وقتی یک کسبوکار قانونی باشد، قطعا مشتریان بیشتر به آن اطمینان میکنند. کسبوکارها برای این که قانونی بودن کارشان را نشان دهند، مجوزهای لازم را برای فعالیتشان دریافت میکنند. البته این موضوع برای کسبکارهای فیزیکی صدق میکند و کسبوکارهای مجازی نیازی به مجوز ندارند.
البته تعدادی مجوز و نماد به فروشگاههای اینترنتی داده میشود. گرفتن این مجوزها برای فروشگاههای اینترنتی اجباری نیست، اما اگر این مجوزها را داشته باشید مشتریان راحتتر به شما اعتماد میکنند. یکی از مجوزهایی که معمولا اکثر فروشگاههای اینترنتی دریافت میکنند، اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی است. اگر قسمت پایین سایتهای فروشگاهی بزرگ و معروفی مثل دیجی کالا را ببینید، نمادی مثل عکس زیر را وجود دارد.
این نماد همان نماد اعتماد الکترونیکی است که فقط به سایتهای فروشگاهی اعطا میشود. گرفتن اینماد اصلا سخت نیست و تمام مراحل آن به صورت آنلاین و اینترنتی انجام میشود. فقط باید در سایت اینماد ثبت نام کنید و اطلاعات خودتان و کسبوکارتان را وارد کنید. بعد از تایید صحت اطلاعات و احراز هویت، نماد اعتماد به شما تعلق میگیرد و میتوانید آن را در سایتتان قرار دهید. در ویدیو زیر بیشتر در مورد اینماد و اهمیت دریافت آن توضیح دادیم:
اینماد چه کمکی به فروشگاه ما میکند؟
همانطور که گفتیم نماد اعتماد الکترونیکی به سایت شما اعتبار میدهد و باعث میشود که مشتریان بیشتر به شما اعتماد کنند. حالا اینماد چطور این کار را انجام میدهد؟ اینماد از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک که یک مرکز دولتی است، به کسب و کارها (فقط فروشگاههای اینترنتی) داده میشود. برای گرفتن اینماد لازم است که اطلاعات شما تایید شود. وقتی مشتری روی اینماد سایت شما کلیک کنید، وارد صفحهای مثل عکس زیر میشود:
در این صفحه اطلاعات کسبوکارتان به مشتری نمایش داده میشود. اطلاعاتی که در این صفحه نمایش داده میشود شامل:
- نام شرکت یا فرد صاحب امتیاز سایت
- آدرس فعالیت کسبوکار
- شماره تلفن ثابت کسبوکار
- تعداد شکایات انجام شده از کسبوکار
- سابقه فعالیت کسبوکار
- آدرس ایمیل سایت
- مجوزهای رسمی کسبوکار
مشتری با دیدن این اطلاعات تاحدود زیادی خیالش از فروشگاه شما راحت میشود و به شما اعتماد میکند. پس نقش اصلی اینماد این است که اعتماد کاربران را به شما بیشتر میکند.
اما دلیل دیگری هم برای دریافت اینماد وجود دارد که گرفتن درگاه پرداخت مستقیم است. درگاههای پرداخت اینترنتی 2 دسته هستند:
- درگاه پرداخت مستقیم
- درگاه پرداخت واسط
درگاه پرداخت مستقیم درگاههای بانکی مثل درگاه بانک ملت، صادرات و... هستند. برای گرفتن درگاه بانکی یا مستقیم، حتما باید نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشید. درگاههای واسط مثل زرین پال به اینماد نیازی ندارند و به راحتی میتوانید یک درگاه پرداخت اینترنتی از آنها تهیه کنید.
در ضمن، اگر قصد داشته باشید سیستم پرداخت در محل مثل پست رسان را در سایت خودتان پیاده سازی کنید، به گرفتن اینماد نیاز پیدا خواهید کرد؛ چون در غیر اینصورت شرکت پست با شما همکاری نمیکند.