دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

ریدایرکت (Redirect) چیست؟ معرفی انواع ریدایرکت برای بهبود سئو

زمانی که می‌خواهید کاربر را از یک آدرس اینترنتی به یک آدرس دیگر منتقل کنید، در حال انجام ریدایرکت هستید. گاهی اوقات بعد از حذف یک صفحه در سایت یا پیدا شدن صفحات تکراری نیاز دارید تا یک آدرس اینترنتی را به آدرس دیگری انتقال دهید.
در این مقاله می‌خوانید:

فرض کنید کاربران و خزنده‌های گوگل آدرس مقاله سئو چیست سایت شما را در حافظه سیستم ذخیره کرده باشند؛ اما شما به تازگی متوجه شدید که یک مقاله تکراری دیگر در مورد سئو چیست در سایت دارید. به همین خاطر تصمیم گرفتید که مقاله اول را حذف کنید.

حالا زمانی که کاربران روی لینک مقاله اول کلیک می‌کنند، با صفحه خطای 404 روبرو می‌شوند. این یک سئو منفی و تجربه کاربری بدی را برای شما رقم می‌زند. به جای اینکه صفحه حذف شده را به حال خود رها کنید، آن را به آدرس اینترنتی مقاله دوم “سئو” سایت هدایت کنید. با این کار ارزش صفحه سایت شما حفظ می‌شود و کاربران با صفحه ۴۰۴ روبرو نمی‌شوند.

در این مقاله قصد داریم شما را با انواع ریدایرکت صفحات وب سایت و کاربرد هر کدام آشنا کنیم. اگر می‌خواهید با نحوه ریدایرکت صفحات در وردپرس و سایت ساز آشنا شوید، با ما در ادامه همراه باشید.

ریدایرکت (Redirect) چیست؟

ریدایرکت صفحه (Redirect) روشی برای انتقال کاربر از یک آدرس به یک آدرس اینترنتی جدید است. با این کار کاربران و موتورهای جستجو به صورت خودکار از آدرس قدیمی (domain.com/old) به آدرس جدید (domain.com/new) هدایت می‌شوند.

اگر می‌خواهید کاربران قدیمی خودتان را از دست ندهید، حتماً به فکر ریدایرکت صفحات سایتتان باشید. کاربران که خبر ندارند صفحه جدید شما چه آدرسی دارد؛ پس بهتر است خودتان به صورت خودکار آدرس جدید را به آن‌ها نشان دهید.

ریدایرکت هم ارزش صفحه قدیمی را حفظ می‌کند و هم تأثیر بدی روی سئو سایتتان نمی‌گذارد. تمام آدرس‌های اینترنتی وب سایت‌های جهانی منحصر به فرد هستند. به همین خاطر برای حذف دائمی یک صفحه یا انتقال صفحه به صفحه جدید باید از ریدایرکت استفاده کنید.

انواع ریدایرکت صفحات

چه زمانی باید از ریدایرکت استفاده کرد؟

زمانی که می‌خواهید بازدیدکنندگان صفحات قدیمی یا حذف شده خودتان را به صفحه جدید هدایت کنید، نیاز به ریدایرکت دارد. حالا چند حالت برای استفاده از انواع ریدایرکت وجود دارد:

  • زمانی که نیاز دارید به خاطر تغییرات و...، آدرس اینترنتی را به صورت موقت انتقال دهید.
  • زمانی که می‌خواهید تمام آدرس‌های یک دامنه را به دامنه جدید انتقال دهید.
  • زمانی که چند صفحه تکراری در سایت دارید و با خطای Duplicate Content سئو روبرو شدید. به همین خاطر می‌خواهید امتیاز صفحات را به یک صفحه مادر انتقال دهید.
  • زمانی که یک صفحه را حذف کردید و نیاز دارید تا آدرس اینترنتی به صورت دائمی از بین برود.

این نکته را در نظر بگیرید که بسیاری از هکرها برای اهداف غیرقانونی خود مثل حملات فیشینگ و... از ریدایرکت استفاده می‌کنند.

تأثیر ریدایرکت روی سئوی سایت

ریدایرکت‌ها مانند راهنماهایی هستند که کاربران و موتورهای جستجو را به سمت آدرس‌های درست هدایت می‌کنند. استفاده درست از ریدایرکت‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر سئوی سایت داشته باشد؛ اما این تأثیر چگونه است؟

  • اعتبار سئو را انتقال می‌دهد.
  • نرخ خروج (Bounce Rate) را کاهش می‌دهد.
  • از صفحات تکراری جلوگیری می‌کند.
  • در زمان لود شدن صفحه تأثیرگذار است.
  • صفحات قدیمی را حذف می‌کند یا ساختار سایت را تغییر می‌دهد.

تصویر ریدایرکت مناسب

انواع ریدایرکت صفحه

در زمان بارگذاری یک وب سایت اولین پیغامی که به مرورگر ارسال می‌شود، مربوط به وضعیت صفحه (Status Code) سایت است. حالا این صفحه می‌توانید در وضعیت سالم با کد 200 قرار بگیرد، یا با خطاهای مربوط به سرور و صفحات سایت روبرو شود.

مدیران وب سایت برای رفع خطاهای صفحات گاهی اوقات نیاز به استفاده از ریدایرکت دارند. برای انتقال صفحات می‌توانید از 6 نوع ریدایرکت استفاده کنید؛ اما به‌طور کلی ریدایرکت‌ها در دو دسته‌بندی زیر قرار می‌گیرند:

  • ریدایرکت دائمی آدرس
  • ریدایرکت موقت آدرس

شما باید کاربرد و تفاوت‌های هر ریدایرکت را بشناسید تا بتوانید صفحات را به درستی انتقال دهید. انواع ریدایرکت صفحات وب سایت عبارتند از:

1- ریدایرکت 301 (ریدایرکت یا تغییر مسیر دائمی)

زمانی که از ریدایرکت 301 استفاده می‌کنید، به صورت دائمی و همیشگی اعتبار صفحه انتقال داده می‌شود. هر کدام از صفحات یک وب سایت ارزش، رتبه و ترافیک مخصوص به خودش را دارد. زمانی که به هر دلیلی اطلاعات روی یک صفحه ایندکس شده را حذف می‌کنید، باعث سردرگمی خزنده‌های گوگل و بازدیدکنندگان خواهید شد.

راه حل ماجرا استفاده از ریدایرکت 301 برای انتقال دائمی آدرس قدیمی به آدرس جدید است. با این کار ارزش و اعتبار آدرس قدیمی منتقل خواهد شد. مرورگر زمانی که درخواست بارگذاری آدرس قدیمی صفحه را به سرور ارسال می‌کند با کد وضعیت 301 روبرو می‌شود؛ به همین خاطر بلافاصله دستور باز کردن آدرس اینترنتی جدید را صادر می‌کند.

بسیاری از وب سایت‌ها دو دامنه اینترنتی برای سایت خودشان دارند. یکی از دامنه‌ها ir و دیگری com است. این نوع وب سایت‌ها با استفاده از ریدایرکت 301 تمام صفحات وب سایت را به یک دامنه انتقال می‌دهند.

کاربرد ریدایرکت 301 در صفحه

2- ریدایرکت 302 (ریدایرکت یا تغییر مسیر موقت)

برای انتقال موقت صفحات وب سایت به صفحه جدید نیاز به ریدایرکت 302 دارید. تصور کنید به خاطر تغییرات یا به‌روزرسانی نیاز دارید تا یکی از صفحات وب سایت را به طور موقت از دسترس خارج کنید. در این زمان شما نمی‌خواهید امتیاز صفحه را به صورت دائمی به صفحه دیگر انتقال دهید. از طرف دیگر اگر هیچ کاری نکنید، کاربران با ورود به صفحه ارور 404 مشاهده می‌کنند.

با استفاده از ریدایرکت 302 می‌توانید آدرس مورد نظر را به صورت موقت به آدرس جدید انتقال دهید. با این کار خزنده‌های گوگل متوجه می‌شوند که به زودی آدرس قدیمی را به حالت عادی بازمی‌گردانید. به همین خاطر ارزش صفحه را به صفحه جدید انتقال نمی‌دهند و آدرس اینترنتی موقت ایندکس نمی‌شود.

نکته: حواستان باشد که ریدایرکت 302 برای انتقال صفحه در مدت زمان کوتاه و به صورت موقت است. برای ریدایرکت همیشگی از 301 استفاده کنید.

کاربرد ریدایرکت 302 در صفحه

3- ریدایرکت 303

ریدایرکت 303 کاربر را به منبعی مشابه با منبع درخواستی هدایت می‌کند. 303 هم نوعی از ریدایرکت موقت محسوب می‌شود. فرض کنید کاربر در وب سایت شما یک فرم پر می‌کند. زمانی که بعد از ارسال فرم، دکمه بازگشت را می‌زند، با استفاده از ریدایرکت 303 کاربر را به صفحه دیگری انتقال می‌دهید.

وب سایت‌ها به طور معمول از ریدایرکت 303 استفاده نمی‌کنند؛ اما بد نیست کاربرد این ریدایرکت هم گوشه ذهنتان داشته باشید.

4- ریدایرکت 307 (تغییر مسیر موقت جدید)

از همین ابتدا بگویم که با وجود ریدایرکت 302 توجه کمتری روی ریدایرکت 307 وجود دارد. این دو ریدایرکت برای انتقال موقت آدرس‌ها در دسترس هستند؛ اما یک تفاوت کوچک با یکدیگر دارند.

اینترنت بر پایه پروتکل HTTP است. اگر همین حالا روی آدرس وب سایت پرتال کلیک کنید چنین آدرسی را مشاهده خواهید کرد:

https://www.portal.ir

داستان تفاوت ریدایرکت 307 از آنجایی شروع می‌شود که پروتکل HTTP دارای دو ورژن 1.0 و 1.1 است. ریدایرکت 302 در نسخه 1.0 با کد وضعیت Moved Temporarily و در نسخه 1.1 با کد وضعیت Found آدرس‌ها را انتقال می‌دهد.

اما ریدایرکت 307 تنها در ورژن 1.1 قابلیت انتقال موقت صفحات با کد وضعیت Moved Temporarily را دارد. بنابراین بسته به ورژن HTTP سایتتان باید تصمیم بگیرید از چه نوع ریدایرکت موقتی کمک بگیرید. بسیاری از متخصصان پیشنهاد می‌کنند که بیخیال ریدایرکت 307 شوید و برای انتقال موقت به سراغ ریدایرکت 302 بروید. 

انواع ریدایرکت وب سایت

5- ریدایرکت 308

ریدایرکت 308 دقیقاً کاربرد ریدایرکت 301 را برای وب سایت دارد. اگر می‌خواهید صفحه قدیمی را به صورت دائمی به صفحه جدید منتقل کنید می‌توانید از ریدایرکت 308 استفاده کنید. این نوع ریدایرکت هم فقط در ورژن HTTP1.1 به درستی عمل می‌کند.

ریدایرکت 308 در دنیای وب سایت‌ها جایگاهی ندارد. همه سایت‌ها برای انتقال دائمی صفحات از ریدایرکت 301 استفاده می‌کنند.

6- Meta Refresh

ریدایرکت Meta Refresh برخلاف سایر ریدایرکت‌ها در بستر صفحات وب سایت صورت می‌گیرد. به این صورت که کاربر متوجه می‌شود تا ثانیه‌ای دیگر قرار است به صفحه جایگزین هدایت شود. دلیل آن هم سرعت پایین ریدایرکت Meta Refresh است.

کاربر بعد از ورود به صفحه با پیغامی مشابه “اگر تا 5 ثانیه دیگر به صورت خودکار منتقل نشدید، روی لینک کلیک کنید” روبرو می‌شود. ریدایرکت Meta Refresh ارزش کمی از صفحه را منتقل می‌کند و زیاد از نظر سئو مناسب نیست.

با این حال گاهی اوقات صاحبان وب سایت برای ریدایرکت صفحات نیاز دارند تا از Meta Refresh استفاده کنند.

نکته: به هیچ عنوان صفحات حذف شده دائمی را با ریدایرکت موقت 302 انتقال ندهید. با این کار بعد از مدتی آدرس اینترنتی از دیتابیس موتور جستجو حذف و ارزش صفحه برای همیشه از بین می‌رود. به جای آن از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

نمونه صفحه ریدایرکت شده با meta refresh

تفاوت بین انواع ریدایرکت‌ها

انواع مختلفی از ریدایرکت‌ها وجود دارد. ریدایرکت‌ها نقش مهمی در هدایت کاربران و موتورهای جستجو به آدرس صحیح دارند. در این جدول می‌توانید تفاوت‌های بین انواع ریدایرکت‌ها را به سرعت و به سادگی درک کنید.

نوع ریدایرکت

توضیحات

استفاده اصلی

تأثیر بر سئو

نکات مهم

301 (دائمی)

انتقال دائمی یک URL به URL جدید
انتقال همیشگی صفحات
انتقال کامل ارزش لینک‌ها و رتبه‌ها
بهترین گزینه برای تغییرات دائمی
302 (موقتی)

تغییر   مسیر موقتی بدون حذف URL اصلی
تست صفحات یا تغییر موقت محتوا
ارزش لینک‌ها منتقل نمی‌شود
مناسب برای تغییرات کوتاه‌مدت
307 (موقتی)

نسخه جدیدتر 302 برای پروتکل HTTP/2
تغییر موقت بدون تغییر محتوا
مشابه 302
پشتیبانی بهتر توسط مرورگرها
308 (دائمی)

نسخه جدیدتر 301 برای HTTP/2
انتقال دائمی شبیه به 301
انتقال کامل ارزش لینک
نیازمند پشتیبانی HTTP/2
Meta Refresh

تغییر مسیر در سطح صفحه
(نه سرور)
انتقال با تأخیر یا فوری
تأثیر منفی بر تجربه کاربری و سئو
استفاده محدود توصیه می‌شود
JavaScript

تغییر مسیر با استفاده از کد جاوا اسکریپت
استفاده خاص
(عدم امکان تغییر سرور)
احتمال عدم تشخیص توسط موتور جستجو
توصیه نمی‌شود

نحوه ریدایرکت کردن صفحات وب سایت

اگر می‌خواهید از ریدایرکت برای انتقال صفحات وب سایتتان استفاده کنید، باید روش‌های ریدایرکت سایت در CMS مورد استفاده خودتان را یاد بگیرید. در اینجا نحوه ریدایرکت صفحات در وردپرس و سایت ساز را به شما آموزش می‌دهیم.

تغییر مسیر صفحات در وردپرس

برای تغییر مسیر صفحات در وردپرس می‌توانید از افزونه‌های مختلفی استفاده کنید. در ادامه 3 روش ریدایرکت صفحات در وردپرس را نام می‌بریم:

1- افزونه وردپرس Yoast

اگر از افزونه Yoast استفاده می‌کنید، در زمان حذف یک صفحه به صورت خودکار یک پیغام برای شما نمایش داده می‌شود. می‌توانید یکی از این دو گزینه را انتخاب کنید که به صورت خودکار صفحه حذف شده شما ریدایرکت شود:

  • صفحه حذف شده را به یک URL دیگر انتقال دهید. (در این گزینه باید آدرس صفحه جدید را وارد کنید.)
  • صفحه حذف شده را با ریدایرکت 410 برای همیشه حذف کنید.

2- افزونه وردپرس Redirection

بعد از نصب افزونه Redirection از منوی ابزارها آن را انتخاب کنید. به بخش تغییر مسیرها بروید و گزینه افزودن جدید را انتخاب کنید. در این بخش می‌توانید آدرس قدیمی صفحات را به آدرس جدید ریدایرکت کنید.

همچنین، می‌توانید صفحات حفظ شده را با ریدایرکت 410 برای همیشه به سطل زباله انتقال دهید.

افزونه وردپرس redirection

3- افزونه وردپرس Rank Math

برای فعال سازی بخش ریدایرکت در افزونه Rank Math باید از بخش پیشخوان به تب ماژول‌ها بروید. سپس قابلیت تغییر مسیر را فعال کنید. از زیرمجموعه منوی رنک مث گزینه تغییر مسیرها را پیدا کنید. با انتخاب گزینه “افزودن تغییر مسیرها” آدرس‌های مورد نظرتان برای ریدایرکت شدن را وارد کنید.

تغییر مسیر صفحات در سایت ساز پرتال

اگر وب سایت خودتان را با سایت ساز پرتال ساختید، برای انتقال مسیر صفحات دو راه پیش روی شما است. اولین راه زمانی است که هنوز صفحه وب سایت را حذف نکرده‌اید و می‌خواهید امتیازات آن را توسط ریدایرکت 301 به صفحه جدید انتقال دهید.

  • از طریق پنل مدیریت صفحه مورد نظرتان را باز کنید.
  • گزینه “سئو” را انتخاب کنید.
  • در بخش “آدرس انتقال” آدرس صفحه جدید را وارد کنید.

نحوه انتقال صفحات در سایت ساز پرتال

اما زمانی که می‌خواهید آدرس URL صفحه را تغییر دهید و صفحات حذف شده را به یک صفحه جایگزین ریدایرکت کنید، باید از بخش پشتیبانی پرتال کمک بگیرید. یک فایل اکسل ایجاد کنید و آدرس‌های قدیمی و آدرس انتقال جدید را در آن بنویسید.

در بخش تیکت‌های پشتیبانی درخواست ریدایرکت صفحات خودتان را قرار دهید. کارشناسان پرتال با ویرایش فایل htaccess وب سایت شما، درخواست ریدایرکت صفحات را ثبت می‌کنند.

تغییر مسیر صفحه از طریق فایل htaccess.

تغییر مسیر صفحات سایت (Redirect) یکی از مهم‌ترین جنبه‌های سئو است. فایل htaccess ابزاری است که امکانی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا این تغییر مسیرها را به صورت دقیق و مؤثر، مدیریت کنید. برای درک بهتر این عبارت به مثال زیر توجه کنید:

مثال اول: یک دامنه کامل به یک سایت جدید منتقل می‌شود:

Redirect 301 / http://www.example.com

در این قسمت، به جای http://www.example.com، آدرس دقیق دامنه جدید خود را وارد کنید. با این کار، یک ریدایرکت 301 ایجاد می‌کنید. این ریدایرکت به موتورهای جستجو سیگنال می‌دهد که محتوای صفحه به آدرس جدید منتقل شده است. 

نحوه ریدایرکت وب سایت از طریق فایل htaccess.

مثال دوم: یک صفحه به یک دامنه دیگر یا مکانی جدید روی سایت فعلی منتقل می‌شود:

Redirect 301 /oldpage/ http://www.example.com/newpage

مثال سوم: برای مدیریت بهتر و انتقال منعطف‌تر در تغییر مسیرها می‌توانید از ماژول Apache mod_rewrite در فایل .htaccess استفاده کنید. به‌عنوان مثال، برای هدایت تمام درخواست‌ها از دامنه غیر www به یک ساب دامین یا زیر دامنه www، از کد زیر استفاده می‌شود:

RewriteEngine on

RewriteBase /

rewritecond %{http_host} ^domain.com [nc]

rewriterule ^(.*)$ http://www.domain.com/$1 [r=301,nc]

اشتباهات رایج در استفاده از ریدایرکت‌ها

استفاده نادرست از ریدایرکت‌ها می‌تواند به‌طور جدی بر سئوی وب‌سایت و تجربه کاربری تأثیر منفی بگذارد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین اشتباهات در این زمینه اشاره می‌کنیم:

  • ریدایرکت کردن تمام صفحات اضافه بر روی صفحه اصلی

ریدایرکت‌ کردن بی‌رویه به Home Page نه‌تنها حرکت مفیدی نیست، بلکه به زیرساخت‌ها و سئوی سایت آسیب وارد می‌کند. به نقل قول از جان مولر کارشناس ارشد گوگل، هدایت کردن تعداد زیاد صفحات قدیمی روی صفحه اصلی، سیگنال‌‌های ارزشمند محتواهای قبلی را از بین می‌برد و مشکلات جدی را برای سایت فعلی شما ایجاد می‌کند. این موضوع برای خزنده‌های گوگل به‌عنوان یک هشدار تلقی می‌شود و نشان می‌دهد که شما بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو) را به درستی انجام نداده‌اید.

نکته: استفاده از ریدایرکت 301، اجتناب از ساخت زنجیره ریدایرکت، هدایت صفحات حذف‌شده به صفحات مرتبط، بررسی تغییرات و ریدایرکت کردن نسخه‌های مختلف سایت به URL اصلی از بهترین روش‌‌ها برای بهینه‌سازی ریدایرکت‌هاست.

  • حلقه‌ ریدایرکت (Redirect loop)

یکی از خطاهایی که در سایت‌های بزرگ دارای صفحات و محصولات زیاد، رخ می‌دهد «ریدایرکت لوپ» نام دارد. با مثال زیر Redirect loop را بهتر درک خواهید کرد:

Page 1 > Page 2 > Page 3 > Page 1

در این مدل از ریدایرکت که در سمت سرور اتفاق می‌افتد، خزنده‌های گوگل در یک حلقه بی‌نهایت گیر می‌افتند و به جای اینکه به مقصد نهایی برسند، در درک ساختار سایت با مشکل مواجه می‌شوند و به صفحه ابتدایی برمی‌گردند. بروز این خطا (This webpage has a redirect loop) باعث می‌شود صفحه اصلی سایت توسط کاربران غیرقابل دسترسی باشد.

  • ساخت زنجیره ریدایرکت

با ایجاد یک زنجیره ریدایرکت بی‌نهایت و هدایت خزنده موتور جستجو و کاربر از یک صفحه به صفحه دیگر، رتبه وب سایت شما در گوگل کاهش یافته و نرخ پرش افزایش پیدا می‌کند. به مثال زیر توجه کنید:

 /about is redirected to /aboutus

 /aboutus is redirected to /ourcompany

 /ourcompany is redirected to /aboutourcompany

  • عدم توجه به case sensitivity

عدم توجه به case sensitivity به معنی توجه نکردن به تفاوت بین حروف بزرگ و کوچک در آدرس‌های اینترنتی (URL) است. می‌توانید به جای اینکه از صفحه «about» استفاده کنید، به صفحه «About» تمایل داشته باشید. برای اینکه ریدایرکت‌ها بدون توجه به بزرگ یا کوچک بودن حروف کار کنند، می‌توانید از پارامتر NCدر دستور RewriteRule در فایل htaccess استفاده کنید. در هر دو حالت، کاربران به یک صفحه هدایت می‌شوند، حتی اگر از نظر فنی دو آدرس متفاوت باشند.

برای مثال، با استفاده از روش زیر می‌توانید صفحه مورد نظر را بدون توجه به بزرگ یا کوچک بودن حروف تغییر مسیر دهید:

Redirect 301 /about http://www.domain.com/about-new [NC]

  • استفاده از ریدایرکت 302 به جای ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 زمانی استفاده می‌شود که بخواهید یک صفحه را به طور کامل و دائم به صفحه دیگری منتقل کنید و تمام اعتبار سئوی آن را به صفحه جدید بدهید. زمانی که از ریدایرکت 302 استفاده می‌کنید، در واقع به گوگل می‌گویید من این صفحه را موقتاً به جای دیگری منتقل کرده‌ام؛ به زودی برمی‌گردم و می‌خواهم این صفحه همچنان در نتایج جستجو نمایش داده شود (حفظ رنک صفحه اولیه).

پس اگر به صورت موقتی این تغییر را ایجاد کرده‌اید، از ریدایرکت 302 استفاده کنید؛ اما اگر می‌خواهید به طور دائمی یک صفحه را به صفحه دیگری منتقل کنید، ریدایرکت 301 گزینه مناسب‌تری است.

نکته: استفاده طولانی مدت از ریدایرکت 302، رتبه صفحه را در موتورهای جستجو تحت تأثیر قرار می‌دهد و آن را ریدایرکت 301 تلقی می‌کند.

  • رصد نکردن ریدایرکت‌ها

عدم رصد و پیگیری ریدایرکت‌های سایت، می‌تواند عواقب جدی برای سئوی شما داشته باشد. این مسئله به‌ویژه در سایت‌های بزرگ و پیچیده که تغییرات زیادی در آن‌ها رخ می‌دهد، از اهمیت بیشتری برخوردار است. اگر سایت شما پیچیده و دارای هزاران صفحه است یا اینکه با تیم‌های مختلفی کار می‌کنید، بهتر است از پروتکل‌هایی دقیق بهره‌مند شوید و یک سیستم برای پیگیری تغییرات سایت ایجاد کنید.

ممکن است تصور کنید که همه تغییرات مسیر در سایتتان به درستی کار می‌کنند؛ اما گاهی‌اوقات این امکان وجود دارد که یک تغییر مسیر کوچک از قلم بیفتد. این اتفاق می‌تواند بر ترافیک و درآمد سایت شما تأثیرگذار باشد. به همین دلیل، رصد منظم ریدایرکت‌ها یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مدیریت یک سایت است. با شناسایی و رفع مشکلات مربوط به ریدایرکت‌ها می‌توانید تجربه کاربری را بهبود بخشیده و رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید.

کاریکاتور گیر کردن در گل بخاطر ریدایرکت اشتباه

با ریدایرکت صفحات دیگر نگران نباشید!

با استفاده از ریدایرکت صفحات دیگری نیازی نیست نگران از بین رفتن ارزش و اعتبار صفحاتتان باشید. از طرف دیگر تمام صفحات 404 وب سایت شما از بین می‌رود. یکی از نکات منفی در سئو سایت مربوط به همین خطای 404 صفحه است.

اگر می‌خواهید روی سئو سایتتان کار کنید و به دنبال رفع خطاهای وب سایت هستید، دو ریدایرکت 301 و 302 حسابی به دردتان می‌خورد. حواستان باشد که از هر ریدایرکت در جای درست استفاده کنید. اگر سؤالی در خصوص ریدایرکت‌ها و خطاهای وب سایت دارید می‌توانید در بخش دیدگاه از ما بپرسید.

سؤالات متداول

  • ریدایرکت صفحه چیست؟

ریدایرکت صفحه به روشی گفته می‌شود که آدرس اینترنتی صفحات قدیمی به صفحات جدید انتقال داده شود. با این کار صفحات 404 و تکراری وب سایت خودتان را از بین می‌برید.

  • تگ کنونیکال چه تفاوتی با ریدایرکت صفحه دارد؟

زمانی که یک وب سایت چند صفحه با محتوای تکراری داشته باشد، با استفاده از تگ canonical به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام صفحه اصلی محسوب می‌شود. اما زمانی که یک صفحه تکراری حذف می‌شود یا آدرس آن تغییر می‌کند با استفاده از ریدایرکت، آن را به آدرس جدید منتقل می‌کنند.

  • آیا ریدایرکت تأثیر بدی روی سئو سایت دارد؟

خیر اگر از ریدایرکت به درستی و برای از بین بردن صفحات 404 و اضافی وب سایت استفاده کنید، خطری برای سئو وب سایت شما ندارد. اما برخی از ریدایرکت‌ها برای سئوی کلاه سیاه استفاده می‌شود که تأثیر بدی روی اعتبار سایت می‌گذارد.

  • چرا باید صفحات را ریدایرکت کنیم؟

با ریدایرکت صفحات، موتورهای جستجو و کاربران در زمان باز کردن URL قدیمی به آدرس جدید هدایت می‌شوند. با این کار ارزش، اعتبار و ترافیک صفحه قدیمی را حفظ می‌کنید. برای از بین بردن صفحات 404 و حذف صفحات تکراری می‌توانید از ریدایرکت استفاده کنید.

  • تفاوت ریدایرکت 301 و 302 چیست؟

Redirect 301 برای انتقال دائمی یک صفحه به صفحه جدید استفاده می‌شود؛ اما redirect 302 برای انتقال موقت یک صفحه به صفحه دیگر استفاده می‌شود. بعد از ایجاد تغییرات در صفحه اصلی ریدایرکت 302 را حذف می‌کنید.

  • ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 301 برای انتقال دائمی صفحات وب سایت حذف شده یا تکراری به صفحه جدید استفاده می‌شوند. با این کار ارزش و اعتبار آدرس صفحه قدیمی به صفحه جدید منتقل می‌شود.

  • چگونه می‌توانم یک URL را ریدایرکت کنم؟

بسته به سرور و سیستم مدیریت محتوای شما، روش‌های مختلفی برای انجام ریدایرکت وجود دارد. برای مثال، در وردپرس با استفاده از افزونه Yoast، redirection و rank math صفحات خود را ریدایرکت کنید.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2