برند دیگری باشد ممنوع است.
نکاتی در مورد ثبت علامت تجاری
در ابتداییترین مراحل ثبت برند، متقاضی برای ثبت نام باید به آدرس اینترنتی ssaa.ir مراجعه کرده و کد رهگیری دریافت کند.سپس برای اینکه بتواند علامت تجاری خود را ثبت کند، ابتدا باید به دفتر ملی یا منطقهای مراجعه کند و درخواست خود را ارائه دهد. در این تقاضانامه باید لیستی از انواع کالاهای مورد نیاز، همراه با مشخصات فنی و ارزش هر یک را ارائه دهد. همچنین آرم یا لوگوی مورد نظر خود را با بالاترین کیفیت ممکن همراه با تمامی طرح، رنگ و نقش و به صورت سه بعدی ارسال کند.
در ادامه به سایر نکات مهمی را که باید در ثبت علامت تجاری و صنعتی بدانید را به صورت بولتدار میپردازیم:
- زمانی که علامت تجاری را ثبت میکنید، برای متقاضی گواهی صادر میشود.
- مدت اعتبار ثبت نام تجاری در هر بار 10 سال است.
- برای ثبت نام تجاری (ثبت هر علامت تجاری) باید اظهارنامه جداگانهای تنظیم شود.
- گرفتن علامت تجاری برای هر شرکتی اختیاری است؛ جز این که دولت در بعضی موارد صراحتاً اعلام کند که باید حتماً از علامت تجاری استفاده شود.
- انتقال مالکیت یک برند تجاری، فرآیندی قانونی و رسمی است که به ثبت در مراجع مربوطه نیاز دارد.
- در صورت استفاده از نام فارسی در برند شرکت خود، باید مجوز دال بر فعالیت آن را نیز ارائه دهید. اگر از نام لاتین نیز استفاده کردید، علاوه بر مجوز فعالیت مربوطه باید کارت بازرگانی را نیز داشته باشید.
- برای اینکه برند شما در سطح بینالمللی شناخته شود، ابتدا باید آن را در کشور خود ثبت کنید. پس از ثبت داخلی، میتوانید از طریق معاهده مادرید، برند خود را در سایر کشورهای عضو این معاهده نیز به ثبت برسانید و از حمایت قانونی برخوردار شوید.
تشکیل پرونده و مراحل کارشناسی ثبت برند در سازمان ثبت اسناد و املاک
پس از اینکه پرونده تشکیل شد آن را به کارشناسان بخش سازمان اداره مالکیت ارجاع میدهند؛ حداقل زمان برای پاسخ به وضعیت پرونده شما بهعنوان متقاضی 45 روز و حداکثر 120 روز کاری زمان میبرد و حالتهای پاسخگویی به قرار زیر است:
تایید پرونده: همانطور که از نامش مشخص است، «تأیید پرونده» یعنی اطلاعات شما توسط مراجع ذیربط بررسی شده و هیچ مغایرتی در آن یافت نشده است. به عبارت سادهتر، با خیال راحت میتوانید مراحل ثبت برند خود را آغاز کرده و برای صدور آگهیهای آن اقدامات بعدی را انجام دهید. اولین آگهی برای ثبت رسمی برند، انتشار آن در روزنامه رسمی است؛ این آگهی پس از حدود 10 تا 15 روز به چاپ میرسد.
پس از اینکه آگهی اول شما در روزنامه چاپ شود، 31 روز به دیگران اجازه اعتراض میدهند؛ این یعنی اگر شخصی اعتراضی به علامت تجاری شما داشته باشد، در این مدت میتواند آن را به سازمان اعلام کند. اگر در این مدت اعتراضی مبنی بر علامت تجاری شما وارد نبود، باید به سرعت آگهی دوم را تقاضا دهید. آگهی دوم حاوی شماره ثبت برند تجاری شماست؛ این یعنی مراحل ثبت برند تا حدود 90 درصد پیش رفته است. پس از آن، 10 الی 15 روز دیگر زمان نیاز است تا آگهی دوم شما در روزنامه کثیرالانتشار به چاپ برسد.زمانی که به این مرحله برسید، یعنی تمام کارها به خوبی انجام شده و شما فقط نیازمند آخرین آگهی هستید. برای گرفتن آگهی سوم به وکیل نیاز دارید تا با کمک او بتوانید تقاضای آگهی انحصاری 10 ساله را برای ثبت برند خود به سازمان ارائه دهید.
رد شدن پرونده: زمانی که پرونده شما دارای عیب و نقص زیادی باشد، پرونده رد شده اعلام میشود. این یعنی به شما فرصت داده میشود تا نواقص را برطرف کنید. رد شدن پرونده میتواند دلایل زیادی مانند نقص مدارک و مستندات داشته باشد. قابل توجه است که با رعایت قوانین و مقررات مربوطه میتوانید از رد شدن پرونده خود پیشگیری کنید.
مشابهت و نقص داشتن: اگر مدارک ارسالی پرونده کامل نباشد یا دارای نقص جزئی باشد؛ دوباره بایستی پیگیری و نواقص آن رفع شود و پس از رفع آن دوباره ارسال شود. البته اول از همه باید متقاضی مطلع شود که چه نواقصی وجود دارد. پس از دریافت مدارک اصلاحشده، پرونده مجدداً به پروسه بررسی برمیگردد.
مدارک لازم برای ثبت برند
ثبت برند، گامی مهم برای حفاظت از هویت تجاری و محصولات یا خدمات شماست. به همین دلیل در این قسمت از مطلب میخواهیم در رابطه با مدارک لازم برای ثبت برند صحبت کنیم. این مدارک بسته به نوع اشخاص متقاضی (حقیقی و حقوقی) متفاوت هستند.
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی
- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی به انضمام کدپستی
- کپی برابر اصل مجوز کسب و کار یا پروانه بهرهبرداری به منظور ثبت علامت تجاری
- امضای وکالت نامه
- اطلاعات کامل علامت تجاری انتخابی شرکت و 15 عدد تصویر آن در ابعاد 8*8 سانتیمتر
- الزام وجود کارت بازرگانی صاحب شرکت در صورت غیر فارسی یا لاتین بودن علامت تجاری انتخابی
مدارک لازم برای اشخاص حقوقی
اگر یک شرکت یا سازمان هستید و قصد دارید برند خود را به ثبت برسانید، باید مدارک مشخصی را به اداره ثبت اسناد و املاک ارائه دهید. در ادامه این مدارک ذکر شدهاند:
- کپی برابر اصل پروانه کسب و کار یا مجوز تولید
- آگهی تأسیس شرکت در اولین روزنامه رسمی و آخرین روزنامه رسمی، در صورت ایجاد تغییرات در هیئت مدیره
- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی افراد در صورت حضور سهامداران زیاد در شرکت
- کد پستی 10 رقمی شرکت
- الزام وجود کارت بازرگانی شخص حقوقی در صورت لاتین بودن علامت تجاری ایجاد شده
- اطلاعات کامل علامت تجاری انتخابی شرکت و 15 عدد تصویر آن در ابعاد 8*8 سانتیمتر
- امضای وکالتنامه به همراه مهر شرکت
هزینه ثبت برند
اول از همه باید بدانید که تمام هزینه ثبت برند از طریق سامانه اینترنتی www.ssaa.ir پرداخت میشود و این هزینه ثابت نیست. در واقع، هر برندی که در سامانه ثبت میشود، با توجه به ویژگی خاص خود، در یکی از 45 طبقه بینالمللی ثبت برند قرار میگیرد.
فرض کنید شخصی از نام برند «گرجی» برای تولید بیسکوییت در طبقه خوردنیها استفاده کرده است؛ هر شخص دیگری نیز میتواند از این نام برند در طبقات دیگر یا به عبارتی، نوع دیگری از محصولات، مثلاً لوازم آرایشی هم استفاده کند؛ اما هزینه ثبت برند برای این دو متفاوت خواهد بود. بنابراین، این هزینهها با توجه به متفاوت بودن طبقات انتخابی برای برند موردنظر، ثابت نبوده و فرق خواهد داشت.
از دیگر مواردی که میتواند در هزینه ثبت برند تغییرات ایجاد کند، این است که شما تنها نام برند خود را ثبت کرده و بعداً لوگو را به آن اضافه کنید. این موضوع به شما اجازه میدهد در آینده با توجه به نیازهای خود، در طراحی لوگوی خود تغییرات ایجاد کنید.
در حالت کلی، هزینههای ثبت برند شامل موارد زیر است:
- هزینههای تعداد آگهیهای انتشار یافته
- هزینههای بررسی صحت مدارک
- هزینه وکالت
- هزینه مربوط به یک یا چند طبقه بینالمللی ثبت برند
تمامی مواردی که در بالا گفته شد، صرفاً مربوط به ثبت اولیه برند در یک طبقه است. یعنی برای ثبت برند در هر طبقه اضافی، هزینههای جداگانهای باید پرداخت شود. به عبارتی، در صورتی که میخواهید برند را در یک طبقه خاص ثبت کنید باید جواز آن را قبلاً گرفته باشید؛ اگر جواز مربوط به آن طبقه را نگرفتهاید باید هزینه آن را هم به لیست هزینههای برند تجاری خود اضافه کنید.
در صورتی که میخواهید از هزینههای لازم برای ثبت برند خود در طبقات مختلف ثبت برند اطلاع پیدا کنید و برآوردی از آنها داشته باشید، میتوانید با کامنت گذاشتن در بخش دیدگاهها همین مقاله از کارشناسان ما کمک بگیرید.
8- تمدید و انتقال برند
همانطور که اشاره کردیم، هر برند 10 سال اعتبار دارد و برای تمدید آن باید 6 ماه قبل از اینکه مدت اعتبارش به پایان برسد، اقدام کنید. برای تمدید دوباره برند باید کپی یا رونوشتی از گواهی علامت تجاری و کپی از مدارک شناسایی مالک را به همراه داشته باشید.
اگر می خواهید برند را به اشخاص حقیقی یا حقوقی انتقال دهید باید مدارکی را برای انجام این کار آماده کنید که به قرار زیر است:
مدارک انتقال برند حقیقی:
- اصل گواهی ثبت برند
- آمادهسازی صلح نامه به ثبت رسیده در دفاتر رسمی توسط فروشنده برند
- اصل و کپی از کارت ملی و شناسنامه شخص فروشنده برند
- اصل و کپی شناسنامه خریدار جهت انتقال برند به خریدار
مدارک انتقال برند حقوقی:
- اصل گواهی ثبت برند
- آمادهسازی صلح نامه به ثبت رسیده در دفاتر رسمی توسط فروشنده برند
- اصل و کپی از کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل
- اصل و کپی شناسنامه خریدار برای انتقال برند به خریدار
- مدارک چاپشده ثبتی شرکت به همراه اصل آنها
ثبت برند، گام مهمی در موفقیت تجاری شما
در این مقاله سعی شده است در مورد نحوه ثبت برند تجاری اطلاعات کامل و به دور از اضافهگویی را توضیح دهیم. برند زمانی شکل میگیرد که افراد زیادی از استفاده محصول راضی باشند و کمکم اعتبار اجتماعی بالایی پیدا کند. کل مقاله در 8 بخش توضیح داده شده است.
بخش اول مربوط به مزایای ثبت برند می باشد که از جمله مزایای آن این است که باعث افزایش تبلیغات در سراسر کشور شده و هزینه تبلیغات را نیز کاهش میدهد. بخش دوم در مورد نکات مورد نیاز برای انتخاب نام برند است که نباید نام انتخاب شده غیر اسلامی و غیر اخلاقی باشد؛ در واقع باید از اسامی عام انتخاب شود بخش سوم به علامتهای تجاری غیر قابل استفاده اختصاص دارد که همانطور که اشاره شد، شامل محدودیتهایی است.
بخش چهارم مقاله در مورد ثبت علامت تجاری است که میتوانید برای ثبت اولیه برند تجاری خود به آدرس اینترنتی www.ssaa.ir مراجعه کنید و با ارائه درخواست خود، اقدامات بعدی را انجام دهید. بخش پنجم مربوط به تشکیل پرونده و مراحل کارشناسی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک است که پس از بررسیهای لازم، وضعیت پرونده بعد از 45 تا 120 روز مشخص میشود؛ در ادامه میتوانید باقی کارها را انجام دهید.
در بخش ششم شما را با مدارکی که برای ثبت برند حقیقی یا حقوقی نیاز دارید آشنا کردیم. بخش هفتم به هزینههای لازم برای ثبت برند تعلق دارد که می توانید از طریق سامانه اینترنتی www.ssaa.ir تمامی این هزینهها را پرداخت کنید. همچنین این نکته را ذکر کردیم که با توجه به برخی عوامل در نحوه ثبت نام، هزینههای ثبت برند متغیر خواهد بود. بخش آخر مقاله هم به نحوه تمدید و انتقال برند و همچنین مدارک لازم برای انجام این کار اختصاص پیدا کرد.
امیدواریم از مطالعه این مقاله اطلاعات خوبی کسب کرده باشید. در صورتی که سؤال، نقد یا نظری دارید، خوشحال میشویم آن را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید؛ کارشناسان پرتالپاسخگوی شما خواهند بود.
سؤالات متداول
- چرا باید برند خود را ثبت کنم و مزایای آن چیست؟
با ثبت برند حقوق انحصاری به شما تعلق میگیرد تا مانند سپر از نام یا نشان تجاری خود در برابر در برابر کپیبرداری و استفاده غیرمجاز دیگران از محافظت کنید. این کار به شما اجازه میدهد تا با خیالی آسوده از برند خود را توسعه دهید و در صورت نقض حقوق، قادر به انجام اقدامات قانونی باشید.
- مدت اعتبار برند ثبتشده چقدر است و چگونه میتوان آن را تمدید کرد؟
برند شما پس از ۱۰ سال نیاز به تمدید دارد؛ چرا که مدت اعتبار برند ثبتشده در ایران ۱۰ سال از تاریخ ثبت اظهارنامه است. پس از اتمام این مدت، مالک میتواند برای حفظ مالکیت انحصاری برند خود، با پرداخت هزینههای مربوطه، آن را برای دوره بعدی تمدید کند.
- چه علائمی را نمیتوان بهعنوان برند ثبت کرد؟
ثبت علائمی که مغایر با قوانین و مقررات کشور باشد، ممنوع است. این علائمی شامل: 1.شبیه به نمادهای نظامی، پرچمها و علائم دولتی باشند. 2.قبلاً توسط شخص دیگری ثبت شده باشند. 3.علائمی که باعث گمراهی مصرفکنندگان نسبت به ماهیت، کیفیت یا مبدأ جغرافیایی کالا شوند. 4.خلاف اصول اخلاقی و نظم عمومی باشند.
- آیا ثبت برند شامل مالیات میشود؟
خیر، ثبت برند بهخودیخود مشمول پرداخت مالیات نیست؛ اما درآمدی که از طریق استفاده یا انتقال برند به دست میآید، مشمول مالیات خواهد بود.
- آیا برای ثبت برند به کارت بازرگانی نیاز است؟
برای ثبت برند، ارائه مدارک متفاوت است. اگر برند شما به زبان فارسی باشد، داشتن مجوز فعالیت کفایت میکند؛ اما برای برندهای به زبان غیر فارسی (لاتین)، داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
- آیا میتوان یک برند را برای چند طبقه کالا یا خدمات ثبت کرد؟
بله، ثبت برند شما میتواند شامل چندین طبقه از کالاها و خدمات باشد. به این معنی که میتوانید برای محصولات و خدماتی که در حوزههای مختلف ارائه میدهید، از یک نام تجاری واحد (برند) استفاده کنید؛ اما توجه داشته باشید که برای هر طبقه، باید هزینه جداگانهای باید پرداخت کنید.
- چه مدت زمان برای ثبت نهایی برند نیاز است؟
ثبت رسمی یک برند، فرایندی است که معمولاً بین 45 تا 75 روز کاری به طول میانجامد. در این مدت، اظهارنامه شما بررسی شده، آگهیهای مربوطه منتشر میشود و نهایتاً گواهی ثبت برند صادر میشود.
دیدگاهها
ابراهیم
من یک شخص حقیقی هستند میخوام یک اسم رو به نام خودم ثبت کنم.چکاری باید انجام بدم و چقدر هزینه داره
مدیر سایت
سلام
وقت بخیر
مراحل ثبت برند برای شخص حقیقی:
- انتخاب نام برند:
نامی منحصربهفرد و متمایز انتخاب کنید که قبلاً ثبت نشده باشد.
- تهیه مدارک مورد نیاز:
کپی شناسنامه و کارت ملی
مجوز فعالیت مرتبط با حوزه کاری مثل جواز کسب، پروانه بهرهبرداری و...
- ثبت اظهارنامه:
به سامانه اداره مالکیت معنوی مراجعه کرده و اظهارنامه ثبت برند را تکمیل کنید.
- بررسی و تأیید:
پس از ارسال اظهارنامه، کارشناسان مربوطه آن را بررسی میکنند. در صورت تأیید، آگهی تقاضای ثبت در روزنامه رسمی منتشر میشود.
- پرداخت حقالثبت:
پس از گذشت ۳۰ روز از انتشار آگهی تقاضا، باید هزینه حقالثبت را پرداخت کنید.
آگهی نهایی و دریافت گواهی:
در نهایت، آگهی ثبت برند در روزنامه رسمی منتشر شده و گواهی ۱۰ ساله برند به شما اعطا میشود.
هزینههای ثبت برند:
هزینهها ممکن است بسته به تعداد طبقات و تعرفههای جاری متفاوت باشند. بهطور کلی:
- هزینه اظهارنامه
- هزینه آگهیهای روزنامه رسمی بسته به تعداد خطوط و اندازه آگهی
- حقالثبت
علیرضا
سلام،
با تشکر از مقاله جامعتون
ما یک شرکت ساختمانی هستیم که میخوایم روی فروش محصولات تهویه مطبوع بصورت مجزا و تخصصی تر فعالیت کنیم، شرکت دارای نام تجاری برای خودش هست، ما می خواهیم نام تجاری و لوگو مجزا برای بخش فروش تهویه مطبوع ایجاد کنیم، سوال بنده اینه که
1. ثبت نام تجاری و لوگو جدید با اسناد شرکت امکان پذیر هست؟
2. هزینه ثبت نام و لوگو در این طبقه تجاری حدودا چقدر خواهد بود؟
دنیا شاکری
سلام این موضوع رو باید از طریق شرکت های ثبت برند بپرسید
ناشناس
بسیار عالی و کاربری بود.
ناشناس
سلام من اگر دارای جواز باشم ولی ثبت تجاری نکرده باشم
دیگری میتواند نام مغازه من رو به نام خودش ثبت کنند با اینکه من به همون نام جواز کسب دارم
دنیا شاکری
سلام
بله فرد دیگه ای میتونه اسم مغازه شمارو به نام خودش ثبت کنه
ناشناس
هزینه ی ثبت برند الان در چه حد و حدودی هست
دنیا شاکری
سلام
بستگی به نوع شرکت شما و شرکتی که این کار رو برای شما انجام میده داره. از ۴ میلیون تومان شروع میشه
ناشناس
سلام
من مشاور املاک میباشم،،جواز کسب ندارم آیا جهت رونق کارم میتوانم تقاضای نام تجاری برای خودم داشته باشم؟
با تشکر فراوان از شما
دنیا شاکری
سلام دوست عزیز
فکر نمیکنم بتونید بدون جواز نام تجاری درخواست بدید.
ناشناس
باسپاس فراوان
دنیای ثبت
واقعا جامع و کامل نوشتید.
پیروز باشید
علی نوعی
سلام
چگونه ب شرکت ثبت برند اعتماد کنیم
و اسم انتخابی را ب شرکت برای ثبت بدهیم
ایا تضمینی هس
فاطمه شریفی
سلام
ولی دیگه چاره ای جز اعتماد نیست. اگه خیلی بدبینانه بخواید به قضیه نگاه کنید هیچ موقع نباید کاری انجام بدید کلا :)
مریم ملایی فرد
با سلام
هزینه ی ثبت برند همراه با آرم تجاری در طبقه۳۵ تبلیغات، مدیریت کسب و کار، مدیریت بازرگانی و تجاری، عملیات دفتری واداری به چه صورت است ؟
ممنونم از راهنمایی شما و سایت خوبتون
فاطمه شریفی
سلام مریم عزیز
راستش اطلاعاتی در این مورد ندارم
پایدارثبت
فوق العاده بود. ممنون از شما
فاطمه شریفی
خواهش میکنم
مرسی از شما بابت ثبت نظرتون :)
اوقاتتون خوش