💥 دوره جدید و رایگان آکادمی پرتال: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی 💥

سرویس BNPL یا «الان بخر، بعدا پرداخت کن» چیست؟

اگر کمی سنتان بیشتر باشد، احتمالا به خاطر دارید کاسب محل در گذشته دفترچه‌ای به عنوان «دفترچه نسیه» داشت. آن‌ کاسب در آن روزگار روی اعتبار اهالی محل، جنسی را به افراد می‌فروخت و پولش را بعدا می‌گرفت. امروز چنین رویکردی دوباره وارد بازار شده است؛ اما این بار در دنیای تکنولوژی و تحت عنوان سرویس‌های BNPL یا الان بخر بعدا پرداخت کن.
در این مقاله می‌خوانید:

از آنجایی که اجناس مختلف روز به روز گران‌تر می‌شوند و قدرت خرید مردم کم شده است، نیاز بیشتری به سرویس‌های خرید اقساطی و نسیه‌ای احساس می‌شود. یکی از محبوب‌ترین و جدیدترین روش‌های خرید اقساطی در ایران هم همین روش BNPL یا خرید اقساطی است. این روش به شما اجازه می‌دهد تا محصولی را تهیه کنید و پول آن را بعدا پرداخت کنید. اگر می‌خواهید به طور کامل با این سرویس و بهترین سرویس‌های BNPL ایرانی آشنا شوید،‌ در ادامه همراه ما باشید.

الان بخر بعدا پرداخت کن

سرویس BNPL چیست؟

سرویس BNPL یا «الآن بخر، بعدا پرداخت کن» نوعی سیستم پرداخت قسطی کوتاه مدت است که در آن مشتری خرید خود را انجام می‌دهد و پول سفارش را به مرور واریز می‌کند. به زبان ساده‌تر در این روش شما یک محصول را می‌خرید و پول آن را بدون سود و به شکل قسط بندی (معمولا در ۴ قسط) پرداخت می‌کنید.

همان‌طور که واضح است، این روش پرداخت می‌تواند قدرت خرید مردم و میزان گردش مالی در بازار را بالا ببرد؛ اما مشکلاتی را هم می‌تواند برای خریدار و فروشنده ایجاد کند. اگر قصد راه اندازی سرویس BNPL در فروشگاه خود را دارید یا می‌خواهید از این سرویس‌ها به عنوان خریدار استفاده کنید، قبل از آن مواردی که در این مقاله گفته‌ایم را مطالعه کنید تا نگاه بازی درباره آن داشته باشید.

نکات کلیدی BNPL که باید بدانید:

  • 🔷 الان بخر بعدا پرداخت کن یک سیستم پرداخت کوتاه مدت است.
  • 🔷 در این سیستم مشتری یک پیش پرداخت می‌دهد و بقیه مبلغ را به صورت قسطی و ماهانه پرداخت می‌کند.
  • 🔷 در سیستم پرداخت قسطی BNPL معمولا هیچ سودی روی اقساط دریافت نمی‌شود.
  • 🔷 در مقایسه با وام، اقساط و نسیه، استفاده از این روش بسیار آسان‌تر است.
  • 🔷 این سیستم پرداخت معمولا تاثیری روی امتیاز بانکی شما نمی‌گذارد؛ مگر این که قسط‌ها را پرداخت نکنید.

سرویس BNPL چطور کار می‌کند؟

سرویس‌های «الان بخر بعدا پرداخت کن» تفاوت‌هایی با هم دارند، اما به طور کلی شبیه هم هستند. در این روش شما معمولا وام‌های کوتاه مدت، با قسط‌های ثابت و بدون بهره دارید. این روش پرداخت را در اپلیکیشین یا روی کارت اعتباری خود تجربه می‌کنید. مثلا با این روش می‌توانید خریدهای سوپرمارکتی خود را از یک خرده فروش اینترنتی در اپلیکیشن انجام دهید و مبلغ را در ۴ قسط بپردازید. قسط اول را همان لحظه و سه قسط بعدی را انتهای هر ماه پرداخت می‌کنید.

مزایای BNPL

«الان بخر بعدا پرداخت کن» چه مزایا و معایبی دارد؟

حال که نکات کلیدی و نحوه کارکرد سرویس‌های BNPL را فهمیدیم، بهتر است نگاهی به مزایا و معایب آن بیندازیم. در واقع فرقی نمی‌کند می‌خواهید از این سرویس خرید کنید یا می‌خواهید آن را به روش‌های پرداخت فروشگاه اینترنتی خود اضافه کنید، در هر صورت باید نکات مثبت و منفی این روش را بدانید تا بهترین تصمیم را بگیرید.

مزایا

اگر فروشگاه اینترنتی هستید و می‌خواهید خدمات BNPL‌ را به مشتریان خود بدهید، می‌توانید با سرویس‌های ارائه دهنده این نوع پرداخت که در ادامه معرفی‌شان می‌کنیم همکاری کنید. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی اذعان داشته‌اند بعد از اضافه کردن درگاه‌هایی مثل اسنپ پی و دیجی پی، فروش آن‌ها رشد چشمگیری را تجربه کرده است. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین مزایای این سرویس‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • روش BNPL اقساطی و بدون بهره است؛ همین مسئله در بازار تورمی ایران، به عنوان بزرگ‌ترین مزیت برای مشتری شناخته می‌شود.
  • نیازی به ضامن در آن دیده نمی‌شود.
  • فرایند بازدپرداخت ساده‌ای دارد.
  • کاربری و استفاده از این خدمات ساده است.
  • نیاز به بررسی طولانی اعتبار مشتری ندارد.

معایب

با وجود اینکه تجربه اکثر فروشگاه‌ها از این روش پرداخت مثبت بوده است، اما معایبی را هم به همراه دارد. از جمله مهم‌ترین معایب روش پرداخت BNPL می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ❌ فشار اقساط در صورت نداشتن مدیریت مالی و استفاده بی‌رویه.
  • ❌ نداشتن تاثیر مثبت روی اعتبار بانکی.
  • ❌ کاهش اعتبار بانکی در صورت دیرکرد در تسویه قسط.
  • ❌ شرایط پیچیده در مرجوعی کالا.
  • ❌ سود کمتر با توجه به فروش اقساطی کوتاه مدت.
  • ❌ دردسرهایی از جنس پرداخت نکردن اقساط از طرف مشتری.

در جمع بندی مزایا و معایب باید بگوییم سرویس «الان بخر بعدا پرداخت کن» نکات مثبت قوی‌تری دارد؛ اما فرقی نمی‌کند مشتری هستید یا صاحب فروشگاه اینترنتی، در هر صورت در استفاده از این سرویس باید هوشمندانه عمل کنید.

ساختار پرداخت BNPL

معرفی بهترین سرویس‌های BNPL ایرانی

تا اینجا نگاه جامع و دقیقی را نسبت به روش پرداخت اقساطی الان بخر بعدا پرداخت کن پیدا کردیم. حال نوبت آن است که بهترین و معروف‌ترین سرویس‌های پرداخت BNPL ایرانی را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

۱- اسنپ پی

اسنپ پی سرویس پرداخت BNPL سوپر اپلیکیشن اسنپ است که شاید هم اکنون محبوب‌ترین روش پرداختی BNPL در ایران باشد. شما در این سرویس دو نوع اعتبار دارید:

  1. اعتبار ماهانه: هر ماه مبلغ مشخصی تحت این عنوان در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. شما می‌توانید با این اعتبار از خدمات مختلف اسنپ مثل درخواست خودرو، سفارش غذا، خرید سوپرمارکتی، اسنپ دکتر و… استفاده کنید و هزینه آن را در انتهای ماه تسویه کنید.
  2. اعتبار اقساطی: اعتبار اقساطی سقف بالاتری دارد و با استفاده از آن می‌توانید از فروشگاه‌های طرف قرارداد اسنپ خرید کنید. خرید با این اعتبار گونه‌ای است که محصول شما بدون بهره به ۴ قسط تبدیل می‌شود. ۱/۴ اول قسط را هنگام خرید می‌پردازید و قسط‌های بعدی را از انتهای ماه بعد تسویه می‌کنید.

مشتری‌های اسنپ پی می‌توانند از اعتبار خود در سرویس‌های مختلف سوپر اپلیکیشن اسنپ یا فروشگاه‌های طرف قرارداد آن استفاده کنند. همچنین اخیرا اسنپ پی امکان دریافت وام بدون ضامن را هم برای کاربران خود فعال کرده است.

نحوه دریافت و استفاده

برای ثبت نام در این سرویس و استفاده از آن کافی است وارد سوپر اپلیکیشن اسنپ شوید و روی آیکون سرویس اعتباری کلیک کنید. بعد از ورود به صفحه سرویس اعتباری کد ملی خود را وارد کنید تا بعد از بررسی، اعتبار مشخصی به شما تعلق بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر هم می‌توانید وارد سایت اصلی اسنپ پی شوید.

صفحه اول اسنپ پی

۲- دیجی پی

دیجی پی یکی دیگر از سرویس‌های ارائه دهنده پرداخت به روش BNPL در ایران است که در کنار خدمات گوناگونی که دارد، امکان پرداخت BNPL در دیجی کالا و سایر فروشگاه‌های طرف قرارداد را ارائه می‌دهد. این سرویس که به عنوان یکی از خدمات جدید گروه دیجی کالا هم شناخته می‌شود، بیشتر برای وام‌های یک ساله و بدون ضامن شناخته شده است. با این حال در سال ۱۴۰۱ سرویس الان بخر بعدا پرداخت کن خود را هم راه اندازی کرد.

این سرویس خدمات BNPL خود را به کاربران شخصی و سازمانی ارائه می‌دهد. طبق اطلاعاتی که خود دیجی پی منتشر کرده است، این شرکت حدود ششصد هزار نفر کاربر درون شبکه‌ای دارد و چیزی حدود یک همت (هزار میلیارد تومان) اعتبار BNPL به کاربران خود داده است.

نحوه دریافت و استفاده

دریافت اعتبار دیجی پی هم بسیار ساده است. برای این کار کافی است وارد اپلیکیشن دیجی پی شوید و ثبت نام کنید. سپس یک اعتبار سنجی از شما انجام می‌شود که کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد. در نهایت هم مبلغی تا یک میلیون تومان به عنوان اعتبار BNPL در اختیار شما قرار می‌گیرد. همچنین می‌توانید تا ۵۰ میلیون هم وام سالانه با سود ۲۳ درصد و بدون ضامن برای خرید کالا دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، وارد سایت دیجی پی شوید.

صفحه اول دیجی پی

۳- تارا ۳۶۰

سرویس تارا ۳۶۰ یکی از جدید‌ترین سرویس‌هایی است که توانسته در طول ۳ سال فعالیتش یکی از کامل‌ترین انواع BNPL را ارائه کند. کاربران تارا می‌توانند با استفاده از اعتباری که این اپلیکیشن به آن‌ها می‌دهد، به صورت اعتباری خرید کنند و هزینه آن را تا دو ماه بعد تسویه کنند. نکته‌ای که تارا ۳۶۰ را جذاب و آن را از رقبا جدا می‌کند این است که امکان خرید فیزیکی هم با این سرویس وجود دارد.

اپلیکیشن تارا ۳۶۰ حدود ۴۵۰۰ فروشگاه طرف قرارداد دارد که همین موضوع باعث می‌شود تا امکان خرید حضوری با آن هم فراهم باشد. همچنین طبق گفته مدیران تارا، این اپلیکیشن حدود ۷ میلیون کاربر سازمانی از شرکت‌های بزرگی مثل بانک ملی، بانک مرکزی، گلرنگ، بازنشستگان کشوری و… دارد. اعتبار BNPL تارا عددی بین ۵۰۰ هزار تا ۵ میلیون تومان متغیر است.

تارا دو نکته جالب دیگر هم دارد؛ اول این است که با استفاده از آن می‌توان از تاکسی اینترنتی «تپسی» هم استفاده کرد. در آینده ممکن است به منظور رقابت با اسنپ، خبرهای بیشتری هم از اپلیکیشن تپسی و امکانات آن مثل سرویس اعتباری اقساطی تارا بشنویم. نکته دوم جالب هم این است که تارا ضمانت برگشت نقدی سه درصد خرید شما را دارد که می‌توانید آن را به حساب بانکیتان هم واریز کنید.

نحوه دریافت و استفاده

برای استفاده از تارا هم باید ابتدا اپلیکیشن اندروید یا آیفون آن را دانلود کنید و وارد آن شوید. سپس ثبت نام کرده و روی گزینه درخواست اعتبار کلیک کنید. در مرحله بعد باید احراز هویت انجام دهید و سپس اعتبارسنجی می‌شوید. در نهایت بر اساس نتیجه اعتبار سنجی، مبلغ مشخصی برای خرید به شما اعتبار داده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از سایت تارا ۳۶۰ بازدید کنید.

صفحه اول تارا ۳۶۰

۴- باجت

باجت یکی از جدید‌ترین خدمات بانک تجارت با هدف ارائه خدمات BNPL در قالب اعتبار ماهانه است. این اپلیکیشن یک سیستم نوین بانکی است که خدماتی مثل خرید اعتباری،‌ وام ازدواج آنلاین، تسهیلات سازمانی و اعتبار اقساطی کالا را به کاربران خود ارائه می‌دهد. این اپلیکیشن هم مثل بقیه موارد در این لیست کاملا مجازی است و برای استفاده از آن نیازی به حضور فیزیکی ندارید.

درست است که این سرویس متعلق به بانک تجارت است، اما برای استفاده از آن حتما نیاز به یک حساب بانکی تجارت ندارید. از طرفی با حذف ضامن و سفته، شرایط اقساطی خوبی را در این اپلیکیشن تجربه می‌کنید.

نحوه دریافت و استفاده

ابتدا باید نرم افزار باجت را از بازار یا مایکت در گوشی اندروید دانلود کنید. بزرگ‌ترین نقطه ضعف این اپلیکیشن هم این است که فقط نسخه اندروید آن موجود است. سپس می‌توانید در کمتر از ۱۰ دقیقه حساب خود را باز کنید و بعد از آن هم احراز هویت انجام دهید.

در نهایت بعد از احراز هویت و اعتبار سنجی، طبق رتبه و معدل بانکی شما اعتبار ماهانه مشخصی به شما اختصاص داده می‌شود. در ماه می‌توانید از این اعتبار استفاده کنید و تا پنجم ماه بعد فرصت دارید تا بدهی خود را صاف کنید. در صورتی که اقساط ماهانه را پرداخت نکنید، دیگر حساب شما شارژ نخواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید وارد سایت باجت شوید.

صفحه اول باجت

۵- کیپا

کیپا آخرین سرویس BNPL معتبر ایرانی با حدود ۱۰ هزار فروشگاه طرف قرار داد است که در این مقاله آن را بررسی می‌کنیم. کیپا در ابتدای فعالیت خود، فقط روی خدمات مربوط به دندان‌پزشکی تمرکز کرده بود. با این حال بعد از موفقیت نسبی، خدمات اقساطی BNPL بیشتری در حوزه‌های سوپرمارکت، بیمه، پوشاک، گردشگری، خانه، کالای دیجیتال و… به مجموعه خدمات تحت پوشش خود اضافه کرد.

از طرفی هم اکنون این سرویس با مجموعه‌های معتبری مثل سازمان بازنشستگان و مجتمع فولاد مبارکه هم به صورت خدمات سازمانی همکاری می‌کند. کیپا هم مثل سایر سرویس‌هایی که در این بخش معرفی کرده‌ایم کاملا آنلاین است و برای استفاده از آن نیاز به مراجعه حضوری به جایی ندارید. همچنین اقساط خرید اعتباری آن هم بدون بهره است و سودی را بابت آن پرداخت نخواهید کرد.

نحوه دریافت و استفاده

برای استفاده از کیپا ابتدا باید در آن ثبت نام کنید. نکته مثبت آن هم این است که با دستگاه اندروید، آیفون و تحت وب می‌توانید وارد اپلیکیشن شوید. سپس یک کیف پول اعتباری را بر اساس نیاز خود انتخاب می‌کنید. در نهایت درخواست شما اعتبارسنجی می‌شود و در صورت اعتبار بانکی مناسب و بارگذاری مدارک هویتی،‌ اعتبار اقساطی شما فعال می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید وارد سایت کیپا شوید.

صفحه اول کیپا

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با همه چیز درباره سرویس‌های BNPL یا همان روش «الان بخر بعدا پرداخت کن» آشنا کنیم. همان‌طور که در متن خواندیم، این روش پرداخت مزایا و معایبی دارد؛ اما با شناخت درست از فروشگاه خود و استفاده درست از این روش پرداخت، می‌توانید سود‌ خود را به حد قابل توجهی افزایش دهید. از طرفی وجود سرویس‌های معتبر ایرانی در بازار، به شما اجازه می‌دهد تا روش‌های مختلف را بررسی کنید.

اگر صاحب آنلاین شاپ هستید و می‌خواهید سرویس BNPL را به راه‌های فروش خود اضافه کنید، ابتدا باید یک وبسایت فروشگاهی برای خود ایجاد کنید. ساخت وبسایت فروشگاهی و سپس اتصال درگاه‌‌هایی مثل اسنپ پی به آن، دردسرهای زیادی دارد که خیلی‌ها را از این کار پشیمان می‌کند. با این حال به شما پیشنهاد می‌کنیم در این صفحه روی گزینه ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی کلیک کنید تا در کمتر از دو دقیقه یک سایت حرفه‌ای با امکان اتصال سریع به درگاه‌های پرداخت BNPL را داشته باشید. ما در پرتال مفتخریم اعلام کنیم که سیستمی را آماده کرده‌ایم که بدون دانش فنی، در کمتر از دو دقیقه می‌توانید یک سایت اصولی را برای خودتان بسازید.

اگر سوالی درباره نحوه ساخت سایت با پرتال دارید، می‌توانید با کارشناسان ما به شماره 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید. همچنین اگر سوالی درباره سرویس‌های پرداخت BNPL دارید یا تجربه‌ای در استفاده از این سرویس‌ها نیز دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما در بخش دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید. امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.

سوالات متداول

  • سرویس BNPL چیست؟

BNPL یا الآن بخر، بعدا پرداخت کن (Buy Now, Pay Later) نوعی سیستم پرداخت قسطی است که در آن خرید خود را با اقساط کوتاه مدت (حداکثر ۴ ماهه) انجام می‌دهید. در این روش پرداخت، مبلغ خرید خود را به صورت قسطی و بدون بهره بانکی پرداخت می‌کنید.

  • BNPL چه مزایا و معایبی دارد؟

در صورت استفاده اصولی، این سرویس چه برای فروشنده و چه برای خریدار سودآور است. با این حال از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به بازپرداخت اقساطی و بدون بهره، بدون نیاز به ضامن و بازپرداخت ساده اشاره کرد. از معایب آن هم می‌توان به فشار اقساط در صورت استفاده بی‌رویه، عدم تاثیر مثبت در اعتبار بانکی و شرایط پیچیده مرجوعی کالا اشاره کرد.

  • معروف‌ترین سرویس‌‌های BNPL در ایران کدام‌اند؟

این روش پرداخت در ایران جدید است. با این حال سرویس‌های اسنپ پی، دیجی پی، تارا ۳۶۰، باجت و کیپا از این روش پرداخت استفاده می‌کنند و در شرایط اقتصادی فعلی ایران توانسته‌اند کاربران زیادی را هم به خود جذب کنند.


دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

تالی هم خوبه
کیپا به افراد عادی تعلق نمیگیره و خیلی بامبول داره

با سلام
می خواستم ببینم آیا استفاده از سیستم های bnpl برای فروشنده ها دارای هزینه است ؟
یعنی مثلا سایت یا شرکت ارائه دهنده ی این خدمت آیا از فروشنده درصدی از فروش یا هزینه ی دیگری را دریافت می کند؟
اگر بله لطفا کمی درباره ی این هزینه ها توضیح دهید
با تشکر از شما

سلام خدمت شما
ما در جریان این مسائل نیستیم چون قرارداد هر سرویس با دیگری متفاوت هست. این قراردادها هم به صورت محرمانه بین فروشگاه و شرکت ارائه دهنده بسته میشه

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2